2011 Aralık Anneleri

nihalcim

canım benim bildiğim kadarıyla

37. haftanda aldığın iş göremezlik raporunun muhakkak sgk ya bildirilmesi gerekiyorki para alabilesin,
daha sonra doğum yaptığında doğum raporun sgk ya bildirilecek,

sgk dan parada şöyle alınıyor, iş göremezlik raporu süresince 16 hafta devlet sana 16 haftalık maaşının 3/2 sini veriyor + 80 tl süt parası veriyor, genelde doğumdan 40 gün sonra falan toplu alıyorsun, ama yukarıda dediğim gibi, raporların muhakkak bildirilmesi gerekiyor

işverenin sana maaş ödeme zorunluluğu yok bu 16 hafta süre içerisinde, devlet veriyor ama işverenler maaşını brütten göstermemişlerse haliyle bu alacağın parada düşük oluyor, genelde firmalar maaşları sen izindeykende ödüyorlar, sgk dan toplu aldığın parayı firmaya ödüyorsun, ben böyle yapaacağım ama bu parayı çalışanına hediye eden firmalarda var tabiki umarım seninkiler almazlar

amin canım inş.h ne güzel sen ahmet mertine kavustun eminim cok guzel bı duygudur...ay bende kızıma kavusmak mis mis koklamak ıstıyorum ya
inş cnm en hayırlı zamanda gelsin kuzucuklar ama çabuk gelsinler çünkü çok güzel bi duygu abimiz hiç bi problem çıkarmadı çok şükür babamızın o baba baba hallerini gördükçe bi daha aşık oluyorum eeee anneannemiz yanımızda maşallah çokmutluyuz darısı sizin başınıza inş

cnm ikinci dr çok doğru söylemiş benim cuma 3 cm açıklığım vardı yatış vermesine rağmen oğlum yalnız kalacak diye yatmadım artvin yolları virajlı ve kötüdür o yolları çektim ctes evi dip köşe temizledim yemeğimi yaptım oğlmu kendimi yıkadım pazar sabaha karşı sancım başladı öğlen 2 de doğum yaptım ve yanımdaki bayan benden 24 saat önce gelmişti suni sancı falan da vermişlerdi sezaryana alın diye yalvarıyodu yani 1cm açıklık açıklık bile sayılmaz yat dinlen yürüyüşünü yap sancını suyunu bekle gıcık dr sana normal doğum sancısını çektirip sonra sen yalvardın deyip sezaryana alma niyetinde bide minnettar olacak sın tabi sezaryana aldı diye

ama yinede en doğru kararı sen verirsin

benim bildiğim raporla ayrıldığında iş yerin maaşını filan ödemeye devam ediyor ama bu aslında borç oluyor, daha sonra ssg senin adına ptt ye para yatırıyor, senin bu parayı alıp şirketine ödemen gerekiyor. yani sen normal sanki çalışmış gibi maaş alıyorsun ama arada pttden para alıp şirketine veriyorsun. ben hamileliğim başında 15-20 günlük bir rapor aldığımda prosedür bu şekilde işlemişti, ama belki şu 4 aylık raporun prosedürü farklıdır bilemiyorum

ya deryacım inan bi mrb demek için girdim senin msj gördüm sonra yazamadan oğluş uyandı onu emzirdim uyuttum anneannemiz uyudu efe yi de aldım bende uyumaya gittim efeyi uyuttum ama çok uykum olmasına rağmen sana yazmak için kalktım cnm ya öncelikle Allah kolaylık versin ama sanki gidince ailesinin isteği olacak mutlu olacaklar tamam zor ama inatlarına git kocana sarıl gururunu al ayaklar altına tamam de herşey istediğin gibi olacak seni kızımı seviyorum de ayrıntılara girme anneydi o onu dedi bu bunu yaptı gelirlerse hiç bişey olmamış gibi davran yavrun için eşin için evin için ne bileyim gözlerim dolu dolu yazıyorum böyle bitmemeli inan b süre sonra eşinde anlayacak kırıldıklarını unutmayacaksın ara ara aklına gelecek belki yüzüne vuracaksın ama öbür türlü daha zor bi hayat seni beklio kızınla çok güzel vakitler geçirebilirsin ama aşk isteyeceksin sevilmek sevmek isteyeceksin neyle karşılasacağın yine belli deil bide kızın olcak................

Allah yardımcın olsun Allah kötülerin cezasını da versin

inş şu son hamilelik günlerini ve anneliğini dilediğin gibi yaşayabilirsin

Son düzenleme:

çok sağol çelik bende senin gibi düşünüyorum 9 ay boyunca gittiğim doktoru son anda bu yüzden bıraktım.kendi sancımı beklicem doğumum normalde 8 aralık sanki hiç doğurmayacakmışım gibi geliyor benden öncekiler doğurdu benden sonrakiler bile doğuruyor.bir yandan acaba bebeğimi tehlikeye mi atıyorum diyorum suyu azmış ama orta şiddette şuan.çok riskli değil elhamdulüllah.kaç cm açılmayla doğum başladı kaç dikişin var cnm:18:

Son düzenleme:

ben de öğretmenim canım ve nasipse yarın raporumu lıp doğum iznime çıkacağım... yarın 36+6 olacağım ve raporu cuma günü için 37+0 diye alacağım böylece 3 hafta kalana kadar çalıştığım için doğum sonrasına 5 haftayı ekletmiş olacağım... sen de anlamadığım durum var neden 10 gün kalana kadar çalışacaksın bu yasal değilki millieğitimden geri döner bence boşuna çalışmış sayılırsın... yani 37+0 olunca mecburen izne çıkıyorsun... muhtemel doğum tarihin yani 40. haftan ne zaman dolarsa ondan 3 hafta öncesine kadar çalışabilirsin en fazla... neyse raapor alabilirsin tabiki:) ama gebelikle ilgili alamazsın yoksa doğumiznine ayrılman gerekir..yani ortopedi cerrahi grip vs alabilirsin.. ben malesef alamadım aile hemimim sadece 2 gün vermişti...veren dr bulursan kadın doğum ve hamilelik dışında tabiki de rapor alma hakkın var... bizim arkadaşlar öyle yaptılar hem de öyle raporluyken erken doğum yaptılar.farketmez yani varsa dr tanıdığın bir dr yap derim..

Rabbim mutlulugnuzu bozmasın tatlım.bizim 1 ayımız var daha meleğim acele etmezse simdilik etmesınde azcık buyusun içerde:)

benim söylemek isteyip söylemediklerimi çelik yazmış bende böyle düşünüyorum dderya

nerdesin arkadasim sen.. bitiremediniz mi daha temizligiiii

slm kızlar bitirdik gibi anacım ama işler yoğun işyerinde o yüzden arada girip bakıyom size hala da bitiremedim evin büyük işleri bitti sayılır kocam kapıları silcek perdeler yıkancak takılcak bi de halılar geldi yıkamadan evi silip onları sericek kocam artık kocamın işleri var daha doğrusu :))) baya da işi varmış he

bugünde 17:00 de doktor randevum var inş iyidir oğlum sizde iyisinizdir umarım

halimem de beni sorumuş teşekkür ederim düşündüğün içiin cnm göbeğim de fena oynadı oğlumda teşekkür ediyo teyzeleri:)

bi de dderyacım üzme kendini sakın bizde kocamla ailesi yüzünden baya tartışmalar yaşadık bi de bana hamileyken bile çocuğu doğur seni boşıcam dedi ne derler ısırcak köper...... misali salla gitsin herşey olcana varır çokta kasmamak gerek ben bunada inanıyorum biz ne kadar üstüne düşersek o kadar kıymetli oluyo bişeyler...

cnm ayrılmak geçiyor aklından galiba ama bnm böle bi durumla karşılaşınca aklıma direk şu gelio...yaa bebeğini vermezse!!!...bence sen eşini seviyosun, insan sevmediği kişiyle ileriye yönelik güzel planlar yapar mı hiç, hem de zevkle...bebeğinin hatrına ilk adımı sen at bu sefer, git sarıl mesela eşine, kesinlikle kayıtsız kalamıcaktır, söylediklerini bu seferlik unutuver, sadece bebeğinin hatrına...olmaz mı?

bnde öğretmenm cnm..37ye kadar çalıştım,hatta sezeryan olacağım için bir hafta öncesini 37gösterdik,36dayken yani 14.11.2011de ayrıldım izne..çalştğm 5hafta doğum sonrasında eklenecek inşallah...rapor hakkıını sene sonuna kadar kullanabilirsin tabi,ben ek dersim azalmasın diye ağrım sızımda olmayınca almadım rapor,,sorunsuzca halledesin inş sende izin işlerini...

canım şu yoğun ve yorgun anında beni düşünmen emin ol çok duygulandırdı beni. keşke ben de şimdi doğumu yapmış olsaydım da ne oluyor ne bitiyor bi görseydim... bana destek için yazılanları okurken, cevap yazarken hem bi taraftan gözyaşlarıma engel olamıyorum hem de rahatlıyorum. hepiniz sağolun destekleriniz için.
gururumu yeteri kadar ayaklar altına aldım... kendimden haddinden fazla ödün verdim... yaptıklarını şimdiye kadar hep unutmaya çalıştım ama şu güzel günlerimi bana zehir etmesini hiç bi şekilde kabul edemiyorum!!!! ki zaten onun da "ben birinden soğudum mu bitmiştir" cümlesi herşeyi bitiriyor sanırım... ne diyeyim, ne yapayım bu cümle karşısında?? inanılmaz kötü durumdayım... bi yandan kızım için olur olmadık şeylere gülmeye çalışıyorum bi yandan aklımdan olanları çıkaramıyorum... Allahıma sığınmaktan başka çarem yok sanırım

cnm akşam beraber yatmıyor musunuz...soğumak falan laf!!! ... insanlar neler neler yaşıyorlar da sonrasında deli gibi mutlu olabiliyorlar, hadi ortak meyveniz olan bebişi koy bi tarafa, hiç mi beraber mutlu olduğunuz anlar olmadı, şimdi çok sinirlisin o da öyle, bi de belki gurur yapıo...ama bu olanların hepsinin üstünden biraz zaman geçince, Allah korusun terkedersen, eşinle ilgili güzel hatıralar sıralanmaya başlayacak aklında...

bilmiyorum cnm, ben çek git, önüne bak falan diyemiyorum açıkcası, hani aldattı falan desen neyse de, ailesinin etkisiyle aranızın bozulması bi yuvanın yıkılması için yeterli gelmio bana..düşüncesizlik yapmış olabilir, ama her insanın katlanılması zor bi huyu mutlaka vardır cnm, bunu unutma, kimsenin eşi dört dörtlük değildir.

Allah allah ya!çok biiyomuş seninki!!!e peki nasıl yüzyüze bakıyorsunuz?ortam cok gergin olmalı?akşam yemek felan yemiyo mu sizle?tv izlenmiyo mu?korku filmi gibi yaaa!!!öyle gelip odasına mı çekiliyo???nedir böyle kinlenecek???çok üzülüyorum ya,böyle bir aile babası nasıl olur ki!( dderyacım,mevlananın dediği gibi her yağmurun sonunda bir gökkuşağı çıkar.mutlaka çok mutlu olucaksın zamanı geldiğinde.bu adamın da oyununa gelme,burnunu mu süttürmek istiyo nedir!!!!

selam kızlar geçmişe bakmadım yazan oldumu bilmiyorum haber verip cıkacam işim var cokkk..

AYSALH arkadaşımız dogum yapmış bebeğine kavuşmuş bende kızımda iyiyiz beklediğimizden daha ufak dogdu ayrıntıları daha sonra yazarım diye mesaj cekmiş....

hadi gözümüz aydın bir bebişimiz daha dogduuuu

birimiz daha kurtulduu...Allah analı babalı büyütsün..
darısı başımıza inşallah...

doğum yapan tüm arkadaşlar.. allah analı babalı büyütsün, kuzularınızla upuzun sağlıklı ve huzurlu bir ömür geçirin inşallah..

dderya, yazdıklarını okudukça seninle beraber üzülüp, eşine çoookk kızıyorum. şu dönemde sana ve bebişine bunları nasıl yaşatır anlayamıyorum.. bilmiyor mu bu dönemde bizim moralimiz yüksek olmalı ki bebişlerimiz de sağlıklı huzurlu dünyaya gelsinler. ne demekmiş seni bu halinle evden kovmak, çok istiyorsa o gitsin.. çiftlerin kavgalarında en sinir olduğum şey de budur.. sen kimsin, kimi kimin evinden kovuyorsun, rahatsızlığı olan varsa kendisi gider.. off neyse valla söyleyecek çok şey var ama seni de böyle kötü etkilemek istemiyorum.. allah sana sabır versin, eşine ve ailesine de azcık vicdan.. dualarım seninle.. eminim çok zor ama lütfen sadece bebişini düşün.

kontrole gidip bebişin kilo almamasından bahseden arkadaşlara bişiler yazmak istiyorum. bugün biz de kontrole gittik. en son 5 gün önce 3050 demişti doktor. bugün ilk başta 3060 dedi, sonra eşimle birbirimize bakışımızı gördü sanırım ve tekrar ölçtü ve 3190 dedi bu seferde! pozisyon değiştirdi, şimdi daha net ölçü aldım dedi :) doktor problem yok dediği sürece evham yapıp kafaya takmayın derim.. ultrasonda 3 kilo denip, 4 kilo çıkan bebişler okuyoruz doğum hikayelerinde :))

bugün doğum tarihimiz netleşti. inşallah 29 kasım sabahı -annesiyle aynı gün- doğacak oğluşum.. ömrümün en güzel doğum günü hediyesi olacak inşallah. tarih netleşince heyecan ve hafif korku başladı bende :18::18::18::18:

iyi akşamlar kızlar nasılsınız?ben mutluyum cumartesi annemle babam gelecek bebişimi görmeye gideceğiz çok mutluyum Allahım bozmasın az kaldı bebişime kavuşmama bu cumartesi değil diğer cumartesi belli olacak doğum günü çok heyecanlıyız hepinizi öpüyoruz minnakımla birlikte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…