inş cnm en hayırlı zamanda gelsin kuzucuklar ama çabuk gelsinler çünkü çok güzel bi duygu abimiz hiç bi problem çıkarmadı çok şükür babamızın o baba baba hallerini gördükçe bi daha aşık oluyorum eeee anneannemiz yanımızda maşallah çokmutluyuz darısı sizin başınıza inşamin canım inş.h ne güzel sen ahmet mertine kavustun eminim cok guzel bı duygudur...ay bende kızıma kavusmak mis mis koklamak ıstıyorum ya
maşallah çelik epiduralsiz çatır çatır doğurdunhelal olsun diyorum.birşey sormak istiyorum sana çıkmadıysan benim ilk gebeliğim bende epidural normal doğum istiyorum pazartesi günü doğuma çağırdı eski doktorum suyun azalmış suni sancı verelim dedi(1 parmak ucu kadar açılmam varmış doktor bakmadı bile) sanırım doğum yaptıgım gün bakacaktı çatı kemiğim uygunmu açılmam var mı erken diye gitmedim.başka doktora gittik koştur koştur.o da suyun idare eder bekle doğum yapamazsın suni sancı verilse bile en erken 5 gün sonra doğurursun dedi.muhtemelen sancıya dayanamazdın ve sezeryan yapacaktı diğer doktorun dedi. şuan rahmin sert dedi.açılmama baktı 1 parmak ucu kadar dedi.çatın uygun dedi.bol bol yürü dedi merdiven in çık dedi.
doğuma kaç cm açılmayla gittin suni sancı verdiler mi yoksa kendi sancınlamı açılma oldu ve son sorum kesi oldumu kaç dikişin var?
benim bildiğim raporla ayrıldığında iş yerin maaşını filan ödemeye devam ediyor ama bu aslında borç oluyor, daha sonra ssg senin adına ptt ye para yatırıyor, senin bu parayı alıp şirketine ödemen gerekiyor. yani sen normal sanki çalışmış gibi maaş alıyorsun ama arada pttden para alıp şirketine veriyorsun. ben hamileliğim başında 15-20 günlük bir rapor aldığımda prosedür bu şekilde işlemişti, ama belki şu 4 aylık raporun prosedürü farklıdır bilemiyorumdün hastaeden işgöremez raporu aldım işyerine getirdim. işyeri maaşımı tam ödeyecek ve ssk mı tam yatıracak.. müşavire sorduk hastaden aldığım o raporu ssg ya bildirmeye gerek varmı diye hayır yok hastaneniz bildiryor dedi.. benim merak ettiğim şimdi işyerim benim maaşımı ve sigortamı tam ödeyececek fakat ben ssg dan ayrıca para alabilecekmiyim.. müşavir doğum yapınca doktor işe başlayacağın tarihli bi rapor verecek onu ssg ya bildircez dedi.. ama bana inandırıcı gelmedi.. yani ben ayrıca ssg dan ücret alabilecekmiyim acaba??? alamazsam onca sene ssg neden yatırıldı ki???
inş cnm en hayırlı zamanda gelsin kuzucuklar ama çabuk gelsinler çünkü çok güzel bi duygu abimiz hiç bi problem çıkarmadı çok şükür babamızın o baba baba hallerini gördükçe bi daha aşık oluyorum eeee anneannemiz yanımızda maşallah çokmutluyuz darısı sizin başınıza inş
cnm ikinci dr çok doğru söylemiş benim cuma 3 cm açıklığım vardı yatış vermesine rağmen oğlum yalnız kalacak diye yatmadım artvin yolları virajlı ve kötüdür o yolları çektim ctes evi dip köşe temizledim yemeğimi yaptım oğlmu kendimi yıkadım pazar sabaha karşı sancım başladı öğlen 2 de doğum yaptım ve yanımdaki bayan benden 24 saat önce gelmişti suni sancı falan da vermişlerdi sezaryana alın diye yalvarıyodu yani 1cm açıklık açıklık bile sayılmaz yat dinlen yürüyüşünü yap sancını suyunu bekle gıcık dr sana normal doğum sancısını çektirip sonra sen yalvardın deyip sezaryana alma niyetinde bide minnettar olacak sın tabi sezaryana aldı diye
ama yinede en doğru kararı sen verirsin
Merhaba arkadaşlar,Meb de öğretmen olarak çalışmaktayım ve doğum öncesi iznim 05.11.2011 tarihinde 32. haftada başlaması gerekirken araya bayram tatilinin girmesi ile doktorum 15.11.2011 de başlattı . ben doğum öncesi iznimin 5 haftasını çalışıp,doğum sonrasına eklemek istiyorum fakat 5.hafta 21.12.2011 de doluyor,40 hafta 31.12.2011 de doluyor.Doğumum tam zamanında gerçekleşirse ,doğumuma 10 gün kalana kadar çalışmam gerekiyor bu sebeple.Rahmimde kasılmalar ve ağrılar var yürümekte bile zorlanıyorum.Size sorum şu;5 hafta çalışabilir kağıdımı almama rağmen,yıllık 40 gün olan rapor hakkımı bu dönem içinde kullanabilirmiyim?5 haftamın doğum sonrası iznime eklenmesinde bir sıkıntı olur mu?
Teşekkürler
inş cnm en hayırlı zamanda gelsin kuzucuklar ama çabuk gelsinler çünkü çok güzel bi duygu abimiz hiç bi problem çıkarmadı çok şükür babamızın o baba baba hallerini gördükçe bi daha aşık oluyorum eeee anneannemiz yanımızda maşallah çokmutluyuz darısı sizin başınıza inş
cnm ikinci dr çok doğru söylemiş benim cuma 3 cm açıklığım vardı yatış vermesine rağmen oğlum yalnız kalacak diye yatmadım artvin yolları virajlı ve kötüdür o yolları çektim ctes evi dip köşe temizledim yemeğimi yaptım oğlmu kendimi yıkadım pazar sabaha karşı sancım başladı öğlen 2 de doğum yaptım ve yanımdaki bayan benden 24 saat önce gelmişti suni sancı falan da vermişlerdi sezaryana alın diye yalvarıyodu yani 1cm açıklık açıklık bile sayılmaz yat dinlen yürüyüşünü yap sancını suyunu bekle gıcık dr sana normal doğum sancısını çektirip sonra sen yalvardın deyip sezaryana alma niyetinde bide minnettar olacak sın tabi sezaryana aldı diye
ama yinede en doğru kararı sen verirsin
ya deryacım inan bi mrb demek için girdim senin msj gördüm sonra yazamadan oğluş uyandı onu emzirdim uyuttum anneannemiz uyudu efe yi de aldım bende uyumaya gittim efeyi uyuttum ama çok uykum olmasına rağmen sana yazmak için kalktım cnm ya öncelikle Allah kolaylık versin ama sanki gidince ailesinin isteği olacak mutlu olacaklar tamam zor ama inatlarına git kocana sarıl gururunu al ayaklar altına tamam de herşey istediğin gibi olacak seni kızımı seviyorum de ayrıntılara girme anneydi o onu dedi bu bunu yaptı gelirlerse hiç bişey olmamış gibi davran yavrun için eşin için evin için ne bileyim gözlerim dolu dolu yazıyorum böyle bitmemeli inan b süre sonra eşinde anlayacak kırıldıklarını unutmayacaksın ara ara aklına gelecek belki yüzüne vuracaksın ama öbür türlü daha zor bi hayat seni beklio kızınla çok güzel vakitler geçirebilirsin ama aşk isteyeceksin sevilmek sevmek isteyeceksin neyle karşılasacağın yine belli deil bide kızın olcak................
Allah yardımcın olsun Allah kötülerin cezasını da versin
inş şu son hamilelik günlerini ve anneliğini dilediğin gibi yaşayabilirsin
nerdesin arkadasim sen.. bitiremediniz mi daha temizligiiii
herkese merhabalar,
öyle çok isterdim ki sizlere güzel şeyler yazmayı, herşey düzeldi demeyi, kızımla olan şu son günlerimi doyasıya mutlu huzurlu geçirmeyi... son günlere dair güzel hatıralarım olsun isterdim, ileride hatırlanacak... 38. haftamdayım ve bikaç hafta önce erken gelme girişiminde bulunan kızım, sanırım artık gelmek istemiyor... e tabi haklı. böyle bir dünyaya böyle bir yuvaya gelmek istemiyordur o da. oysa ne hayallerim vardı. odasını süsledim. kıyafetlerini dizdim sıra sıra en pembişlerinden... hastaneye eve ziyarete gelecekler ve mevlüt için çeşit çeşit süsler yaptım. çok şeker sepeti, kapı süsü ve takı yastığı yaptım... kocamla son günlere dair bi sürü planımız vardı. videolar fotoğraflar... bi sürü anımız olacaktı...
peki şu anda nasıl mı hayat??? sadece ve sadece kızımın gelmesini bekliyorum. bayramda yaşananlardan bu yana hiçbişey değişmedi. beni evde kovmasına inat, evimde kaldım, memlekete gitmedim (keşke gitsemiydim diyorum gerçi) ve 3 gün önce annem geldi. kocamsa annemin yüzüne bakmıyor, benimle sıradan bikaç cümle kuruyor, yemek yiyor kalkıyor hiç bi laf etmeden (bugün yemek de yemedi), mümkün olduğunda evden uzak duruyor, evdeyken de başka odaya kapanıp erkenden yatıyor...ailesi ise durumdan haberdar olmalarına rağmen 15 günden fazladır bu kız hamile, son günleri, hali nedir acaba diye arayıp sormuyor...
bugün artık dayanamadım ve buşekilde mutlu musun diye sordum. gayet iyiyim bir sorunum yok dedi. annemle neden konuşmuyosun diye sorduğumdaysa, senin gibi yapıyorum işte, konuşmuyorum saygısızlık da etmiyorum dedi pişkin pişkin!!! peki annenler neden arayıp sormuyor dedim. ben tembihledim aramasınlar diye dedi!!! doğumda hangi yüzle gelecekler "torunlarını" görmeye dedim. ben getiricem, gayet normal gelmeleri demez mi!!!! allahım çıldırdım resmen... ama bi yandan da gerilme derya, uzatma derya diye kendimi telkin ediyorum!! ve bi bebişimiz doğsun bakarız bi çaresine dedi!!!! sakın "bebişimiz" deme, eğer çok umrunda olsaydı, sahiplenseydin, şu günlerde onu da o kadar üzmezdin dedim!!!herhalde annesini bu yaptıkların için o da seni hiç affetmicektir!!! susuyormuş ki, kalbimi kırmak üzmek istemiyormuş beni. var mı böyle saçma bi açıklama allah aşkına!!! bana şu zor günlerimde böylesine bi kötülük yaptığı için onu ve ona akıl vermekten aciz ailesini allaha havale ediyorum!! hastaneye ya da eve gelip nasıl torun sevecekler çooook ama çoookkk merak ediyorum!!!!o gün geldiğinde onlara öyle bi cümle kurmalıyım ki, taaa içlerine oturmalı!!! ama en güzel cümleyi bulabilmiş deilim. siz de yardım ederseniz bulucam inşallah!!! hepsinden nefret ediyorum!!! kocama olan sevgim mi??? hiiiççç kalmadı!!!! düzelecek mi olacaklar??? hiç umudum yok!!!! olan günahsız kızıma olacak!! baba nedir, bilmeyecek!!!! o ise, kızının kokusunu duyarak burnunun direkleri sızlayacak, kafasına çok vuracak ve iş işten çoktaaaan geçmiş olacak!!!!
allahım bana ve benim gibilere yardım etsin, ve bana bunu yapanlara, yaptıklarının kat kat fazlasını yaşatsın!!!!
Merhaba arkadaşlar,Meb de öğretmen olarak çalışmaktayım ve doğum öncesi iznim 05.11.2011 tarihinde 32. haftada başlaması gerekirken araya bayram tatilinin girmesi ile doktorum 15.11.2011 de başlattı . ben doğum öncesi iznimin 5 haftasını çalışıp,doğum sonrasına eklemek istiyorum fakat 5.hafta 21.12.2011 de doluyor,40 hafta 31.12.2011 de doluyor.Doğumum tam zamanında gerçekleşirse ,doğumuma 10 gün kalana kadar çalışmam gerekiyor bu sebeple.Rahmimde kasılmalar ve ağrılar var yürümekte bile zorlanıyorum.Size sorum şu;5 hafta çalışabilir kağıdımı almama rağmen,yıllık 40 gün olan rapor hakkımı bu dönem içinde kullanabilirmiyim?5 haftamın doğum sonrası iznime eklenmesinde bir sıkıntı olur mu?
Teşekkürler
ya deryacım inan bi mrb demek için girdim senin msj gördüm sonra yazamadan oğluş uyandı onu emzirdim uyuttum anneannemiz uyudu efe yi de aldım bende uyumaya gittim efeyi uyuttum ama çok uykum olmasına rağmen sana yazmak için kalktım cnm ya öncelikle Allah kolaylık versin ama sanki gidince ailesinin isteği olacak mutlu olacaklar tamam zor ama inatlarına git kocana sarıl gururunu al ayaklar altına tamam de herşey istediğin gibi olacak seni kızımı seviyorum de ayrıntılara girme anneydi o onu dedi bu bunu yaptı gelirlerse hiç bişey olmamış gibi davran yavrun için eşin için evin için ne bileyim gözlerim dolu dolu yazıyorum böyle bitmemeli inan b süre sonra eşinde anlayacak kırıldıklarını unutmayacaksın ara ara aklına gelecek belki yüzüne vuracaksın ama öbür türlü daha zor bi hayat seni beklio kızınla çok güzel vakitler geçirebilirsin ama aşk isteyeceksin sevilmek sevmek isteyeceksin neyle karşılasacağın yine belli deil bide kızın olcak................
Allah yardımcın olsun Allah kötülerin cezasını da versin
inş şu son hamilelik günlerini ve anneliğini dilediğin gibi yaşayabilirsin
canım şu yoğun ve yorgun anında beni düşünmen emin ol çok duygulandırdı beni. keşke ben de şimdi doğumu yapmış olsaydım da ne oluyor ne bitiyor bi görseydim... bana destek için yazılanları okurken, cevap yazarken hem bi taraftan gözyaşlarıma engel olamıyorum hem de rahatlıyorum. hepiniz sağolun destekleriniz için.
gururumu yeteri kadar ayaklar altına aldım... kendimden haddinden fazla ödün verdim... yaptıklarını şimdiye kadar hep unutmaya çalıştım ama şu güzel günlerimi bana zehir etmesini hiç bi şekilde kabul edemiyorum!!!! ki zaten onun da "ben birinden soğudum mu bitmiştir" cümlesi herşeyi bitiriyor sanırım... ne diyeyim, ne yapayım bu cümle karşısında?? inanılmaz kötü durumdayım... bi yandan kızım için olur olmadık şeylere gülmeye çalışıyorum bi yandan aklımdan olanları çıkaramıyorum... Allahıma sığınmaktan başka çarem yok sanırım
teşekkür ederim yazdıkların için. ağustosta yazdıklarımı okumuşsun. o zamanlar konumuz para pul muhabbetiydi. bayramda yaşananlar var bi de. bayramda ailem memleketten geldi beni görmeye, ben onlara gidemediğim için bu halde. 1 gün kaldılar ertesi gün döneceklerdi. sabahın körü kalkıp anneme beni şikeyet etmiş. kızına söyle annemlere sıcak davransın, şöyle yapsın böyle yapsın. her geldiğinde annemi bu şekilde üzer gönderir zaten...annem de çaktırmadan söylemeye çalıştı bana. ben de bayramda bari yapmasaydın üzmeyseydin kadını dedim, çok kızdım. 32 yaşındaki insanı düzeltemeyeceğini, zaten elimden geleni yaptığımı, ama tam istediği gibi olmuyorsa,hatanın sadece bende aranmaması gerektiğini, belki de karşıdan o kadar samimi bi sıcaklık görmediğimi söyledim. oooooo nasıl derim onlara samimiyetsiz diye????? işte patlama o anda oldu!!! kovdu beni evden, ailemi yoldan geri çevirdi gelin alın kızınızı, biz anlaşamıyoruz, bu işin sonu yok diye. kaç yaşında insanlar!!!! nasıl geldiler geri 100 küsür km tahmin edemiyorum!!! tabi yıkılmışlar, ne yapcaklarını bilmiyolar. yuvanın yıkılmasına göz mü yumsunlar, yoksa yapıcı mı olsunlar??? şunun şurası bikaç hafta kalmış torunlarının doğmasına. belki o doğunca düzelir falan diye, götürmediler beni. ama şimdi bin pişman annem. 15 gündür hiçbi değişiklik olmadığı gibi, olanlar için annemlerden özür dilemeyi bırakın, 3-4 gündür annem yanımda, yüzüne bile bakmıyor!!kendi kafasına göre kısasa kısas yapıyor!!!! sebep bu kadar küçük, ama yaşananlar çok büyük ve unutulmaz... dün de dedi zaten açık açık,"ben birinden soğudum mu bi daha düzelmez"... dicek başka bişey var mı???
selam kızlar geçmişe bakmadım yazan oldumu bilmiyorum haber verip cıkacam işim var cokkk..
AYSALH arkadaşımız dogum yapmış bebeğine kavuşmuş bende kızımda iyiyiz beklediğimizden daha ufak dogdu ayrıntıları daha sonra yazarım diye mesaj cekmiş....
hadi gözümüz aydın bir bebişimiz daha dogduuuu
Sanci konusunda birkac arkadas sormus acaba bendeki de sancimi diye.ben soyle soyliyim o sanci aninda bu 3 seyin ayni anda olmasi gerekiyo sanci denmesi icin.bebek kasilip poposunu derini yirtacak derecede itmesi karninin kasilmasi yani.ayni anda nefesinin kesilip ates basmasi.ve bunu takip eden belde ve karinda inceden adet agrisi gibi bir sizlama olmasi.bu ucu bir arada oldumu sanci oluyo diyo doktorlar.ilginc olan yavrum nts de sanci geliyordu bakiyordum sanci aninda kalp atislari nasil hizlaniyo.yani ben kasiliyorum ben cekiyorum ama o benden beter oluyo yavrum.doguml bebek icinde cok zormus.cok yoruluyorlarmis.bir sancida bile nasil kalp atisi hizlaniyo dogum sirasinda daha zor tabi.
ayrica bana soylenilen sey bu.herkeste ayni olucak diye birsey yok.ama su kesin bir bilgi bunlarin 2 yada 1 sizde varsa o sanci olmuyo.ucunun ayni anda olmasi gerekiyo.ben 3 hafta once gittigimde bu kasilmalar vardi ama hepsi ayni anda olmazdi degisikti.haliylede sanci cikmamisti.acilma konusundada arka kisimda basinc ve devamli buyuk tuvalet varmis gibi his olursa aciklik konusunda biraz suphelenin derim.umarim herkesin bebegi zamaninda gelir.ben dogru bildiklerimi ve yasadiklarimi paylastim umarim faydam olmustur..
canim bugun nasilsin? kasilmalarla birlikte ates basiyor nefesin kesiliyor ve adet sancisi gibi bir sanci giriyorsa o sancidir canim.yinede kesin konusmiyayimda.umarim iyisindir canim.
canim o ates basmasi nefes kesilmesi adet sancisi gibi bir sanci ve kasilma hepsi biran da oluyorsa sanci olabilir.nts konusundada gecen hafta cikmadi diye guvenmeyin gunluk bile degisebiliyobende oyle gunlerdir insan icine cikmamistim.dun hastane icin ciktim biraz kendime geldim.bugunde annem babam yanimda zaten degmeyin keyfime.acilarim azaldi valla :)
valla o zaman benim dünden bu yana sancım var demekki....
dün gece bebeğim sanki karnımı yırtacakmış,kudurmuş gibi hareketliydi..karnımda teepcikler oluşuyodu..bunun yanında bel ağrısı,nefes alamama ve ateş basması vardı..sonra eşim karnıma hafif hafif masaj yaptı..biraz rahatladım uyumuşum..ama şimdi yine başladı aynı sıkıntılar..
simdi nasilsin canim bu mesajini gorunce yazamadan edemedim heyecanlandim senin yerine.umarim iyisindir..
deryacim cok vaktim yok annemler burda birde devamli yatiyorum o yuzden uzun uzun yazamicam ama aklim sende yazdiklarini okuyorum ve senin icin bolbol dua ediyorum canim.allah yardimcin olsun canim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?