kizlar icimi rahatlattiiniz cooook saolun sizinle sohbet etmek cok guzel iyki varsiniz dunyanin en guzel anneleri cok optum sizi ben uzaniyorum az isten geldigimden beri oturuyorum oglum tekmelliyo yat hadi bende yayilayip diyo iki buklum suanda yavrum cok optuk oglumla hepinizi bebislerinizi mck mck kizi olanlari iki kez optuk
hadi hayırlısı bakalım canımm
yalnız magnezyumu neden kesti anlayamadım
ağrıları engellemesi iyi bişi değil mi
amin canım darısı başınahadi Allah yardımcın olsun canım
sağlıkla al bebişini kucağına inşallah
amin hepimizin bebişine sağlık versin allahcanım Rabbim kolaylık versin doğumun da kolayca atlatırsınız inşallahhh Rabbim ikinizede sağlık sıhhat versin
geçmiş olsun bebeğinin durumu iyiymiş ne güzelsaol canım benim başlarda bi sorun yoktu 3 haftadır sanırım ,ayaklarımda daha doğrusu bütün vücudumda ödem oluştu ayaklarım balon gibiydi. tansiyonda yüksek çıkmaya başladı.idrar testinde albüm çıktı o yüzden yatırdı doktor.çok şükür bebeğin gelişimi gayet iyi günlerimi doldurmaya bakıyoruz ama muhtemelen 39. haftada alır bebeği henüz gün belirlemedik cuma günü kontrole çağırdı herhalde o gün belli olur
bu ne ya senin kayınvalide de felaket tellalı mübarekkizlar of ya sinirlerim cok bozuk dun aksam kaynanamlarlan gorstuk nette bana diyo normal doguma girerkene bagirma diyo gunah diyo disini sik diyo sakin diyo bide bebek dogunca aglamaazsa aglattir yoksa o cocuk ozurlu olur diyo aglmasi sart diyo oluverir yada diyo bide diyo nezaman 9 u doldurcan diyo dedim haftaya ozaman sen hazirlikli ol bugun yarin dogurursun diyo diyom hyr 9 udoldurunca 10 15 gun geccek sonra beklicez diyom hyr diyo onlar yalan diyo 9 u doldurdugun gun doguruyon diyo bi haftan var diyo kafayi yicem erken dogurcam yoksa bile dogurtcaklar bana ya cok piskolojim bozuldu anneme yonlendirme yapiyo laf kakiyo ta kameradan bana ya iyki yanlarinda deilim olsam tumden 7 ci ayda dogururdum heralde bide diyo cocuk dogunca ellerine kalin corap giydircekmisim bi kiz oyle yapmis kalin kalin elleri usuyomus benim gibi bi insana bebek bakmasini ogretiolar bende dedim bebek usudugunde ellerinden anlasilmaz elleri hep soguk olur dedim eldivene karsiyim dedim annele bebek arasinda bag kuruyo o eller dokuncak bana dedim napcam ben ya aramiyorum ama esim ozluyo neti aciyolar sohbet etmek zorunda kaliyorum haftaya nstye gircem simdiden basladim kasilmaya cok dertliyim kizlar ya
canım benimki henüz belli değil. ama ben doktor tamam derse 38+3de yani 16 aralıkta doğurmayı planlıyorum..bizim terslikler oldu bi dolu son donem. 4 kasimda bebegi aliyolardi nerdeyse. sonra yogun bakim riskinden dolayi bayramdan sonraya sarkti. bayramdan sonra ben biraz toparladim 23 kasimakadar kalsin dedik. gecen hafta da 23 kasimi 30 kasima oteledik. normal dogum tarihi 12 aralikti.. bu gidisle bebis beklerse oraya kadar oteleyecegiz :)))
simdi guluyorum cok sukur ama zor zamanladi.. simdilik 30 kasim sezeryan tarihim. ama oglum acele edip cikmaya kalkarsa oncesi de olabilir.. senin ne zaman?
kızlar geldim ben ve canım inanılmaz sıkkınne oldu nasıl oldu hiç anlamadım. bebişim en başından beri hep önde giderdi. 10 günde sadece 16 gr almış ultrason aletinin standart sapmalarından bahsetti doktor ama ben hep aynı alette ölçüm yaptırdım. ne kadar hatalı ölçse de bi artış olması gerekiyordu bu durumu görünce de ( bana belli etmese de), doğum tarihini 10 aralığa çekti. yani 38+6 olacak. neden büyümedi ki kızım? inanın hiç anlamadım
slm tatlı anneler dün girdim malum tatlı sebeplerden yazamadan çıktım inş şimdi yollayabilirim öncelikler bende ahmet mert te çok iyiyiz hoş hastanede çocuk dr olmadığından mert i muayaene ettiremedik ama yarın başka bir yere gideceğiz inanması zor ama koca ilde çocuk dr yok nefret ediyorummmm ama çok şükür herşey çok normal gözüküyo oğluşum sağlıklı ve mutlu
ilk oğlumda doğum öncesi ve doğum çok rahat geçmişti ama doğumdan sonra dikişlerimden falan çok çekmiştim hatta halada çekiyodum şimdi sancı süreci biraz uzun oldu doğumum daha zordu ama doğum sonrası daha rahatım nasıl mı oluyo derseniz doğumu yaptıran ekip çok önemli ilk oğlumda 9 ay boyunca özele gittik ( olsa yine gidrdim sağlık bizim için önemlii )ama dr cum doğuma grmediği gibi doğum sonrasıda gelmedi gıcıkkkk ebelerde öyle dikişler atmıştıki sanki içerde iğne unutmuşlar gibi batıyodu ama şimdi 4 kilo doğurmama rağmen çok rahatım herşeyimi kendim yapabilirim gibi ama annem yaptır mıo devlet hast olmasına rağmen dr özel muay olmamasına rağmen doğumama girdi ben değil önceki 4 doğumada girdi dr var dr var dedim ebeler de mükemmeldi benle de bebişle de çok uğraştılar ilgilendiler Allah razı olsun
HERKESİN DOĞUM TARİHİ yaklaşmış neredeyse. bizim daha çok var gibi geliyor bana. günler geçmek bilmiyor sanki yaw. nicko da benim gibi geçe kalanlardan. şafak sayıyorum. kaynım askerde her hafta arayıp yenge şafak kaç diyo:) 28 gün kaldı ama şu bebeğin beynındeki şişliği öğrendiğimden beri biraz daha tedirginim ve bir an önce geçsin günler istiyorum. doktor randevumuza da 2 hafta var. kendimi çaresiz hissediyorum .
kızlar eltim 18 gün önce normal doğumla 39. haftasında oğlunu dünyaya getirdi. doğunca anne karnında pislik yutmuş dediler yoğun bakıma aldılar bayramı bebeğinden ayrı bir kere bile emziremeden geçirdi. tabi herkes çok üzgün. sonra mikrop kapmış dediler biraz daha tuttular hastanede. sonra eltim ve ailesi bu böyle olmayacak demiş ve çocuğu hastaneden çıkarıp eve getirmiş bebeğe anne sütü vermişler. bebeğin birden karnı davul gibi şişmiş ve başka özel hastaneye götürmüşler. ikinci hastanedeki doktor çok kızmış bizimkilere. neden bu bebeği ilk hastaneden çıkardınız neden süt verdiniz diye. bebeğin bağırsakları normal büyüklüğünün 3 katına kadar şişmiş. buraya bebeğin bağırsakları patlamış olarak getirebilirdiniz. çocuğa zarar veriyorsunuz demiş doktor. sonra 10 gün kadar bi tedavi uyguladılar bebek iyileşmedi.
doktor bağırsak rahatsızlığı diyordu ama teşhis koyamıyorlardı. cumartesi diyarbakır ya da malatyaya sevk edeceğiz demiş bebeği ama iki şehirde de hastanede yer bulamayınca adanaya sevk etmişler. pazar günü ambulansla adanaya zor yetiştirmişler. bebek o yolculukta yine fenalaşmış. karnı şişip morarıyormuş. hiç duraksamadan direk adanaya varmışlar. şimdi pazar akşamdan beri adanada. eltimle konuştum dün. buraya geldiğimizden beri daha iyi dedi. şimdi hastalık teşhis edilmiş ve tedavi başlamış. 4 aylık olunca ameliyat olacakmış. ilk defa anne sütü verecekti dün akşam doktorlar. anneye sütünü sağ bırak demişler.
kalın bağırsak kakayı atmak için perilstaltik hareket yaparmış. bebeğin kalın bağırsağında sinir hücresi yokmuş ve bu nedenle o hareketi yapıp kakayı dışarı atamıyormuş. kasılıp gevşeme hareketi. bu nedenle doktor 2 çözüm önermiş ya bağırsağı dışarı çıkarcaz orda duracak 4 aya kadar ya da anne lavman yapmayı öğrenecek o kakasını yaptıracak demiş. Allahım ne kadar zor. bu durum bizi çok üzdü. kızlar dua edin. bebeklerimiz sağlıcakla doğsun. yeğenimiz de iyileşsin. düşündükçe ağlayasım geliyor. annesi bebeği günde 2 dk görebiliyor sadece. 18 gün çarpı 2 eder 36 dk. çok zor.
günaydın herkese henüz geçmişi okuyamadım.. doktordan geldim şimdi..
37 hafta çalışamamaz raporumu aldım sonunda.. ama ne zaman iş yerine ayrılacam allah bilir...
doktor yine çatı kontrolü yaptı.. hazırlıksızdım rezil oldum.. daha 10 gün önce yapmıştı bende yapmaz diye hazırlık yapmamıştım bu gittiğimdede ağda olayını soracaktım.. doktor için sorun değilmiş ama ben çokk utandım...:26::26:
artık her gittiğimde çatı kontrolü yapacakmış....çatım biraz darmışş.. 3500 kilıya kadar doğurursun dedi ama allah bilir.... kızım hanfendi henüz tam aşağıya inmemiş bu hafta daha aşağıda olması gerekiyormuş.. suyum gayet iyimiş.. bol bol yürüyüş yapacakmışım... magnezyumu kesti ağrıları engellediği için... idrra yolları enfeksiyonu hala devam ediyor.. yine antibiotik verdi.
nst ye girdim geçen hafta hep 8-10 çıkıyordu bu sefer 52 yi bile gördüm ama önemli değilmiş... hemşire öyle dedi... doktorumda bir sorun yok dedi.
çarşamba günü tekrar kontrole gidecem...
bu arada kızım 2880 gram olmuşşşş
bu işyeri bakalım bana ne zaman izin verecek offf sıkıldım artık...
merhaba hanımlar.. bende 2011 Aralık annesi olacağım hayırlısıyla .. (allah kısmet ederse)
herkese günanydın
ben yarın doğuma gidiyorummm çok heyecanlıyım yaaaa
bu arada çelik maşallah oğluna
geçmişi okumadım henüz doğuran var mı bir bakayım
merhaba arkadaşlar doğum yapmış arkadaşlar tebrikler bebişleriniz hayırlı olsun size de geçmiş olsun yapacaklara Rabbim kolaylık ve sağlık versin bende 30 haftalık hamileyim ve çok korkuyorum bir kızım var 4 yaşında bu da nasib olursa erkek olacak (Allah ım sen büyüksün bebişim sağlıklı olsun ) idrar yolu enfeksiyonu geçiriyorum 2.kez 100grlıkşeker yüklemem normal çıkmıştı ama şimdi idrarda şeker çıktı ne olacak bilemiyorum geçen ayki kontrolümde bebeğimin omur ilik sıvısının belirgin olduğunu söyledi doktorum 10 gün sonra tekrar kontröl var arkadaşlar bana da dua edin ne olur bebişim sağlıklı olsun
Az önce doktordan geldim oğlum doğum kanalına inmiş ama açılma vs ok dedi doktor.İdrar yolu enfeksiyonum çıktı ilaç kullanıcam bir de kilom doktorumu ehşete düşürdü bugün iyibari ile tam 30 kilo almışım şekere baktı çok şükür şekerim normal bebekğim 3100 gr olmuş doktorum artık yalnız kalam yanında birileri olsun dedi ama ben mecburen izne ayrılana kadar yalnız kalmak zorundayım
merhaba arkadaşlar geçmişi okumadım doğum yapan varmı bilmiyorum.varsa eğer Allah analı babalı büyütsün inş:) ben bir haftadır hastanedeydim preeklampsi teşhisiyle yattım.doktor bugün tburcu etti ama artık normal doğum yapma sansım kalmadı maalesefsezaryen olucam bir hafta sonra muhtemelen..
Selam kızlar.
yazılarınızı elimden geldiğince okuyorum ama yazmaya fırsat bulamıyorum pek. biz de bugün 36+1 olduk. 10 Aralık doğum tarihimiz. sezeryan olacak hayırlısıyla :) dün doktora gittik 2500gr olmuş miniğim :)
geçen pazar günü de minik Ada'mızın yatak odasını yerleştirdik eşyalarını vs prenses odası gibi oldu maşallah :)
benim en büyük sıkıntım gece uykuları. tuvalete kalkınca gece bir daha uyuyamıyorum en az 2 saat. sanırım heyecandan. hele yanımda babamızın mışıl mışıl uyduğunu görünce iyice sinirlerim bozuluyor salona kaçıyorum :)
10 Aralıkta doğum yapacaklar hangi hastanede doğum yapacaksınız bakalım?
ben beylikdüzü Medicana International'da yapıcam Allah'ın izniyle
ay ben okurken sinir oldum..sen nasıl olmayasın...
onlara neymiş kaç kilo aldığın..
zaten sırf kuru kalabalık bu eşlerin aileleri..evlilik hazırlığı yaparken de başka işlerde de..gereksiz güruh...
canım takma kafana. bebeklerimiz de sonuçta insan. sürekli kilo almayabiliyolar demekki. sağlıklı olsun da kilosu önemli değil. canım ya kıyamam sana.
slm kizlarr nasilsinizz kaynana muhabbeti olmussbenmkide geliyor onumuzdeki hafta carsamba ama ccok sukur bi problemimiz yok ben yinede kastiim:18: temzlik filan diee essim dio ocumu gelioo sanki annemde dun dedii kizim evini topla kaynananin mutfak ortulerini serr dedii susleee evini dedii bende anneme sinir oldum ben yeni gelin evi duzmuyorm dogurana kadr kimse bise beklemesin benim kendime cocuguma hayrim yok ki dediiim ama yinede yikadm kaynanamin yaptigi ortuleriii utuleyp serecem yazik kadin gormk istioo ama ben dinlenemiceem sanki gelse bileee insan kaynanasi yaparken nasil oturur ki
İyi akşamlar annecikler keyifler nasıl iyidir inşallah herkes .Pof yat yat vakitte geçmiyor .
Canm normal zaman olsa neysede şimdi hamileyiz ve son riskli aylardayız küçük işler neysede öyle tüm gün ağır işlerde önce kendimizi korumamız gerekiyor . Geçte olsa dank etti bana :)slm kizlarr nasilsinizz kaynana muhabbeti olmussbenmkide geliyor onumuzdeki hafta carsamba ama ccok sukur bi problemimiz yok ben yinede kastiim:18: temzlik filan diee essim dio ocumu gelioo sanki annemde dun dedii kizim evini topla kaynananin mutfak ortulerini serr dedii susleee evini dedii bende anneme sinir oldum ben yeni gelin evi duzmuyorm dogurana kadr kimse bise beklemesin benim kendime cocuguma hayrim yok ki dediiim ama yinede yikadm kaynanamin yaptigi ortuleriii utuleyp serecem yazik kadin gormk istioo ama ben dinlenemiceem sanki gelse bileee insan kaynanasi yaparken nasil oturur ki
slm kızlar nasılsınız ben acaip yoruldum bütün gün ütü yaptım ama bu sefer eşimin ütüsü.1 aydan fazla gider toptan yaptım.şuan karnım taş gibi ayakta cok durdugum içindir demi?kaynanalardan bahsetmişsiniz benimkide aralık başı gibi gelcek.şüküröşimdiye kadar bı problemımız olmadı zaten bayrramdan bayrama tatıldede 1 hafta kalıyoruz ynyana.ilkkez bu kadar uzun klcaz 15 tatıle kadar bizde kbabam gelcek tatılde o zaman bırlıkte gıdecekler.bende o gelmeden temızlık yapacam eşimde annemle yaprsın diyo dedim olmaz ılk kez bızım ewe gelıyor hayırlısı bakalım :18:
Kesinlikle ya yat yat bakıt gecmıyor eskısı gıbı dolaşamıyorumda havalar sogudu.bebişlerimiz gelincede yatacak zaman bulamayacagız sanırsam
Kesinlikle ya yat yat bakıt gecmıyor eskısı gıbı dolaşamıyorumda havalar sogudu.bebişlerimiz gelincede yatacak zaman bulamayacagız sanırsam
canim bi durum varsa anlarsin simdi zati mutlaka hissettirir ins cok iyi vakitler gecirirsinizz bizde ilk zamanlarda cok iyi geciniyoduk halada oyle biz aslinda iyi geciniyoz ama gulerek birbirimize laf sokuyoz annemlere cok laf ediyolar gulerekten altini ciziyorum bende artik onlara uymaya basladim
Canım yanına gelcek kımse yokmu diger cocukların kac yasındalar?bende cok sıkldım pers.günü annemlere gtcez 3 gün ordayız 3 saatlık yol inş.h bişi olmaziyi akşamlar arkadaşlar gerçektende vakit geçmek bilmiyo gerçi ben hergün biyerelere gezmeye gidiyorum ama yine de çok sıkıldım zaten oldum olası şu hamilelik zor gelmiştir bana
herkesin kaynanası geliyo benimkiler burda yok haca gittiler aman iykide yok olsada zaten faydası ndan çok zararı var annemde şu an burda degil yanlızım sanırım tek dogurucam 3. çocugu :18:
Canım yanına gelcek kımse yokmu diger cocukların kac yasındalar?bende cok sıkldım pers.günü annemlere gtcez 3 gün ordayız 3 saatlık yol inş.h bişi olmaz
kız kardeşim var oda dogum yapacagım hastanede çalışıyo o olucak hastanede işallah eve gelincede işallah annem gelir oglum 10 kızım 5 yaşında
canım bence dikkatli ol yolculukta kendi arabanızlamı gideceksiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?