cnmm ne denır bılemıyoruum rabbım yar ve yardımcın olsn esını ve aılesını ıslah etsın ıns esını pısman edıp senden ozur dıletsıın allah ol deyınce hersey olur sen ona guven dua ett ınss rabbım o dogmamıs melegın yuzu hurmetıne yuvanıza eskı huzurunu versın rabbım dualarını kabul etsın canııım kendıne cok ıyı bak sen ıyı olursn bebısınde ıyı olur
kizlar
nasilsinz
doguran vrmi bugunnnnnnn
ddderyaaacanim esin bunu onceden sana soylediyse keske annenlerle gitseydin ilk donemde sensizligin nedemek oldugunu anlar duzelirdi belki araniz ama bu sekilde devam ediyorsa lutfen bebek herseyi duzeltir olarak dusunmeden ayrilman daha iyi.ben herzaman pozitif dusunmek istiyorum ve onlari yazmak isterdim ama sonucda bebek var onlarin ruhu psikolojisi kisiligi anne karninda olusuyor 2yasindada tamamlaniyor ondan sonralari sadece eklenti oluyorrrrr.esin aile kavramini anlamamis kendi ailesinden kopamiyorsa artik zor duzelirr....
HERSEY senin icin hayirlisi olsunnnn.kendini uzmemeye calis diyecegim ama kesinlikle olmuyodur .sana muhtac olan bebegini dusun ve guclu olllllll...
eşimin evlendiğimizden beri böyle dengesizleri hep olmuştur. ya çok iyidir ya da böyle çok düşüncesiz....düzelir belki diye umut etmemin sebebi, içinde iyilik de olduğunu bildiğimden... ama şöyle de bi durum var... bana o kadar kötü şeyler yaşattı ki haksız yere (yukarda Allah var hepsini görüyor) ona en büyük kötülük, bebeğimin yüzünü gösterip, sonrasında terketmek olacak...daha doğmadan kokusunu duyuyorum sanki diyordu. gerçek kokusunu bi alsın da, burnunda tütsün sonra diyorum... ailem ve ben herşeye hazırladık kendimizi... eminim onsuz (onlarsız), çok daha sağlıklı bir insan yetiştiririz biz.... allahım bize o zamana kadar sabır versin diyorum!
dur yerınde canımmmm bebişi yorma çıkıverır yoksabattanıyesı bıtınce resım koyarsın dımı canım bızde görelım
Bitirince paylaş cnm...
meraba kızlaar
nası heycanlıdırsınız siz şimdi az kaldı tabi hazırlıklar falan yarabbim banada nasip eder inşallah o günleri ne güzeel yaa ben düşününce heyecanlanıyorum sizler kuyruğa gelmişsiniz artık rabbiim bir avazda kurtarır inşallah sağ salim alırsınız bebişinizi kucağınıza.....
herkese merhabalar,
öyle çok isterdim ki sizlere güzel şeyler yazmayı, herşey düzeldi demeyi, kızımla olan şu son günlerimi doyasıya mutlu huzurlu geçirmeyi... son günlere dair güzel hatıralarım olsun isterdim, ileride hatırlanacak... 38. haftamdayım ve bikaç hafta önce erken gelme girişiminde bulunan kızım, sanırım artık gelmek istemiyor... e tabi haklı. böyle bir dünyaya böyle bir yuvaya gelmek istemiyordur o da. oysa ne hayallerim vardı. odasını süsledim. kıyafetlerini dizdim sıra sıra en pembişlerinden... hastaneye eve ziyarete gelecekler ve mevlüt için çeşit çeşit süsler yaptım. çok şeker sepeti, kapı süsü ve takı yastığı yaptım... kocamla son günlere dair bi sürü planımız vardı. videolar fotoğraflar... bi sürü anımız olacaktı...
peki şu anda nasıl mı hayat??? sadece ve sadece kızımın gelmesini bekliyorum. bayramda yaşananlardan bu yana hiçbişey değişmedi. beni evde kovmasına inat, evimde kaldım, memlekete gitmedim (keşke gitsemiydim diyorum gerçi) ve 3 gün önce annem geldi. kocamsa annemin yüzüne bakmıyor, benimle sıradan bikaç cümle kuruyor, yemek yiyor kalkıyor hiç bi laf etmeden (bugün yemek de yemedi), mümkün olduğunda evden uzak duruyor, evdeyken de başka odaya kapanıp erkenden yatıyor...ailesi ise durumdan haberdar olmalarına rağmen 15 günden fazladır bu kız hamile, son günleri, hali nedir acaba diye arayıp sormuyor...
bugün artık dayanamadım ve buşekilde mutlu musun diye sordum. gayet iyiyim bir sorunum yok dedi. annemle neden konuşmuyosun diye sorduğumdaysa, senin gibi yapıyorum işte, konuşmuyorum saygısızlık da etmiyorum dedi pişkin pişkin!!! peki annenler neden arayıp sormuyor dedim. ben tembihledim aramasınlar diye dedi!!! doğumda hangi yüzle gelecekler "torunlarını" görmeye dedim. ben getiricem, gayet normal gelmeleri demez mi!!!! allahım çıldırdım resmen... ama bi yandan da gerilme derya, uzatma derya diye kendimi telkin ediyorum!! ve bi bebişimiz doğsun bakarız bi çaresine dedi!!!! sakın "bebişimiz" deme, eğer çok umrunda olsaydı, sahiplenseydin, şu günlerde onu da o kadar üzmezdin dedim!!!herhalde annesini bu yaptıkların için o da seni hiç affetmicektir!!! susuyormuş ki, kalbimi kırmak üzmek istemiyormuş beni. var mı böyle saçma bi açıklama allah aşkına!!! bana şu zor günlerimde böylesine bi kötülük yaptığı için onu ve ona akıl vermekten aciz ailesini allaha havale ediyorum!! hastaneye ya da eve gelip nasıl torun sevecekler çooook ama çoookkk merak ediyorum!!!!o gün geldiğinde onlara öyle bi cümle kurmalıyım ki, taaa içlerine oturmalı!!! ama en güzel cümleyi bulabilmiş deilim. siz de yardım ederseniz bulucam inşallah!!! hepsinden nefret ediyorum!!! kocama olan sevgim mi??? hiiiççç kalmadı!!!! düzelecek mi olacaklar??? hiç umudum yok!!!! olan günahsız kızıma olacak!! baba nedir, bilmeyecek!!!! o ise, kızının kokusunu duyarak burnunun direkleri sızlayacak, kafasına çok vuracak ve iş işten çoktaaaan geçmiş olacak!!!!
allahım bana ve benim gibilere yardım etsin, ve bana bunu yapanlara, yaptıklarının kat kat fazlasını yaşatsın!!!!
gunaydin kizlarr..
nihalcim hadi az kalmis gozun aydin... darisi henuz izne cikamayan arkadaslarin basina..
lizzie ates olayi aynen bende de oluyor. surekli degil ama bi basti mi resmen su icinde kaliyorum. terle sogu ben de hasta olmaktan korkuyorum acikcasi.. bugun 12:40ta kontrolum var gidince sorucam normal mi bu durum diye..
ozgedoruk canim bende de simdiye kadar olmamisti. 3 hafta once sol kalcamin ust kisminda 2 tane tirmalama izi gibi bisi gordum. hastaneye yatmistim tam o donem herhalde bi yere carptim dedim. ama hala o izler orda catlak oole bisi mi acaba ben de merak ediyorumm.. gerci ben bu kadar catlamayip sonunda catlayan hic duymadim ama.. hayirlisi bakalim...
deryacim valla sizin durum icin ne desem inan bilemiyorum. gecen gun ciciler topigi icin oglumun odasinin resmini cekerken hep sizin icin dua ettim. sizin odanizi cok huzurlu bulmustum eklediginde.. allahim biz ozenerek hazirliyoruz sen yavrularimizi huzurlu saglikla yuvalarina yerlestir diye. hep aklimdasin, bebek birseyleri degistirir insallah. eminim esin kotu biri degildir ama oncelik siralamasini dogru yapamamistir simdiye kadar. kizlarin babalariyla aski meshurdur. insallah rabbim size karsi oyle bir ask koyar ki icine geri kalan hersey teferruata donusur...
kızlar yaaa... doktorum sezeryan tarihini 38+6 ya verdi. sizce o kadar dayanır mı?:18::18::18::26::26::26: ilk çocuğum ve kızım olacak inşallah.
pamuktarlam, gnc24, esmahatun, efee, zuzuzu06, alp_se, melegimolsun, goldenblack07, gunebkn, koprina87, gezgingun
hepinize ii akşamlar bu arada:))
lumos ben bir kaç defa çatı muayenesi oldum kendimi sıkmazsam acı yok sıkarsam gerilirsem acıyor azcık.rahat olman önemli.epidural normal doğum istiyorum kısmet olursa.bebeğimin suyu azmış sık sık doktora gidiyorum doğuma ramak kala doktor değiştirdim pazartesi günü doğuma çağırmıştı önceki doktorum bende başka bir doktorun görüşünü alarak beklemeye karar verdim ve gitmedim.sancım düşük şuan ve açılmam 1 parmak ucu kadarmış suni sancı verseler bile en yakın 5 günde doğurursun dedi şimdiki doktorum.hayırlısı olsunKızlar aranızda çatı muayenesi yaptıran var mı??Ben gelcek hafta yaptırcam ama tırsıyorumm..arkadaşlar kolay olduğunu sölediler ama..nasıl bakıyor doktor eliyle mi??
ben çatı muayenesi oldum 1 haftada 3 defa falan ayrıca 38.haftadayım herhangibir tetikleme olmadı keşke açılmam olsa sancım gelse diyorum çünkü bebeğimin suyu azmış.Allahım korusun yavrularımızı kucağımıza almayı nasip etsin inşallahherkese günaydın annişler nasılsınız bakalım bugün biz çok iyiz bugün bir enerji var içimizde hayır olur inşallah ben yarın doktora gidicem doktor alttan muayene edecek ama ben biraz endişeliyim acaba 2 hafta kadar daha beklesem mi diyorum hani çatı muayenesi doğumu tetikliyor diyolar ya
eşimin evlendiğimizden beri böyle dengesizleri hep olmuştur. ya çok iyidir ya da böyle çok düşüncesiz....düzelir belki diye umut etmemin sebebi, içinde iyilik de olduğunu bildiğimden... ama şöyle de bi durum var... bana o kadar kötü şeyler yaşattı ki haksız yere (yukarda Allah var hepsini görüyor) ona en büyük kötülük, bebeğimin yüzünü gösterip, sonrasında terketmek olacak...daha doğmadan kokusunu duyuyorum sanki diyordu. gerçek kokusunu bi alsın da, burnunda tütsün sonra diyorum... ailem ve ben herşeye hazırladık kendimizi... eminim onsuz (onlarsız), çok daha sağlıklı bir insan yetiştiririz biz.... allahım bize o zamana kadar sabır versin diyorum!
herkese merhabalar,
öyle çok isterdim ki sizlere güzel şeyler yazmayı, herşey düzeldi demeyi, kızımla olan şu son günlerimi doyasıya mutlu huzurlu geçirmeyi... son günlere dair güzel hatıralarım olsun isterdim, ileride hatırlanacak... 38. haftamdayım ve bikaç hafta önce erken gelme girişiminde bulunan kızım, sanırım artık gelmek istemiyor... e tabi haklı. böyle bir dünyaya böyle bir yuvaya gelmek istemiyordur o da. oysa ne hayallerim vardı. odasını süsledim. kıyafetlerini dizdim sıra sıra en pembişlerinden... hastaneye eve ziyarete gelecekler ve mevlüt için çeşit çeşit süsler yaptım. çok şeker sepeti, kapı süsü ve takı yastığı yaptım... kocamla son günlere dair bi sürü planımız vardı. videolar fotoğraflar... bi sürü anımız olacaktı...
peki şu anda nasıl mı hayat??? sadece ve sadece kızımın gelmesini bekliyorum. bayramda yaşananlardan bu yana hiçbişey değişmedi. beni evde kovmasına inat, evimde kaldım, memlekete gitmedim (keşke gitsemiydim diyorum gerçi) ve 3 gün önce annem geldi. kocamsa annemin yüzüne bakmıyor, benimle sıradan bikaç cümle kuruyor, yemek yiyor kalkıyor hiç bi laf etmeden (bugün yemek de yemedi), mümkün olduğunda evden uzak duruyor, evdeyken de başka odaya kapanıp erkenden yatıyor...ailesi ise durumdan haberdar olmalarına rağmen 15 günden fazladır bu kız hamile, son günleri, hali nedir acaba diye arayıp sormuyor...
bugün artık dayanamadım ve buşekilde mutlu musun diye sordum. gayet iyiyim bir sorunum yok dedi. annemle neden konuşmuyosun diye sorduğumdaysa, senin gibi yapıyorum işte, konuşmuyorum saygısızlık da etmiyorum dedi pişkin pişkin!!! peki annenler neden arayıp sormuyor dedim. ben tembihledim aramasınlar diye dedi!!! doğumda hangi yüzle gelecekler "torunlarını" görmeye dedim. ben getiricem, gayet normal gelmeleri demez mi!!!! allahım çıldırdım resmen... ama bi yandan da gerilme derya, uzatma derya diye kendimi telkin ediyorum!! ve bi bebişimiz doğsun bakarız bi çaresine dedi!!!! sakın "bebişimiz" deme, eğer çok umrunda olsaydı, sahiplenseydin, şu günlerde onu da o kadar üzmezdin dedim!!!herhalde annesini bu yaptıkların için o da seni hiç affetmicektir!!! susuyormuş ki, kalbimi kırmak üzmek istemiyormuş beni. var mı böyle saçma bi açıklama allah aşkına!!! bana şu zor günlerimde böylesine bi kötülük yaptığı için onu ve ona akıl vermekten aciz ailesini allaha havale ediyorum!! hastaneye ya da eve gelip nasıl torun sevecekler çooook ama çoookkk merak ediyorum!!!!o gün geldiğinde onlara öyle bi cümle kurmalıyım ki, taaa içlerine oturmalı!!! ama en güzel cümleyi bulabilmiş deilim. siz de yardım ederseniz bulucam inşallah!!! hepsinden nefret ediyorum!!! kocama olan sevgim mi??? hiiiççç kalmadı!!!! düzelecek mi olacaklar??? hiç umudum yok!!!! olan günahsız kızıma olacak!! baba nedir, bilmeyecek!!!! o ise, kızının kokusunu duyarak burnunun direkleri sızlayacak, kafasına çok vuracak ve iş işten çoktaaaan geçmiş olacak!!!!
allahım bana ve benim gibilere yardım etsin, ve bana bunu yapanlara, yaptıklarının kat kat fazlasını yaşatsın!!!!
canım Allah kolaylşık versin. sana güç versin inşallah. bu günler geride kalacak. ailen sana destek ne mutlu sana. bebeğini kucağına alıp ailene gittiğinde belki üzüleceksin önce ama sonra hissizleşeceksin. bebeğini düşünüp yoluna bakacaksın ve mutluluğu yakalayacaksın inşallah. erkekler kolay değişmiyor. bu özel günlerini sana zehir eden sonrasında da farklı davranmaz. duyarsız adam , çok kızdım elden dua etmekten başka bişi gelmiyor.eşimin evlendiğimizden beri böyle dengesizleri hep olmuştur. ya çok iyidir ya da böyle çok düşüncesiz....düzelir belki diye umut etmemin sebebi, içinde iyilik de olduğunu bildiğimden... ama şöyle de bi durum var... bana o kadar kötü şeyler yaşattı ki haksız yere (yukarda Allah var hepsini görüyor) ona en büyük kötülük, bebeğimin yüzünü gösterip, sonrasında terketmek olacak...daha doğmadan kokusunu duyuyorum sanki diyordu. gerçek kokusunu bi alsın da, burnunda tütsün sonra diyorum... ailem ve ben herşeye hazırladık kendimizi... eminim onsuz (onlarsız), çok daha sağlıklı bir insan yetiştiririz biz.... allahım bize o zamana kadar sabır versin diyorum!
bugün doktora gittim kızlar tam 36 haftalık oldu bebeğim ve kilosu 3kg olmuş tam...alttan çok vuruyor ve rahatsız ediyor dedim muayene etti ve iğne verdi erken gelecek gibi dedi iyice inmiş kafası dedi.4 iğne verdi ikisini bugün,ikisini yarın vurdur dedi erken doğarsa solunum sıkıntısı olabilir dedi. bol bol yat dedi.öyle işte Allah'tan kilosu iyi,yine de üzüldüm tabi.bende 10 kilo almışım bu zamana kadar...sende biraz dikkat et hamur işlerinden uzak dur dedi.ben gidip yatim bari kızlar
güzelim yaşadıklarına çok üzüldüm.. hepsi değil ama kısmen de olsa bizde aynı sorunları yaşadık... çok şükür atlattık herşeyi ve geçmişi düşünmek istemiyorum.. ama emin ol eşin düzelecek.. ona kolay geliyor sanırım evladından ayrılmak ama kızın bir doğsun bak gör nasıl değişecek... aslında eşinde de kabahat yok.. bütün kabahat onu şişiren ailesinde... bizde de aynı şeyler olmuştu... herşey aileden kaynaklanıyor.... biraz daha sık dişini... herkesin çekeceği çilesi varmış derler ya senin çektiğin zamanyanlış ama herşey allahtan geliyro işte.. sana bunları edenler katı katına cezalarını çekerler inşallah.... emin ol çekeceklerde... sen kızını düşün... herşey çok güzel olacak inşallahhhhhh....teşekkür ederim yazdıkların için. ağustosta yazdıklarımı okumuşsun. o zamanlar konumuz para pul muhabbetiydi. bayramda yaşananlar var bi de. bayramda ailem memleketten geldi beni görmeye, ben onlara gidemediğim için bu halde. 1 gün kaldılar ertesi gün döneceklerdi. sabahın körü kalkıp anneme beni şikeyet etmiş. kızına söyle annemlere sıcak davransın, şöyle yapsın böyle yapsın. her geldiğinde annemi bu şekilde üzer gönderir zaten...annem de çaktırmadan söylemeye çalıştı bana. ben de bayramda bari yapmasaydın üzmeyseydin kadını dedim, çok kızdım. 32 yaşındaki insanı düzeltemeyeceğini, zaten elimden geleni yaptığımı, ama tam istediği gibi olmuyorsa,hatanın sadece bende aranmaması gerektiğini, belki de karşıdan o kadar samimi bi sıcaklık görmediğimi söyledim. oooooo nasıl derim onlara samimiyetsiz diye????? işte patlama o anda oldu!!! kovdu beni evden, ailemi yoldan geri çevirdi gelin alın kızınızı, biz anlaşamıyoruz, bu işin sonu yok diye. kaç yaşında insanlar!!!! nasıl geldiler geri 100 küsür km tahmin edemiyorum!!! tabi yıkılmışlar, ne yapcaklarını bilmiyolar. yuvanın yıkılmasına göz mü yumsunlar, yoksa yapıcı mı olsunlar??? şunun şurası bikaç hafta kalmış torunlarının doğmasına. belki o doğunca düzelir falan diye, götürmediler beni. ama şimdi bin pişman annem. 15 gündür hiçbi değişiklik olmadığı gibi, olanlar için annemlerden özür dilemeyi bırakın, 3-4 gündür annem yanımda, yüzüne bile bakmıyor!!kendi kafasına göre kısasa kısas yapıyor!!!! sebep bu kadar küçük, ama yaşananlar çok büyük ve unutulmaz... dün de dedi zaten açık açık,"ben birinden soğudum mu bi daha düzelmez"... dicek başka bişey var mı???
amin canımm.. sana da az kalmış ne güzelmaşallah canım darısı bizlerin basına :)))
günaydın kızlar
teşekkür ederim canım, daha iyileri sizin bebişlerinizin olur inş.
nihalcim çok sevindim izin alabildin demek, benimde daha 10 günüm var, inan çalışmak çok zor
herkese merhabalar,
teşekkür ederim yazdıkların için. ağustosta yazdıklarımı okumuşsun. o zamanlar konumuz para pul muhabbetiydi. bayramda yaşananlar var bi de. bayramda ailem memleketten geldi beni görmeye, ben onlara gidemediğim için bu halde. 1 gün kaldılar ertesi gün döneceklerdi. sabahın körü kalkıp anneme beni şikeyet etmiş. kızına söyle annemlere sıcak davransın, şöyle yapsın böyle yapsın. her geldiğinde annemi bu şekilde üzer gönderir zaten...annem de çaktırmadan söylemeye çalıştı bana. ben de bayramda bari yapmasaydın üzmeyseydin kadını dedim, çok kızdım. 32 yaşındaki insanı düzeltemeyeceğini, zaten elimden geleni yaptığımı, ama tam istediği gibi olmuyorsa,hatanın sadece bende aranmaması gerektiğini, belki de karşıdan o kadar samimi bi sıcaklık görmediğimi söyledim. oooooo nasıl derim onlara samimiyetsiz diye????? işte patlama o anda oldu!!! kovdu beni evden, ailemi yoldan geri çevirdi gelin alın kızınızı, biz anlaşamıyoruz, bu işin sonu yok diye. kaç yaşında insanlar!!!! nasıl geldiler geri 100 küsür km tahmin edemiyorum!!! tabi yıkılmışlar, ne yapcaklarını bilmiyolar. yuvanın yıkılmasına göz mü yumsunlar, yoksa yapıcı mı olsunlar??? şunun şurası bikaç hafta kalmış torunlarının doğmasına. belki o doğunca düzelir falan diye, götürmediler beni. ama şimdi bin pişman annem. 15 gündür hiçbi değişiklik olmadığı gibi, olanlar için annemlerden özür dilemeyi bırakın, 3-4 gündür annem yanımda, yüzüne bile bakmıyor!!kendi kafasına göre kısasa kısas yapıyor!!!! sebep bu kadar küçük, ama yaşananlar çok büyük ve unutulmaz... dün de dedi zaten açık açık,"ben birinden soğudum mu bi daha düzelmez"... dicek başka bişey var mı???
kizlar hepinize gunaydinlar kulaklarimda cok ugultu var sabah uyandigimdan beri isede gidemedim esim yanliz gitti uzuldum arkasindan tekrar uyudum simdi kalktim gene ugultu var offf gecmiyo neden acep ya:44::44::44::44::26::26::26:
canım yazdıklarını baştan beri biliyorum. allahtan eşine merhamet vermesi için dua ediyorum. eşinin bu kadar kötü davranmasına sebep ailesi olduğunu düşünüyorum. ailesi diyemez mi oğlum karın doğuracak yakında, sonra halledin meselenizi. ama herkes böle düşünemiyo işte. eşinin kızını görünce düzelecğine inanıyorum. zaten düzelmiyorsa hiçç üzülmeden bu işi bitirirsin. keşke doğum için annenlere gitseydin. belki ailesinden uzakta olunca (nasılsa doğuma gelirdi heralde) herşey düzelmeye başlardı, onların etkisinden kurtulunca. allah sana sabır eşine de merhamet versin. artık hiçbişey eskisi değil, annelerimizin katlandığı gibi herşeyi sineye çekip oturmuyoruz ama acı olan şuki bi yuve ne hayallerle ne umutlarla kuruluyo, insallah öle çabucak da yıkılmaz. sen de daha fazla düşünmemeye çalış, bebeğin bundan zarar görebilir veya doğduktan sonra sütün gidebilir. ztaen birbirinizi yıpratıyorsunuz, bi de yavrunuza bunu çektirmeyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?