gunaydin kizlar..
ogretmen arkadaslarin gununu kutlayalim oncelikle. sonra da kendimizden haber verelim. dun kontrolumuz vardi. oglumuz 130 gr almis cok sukur 2546 olmus. 6 gun sonra dogacak bi bebis icin hala kucuk ama artik onumuze bakicas. bu hafta ne yiyebiliyorsan ye dedi. ne kadar kilo aldirabilirsek aldiralim dedi doktorum. anesteziyle konustuk kan verdik. biz dogum yapacklara epidurali oneriyoruz. 1 gece takili kaliyor ilk gun rahat geciyor vs dedi. ben de oyle istiyorum insallah.
30 kasim carsamba saat 10da doguma aliniyoruz insallah. 1 saat kadar surecek islemler bir terslik olmazsa. takip ettigim kadariyla 30 kasimda doguracak 3 kisiyiz simdilik forumda. allah hepimizi saglicakla yavrularimiza kavustursun insallah...
gunaydin kizlar..
ogretmen arkadaslarin gununu kutlayalim oncelikle. sonra da kendimizden haber verelim. dun kontrolumuz vardi. oglumuz 130 gr almis cok sukur 2546 olmus. 6 gun sonra dogacak bi bebis icin hala kucuk ama artik onumuze bakicas. bu hafta ne yiyebiliyorsan ye dedi. ne kadar kilo aldirabilirsek aldiralim dedi doktorum. anesteziyle konustuk kan verdik. biz dogum yapacklara epidurali oneriyoruz. 1 gece takili kaliyor ilk gun rahat geciyor vs dedi. ben de oyle istiyorum insallah.
30 kasim carsamba saat 10da doguma aliniyoruz insallah. 1 saat kadar surecek islemler bir terslik olmazsa. takip ettigim kadariyla 30 kasimda doguracak 3 kisiyiz simdilik forumda. allah hepimizi saglicakla yavrularimiza kavustursun insallah...
gunaydin kizlar..
kızlar daha öncede yazdım ama çok yorum alamadım...dün 36 haftalıktım tam doktora gittim....bi şikayetin var mı?dedi doktor muayene etmeden bende alttan çok skştırıyor dedim heralde kafasını oynatıyor ondan dedim.doktor muayene etti kafasını çok indirmiş erken doğuma sebep olacak dedi. iğne verdi celestone diye hergün iki tane vurdur dedi.iğneyi yaptırıyorum ama ne kadr kendimi rahatlatsamda canım skldı.iğne kullanan daha önce kullanmış olan var mı?
ben 2 hafta önce nst ye bağlandığımda 5 dk da bir düzenli sancı çıkınca erken doğum olabilir dedi doktorum ve aynı iğneyi ben de oldum. o gün 2 doz ve 24 saat sonra tekrar 2 doz şeklinde toplamda 2 kez yapıldı. bebeğin akciğer gelişimini desteklemek içinmiş bu ilaç. doktorum şuan doğsa solunum problemi yaşamaz, gelişimi tamamlandı artık ama yine de bu iğneyi yapalım, garanti olsun demişti. bana ya da bebişe herhangi bir zararı olmadığını, rahat olmamı söylemişti. sıkma canını, doktorumuza güvenmek zorundayız.
gunaydin kizlar..
Hayırlısıyla inşallah .bugün 37. haftaya girdik hadi hayırlısı bakalım
öğretmen arkadaşlarımın günü kutlu olsun...
nasılsınız arkadaşlar.. ben çok şükür iyim... şafak 1 gün.. sonra evdeyim.. forma çok sık giremem sanırım...
olbey canım oğluşuna maaşallah.. hayırlısı olsun canım inş sağlıcakla kucağına alırsın bebişini....
canım çok sağol..iş görememezlik raporunu hastane bildiriyormuş ssg ya... öyle dediler.. inş bi sorun çıkarmazlar... iş yerine tekrra sordum ve müsavirliklede konuştuk... doğum yapınca doktorun vereceği doğum yaptı raporunu ve şu tarihte işe başlayacak raporunu iş yerine gönderecekmişim onlar ssg ya bildireceklermiş..nihalcim
canım benim bildiğim kadarıyla
37. haftanda aldığın iş göremezlik raporunun muhakkak sgk ya bildirilmesi gerekiyorki para alabilesin,
daha sonra doğum yaptığında doğum raporun sgk ya bildirilecek,
sgk dan parada şöyle alınıyor, iş göremezlik raporu süresince 16 hafta devlet sana 16 haftalık maaşının 3/2 sini veriyor + 80 tl süt parası veriyor, genelde doğumdan 40 gün sonra falan toplu alıyorsun, ama yukarıda dediğim gibi, raporların muhakkak bildirilmesi gerekiyor
işverenin sana maaş ödeme zorunluluğu yok bu 16 hafta süre içerisinde, devlet veriyor ama işverenler maaşını brütten göstermemişlerse haliyle bu alacağın parada düşük oluyor, genelde firmalar maaşları sen izindeykende ödüyorlar, sgk dan toplu aldığın parayı firmaya ödüyorsun, ben böyle yapaacağım ama bu parayı çalışanına hediye eden firmalarda var tabiki umarım seninkiler almazlar
kızlarrr forumda bir cok ögretmen arkadaşımız varrrr
hepinizin ve tüm ögretmenlerimizin ögretmenler günü kutlu olsunnnn
herkese merhaba kızlar, güzel bir gün olur inş.
aramızda bir sürü öğretmen var, öğretmenler gününüz kutlu olsun kızlar
en başta hayattaki ilk öğretmenlerimiz annemiz ve babamız olmak üzere tüm öğretmen arkadaşlarımızın öğretmenler günü kutlu olsun
gunaydin kizlar..
öğretmen arkadaşlarımın günü kutlu olsun...
nasılsınız arkadaşlar.. ben çok şükür iyim... şafak 1 gün.. sonra evdeyim.. forma çok sık giremem sanırım...
olbey canım oğluşuna maaşallah.. hayırlısı olsun canım inş sağlıcakla kucağına alırsın bebişini....
kızlar birşey sorcam, şimdi aralıkta doğum yapacağız ya 15-20 gün için 1 sene yıl kaybı olacak. bu konuda ne yapmayı düşünüyorsunuz ?
haklisin cnm,benimde hep aklimda...kendi yasitlarindan neredeyse 1 yas kucuk olacak....yapacak bisey yoksanirim :)ne yapabilirizki??
ben 20 aralık doğumluyum ve bu hep bende bi eziklik olarak kaldı. 10 gün sonra yeni yıla girince herkesin yaşı aynıyken yıl hesabında ben 1 yıl büyük oldum. şimdi takmıyorum ama çocuğuma bunu yaşatmamak adına ocak doğumlu yazdıracağız. belki oğlum da ileride bana neden doğum tarıhımı gerçek gününde yazdırmadın diye kızacak bilemiyorum. ama tercihim bu yönde olacak. yapılabiliyor. doğum raporu ile gidip nüfus müdürlüğüne durumu anlatıyorsun. gerçek doğum tarihini not alıp beyan tarihi olarak ocak ayını yazıyorlar ve ocak doğumlu görünüyor. tabi ocak ayına girince gidilir:) biz ilk bebekte hastaneden çıkarken gidip nüfus cüzdanı almıştık da...kızlar birşey sorcam, şimdi aralıkta doğum yapacağız ya 15-20 gün için 1 sene yıl kaybı olacak. bu konuda ne yapmayı düşünüyorsunuz ?
doğunca 3. gün sağlık ocağında topuk kanı alıyorlar. o zaman ebeye açıklıyorsun. doğum tarihi bu ama doğum günü resmi kayıtlarda şu olacak diyebiliyorsun. aşılar da gerçek doğumuna göre yapılıyor hep. benim kız kardeşim ebe o söyledi. biz beyan tarihi ve gerçek doğum tarihi diye 2 kayıt alıyoruz dedi.araştırmak lazım yaa.. nüfusa geç kayıt edilse nasıl olurki. ama aşıları felan olacak kayıtlara geçte geçmezler. walla işin içinden çıkamadım ben..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?