2011 Aralık Anneleri


direkt kov odadan..zaten olan olmuş..zaten senden kötüsü yok onlar için..bari söyleyemediklerini içinde tutma..aklına ne geliyosa söyle ki için rahatlasın..
 
KORKUYORUM!!!

34 haftalığımmm ve doğumdan korkuyorummm ... ruyamda doğurmus olarak goruyorum kendımı bu heycanı nasıl atacam aralık sonu doğum olacak buyuk ıhtımalle
 
KORKUYORUM!!!

34 haftalığımmm ve doğumdan korkuyorummm ... ruyamda doğurmus olarak goruyorum kendımı bu heycanı nasıl atacam aralık sonu doğum olacak buyuk ıhtımalle

korkma valla korkma bak ben korkmuyom korkuyom ama korkmuyom yani goz acip kapayincaya kadar geccek anlamadan sen zaten bi anlik bisiymis yani korkmaya vaktin bile kalmiyomus
 
kızlar ben nasipse 4 aralıkta sezeryanla doğum yapıcam.ama epiduralmi yoksa spinalmi istesem karar veremiyorum sizler ne düşünüyorsunuz???
 
kızlar ben nasipse 4 aralıkta sezeryanla doğum yapıcam.ama epiduralmi yoksa spinalmi istesem karar veremiyorum sizler ne düşünüyorsunuz???

nerde yapıcan canım..tam teşekküllü bi hastanede ise epidurali önerirrim..ablam epidural yaptırdı aynı gün ayaklandı..herkes normal doğum yaptı sandı..ama epidural başağrısı yapıyo diyolar..o yüzden iyi bi hastane değilse işinin ehli olduğuna inanmadığın bi ekibe yaptırma derim..
 
Merhaba arkadaşlar,Meb de öğretmen olarak çalışmaktayım ve doğum öncesi iznim 05.11.2011 tarihinde 32. haftada başlaması gerekirken araya bayram tatilinin girmesi ile doktorum 15.11.2011 de başlattı . ben doğum öncesi iznimin 5 haftasını çalışıp,doğum sonrasına eklemek istiyorum fakat 5.hafta 21.12.2011 de doluyor,40 hafta 31.12.2011 de doluyor.Doğumum tam zamanında gerçekleşirse ,doğumuma 10 gün kalana kadar çalışmam gerekiyor bu sebeple.Rahmimde kasılmalar ve ağrılar var yürümekte bile zorlanıyorum.Size sorum şu;5 hafta çalışabilir kağıdımı almama rağmen,yıllık 40 gün olan rapor hakkımı bu dönem içinde kullanabilirmiyim?5 haftamın doğum sonrası iznime eklenmesinde bir sıkıntı olur mu?
Teşekkürler
 


tam teşekküllü özl bi hastanede yapıucam doğumu inş. cnm.kimi epidurel kimide spinal önerio karrsz kaldm yani.
 
Sanci konusunda birkac arkadas sormus acaba bendeki de sancimi diye.ben soyle soyliyim o sanci aninda bu 3 seyin ayni anda olmasi gerekiyo sanci denmesi icin.bebek kasilip poposunu derini yirtacak derecede itmesi karninin kasilmasi yani.ayni anda nefesinin kesilip ates basmasi.ve bunu takip eden belde ve karinda inceden adet agrisi gibi bir sizlama olmasi.bu ucu bir arada oldumu sanci oluyo diyo doktorlar.ilginc olan yavrum nts de sanci geliyordu bakiyordum sanci aninda kalp atislari nasil hizlaniyo.yani ben kasiliyorum ben cekiyorum ama o benden beter oluyo yavrum.doguml bebek icinde cok zormus.cok yoruluyorlarmis.bir sancida bile nasil kalp atisi hizlaniyo dogum sirasinda daha zor tabi.

ayrica bana soylenilen sey bu.herkeste ayni olucak diye birsey yok.ama su kesin bir bilgi bunlarin 2 yada 1 sizde varsa o sanci olmuyo.ucunun ayni anda olmasi gerekiyo.ben 3 hafta once gittigimde bu kasilmalar vardi ama hepsi ayni anda olmazdi degisikti.haliylede sanci cikmamisti.acilma konusundada arka kisimda basinc ve devamli buyuk tuvalet varmis gibi his olursa aciklik konusunda biraz suphelenin derim.umarim herkesin bebegi zamaninda gelir.ben dogru bildiklerimi ve yasadiklarimi paylastim umarim faydam olmustur..



sagol canim..insallah senin annenden en kisa zamanda yaninda olur.


canim dedigim gibi 3 belirtinin ayni anda olmasi gerekiyo sanci denmesi icin..

yaklaşık 20dkdır acayip kasılmalarım varr,,,annişde demiş ya sancı çıktı dye..sancı olabilirmi bu yaa?

canim bugun nasilsin? kasilmalarla birlikte ates basiyor nefesin kesiliyor ve adet sancisi gibi bir sanci giriyorsa o sancidir canim.yinede kesin konusmiyayimda.umarim iyisindir canim.


canim o ates basmasi nefes kesilmesi adet sancisi gibi bir sanci ve kasilma hepsi biran da oluyorsa sanci olabilir.nts konusundada gecen hafta cikmadi diye guvenmeyin gunluk bile degisebiliyo bende oyle gunlerdir insan icine cikmamistim.dun hastane icin ciktim biraz kendime geldim.bugunde annem babam yanimda zaten degmeyin keyfime.acilarim azaldi valla :)


sagol canim benim.bende sevindim en azindan kotu yonde ilerleme yok.bekliyoruz bakalim.36 olduk artik risk daha azaliyo kiloda aliyo artik soyle 1 hafta sonra dogsa yok kizim gelmem demem valla cunku cok sikildim bir an once kuzumu kucaklamak istiyorummmm.dusme konusundada sanirim cati kemigim zaten sakatti bacaklarim ayrilinca orasi tekrar hasar gordu.ama simdi daha iyiyim.acilmaya bakmadilar cunku fazla el mudahalesi dogumu hizlandiriyo.haftaya carsamda gidicem doktora o bakicak heralde.o zamanda 37 haftalik oluyo tam.ertesi gun belki dogum yaparim :)) ama ben bu sancilarla falan sanirim doguma 6 cm ile gidicem.iyice sancilarim artmadan gitmeyi dusunmuyorum doktora.bakalim nisan yada su falan gelmezse tabi
 
tam teşekküllü özl bi hastanede yapıucam doğumu inş. cnm.kimi epidurel kimide spinal önerio karrsz kaldm yani.

epudurel yaptir hic agri magri ollmuyo meraketme annem rahmini aldirdi epudurelle ablam sezeryan oldu ozel hastanede etrafimdaki herkez epudurelle normal yapti sezeryan yapanlarda epudurelle yapti ne bel agrisi ne bas hicbir problemleri yok bi arkadasim da gecen yil yapti dogum eppudurelle bel agrim yok hicbisi yok abartiyolar dedi bel agrisi normalde olur cocuk tasiyon okadar agirlik var dedi epudurele yoruyolar her agriyi bol bol su icince hicbi yanetkisi olmaz gonul rahatliyla epudurel tavsiye ederim ben de epudurel yapicam ama normal dogum esnasinda baska bi operasyon daha gecircegim icin onu tercih ettim hemen ayaklaniyon ablamla telde konusmustum sanko dogumdan cikmamis sesi cok guzel geliyordu hemende yurumus hic yatmamis misafir gelince yataga kosmus hep nazar olmasin diye yanlarinda ah vah yapmis
 
kızlar ben nasipse 4 aralıkta sezeryanla doğum yapıcam.ama epiduralmi yoksa spinalmi istesem karar veremiyorum sizler ne düşünüyorsunuz???
bende normal doğum istiyorum epiduralle.spinal normal doğum yapılıyor mu acaba?epidural bel ağrısı yapıyormuş.bir kaç akrabamdan duydum ama başka çare yok epiduralsiz normal doğum düşünemiyorum korkuyorum

kadın doğumdan değilde başka bir bölümden rapor alabilirsin
 
Son düzenleme:
dün hastaeden işgöremez raporu aldım işyerine getirdim. işyeri maaşımı tam ödeyecek ve ssk mı tam yatıracak.. müşavire sorduk hastaden aldığım o raporu ssg ya bildirmeye gerek varmı diye hayır yok hastaneniz bildiryor dedi.. benim merak ettiğim şimdi işyerim benim maaşımı ve sigortamı tam ödeyececek fakat ben ssg dan ayrıca para alabilecekmiyim.. müşavir doğum yapınca doktor işe başlayacağın tarihli bi rapor verecek onu ssg ya bildircez dedi.. ama bana inandırıcı gelmedi.. yani ben ayrıca ssg dan ücret alabilecekmiyim acaba??? alamazsam onca sene ssg neden yatırıldı ki???
 
slm kızlar okudukça sizin yerinize ben heycalanıyorum Allah hayırlısı ile kucağınıza almayı nasip etsin

amin canım inş.h ne güzel sen ahmet mertine kavustun eminim cok guzel bı duygudur...ay bende kızıma kavusmak mis mis koklamak ıstıyorum ya
 
slm kızlar okudukça sizin yerinize ben heycalanıyorum Allah hayırlısı ile kucağınıza almayı nasip etsin

maşallah çelik epiduralsiz çatır çatır doğurdunhelal olsun diyorum.birşey sormak istiyorum sana çıkmadıysan benim ilk gebeliğim bende epidural normal doğum istiyorum pazartesi günü doğuma çağırdı eski doktorum suyun azalmış suni sancı verelim dedi(1 parmak ucu kadar açılmam varmış doktor bakmadı bile) sanırım doğum yaptıgım gün bakacaktı çatı kemiğim uygunmu açılmam var mı erken diye gitmedim.başka doktora gittik koştur koştur.o da suyun idare eder bekle doğum yapamazsın suni sancı verilse bile en erken 5 gün sonra doğurursun dedi.muhtemelen sancıya dayanamazdın ve sezeryan yapacaktı diğer doktorun dedi. şuan rahmin sert dedi.açılmama baktı 1 parmak ucu kadar dedi.çatın uygun dedi.bol bol yürü dedi merdiven in çık dedi.
doğuma kaç cm açılmayla gittin suni sancı verdiler mi yoksa kendi sancınlamı açılma oldu ve son sorum kesi oldumu kaç dikişin var?
 

valla arkadaşım ben ırsi olduğuna inanmıyorum çünkü annem ablam çatladı karınları harita gibi çok şükür benim olmadı denemek için bacaklarımın üst tarafına sürmedim oralar çatladı ama karnımda bir çizik bile yok çok şükür... öyle krem kullnmadım ben acı badem yağı+ havuç yağı+ kakao yağı... eşime 2 günde bir 3 günde bir bolca sürdürttüm 16. haftamdan bu yana 36+5im şuan çatlak yok karnımda... bacaklarımın çatladığını görünce oralara da sürdürüyorum artmadı hatta azaldı... deneyin derim çatlasada yinede iyi geliyor şimdi kırmızıyken iyileşebilir hergün yaparsanız... aktarlardan aldım hep.. krem kullanan arkadşımın çatladı bu arada ama bu yağlar ben de çatlağı engelledi biraz kokusu ağır ama değer bence...
 
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…