evet ben de kızımı görene kadar sabretmeye çalışıyorum. doğuma annemlere gitseydim bu işte orda biterdi. daha da göremezdi yüzümü. artık dediğin gibi sineye çekmek gibi bi zorunluluğumuz yok ama insan ne hayaller kurmuştuk diyor işte... şuanda tek düşüncem süt!!! ya bu kadar sıkıntı yaşattıktan sonra bi de süt veremezsem kızıma diyorum ve telkin etmeye çalışıyorum kendimi. ama karşımda bi duvar var simsiyah ne yapabilirim????
doğumda geldiklerinde ailesine oturaklı bicümle kurmak istiyorum.. yardım edin, en güzel cümle ne olur sizce???
canım tansiyonun yükselmiş olmasın..bi ölçtür istersen ..:26:
KORKUYORUM!!!
34 haftalığımmm ve doğumdan korkuyorummm ... ruyamda doğurmus olarak goruyorum kendımı bu heycanı nasıl atacam aralık sonu doğum olacak buyuk ıhtımalle
durmadan devam ediyo ama tansiyon yukselince aniden olup bitmezmi:26::26::26::26:
ensende ağrı,ağzında uyuşma var mı..
yok tek kulamda ugultu var hala hemde agizimda uyusma deil susama var sabahtan beri su iciyom yaniyo icim
kızlar ben nasipse 4 aralıkta sezeryanla doğum yapıcam.ama epiduralmi yoksa spinalmi istesem karar veremiyorum sizler ne düşünüyorsunuz???
nerde yapıcan canım..tam teşekküllü bi hastanede ise epidurali önerirrim..ablam epidural yaptırdı aynı gün ayaklandı..herkes normal doğum yaptı sandı..ama epidural başağrısı yapıyo diyolar..o yüzden iyi bi hastane değilse işinin ehli olduğuna inanmadığın bi ekibe yaptırma derim..
hadi gözün aydın canım benim de annem gelsin artıkkkvalla benimde arada kasılmam ağrım oluyo anlamıyom ben yarın belli olur nts de...sende yat dinlen canım bol bol inşallah bebişin vaktinde gelir sağlıkla kendine çoooook iyi bak Allah yar ve yardımcınız olsun
valla cnm öyle bi ağrım yok benim ama karnım sürekli kasılıyor sanki. ben bebiş diye düşünüyorum ama ANNİS onların sancı olduğunu yazmış en son :18: kaşıntıya gelince; ben de öyleyim bugün. inşallah çatlamayız. valla çok korktum şimdiiii
yaklaşık 20dkdır acayip kasılmalarım varr,,,annişde demiş ya sancı çıktı dye..sancı olabilirmi bu yaa?
ya anniss!!!tatlım bende de ateş basması çok sık bu aralar yaaa!gerilme dediğin de bebek hareketi,sanki esniyormuş içerde gibi de mi?benim göbek deliğimin altında bişi var mış da onu çekiştiriyormuş gibi,karnım bükülüyo yahu!öyle bişi mi acbaa?sonuçta rahatsız edici.ama nstye girdiğimde geçen hafta hiç sancı cıkmamıştı.iyi demişlerdi.bi de bebeğim cok hareketli,hatta ben ağlıycam artık 2 dk rahat yok diye!1!!!ayyyy korkuttun ama beni sen şimdi ( zaten şu son ay insan bi feci oluyo.insan içine çıkasım yok valla!!!!
canım sevindim senin adına yanlış anlama kontrolde ters birşey çıkmadı diye iyice yatıp dinlenirsen bebişinde bekler umarım en az bir hafta daha
ayrıca banyıda kaymıştın sanırım açılmana bakmadılarmı tekrardan???
dderya cım canım rabbim sana sabır versin bir an önce yavrunu sağlıcakla kucağına alırsın inşallah...
eşine ve ailesinede Allah akıl fikir vicdan versin yaptıklarından pişman olup senden özür dilerler inşallah...
ama emin ol bebeğin olunca ne eşini nede ailesini takmıycaksın düşünmiceksin onlar aklına bile gelmicek senin canım kafan rahat olucak o zaman...
genede umarım eşinle aranız düzelir öle yada böyle ...
tam teşekküllü özl bi hastanede yapıucam doğumu inş. cnm.kimi epidurel kimide spinal önerio karrsz kaldm yani.
bende normal doğum istiyorum epiduralle.spinal normal doğum yapılıyor mu acaba?epidural bel ağrısı yapıyormuş.bir kaç akrabamdan duydum ama başka çare yok epiduralsiz normal doğum düşünemiyorum korkuyorumkızlar ben nasipse 4 aralıkta sezeryanla doğum yapıcam.ama epiduralmi yoksa spinalmi istesem karar veremiyorum sizler ne düşünüyorsunuz???
Merhaba arkadaşlar,Meb de öğretmen olarak çalışmaktayım ve doğum öncesi iznim 05.11.2011 tarihinde 32. haftada başlaması gerekirken araya bayram tatilinin girmesi ile doktorum 15.11.2011 de başlattı . ben doğum öncesi iznimin 5 haftasını çalışıp,doğum sonrasına eklemek istiyorum fakat 5.hafta 21.12.2011 de doluyor,40 hafta 31.12.2011 de doluyor.Doğumum tam zamanında gerçekleşirse ,doğumuma 10 gün kalana kadar çalışmam gerekiyor bu sebeple.Rahmimde kasılmalar ve ağrılar var yürümekte bile zorlanıyorum.Size sorum şu;5 hafta çalışabilir kağıdımı almama rağmen,yıllık 40 gün olan rapor hakkımı bu dönem içinde kullanabilirmiyim?5 haftamın doğum sonrası iznime eklenmesinde bir sıkıntı olur mu?
Teşekkürler
slm kızlar okudukça sizin yerinize ben heycalanıyorum Allah hayırlısı ile kucağınıza almayı nasip etsin
slm kızlar okudukça sizin yerinize ben heycalanıyorum Allah hayırlısı ile kucağınıza almayı nasip etsin
bu çatlak işi ırsiymiş.eğer ailendeki bayanlar çatlamışsa doğumlarında annen ablan her neyse sende ne kullanırsan kullan çatlarmışsın.nitekim ben 20.haftamdan bu yana çok kaliteli bi krem kullandım ona rağmen karnımda çatlak var.Allah tan sadece karnıma aldım kilolarıda sadece orası çatladı.
Sanci konusunda birkac arkadas sormus acaba bendeki de sancimi diye.ben soyle soyliyim o sanci aninda bu 3 seyin ayni anda olmasi gerekiyo sanci denmesi icin.bebek kasilip poposunu derini yirtacak derecede itmesi karninin kasilmasi yani.ayni anda nefesinin kesilip ates basmasi.ve bunu takip eden belde ve karinda inceden adet agrisi gibi bir sizlama olmasi.bu ucu bir arada oldumu sanci oluyo diyo doktorlar.ilginc olan yavrum nts de sanci geliyordu bakiyordum sanci aninda kalp atislari nasil hizlaniyo.yani ben kasiliyorum ben cekiyorum ama o benden beter oluyo yavrum.doguml bebek icinde cok zormus.cok yoruluyorlarmis.bir sancida bile nasil kalp atisi hizlaniyo dogum sirasinda daha zor tabi.
ayrica bana soylenilen sey bu.herkeste ayni olucak diye birsey yok.ama su kesin bir bilgi bunlarin 2 yada 1 sizde varsa o sanci olmuyo.ucunun ayni anda olmasi gerekiyo.ben 3 hafta once gittigimde bu kasilmalar vardi ama hepsi ayni anda olmazdi degisikti.haliylede sanci cikmamisti.acilma konusundada arka kisimda basinc ve devamli buyuk tuvalet varmis gibi his olursa aciklik konusunda biraz suphelenin derim.umarim herkesin bebegi zamaninda gelir.ben dogru bildiklerimi ve yasadiklarimi paylastim umarim faydam olmustur..
canim bugun nasilsin? kasilmalarla birlikte ates basiyor nefesin kesiliyor ve adet sancisi gibi bir sanci giriyorsa o sancidir canim.yinede kesin konusmiyayimda.umarim iyisindir canim.
canim o ates basmasi nefes kesilmesi adet sancisi gibi bir sanci ve kasilma hepsi biran da oluyorsa sanci olabilir.nts konusundada gecen hafta cikmadi diye guvenmeyin gunluk bile degisebiliyobende oyle gunlerdir insan icine cikmamistim.dun hastane icin ciktim biraz kendime geldim.bugunde annem babam yanimda zaten degmeyin keyfime.acilarim azaldi valla :)
valla o zaman benim dünden bu yana sancım var demekki....
dün gece bebeğim sanki karnımı yırtacakmış,kudurmuş gibi hareketliydi..karnımda teepcikler oluşuyodu..bunun yanında bel ağrısı,nefes alamama ve ateş basması vardı..sonra eşim karnıma hafif hafif masaj yaptı..biraz rahatladım uyumuşum..ama şimdi yine başladı aynı sıkıntılar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?