kizlar hemen yazip cikicam birazdan annemle babam evimde olucaklar daha giremem bugun.ebeye gittim ve nts de 15 dakikada bir sanci cikti.ebede kesinlikle yatmam gerektigini soyledi.1 hafta daha durursa daha saglikli ve kilosu yerinde dogar.umarim o kadar durur dedi.bakalim yatiyorum insallah bir hafta daha dururda 37 haftalikken gelir.o zaman ortalama kilosuda 3 kilo falan oluyo.simdi yatma ve dua etme zamani.
bu arada o cektigim gerilmeler ates basmalari arka kismimdaki basinc hepsi sanciymis.sizdede varsa dikkat edin onemsememezlik yapmayin.ben bu sancilari 3 haftadir cekiyordum normal cocuk geriliyo saniyordum.meger sanciymis.bakalim artik hakkimizda hayirlisi neyse o olsun..
evet aynen dediğin gibi oldu. kendimden gereksiz yere çok ödün verdim ama maalesef karşılığını göremedim. bundan sonra önüme bakıcam, onsuz bi hayatın planlarını yapıcam yavaş yavaş...ne o kral, ne de ben onun uşağı!!! hiç bir şekilde babalık unvanını hak etmeyen birisi dediğin gibi... onun gibi ruh sağlığı yerinde olmayan, sorumluluklarını bilmeyen bi babası varsın olmasın!!!
kizlar hemen yazip cikicam birazdan annemle babam evimde olucaklar daha giremem bugun.ebeye gittim ve nts de 15 dakikada bir sanci cikti.ebede kesinlikle yatmam gerektigini soyledi.1 hafta daha durursa daha saglikli ve kilosu yerinde dogar.umarim o kadar durur dedi.bakalim yatiyorum insallah bir hafta daha dururda 37 haftalikken gelir.o zaman ortalama kilosuda 3 kilo falan oluyo.simdi yatma ve dua etme zamani.
bu arada o cektigim gerilmeler ates basmalari arka kismimdaki basinc hepsi sanciymis.sizdede varsa dikkat edin onemsememezlik yapmayin.ben bu sancilari 3 haftadir cekiyordum normal cocuk geriliyo saniyordum.meger sanciymis.bakalim artik hakkimizda hayirlisi neyse o olsun..
herkese merhabalar,
öyle çok isterdim ki sizlere güzel şeyler yazmayı, herşey düzeldi demeyi, kızımla olan şu son günlerimi doyasıya mutlu huzurlu geçirmeyi... Son günlere dair güzel hatıralarım olsun isterdim, ileride hatırlanacak... 38. Haftamdayım ve bikaç hafta önce erken gelme girişiminde bulunan kızım, sanırım artık gelmek istemiyor... E tabi haklı. Böyle bir dünyaya böyle bir yuvaya gelmek istemiyordur o da. Oysa ne hayallerim vardı. Odasını süsledim. Kıyafetlerini dizdim sıra sıra en pembişlerinden... Hastaneye eve ziyarete gelecekler ve mevlüt için çeşit çeşit süsler yaptım. çok şeker sepeti, kapı süsü ve takı yastığı yaptım... Kocamla son günlere dair bi sürü planımız vardı. Videolar fotoğraflar... Bi sürü anımız olacaktı...
Peki şu anda nasıl mı hayat??? Sadece ve sadece kızımın gelmesini bekliyorum. Bayramda yaşananlardan bu yana hiçbişey değişmedi. Beni evde kovmasına inat, evimde kaldım, memlekete gitmedim (keşke gitsemiydim diyorum gerçi) ve 3 gün önce annem geldi. Kocamsa annemin yüzüne bakmıyor, benimle sıradan bikaç cümle kuruyor, yemek yiyor kalkıyor hiç bi laf etmeden (bugün yemek de yemedi), mümkün olduğunda evden uzak duruyor, evdeyken de başka odaya kapanıp erkenden yatıyor...ailesi ise durumdan haberdar olmalarına rağmen 15 günden fazladır bu kız hamile, son günleri, hali nedir acaba diye arayıp sormuyor...
Bugün artık dayanamadım ve buşekilde mutlu musun diye sordum. Gayet iyiyim bir sorunum yok dedi. Annemle neden konuşmuyosun diye sorduğumdaysa, senin gibi yapıyorum işte, konuşmuyorum saygısızlık da etmiyorum dedi pişkin pişkin!!! Peki annenler neden arayıp sormuyor dedim. Ben tembihledim aramasınlar diye dedi!!! Doğumda hangi yüzle gelecekler "torunlarını" görmeye dedim. Ben getiricem, gayet normal gelmeleri demez mi!!!! Allahım çıldırdım resmen... Ama bi yandan da gerilme derya, uzatma derya diye kendimi telkin ediyorum!! Ve bi bebişimiz doğsun bakarız bi çaresine dedi!!!! Sakın "bebişimiz" deme, eğer çok umrunda olsaydı, sahiplenseydin, şu günlerde onu da o kadar üzmezdin dedim!!!herhalde annesini bu yaptıkların için o da seni hiç affetmicektir!!! Susuyormuş ki, kalbimi kırmak üzmek istemiyormuş beni. Var mı böyle saçma bi açıklama allah aşkına!!! Bana şu zor günlerimde böylesine bi kötülük yaptığı için onu ve ona akıl vermekten aciz ailesini allaha havale ediyorum!! Hastaneye ya da eve gelip nasıl torun sevecekler çooook ama çoookkk merak ediyorum!!!!o gün geldiğinde onlara öyle bi cümle kurmalıyım ki, taaa içlerine oturmalı!!! Ama en güzel cümleyi bulabilmiş deilim. Siz de yardım ederseniz bulucam inşallah!!! Hepsinden nefret ediyorum!!! Kocama olan sevgim mi??? Hiiiççç kalmadı!!!! Düzelecek mi olacaklar??? Hiç umudum yok!!!! Olan günahsız kızıma olacak!! Baba nedir, bilmeyecek!!!! O ise, kızının kokusunu duyarak burnunun direkleri sızlayacak, kafasına çok vuracak ve iş işten çoktaaaan geçmiş olacak!!!!
Allahım bana ve benim gibilere yardım etsin, ve bana bunu yapanlara, yaptıklarının kat kat fazlasını yaşatsın!!!!
herkese günaydın... tam 37 haftalık olduk...
ve iş yerinde son 3 günüm...
çok şükür izin alabildimDD
ya kızlar ben gece uyuyamıyorum,sürekli ateşleniyorum sanki ,arkadaş yazmış sancı diye ,benim zaten alt kısma agrı giriyor ,kız hareket ettikçe aşağıdan birşey çıkıcak gibi oluyorum ,durduk yere resmen üstümdeki kıyafeti çıkartıp atletle oturuyorum ankara gibi bir yerde :44: eşim eşofmanlarıyla oturuyo ben atletle ,nst girsem mi acaba bu cumartesi, ben pimpirikliyim haftaya girmeyi düşünüyordum gerçi doktorum zaten kontrolde sancıyı farkedebilir mi acaba ya
bu kıyafeetler ne eee...çok şeker şeyler bunlarrr
ya kızlar ben gece uyuyamıyorum,sürekli ateşleniyorum sanki ,arkadaş yazmış sancı diye ,benim zaten alt kısma agrı giriyor ,kız hareket ettikçe aşağıdan birşey çıkıcak gibi oluyorum ,durduk yere resmen üstümdeki kıyafeti çıkartıp atletle oturuyorum ankara gibi bir yerde :44: eşim eşofmanlarıyla oturuyo ben atletle ,nst girsem mi acaba bu cumartesi, ben pimpirikliyim haftaya girmeyi düşünüyordum gerçi doktorum zaten kontrolde sancıyı farkedebilir mi acaba ya
günaydın kızlarrrr
bişi sorucam bu çatlaklar asıl doğumdan sonra mı oluşacak
benim şuan fazla yok çok şükürama karnım acayip büyüdü,
bebiş çıkınca mı belli olur çatlak oluşup oluşmadığı
valla anneme göre öyle...bende oldu çatlak,napiiiiim yapcak bişi yok :)
dderya
canım konuyu bilmeden yorum yazmamak için dönüp ağustos ayında yazdıklarını okudum..
erkeklerin aileleri pek bir kıymetli oluveriyor .. çoğu tartışma sebebi bunlar oluyor zaten de çiftler arasında..
ben kaçak gelinim.. kaynana güya düğün yapmak istiyordu gitti dişlerini özelde yaptırdı.. benim ailem de çok şükür ters düşmedik..
benim memleketimde düğünümüzü yaptılar (yurtdışı olduğu için eşimin sülalesi gelemedi)
yol masrafımıza kdar eşimin vizesi.. gelinliğim falan ne varsa herşeyimi babam karşıladı.. vize için davetiye hazırlarken de özellikle sordular kim gelecek hazırlatalım diye..
kaynanam param yok.. yollarda migrenim tutar falan diyip kıvırdı.. şimdi de kötü evlat biz olduk onu düğüne götürmemişiz diye.. ne beddualar duydum aklın almaz.. 2 yıl onunla oturmak zorunda kaldım..
keçileri kaçırmadığıma şükrediyorum..
kadın aileme taktı neden orda düğün yapıyorlarmış diye.. kaçmış kıza düğün mü yapılırmış ta cart curt..
evet yaptılar da paşa paşa lüks bir düğün.. ama ben aptalım hemde çok.. gelen takıları keşke annemlere verseydim bizim için okadar masraf ettiler..
ben ne yaptım aldım parayı.. eşimin kaynanamın borçlarını ödedim ki kapıya gelen olmasın.. ben evlenmeden önce bir yığın borçları vardı, kayınım bile faturalı hat borlarını kapattm hacizlik olmuştu.. dedim ki hep beraber temiz sayfa açalım herşey güzel olsun.. nerrde eeeeee...
eşimle çok ters düştüm ailesi konusunda.. kötü gelin de oldum.. çok kez çekip gitmek aklıma geldi ama sabrettim sabrettim..
kayınım evlendi.. bir çiyanla.. ondan sonra öyle bir kıymetlendim ki anlatamam..
lafı çok ta uzatmak istemiyorum ama... 4 yıldır evliyim 2 yıldır eşimle kaynanadan ayrı oturuyoruz.. ve aslında biz anca 1 yıldır birbirimize eş gözüyle bakmaya başladık.. ikimiz de çalışıyorduk resmen paramatik gibi görüyorduk birbirimizi.. çünkü kaynanam hep borç ederdi sağa sola emekli maaşı olmasına rağmen..
geçen yaz evlendi de kurtulduk hepimiz.. yine görüşüyoruz da.. keseler ayrı olunca herşey çok rahat oluyor.. kadın her ay vichy kremleri için 300 lira harcıyor.. geri kalanları saymayım...
ay bende çok dolmuşum ta bitiremiyorum bir türlü..
yavrum.. zor durumdasın aklın karışık biliyorum.. ama sabret.. bir yuva kolay kurulmuyor.. yıkılması da böyle kolay olmamalı..
bebeğiniz doğunca eminim çok şey değişecek.. eşin biraz da aile kelimesini tam kavrayamamış gibi henüz..
bak gör herşey çok güzel olacak miniğin gelince.. günün onunla geçecek.. sinirlenmeye fırsatın bile olmayacak... ailesi gelse bile yüzverme boşver..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?