2011 Aralık Anneleri

iyi geceler herkese..
akıntı problemi olan var mı aramızda?benim 3/4 gündür sarı renkte akıntım var,cuma günü gideceğim doktora,dahamı erken gitsem.var mı böyle sorunu olan?:44:

benim akıntım hep vardı valla.son zamanlarda daha kıvamlı daha sarı daha kokulu ama normal dedi doktorum.kaşıntı yanma ya da kasık ağrın yoksa problem yok dedi doktor.son rütuşlar artık Allah hepimize sabır versin her değişik olay korku sebebi oluyor hepimizde...

geçmiş olsun. bende de durum aynı. öksürük de başladı. en kısa zamanda iyileşmek dileğiyle. insan rahat rahat öksüremiyor da.

ben çok ayakta kalırsam ya da yorulursam oluyor benim karnımda sertleşme. bence normal...

benim akinti gibi su var ilk beyazdi bu aralar sari oldu doktora soyledim dun alttan muayne olmak icin koltuga giderkene akti zaten gordu hemen siringayla ornek aldi tahlile yolladi sonuc kotuyse ariycak bi sorun yoksa aramiyack bide bisi sorcam kizlar 36 hafta 0 gunluk oldugumda kacinci ayi doldurcam ben 8 mi 9 mu kayinvalidem 9 degince telaslaniyo dogurman gerek ozaman diyo dusun dusun sabaha kadar oldum ya kafa kalmadi hesaplamaktan anlamadim gitti

valla ben ne ayakta ne otuurrken yatarkene bile oluyo uykumdan sertlikle uyaniyom hic farketmiyo gun boyu aksama kadar hesaplasam 20 yi gecik oluyodur aslinda hesapliyim ben yarin

canım oğlunun altına ıslatma sıklığının artmasının sebebi kardeşine olan içsel kıskançlık olabilir bence...ufak deyip geçmemek lazım çok hassas oluyorlar...

canım benim oğlan da son 10 gündür falan çok hırçın. çocuk sinirden titriyor resmen. o kadar sinirli ki babasına ve bana karşı. önceleri anlam veremiyordum ama şimdi daha iyi anlıyorum benim hareketlerim kısıtlandıkça babası bana destek oldukça bunların bebekle alakalı olduğunu hissediyor galiba ve kıskanıyor diye düşünüyorum. sürekli karnımda zıplamak istiyor. bi anda bi yere çıkıp üstüme atlıyor. ben uyurken karnıma atlıyor. hiç durmadan mücadele etmek zorunda kalıyoruz. eşim de ben de çok yoruluyoruz. bizimki böyle tepki veriyor seninki de altını ıslatarak. inan herşeyin farkındalar. bebeğin ona hediyeler getireceğini söylüyoruz. seviyor öpüyor karnımı. hemen sonra kafa atıyor, tekme atmaya çalışıyor.

bana hakaret etmeye çalışıyor kuzucuğum o kadar gülüyoruz ki. geçen akşam çok sinirlendi bana ve bana anne senn (düşündü) parmaksın dedi. ben de ona şakadan sen de parmaksın dedim. ama tam hakarek eder gibi söylüyor. başka bir gün anne sen vinçsin, polis arabasısın gibi hakaretlerini dinledim. henüz kötü kelimeleri bilmiyor ve hırsını bu şekilde çıkarıyor.

Çok geçmiş olsun canım.Bende geçenlerde grip geçirdim,hamileyken hasta olmak çok zor Allah yardım etsin.Ben zencefilli ballı süt ile kendime geldim.Doktoruma da zencefili sorarak kullandım 1 bardak süte 1 çay kaşığı zencefil koydum,öksürüğüme boğaz acıma çok iyi geldi,benden nacizane tavsiye.Birde otacının mentollü pastili çok çok iyi ondan da aldım sık sık,boğazımı çok yumuşattı onuda almanı tavsiye ederim.

canım benim ne güzel senin adına çok sevindim cumayı sayma son 2 gün ya ben senden daha çok heyecanlandım walla bakalım bizimde yarın belli olucak
canım resimleri bekliyoruz sen doğurana kadar tam gaz devam hazırlıklara maşallah
geçmiş olsun cnm
canım bende şimdiden bu sorun başladı bile bakalım bebişler doğunca napıcaz
kızlarrr karnım taş gibii nıyekıı
canım bebiş gelmekmi istiyo artık ne
bu gidişle listenin sonunuda bebeğe ne oluyo senin sayende görücez heralde
canım çok geçmiş olsun
kızlar çok şükür biz de 36 haftamızı tamamladık sonunda. zor oldu ama başardık. günler geçmek bilmedi valla.

maşallah canım

Son düzenleme:
sağol cnm sanada geçmiş olsun seni buralarda görmek ne güzell

canım çok teşekkür ederim mutlaka tavsiyeni denicem yoksa bu öksürükle doğurucam walla:2:

merhaba kızlar.doğum yapanlar ortada yok herhalde.
bebek bakmak ne kadar zormuş meğerse.2 saatte bir kalkıp emzirme savaşı veriyoruz. sütüm az hala çoğalmadı. offf kızlar
benim bebiş kilo alır mı yaa çok üzülüyorum.

Yerim onun akıllarını,ay bayıldım sana kızma yöntemine,sen vinçsin,polis arabasısın :) maşallah çok akıllı bi çocuk olacağı belli.
Benim kazık oğlum 7 yaşında açık açık belli etmesede 2 haftadır farklı hareketler ve yorumlarda bulunuyor.Ben bile hediye hazırladım,kardeşin getirecek die,saçmalama anne karnında alışveriş merkezimi var nerden alacak dio :)))
Bende o ultrasonda doktorlarla konuşuyo onlara aldıracaktır dedim ona inandı.
Geçen gün bir programda mümin sekmanı izlemiştim diyo ki,evdeki çocuğunuzu 1 sandalyede oturur durumda düşünün,yeni gelende kendine yer açma derdinde olduğuna göre,o saldalyede oturmak isticek ve oturanı biraz sarsarak kay azıcık bende oturucam diyecektir.Büyük çocugunuz kaç yaşında olursa olsun o sarsıntıyı yaşayacaktır ama sonra o sandalyede beraber oturmaya alışacaklardır dedi.Çok hoşuma gitti,bu süreci en iyi şekilde atlatırız inşallah.

hoşgeldin canım kuzucuk nasıl sen nasılsın stres yapma inşallah sen emzirdikçe sütün çoğalacak ve bebişin kilo alicak sen hiç canını sıkma arkadaşların tavsiyelerini uygula inşallah herşey istediğin gibi olur bebişi öp yerimize

bebişim doyduğu sürece iyi. ama bazen doyamıyor herhalde.sürekli emmek istiyor.emmeyi bırakınca uyumuyor. kucağımda ağzında meme uyuyor beşiğine koyunca uyanıyor ya

inşallah canım ama senin oğlanada çok güldüm maşallah ne kadar akıllılar alişveriş merkezi mi var demesi yerim onu ben

allah bagışlasın bebeğini sezeryanlamı dogum yapmıştın sen?

bebişim doyduğu sürece iyi. ama bazen doyamıyor herhalde.sürekli emmek istiyor.emmeyi bırakınca uyumuyor. kucağımda ağzında meme uyuyor beşiğine koyunca uyanıyor ya

canım uyumaması ve beşiğe koyunca uyanması muhtemel doymadığından doktora sorupta mama takviyesi mi yapsan acaba :44:

Son düzenleme:

Cevabın için çok teşekkür ederim canım. Benim bebeğim tüp bebek ve doktorum sezaryan için çok ısrar etti. Ne gerek var bebeği boşu boşuna strese sokacaksın, bir dolu riski var, sen 1 düzine doğurmayacaksın ki dedi. Kollarda olabilecek sinir sıkışmalarından, kürek kemiği kırıklarından, stres sonucu bebeğin kalp hızının yavaşlamasından falan bahsetti. Hakkını vermek için mi normal doğum yapıp bebeğine o stresi, o travmayı yaşatacaksın dedi. Aynen senin de dediğin gibi sezaryanın zorluğu sadece sana, o da eskisi gibi değil, 4-5 saat sonra ayakta olacaksın dedi, ben de ikna oldum. Bebeğimiz çok zor oldu ve normal doğum yapmış olmak için onu hiçbir şekilde riske atamam. Sütün geç gelmesinden endişe ediyorum ama inşallah onda da bir problem yaşamayız.
Sen bir ebe olarak normali tercih etmeyince dikkatimi çektin, çünkü işin gereği devamlı doğum görüyorsun, öncesini / sonrasını en iyi bilenlerdensin, o yüzden sorayım dedim sana.
Peki epidural yerine spinal sezaryan tercih etmenin belli bir sebebi var mı? Ve bu tip anestezilerin tutup tutmaması neye bağlı? Sadece uygulamayı yapan anesteziste mi yoksa bizle ilgili nedenleri de olabilir mi? Tutsun diye doğumdan önce dikkat etmemiz gereken birşeyler var mı?

Ayşe Teyzenin Süt Arttırıcı Formülü:

•-500 ml suyu kaynat
•Kayanayan suyun içine 1 avuç kuru dut koy
•Kapağı kapalı bir şekilde altı kısık bir şekilde 5 dak kaynat (5 dakikayı 5 saniye geçmesin, bu konuyu sıkı sıkı tembih etti!)
•5 dak sonunda altını kapat, kapağını aç ve hemen süzüp iç
• 2 hafta boyunca hergün bu formülü taze taze yap iç
•3. haftanın içeğini hazırlarken dut yerine 4 kuru inciri ortadan kesip koy
•2 hafta da incirli içeceği tüket.

» Anne sütünü arttırıcı formül (alıntıyı yaptığım site)

Bu formülü deneyen arkadaşım var, işe yaradığını söylüyor. İstersen bir dene canım.

canım geçmiş olsun. seni aramızda görmek ne güzel.ama öle filmler izleyip çok ağlama. belki bebişin de üzülüyordur.
canım hayırlı olsun yeni bi haftaya daha girdin bişey sorcucam sana senin sat ne zamandı
canım benim sat 22 mart. normalde doğum 27 aralık görünüyordu, ama ben sezeryan istiyorum 16'sı diye düşünüyorum. bugun doktorum da öğrenecek bakalım ne diyecek. erken der mi acaba? 38+3 oluyorum 16 aralıkta.
canım ya üzülme hemen toparlanır bebişin. ama azcık sabret zaten doğuralı sunun surasında 4-5 gün oldu. hemen birden kilo alamazlarki. bol su iç, komposto iç, marullu salatalar ye.
soruma cvb yokmu ya uhuuuu

canım ben bugun itibariyle 36+0'ım. dokuz aylık oldu diyorum, zaten 16-17 gün sonra sezeryan olacğım kısmetse. onun için hesaplar tutuyor. ama aslında 36+0da 9 değil 8,5 aylık hamile oluyorsun, çünkü doğum için 40 haftalık bir süreç diyorlar. aslında bu çok karmaşık bişey takma kafana. sen soranlara 36 haftalık dersin artık biraz da onlar hesaplasınlar

Canım; benim Sat'ım 19 Mart ama transfer tarihine göre 3 gün geriden hesaplanıyor gebeliğim (yani seninki gibi 22 Mart olmuş oluyor) Geçen hafta Çarşamba doktorum 16 Aralık diye bir tarih verdi geçici olarak. 38+3 olarak bakınca erken değil, ama tabii bebeklerimizin gelişimine de bağlı.Benim bu Cumartesi netleşecek inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…