2011 Aralık Anneleri

araştırmak lazım yaa.. nüfusa geç kayıt edilse nasıl olurki. ama aşıları felan olacak kayıtlara geçte geçmezler. walla işin içinden çıkamadım ben..

canim aralik 30 31 felan dogarsa 1 yazdirabiliyormussun trde o hakkinmmi varmis ne esimle bizde konustuk o yazdiralimmi dedi ama burda o gun cikiyo nufus o yuzden yapamiycaz sanirim esimin arkadasi trde yapmis 29unda dogmus bi sene kazansin diye nufus mudurlugu istersen 1 ocak yapalim demis oda seve seve kabul etmis yani 15 gun oncesi imkansiz ben dusunuyorum surekli yatsam ayaklarimi havaya diksemm 31 gecesine kadar tutabilirmiyim bebisimi acaba bu arada ogretmen arkadaslarimizin ogretmenler gununu kutluyorum

Tüm Öğretmen arkadaşların Öğretmenler günü kutlu olsun...71:
emvalcilbihar arkadaşım oğlunun doğum günü kutlu olsun Nice nice senelere sağlıkla inşallah

nasılsınz bakalım?biz iyiyiz çok şükür,,az evi toparladım birazdan da babamıza öğretmenler günü hediyesi almaya gidicez inş...

hanımlar istanbul anadolu yakasında oturup, bormal epidural doğum yapmayı düşünen var mı aranızda? Varsa hangi hastane hangi dr. paylaşabilir mi benimle? 35.haftamdayım korkular başladı bende ...

benimki şimdilik epiduralli normal gözüküyor canım, yeditepe hast. gidiyorum doktorum narter yeşildağlar.

canım o parayı muhakkak alıyorsun raporlarını tam tesclim edersen vermeme gibi bir durumları yok, peşini bırakma canım, fena para değil, güzel güzel harcarsınız :):)
bu arada evde netin yok mu? bizleri habersi bırakma

kızlar birşey sorcam, şimdi aralıkta doğum yapacağız ya 15-20 gün için 1 sene yıl kaybı olacak. bu konuda ne yapmayı düşünüyorsunuz ?

bende başlarda araştırmıştım ama özel sağlık sigortasıyla yapılıyorsa doğum farklı bir tarih yazdırmak çok zormuş, sigorta zaten bildiriyormuş tarihi diyer duymuştum.

Hepinize hayirli dogumlarayyyy bnmki 2 ocak.Ama ne olcaGI belLI olmaz.umarim ocakdn once gelmez:)))))

eyvah eyvah daha şimdiden bu kadar bıkma derim ben benim bugün 39. haftam bitiyor dün gece yine ağlama krizine girdim neden ağladığımı bilmiyorum ama. Tam yattığım saatlerde bebişim deli gibi hareket etmeye başlıyor sanki kasıklarımdaki sinirlere dokunuyor bu yüzden de bacaklarımda bir uyarılma gibi gıcık bir his oluşuyor sürekli hareket ettirmek oynatmak istiyorum tuhaf birşey ve acayip bir ateş basması oluyor geceleri kafayı iyice yedim galiba uykuda tutmuyor iki buçuğa kadar kitap okudum sonra biraz birşeyler atıştırdım yattım ama ne mümkün yanıyorum kalktım soyundum don atlet kaldım üzerimi zaten örtmüyorum ancak öyle uyuyabilmişim biraz. ha bu gece ha yarın derken 40. haftaya geldim ne sancı ne bişey çokk bıktım bende psikolojim son haftalara kadar iyiydi ama sanırım yavaş yavaş bozuluyor loğusalık depresyonuna girmesem bari :18: ya sancı gelmez günüm geçerse diye kaygılanır oldum şimdide:26: offff daraldım yine bak

Goldenblack; bebeklerin 1 yaşına kadar yüzüstü yatırılması önerilmiyor. SIDS (ani yenidoğan ölümü sendromu) sebebi olarak görülüyor. Ben de yan yatırmayı düşünüyordum, hatta yan yatırma yastığını da aldım, ama senin için yüzüstü yatırmanın zararını anlatacak bir haber, makale ararken, yan yatırmanın da sırtüstü yatırmaya göre o kadar da tavsiye edilmediğini gördüm.

SABAH - 04/01/2005 - Bebeği yüzüstü yatırmayın

Hacettepe Üniversitesi Çocuk Sağlığı Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Elif Özmert, bebeği yüz üstü yatırmanın Ani Bebek Ölümü Sendromu riskini 9 kat artırdığını söyledi.

Ani bebek ölümleri
Ani Bebek Ölümü Sendromu (ABÖS) ile bebek ölümlerine neden olan diğer riskler konusunda Prof. Dr. Özmert, 1 yaşından küçük bebeklerin, hiç bir hastalığı olmaksızın, yatağında ani olarak ölmesi durumuna Ani Bebek Ölümü Sendromu (ABÖS)denildiğini belirterek, bu ölümlerin sebeplerinin çok iyi bilinmediğini söyledi.

Özmert, ABÖS hakkında çalışmaların, bazı uygulamaların ani bebek ölümü riskini artırdığını ortaya koyduğunu dile getirdi. Yeni doğan döneminde meydana gelen ölümlerde bebeğin yatağı ve yatma şeklinin belirleyici olduğunu belirten Özmert, şunları söyledi: "Bebeği yüz üstü yatırmak, ani bebek ölümü sendromu riskini 9 kat artırıyor. Küçük bebekler, yüz üstü pozisyondayken uyku sırasında solunum merkezleri ve dolaşım merkezlerini yeterince denetleyemeyebiliyorlar. Yapılan çalışmalarda, aniden ölen bebeklerin, diğer bebeklerle karşılaştırıldığında 9 kat daha fazla yüzüstü yatırıldıkları görülmüş. Anne ve babalara, bebeklerini besleyip gazını çıkarttıktan sonra, sırt üstü yatırmalarını öneriyoruz. Yan yatırmada bile bir miktar risk var."

Bebek yataklarının önemi
Bebeklerin yatakta boğulmalarına yol açan nedenlerden birinin de yatağın yumuşak olması olduğunu ifade eden Özmert, yan bile yatırılsa yatak yumuşaksa, bebeğin ağzı veya yüzünün yatağın içine gömülebileceğini, bebeğin havasız kalıp ölme ihtimalinin artabileceğini anlattı. "Bebek yatakları kesinlikle sert olmalı" diyen Özmert, oyun parkı gibi, başka amaçlar için üretilen eşyaların yatak olarak kullanılmasını kesinlikle önermediklerini vurguladı.

Yatağın içine konulan her türlü süs eşyası, yastık ve oyuncaklar ile yatağa asılan nazar boncuklarının da kazalara ve boğulmalara sebep olabildiğini belirten Özmert, şöyle devam etti: "Bir yayında şöyle bir örnek vardı: Annenin saçı bebeğin parmağına dolanmış, bebeğin elinde de eldiven var. Bebek sürekli ağlıyor. Aile nedenini bulamıyor. Doktora götürüyorlar. Doktor bir bakıyor, saç teli bebeğin parmağına dolanmış ve parmak kangrene dönüşmüş. Yani bir saç teli bile bebeğin parmağının kopmasına neden olabilir. Bu nedenle aileler çok dikkatli olmalı. Yatağın içinde bebeğin ve üzerine örtülecek örtünün dışında bir şey konulmamasını tavsiye ediyoruz. Yatağın içine süs amaçlı, gereksiz hiç bir şey konulmamalı.

Ayrıca beşiğin kenarlarının genişliği, bebeğin başının çıkamayacağı kadar dar olmalı ve yatakla beşik arasında boşluk bulunmamalı. Bebek elini, ayağını, başını o boşluğa sokup kendini yaralayabilir."

"Sigarasız ev, sigarasız araba"
Bebeğin sigara dumanına maruz kalmasının da Ani Bebek Ölümü Sendromu riskini 3-4 kat artırtığını belirten Özmert, çocuğun yanında sigara içilmesinin yanı sıra çocuğun yaşadığı evde sigara içiliyor olmasının da o bebeğin sigaraya maruz kaldığını gösterdiğini söyledi. Özmert, sigaranın bebeklere verdiği zararları şöyle anlattı:

"Sigarayı sokakta bile içseniz, akciğerlerinizde depolanmış hava ile solunumu verdiğiniz zaman, sigaranın içindeki zararlı maddeleri bebeğin bulunduğu ortama bırakmış oluyorsunuz. Hatta üzerinize sinen dumandan bile, sigaradaki zararlı maddeler bebeği etkileyebiliyor. Aileler kendi sağlıklarının yanı sıra çocuklarının sağlığı için mutlaka sigarayı bırakmalılar. "Ben sigarayı mutfakta ya da tuvalette içiyorum" bahanesi kesinlikle geçerli değil." Özmert, aileleri, bebekleri yanlarında iken arabada hatta açık hava da bile sigara içmemeleri konusunda uyararak, "Şu sloganı benimsemekte fayda var sigarasız ev, sigarasız araba" diye konuştu.

"Bebeği normal giydirin"
Yeni doğan bebeklerin ilk bir kaç ayda terleyemediklerini ve titreyemediklerini, yani vücut ısılarını ayarlayamadıklarını anlatan Özmert, şunları söyledi:

"Dolayısıyla bebekler çevre ısısı neyse bunu vücutlarına yansıtırlar. Bu yansıtmadan kaynaklanan zararları en aza indirebilmek için bebeğin odasının sıcaklığının 22-24 derece civarında tutulması gerekir. Ayrıca bebeklere normal kıyafetler giydirilmeli. Eğer yeni doğan bebekler soğuktaysa, mutlaka şapka giydirilmelidir. Bebekleri fazla giydirmek, fazla ısıya maruz bırakmak, Ani Bebek Ölümü Sendromu riskini artırıyor."

öğretmen arkadaşlar öğretmenler gününüz kutlu olsun

kızlar ya ben sırtüstü en fazla 2 dakika yatabiliyorum sonra nefes alamıyorum mecburen dönüyorum bebişimin poposu neredeyse ağzımdan çıkacak şimdi düşünüyorum da doğum yaparken nasıl yatacam ben sırtüstü :26: o zaman bebek daha mı aşağıda olacak eğer olmazsa ölürüm kesin duramam öyle off son haftaya giriyorum inşallah bu gece gelir 3 300 olmuş kilosu sığmıyo artık içimee

cnm, detaylı bilgi içn tşk ederim.. kocişime akşam söyleyeyim böyle böyle diye.. umarım nüfustakiler felan bir sorun cıkarmazlarda 1 sene yaş kaybı olmaz..

evimde bilgisayar yok canım...
hiç alma taraftarı olmadım eşimin o kadar istemesine karşı hatta 2 sene önce doğum günümde hediye almıştı gidip iade ettim.. evde zaten birlikte az vakit geçiriyorduk daha da vakitsizleşmeyeleim diye..
ama şimdi pişmanım((( keşke alsaymışım.. anneme gittiğimde girerim nete sizin haberleri alırım..

Kizlargecmisi okuyamadim tum dua ve iyi dilekleriniz icin tesekkur ederim bugun 6.gun bebegim hala yogun bakimda akciger enfeksyonuyla dogdu antibiyotik ve oksijen tedavisi goruyor. Dun ilkkez kucagima aldim bisuru kablo damar yolu kanul felanla birlikte... Bugun daha iyiye giden bi cizgisi var kucagima aldigimda (ki bunlar 1-2 dkakiayi henuz gecemio) arandigini farkettim. Agiz yoluyla beslenmeye henuz gecmedi ben sut sagiyorum hemsireler cok az olmak kaydiyla siringa yardimiyla agzina damlatio yogun bakimda... Serum yoluyla beslenio sarilikbaslangici varms ama ztn su an bakim altinda oldugundan sorun teskil etmiyormus. Taburcu olmasi icin henuz bi zaman soylemeselerde 7-10gun arasi gibi gornuo diorlar sizleri durumdan haberdar etmek istedim.
Kacirdigim dogumlar icin tum annelerimizi tebrik ederim. Anne adaylarimizada saglik sihhatlebebekelrini kucaklarina almalarini dilerim.Allah yar ve yardimciniz olsun

Tatlışlarrr herkeslere tunaydınnn guzel ogretmenler ogretmenler gununuz kutlu olsunnn nasılsınız bakalım bır degısıklık yok dımı kımsede dun gıremedım hıc foruma aklım hep burdaydı

cnım, ALLAHIM yardımcısı olsun minik kuzunun.. hiç canını sıkma, herşey düzelir yoluna girer ve artık kuzucun hep kollarında olur.. iyi olması için gerekli müdahaleler yapılıormuş bak, günden güne iyiyede gider, sağlıklı sıhhatli evine döner minik kuzucuk..

canım şimdi faceden resimlerine baktım..
birbirinize ne kadar çok yakışan bir çiftsiniz siz öyle..
yok canımm size kesin nazar değdi... belki inanmayanlar olabilir ama birileri birşeylerde yapmış olabilir....
adım kadar eminim eşin kızını gördüğü an çok pişman olacak yaptıklarına sana yaşattıklarına...
sende onu affedersen birlikte çok güzel günlere başlamış olursunuz meleğinizle birlikte ben inanıyorum HERŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK... canım...
ALLAH SİZİ ÇOK AMA ÇOK MUTLU ETSİN GÜZEL ARKADAŞIM..

canım senin az kalmış ne güzel. ama son zamanlar gerçekten çok sıkıcıymış onu anladım. hem sabırsızlanıyosun bebeğine kavuşacan diye hem de artık hareketlerinin azalması insanı iyice bunaltıyo. sen bugun yarın doğurursun. ben de sezeryan düşünüyorum, 3 haftam kaldı diye sayıyorum, insallah öle de olur. yoksa dayanamıcam

canım çok geçmiş olsun. rabbim bebeğini korusun ve annesine babasına kavuştursun bir an önce.

kuzum deme öyle ya... ben de kendimi hiç beğenmiyorum ama sanırım bunlar psikolojik. çünkü etrafımdaki herkes çok güzelleştiğimi, hamileliğin yaradığını söylüyorlar. artık çok ağırlaştık. psikolojimizin bozulması normal. ne olur sıkma canını...

aynı sorunlar bende de var ya, eksiksiz... sanırım normaldir böyle şeyler...

cnm benim, Allah hem bebeğinin hem de senin yardımcın olsun inşallah. mutlu ve güzel haberler için dualarım sizinle...

ya ben de bugün face ten arkadaş oldum deryayla ve seninle aynı şeyleri düşündüm... inşallah yuvalarını kurtaracak mucize bebekleridir...

öğretmenler günümüzü kutlayan herkesee teşekkürlerrrr:))

canım çok geçmiş olsun... inşallah bebeşin en kısa zamanda sağlığına kavuşur...

inşallah canımm.... çok üzücü durum ama inşallah hamilelik psikolojisine yakalanmıştır eşi o yüzdendir o davranışları... ama çok şiirnler çok yakışmışlar birbirlerine çok yazık olur düzelmezse araları....offf yaaa... yine içim daraldı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…