2011 Aralık Anneleri

Geçmiş olsun Meleğim olsun .
Annişciğim istediğin zamanda hayırlısıyla doğar inşallah tatlım .
Sevi45 ticker güzel oldu .

insallah canim onun icin ugrasiyoruz bakalim annecim geldi bebek gibi bakiyor bana her istedigimi yapiyo kalkma yat diyo.analar baska yaaa

ha gayret cnm az daha yat 37ye bişey kalmamış

ah destinam kafayi yiyecem niye dersen.ben aslinda bugun tam 37 haftalik oluyorum ama salak doktorum sat 13 mart olmasina ragmen dogum tarihide normalde 18 aralik olmasina ragmen 21 diye hesaliyo kadin.nerden baksan 3 gun kaybim oluyo.sinir oldum 3 gunde 3 gundur az mi yani

oy yavrum kiyamam saka yapiyorum kiz.ama annenin gelecek olmasina cok sevindim.valla benim anam geldiginden beri keyfim yerinde.babiskomda yanimda.iyiki geldiler buyuk destek valla.insallah sende kavusursun anacigina...

slm anneciklerr..dün gbi yorucu bigünden snra gece kesin doğururum derkeeenn kabus görmekten öteye gidemedim ve doğurmadım haliylee...sabahtan eşime cam sildirdim ve tülleri makineye attım,son haftama girdim artık Rabbim nasip ederse en geç haftaya ptesi gelecek beklenen misafirimiz :) bu haftayı artık ,ikramlık hazırlayarak ve son hazırlıklarımı yaparak geçirmeliyim..yarınki kontrolüme göre annemleride çağırıcam ya bakalım nasıl olacak..:44: ananemde gelecek çünkü annemle,bakılacak kimsesi yok,bizede ayak bağı olur diye gelmeyeym diyormuş ama kime bıraksın annem onu..üzüldüm çook..Rabbim hepimize hayırlı yaşlılıklar nasip etsin,,ananemde yanıma gelsin

gözün aydın cnm... bu değerler herkeste değişebiliyor. önemli olan düzenli bi şekilde artış göstermesi:)

yarına dikkatttttttttt

ayy kıyamamm ben anneannene yaaa rabbım guzel yaşlılıklar nasıp etsın ele ayağa düşürmesın....son haftana girdin ne mutlu sana ben çoktan gırdım aama sevınemıyorum :))))))sanada sıramı verdım hadı bakalım..yarın doktor ne dıycek

gözün aydın cnm... bu değerler herkeste değişebiliyor. önemli olan düzenli bi şekilde artış göstermesi:)

yarına dikkatttttttttt
yarınmış gbi hazırım inan geldi geldi minik sıpam gelmezse keyfi bilir herkes sabırsızlıkla onu bekliyo bi bilse bu geceden gelir ya neyse

sıraya bakmıyo bu işler malum :)) ama geliversin artık yaa..dün o kadar misafir ağırladım,o kadar yoruldum gece kesn doğururum dedim ama tık yok bu durumda drum naapsın..oğluş inatçı çıktı

Tebrik ederim, hayırlı olsun .
Kıyamam ya Cenabı Allah hepimize hayırlı yaşlılıklar nasip etsin Amin .Tatlım misafir, temizlik olayı bitmiş oh mis gibi ama artık yeter lütfen . Annen gelince kalanları halleder ikramlıkları falan bide onları düşünme son haftanın ve göbeğinin tadını çıkarma vaktidir artık .

herkese merhaba kızlar geçmişi okumaya hiç fırsatım yok çünkü bebişim yeni uyudu kısaca neler yaşadığımı anlatayım
doğurmayan anneler hiç merak etmeyin işin en kolay kısmı doğurmak, hele sezeryan yapacaklar hiç korkulacak bişey yok
çarşamba günü sabah odaya aldılar damar yolu açtılar ameliyat elbisesi giydirdiler. lavman yapmadılar(çok mutlu oldum)
sonra ameliyathaneye girdik içerde müzik çalıyordu ben biraz üşüdüm. bir hemşire üstüme sıcak örtü koydu. bu arada ben masada oturur vaziyetteyim.hemşire ellerimi tuttu bir de sıcak hava üfleyen bişey verdiler örtü altına üşümem geçti.anestezi uzmanı benimle bir yandan konuşup bir yandan spinal iğnesini yaptı hiç hissetmedim bile.
sonra ayaklarım uyuştu yatırdılar beni.vücuduma soğuk bişeyler sürdüler tabi bunları hissettim.araya perde çekip bir yandan işlemlerini yaptılar bir yandan yaptıklarını anlattılar bir ara midem bulandı söyledim hemen bir ilaç yaptılar geçti.
5 dk. sonra bebişimi çıkardılar hemen ağladı ne hissedeceğimi bilemedim.beni de 20 dk. sonra çıkardılar. odaya geldik.8 saat sonra ayağa kaldırdılar
ayağa kalkmak ilk önce biraz canımı yaktı ama sonra alıştım. hemen akşama gazımı çıkarabildim bol bol yürüdüm. 2 gün hastanede yattık.cuma günü çıktık. artık çok rahat yürüyorum her işimi yapıyorum.
amaaaa bebiişimi emzirmeyi beceremedim. sütüm hemen geldi ama bebişe yetmedi sarılık oldu.cumartesi tekrar hastaneye yattık fototerapiye aldılar 16 saat makinada kaldı bebişim.
bu arada bebişim 2600 doğdu şimdi 2290. çok kilo kaybetti. mama verdik. doktor biraz kendini toparlayana kadar mama ver dedi.kızlar 3 gündür ağlıyorum bebişime bakamıyorum diye.ne yaparsam sütüm artar.deneyimlerinizi yazın ben ara ara okur faydalanırım.bebişimin kilo almaya başlaması için bol bol sütüm olmalı ama yok işte.
bu arada sezeryan olacaklar sorularınız varsa yazın ben cevaplamaya çalışayım fırsat buldukça.

canım öncelikle hayırlı uğurlu olsun.allah analı babalı büyümeyi nasip etsin...
ağlamak iyi değil sütün daha çok azalır ağlama..
çevremden duyduğum sütünü arttırmak için bol sıvı tüket..milupanının humana still tea çayını içenler var..ve sütlü tatlılar meyveleri deneyebilirsin..

Tatlı annecik hamilelik gibi en zor süreci hayırlısıyla bitirip bebişini kucağına aldınya çok şükür . Gelelim sarılık ve emzirme işine sarılık zaten muhtemelen çoğu bebekte çıkıyor hamdolsunki dert veren Cenabı Allah dermanınıda nasip etmişki tedavi altına almışlar bile en kısa zamanda düşer o yalnız anne sütü sarılığın düşmesinde çok önemli diye biliyorum elektrikli süt sağma makinasıyla sağıp biberonla besleyebilirsin bebişi. Hamdolsun ablamın bebişinin bu sayede birkaç günde etkili oldu sarılık değerinin düşmesine . elektriklisağma makinasıdamasaj etkili olduğundan süt kanallarını çalıştırabilir ve anne sütünün verimli olmasına katkı sağlayabilir diye düşünüyorum . onun dışında sütünü artırmak için en önemli iki şey moral=su diğerleri rezene,ısırgan çayı, üzüm kompostosu ve kompostolar, incir kompostosu böyle bol bol iç sütlü tatlılar, kolay hazımlı meyveler ye, hepsi geçer hayırlısıyla inşallah ve sütünde artar. Bebişler zaten doğduktan birkaç gün sonra zayıflıyor şişleri mi ne iniyormuş sanırsam o durumda normalolsa gerek . Ne mutlu sana ki atlatılmayacak durumda değilsiniz. Anneliğin keyfini çıkarman dileğiyle .Darısı hayırlısıyla bizlere .

Ben ilk kızımda 30 günlükken çalışmaya başladım.Çalıştığım halde 6 ay boyunca hiç mama ve ek gıda vermeden sadece anne sütüyle besledim.İşten geldiğimde emziriyordum.Sonra tahinli pekmez yiyordum ve 1-2 saat sonra hemen süt doluyordu, makine ile sağıyordum.Bolcada süt oluyordu.Çok su içtim ve tahinli pekmez yedim çok şükür hiç süt sıkıntım olmadı.Ben de kiloda yapmadı.

ohh ne güzel keşke bende senın gibi olsam yaa 53 ile başladım şimdi 68 oldum hayatımda ilk defa bukadar şişko oldum yaa taamm 15 kilo aldımm
ben de ilk kez bu kadar şiştim. 56 ile başladım suanda 73üm. hayatımda 56yı geçmemiştim. balina gibiyim. bu açıdan çok mutsuzum.
canım normal. canını sıkma. keyfini çıkar hamilelğinin.
canım sen de insallah zuhal de en kısa zamanda hayırlısıyla kavuşursunuz bebeklerinize. ya biz ne yapalım say say bitmiyo günler.

canım hayırlı uğurlu olsun bebişin. arkadaşlar zaten yazmışlar neyin süt yapacağını. sarılığı da takma kafana. her bebkte oluyormuş.

cnm benim tekrar gözün aydın. bebişine de geçmiş olsun cnm. inşallah en yakın zamanda toparlanır minik kuzucuk...

canım benim öncelikle Allah analı babalı büyütsün hayırlı olsun bebişene de sanada sağlıklar versin inş. hiç üzülme canım sen sürekli emzirmeye çalış vazgeçme rezene çayı iç canım hem bebeğin gazına iyi gelir hemde seni rahatlatır sütünü artırır kremalı bisküvi ve kayısı suyununda süt artırtığını duymuştum sonra bol bol su iç günde 2 lt yi mutlaka bulsun hiç canını da sıkma üzülme yoksa sütün artmaz rabbim sanada bebeğinede güzel sağlıklı günler versin kendine iyi bak kuzucuğunu da öp yerimize...

Son düzenleme:

Allah analı babalı büyütsün bebişini

Meraba kizlar.1 hafta once 35+4 gunlukken oglum dunyaya geldi.Bu benim 3.cocugum.Ilk iki cocugumda erken dogum olmamisdi hic.Gece suyum geldi,hastaneye gittik.Ultrasina girdik,o kadar suyun gitmesin eragmen hala suyum yeteri kadar vardi.Ama aksama dogru sancilar gelmeye basladi ve 21.11.2011 gece saat 21:30 da oglum dunyaya geldi.2700 qr.Cok sukur erken dogmasina ramen cok saglikli bi cocugumuz oldu.Ben de cok iyiyim sukur.Darisi sizlerin basina

Iyi akşamlar arkadaşlar size bi sorum olucak ben milupa ve canbebeye üyeyim orada hediye gelmesi için forum dolduruluyomuş ben nasıl yapacağımı bulamadım bilen arkadaşlar varsa yardımcı olabilirmisiniz

hayırlı olsun canım bebeğin allah analı babalı büyütsün inş.darısı bizlerin başına

Maşallah canım Darısı başımıza...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…