kızlar bu açılma denen şeyi biz hissedebilir miyiz acaba
içimde ööle bi his var açıldı ya da büyüdü mü acaba:26:
kontrolüm salı günü
şimdi gidip doktora gerekçe olarak içimde bi his var desem güler herhalde
Canım; aynısını dün yaşadım. Sabaha karşı 5:30'da başladı. Hatta adet ağrısıyla beraber rüyamda regl olduğumu görerek uyandım. Allahtan doktor randevum vardı, 10:30'da. Muayenemi oldum, hatta adet ağrısından dolayı açılma vs. var mı diye kontrol eder diye düşünerek vajinal muayene olabilecek şekilde hazırlandım. Kahvaltı yapmadan gittim, git hastaneye yatış yap, sezaryan yapacağız der falan diye. Sonuç olarak; "Git, benim yerime de kahvaltı yap." dedi doktorum. :) Olur böyle ağrılar, normal dedi. Bütün gün devam etti. Hiçbir şey olmadı.
NST'de çıkan sancı mı, kasılma mı? Kasılma bende 24. haftada bile çıkıyordu, şiddeti de 50'ye çıkıyordu. Magnezyum kullanınca hafifliyordu. Bir problem oluşturmadı. 36. haftadayız şimdi.
Senin bahsettiğin sancı düzenli ve şiddetli mi çıktı? Eğer sancı çıktı diye vajinal muayene vs. yapmadılarsa (açıklık var mı diye görmek için) önemli birşey değildir. Doktorun herhangi bir doğum belirtisi olarak bahsetmediyse bundan kafana takmana gerek yok.
Canım benım gorumcem senınle aynı durumdaydı sancıların sıddetı onemlıymıs sancı cıkabılırmıs onemlı olan bu konuda drunun soyledıgı acılman fln yoksa sorun yok dıye bılıyorum gorumcemın acılmasıda vardı ama durdurdular 12gun once yaptı dogumunu
benimde sanci cikti ama ben hissediyorum.yani ates basiyo nefesim kesiliyo karnim tas gibi kasiliyo ve cok hafiften adet sancisi gibi sizlama oluyo.ama senin gibi olani duymustum sancisi olupta hic hissetmeyeni.benim erken dogum riskim var 1 haftadir yatiyorum dogumu geciktirmeye calisiyoruz.cunku bendeki bu sancilar 3 cm acilma yapti bende.35+2 de gittigimde doktor boyle soyledi.sendeki bu sancilar acilma yapmadimi ?
kızlar bu açılma denen şeyi biz hissedebilir miyiz acaba
içimde ööle bi his var açıldı ya da büyüdü mü acaba:26:
kontrolüm salı günü
şimdi gidip doktora gerekçe olarak içimde bi his var desem güler herhalde
:)))))) icimde bir his var deme sakin icinde bir cocuk var hanimmm diyecektir doktor hehehe
saka bir yana bende 3 cm var ve ben gitmeden zaten anlamistim aciklik oldugunu.cunku ilk kizimdada erkenden acilma olmustu.bendeki en buyuk belirti arka kismi zorlamasi orda basinc hissi ve devamli tuvalet ihtiyacin varmis gibi bir his.bende bunlar olmaya baslayinca tamam dedim bundada oldu.
Yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar15 gün önceki kontrolümde çıkan kasılmaydı bende hissettim zaten, magnezyum verdi doktorum rahatladım. geçen hafta ki kontrolde sancın var senin hissediyormusun dedi. Hissetmediğimi söyledim. Kağıda baktığımda yükselmeler 100 ü geçiyordu. Bebeğim 2 hafta önce normal doğum pozisyonundaydı geçen hafta yine ters dönmüş. Bir hafta sonra tekrar bakalım dedi. Açılma var mı diye bakmadı. P.tesi tekrar kontrol var bu defa bakar sanırım.
:)))))) icimde bir his var deme sakin icinde bir cocuk var hanimmm diyecektir doktor hehehe
saka bir yana bende 3 cm var ve ben gitmeden zaten anlamistim aciklik oldugunu.cunku ilk kizimdada erkenden acilma olmustu.bendeki en buyuk belirti arka kismi zorlamasi orda basinc hissi ve devamli tuvalet ihtiyacin varmis gibi bir his.bende bunlar olmaya baslayinca tamam dedim bundada oldu.
gerekcenı duyunca emınım drunda bır kahkaha patlatır ayy ne alemız yaa aklımıza neler getıryoruz cnm sanırım acıklıgı bız saptayamayız drlar alttan muayeneyle anlar yada nstyle dıye dusunuyorum ben
kızlar ya aşağı yukarı hepimizde aynı sorunlar var. nefes darlığı çekiyoruz bi taraftan, doğru düzgün hareket edemiyoruz, eğilip kalkamıyoruz ama evde bi dolu iş var. burun tıkanıklığım var benim. ama hepsi geçecek insallah. destek olan arkadaşlara teşekkür ederim halimem ve mardin (burcu) özellikle sana. hatırlayamadıgım varsa kusura bakmayın.
bu arada dderya kızların dediği gibi ben de face'ten resimlerine baktım canım. birbirine bu kadar yakışan çift nadir bulunur. gözünü seveyim kızının hatırına bu seferlik sen konuş kocanla. barışırsınız, için rahat mutlu mutlu gidersin doğuma canım ya. şimdi içinde dertle tasayla doğuma gitmek ne bileyim ömrünün sonuna kadar unutamayacağın bişey olcak. tamam bunları da unutmayacaksın ama en azından "kızım için son bir kez şans verdim ama olmadı dersin". belki eşin de senden bir adım bekliyodur. sen hamile olduğun için çok hassassın zaten ama bütün erkekler bunu anlayıp ona göre davranamazlar ki. hem belki o da bir daha eskisi gibi olamayacağız, bebekle napıcaz diye endişe duyuyordur, bi de ailesi dolduruyorsa tamam artık. tabiki yaşadıkların çok zor ve unutulması imkansız ama en azından kızının hatırı için son bir kez daha sen git sarıl eşine. en azından doğumdan önceki son birkaç gününüzü huzurlu geçirin, sonra mutlu mutlu doğur, eşin de kızını kucağına alınca gör bak dünyalar onun olacak, bir aile olacaksınız, kendi uyuz ailesi falan vız gelecek. eminim.
amanın bu hafta aynı belirtiler bende de var. Tuvalet ihtiyacı derken büyük tuvalet değil mi ? Korkmaya başladım. Bu hafta doğurmam inş.
Peki bebişe kilo aldıracak gıdalar neler acaba son haftalarda ?
olbey canım, az kalmış senin de. darısı başımıza diyorum.
Canımmm hadı hayırlısı bakalım cok az kalmıs senınde heyecanla beklıyoruz artık mınnaklarımızı senınde saglıkla sıhhatle kucagına almayı nasıp etsın Allah..
OLBEY senin yazini alinti yaparak yazicaktim bulamadim yav yattigim yerden anca bu kadar oluyo :) bebeginin kilo almasina sevindim canim.uzulme 2 bucuk kilo dogup ne kadar saglikli bebekler var.kilo doguncada alir.yeterki sagligi yerinde olsun.bu haftaya kadar 2750 olur bence.olmasa bile dedim ya artik bende takmiyorum kilosuna.zamaninda saglikla dogsunda kilo gene alir.seninde iyi olmana sevindim.zor gunler gecirdin kolay degildi.simdi saglikla bebesine kavusma zamani.hayirlisiyla su bir haftayida guzelce gecir sonra kimse degmesin senin keyfine :)
günaydın cnm... şimdiden bol şanslar. sağlıkla alırsın inşallah kucağına bebeğini...
anam kilosu bebemin kilosuna yakın bi bebek hehehehe hiç üzülme cnm ii olsunlarda kilo alırlar elbet bis onlara öle bi bakarıs kiiiiiiiiiiiii
demek senin haftaya doğum sen erkenden başlıcan beslemeye ben doğurana kadar baya büyür senin ki bende haftaya çatı muaynesiyle herhalde doğum mevzusuna giricem şimdilik pek bişey konuşmadık ama bebek çok iri olmaması ii dedi normal doğurabilirsin dedi demekkiiiii normal görünüyo herşey bu da sevindirici benim için
hayırlısı diyelim neyse o olsun hakkımızda
maşallah bebişine canım inş. bu hafta biraz daha kilo alır,şimdiden hayırlı doğumlar çok az kalmış cidden
olbey canım oğluşuna maaşallah.. hayırlısı olsun canım inş sağlıcakla kucağına alırsın bebişini....
hadi hayırlısı olsun cnm, az kaldı bebişine kavuşmaya inşallah
kızlar facebooktan primadan ilk hediyem için form doldurun, hemen geri arıyolar, hediyenizi şu tarihte alabilirsiniz diyolar. ben pzt aradım, salı geri aradılar. 28 kasımda hediyemi wenice mağazasından alabilimişim. içinde 4 tane prima bez, bi tane zıbın ve wenice ten 20 tllik hediye kuponu var. haber vereyim dedim. ne zamandır aklımdaydı sonra unutmuşum, şimdi aklıma gelince size de söyliyim dedim.
36 dayken nasıl 37 gösterdiniz ve 4 hafta değil de 5 hafta eklendi cnm,anlayamadım.
kızlar facebooktan primadan ilk hediyem için form doldurun, hemen geri arıyolar, hediyenizi şu tarihte alabilirsiniz diyolar. ben pzt aradım, salı geri aradılar. 28 kasımda hediyemi wenice mağazasından alabilimişim. içinde 4 tane prima bez, bi tane zıbın ve wenice ten 20 tllik hediye kuponu var. haber vereyim dedim. ne zamandır aklımdaydı sonra unutmuşum, şimdi aklıma gelince size de söyliyim dedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?