Cevabın için çok teşekkür ederim canım. Benim bebeğim tüp bebek ve doktorum sezaryan için çok ısrar etti. Ne gerek var bebeği boşu boşuna strese sokacaksın, bir dolu riski var, sen 1 düzine doğurmayacaksın ki dedi. Kollarda olabilecek sinir sıkışmalarından, kürek kemiği kırıklarından, stres sonucu bebeğin kalp hızının yavaşlamasından falan bahsetti. Hakkını vermek için mi normal doğum yapıp bebeğine o stresi, o travmayı yaşatacaksın dedi. Aynen senin de dediğin gibi sezaryanın zorluğu sadece sana, o da eskisi gibi değil, 4-5 saat sonra ayakta olacaksın dedi, ben de ikna oldum. Bebeğimiz çok zor oldu ve normal doğum yapmış olmak için onu hiçbir şekilde riske atamam. Sütün geç gelmesinden endişe ediyorum ama inşallah onda da bir problem yaşamayız.
Sen bir ebe olarak normali tercih etmeyince dikkatimi çektin, çünkü işin gereği devamlı doğum görüyorsun, öncesini / sonrasını en iyi bilenlerdensin, o yüzden sorayım dedim sana.
Peki epidural yerine spinal sezaryan tercih etmenin belli bir sebebi var mı? Ve bu tip anestezilerin tutup tutmaması neye bağlı? Sadece uygulamayı yapan anesteziste mi yoksa bizle ilgili nedenleri de olabilir mi? Tutsun diye doğumdan önce dikkat etmemiz gereken birşeyler var mı?
benim de çatlatma oldu tedavi yani ya normal doğumda bazen ne bileyim tahmin edilemeyen komplikasyonlar oluyo omuz takılması çıkım bradikardisi kalp atışları düşüyo ne gerek var ya boşver spinal anestezi cnm iğnesi kıl gibi ince tek doz uyusturulup çıkarılıyo bele enjeksiyon gibi düşün epidural ise dura tabakaya omirilikte katater takılıyo serum iğnesi gibi düşün onun daha kalını bele takılıo avantajı doğumdan sonra agrı kesicilerin yapılabiliyo ama spinal anestezide yapılmıyo ben epidural işlemini sevmiyorum yani katater istemiyorum belimde uyuşunca çekilsin istiyorum ondan tutup tutmaması sadece o ana bağlı bunun için yapacak biş iyok ne yazıkki ayrıca sezeryandan sonra hemen süt gelmemesi çok yanlış çok saçma doğumdan sonra hemen salınır süt sen göremezsin ilk günler bebek çektikçe gelir çekmezse tabiki gelmez bunun vaginal doğumu ya da sezeryanı yok yani ama ilk 15 gün ek olarak aptamil verebilirsin ben vercem sararmasın diye kısmet olursa tabi o günleri görebilirsek :)aptamili tavsiye ederim şeker içermedğinden şekerli şeyler verirsen anne sütü almaz anne sütü şekersizdir.sen paşalar gibi al randevunu bebeğini riske atmadan doğur ben de zor hamile kaldım insan kafa olarak çok takıyo bunları bulmuşken normal doğumla filan uğraşamam ha evde geçirirsin az ağrın olur 5-6 cm açıklıklık olur ok ama gidipte 1 parmak açıklıkla saatlerce canavar ağrılar çekmek istemyorum hayırlısı bakalım
canım geçmiş olsun. seni aramızda görmek ne güzel.ama öle filmler izleyip çok ağlama. belki bebişin de üzülüyordur.
canım benim sat 22 mart. normalde doğum 27 aralık görünüyordu, ama ben sezeryan istiyorum 16'sı diye düşünüyorum. bugun doktorum da öğrenecek bakalım ne diyecek. erken der mi acaba? 38+3 oluyorum 16 aralıkta.
canım ya üzülme hemen toparlanır bebişin. ama azcık sabret zaten doğuralı sunun surasında 4-5 gün oldu. hemen birden kilo alamazlarki. bol su iç, komposto iç, marullu salatalar ye.
canım ben bugun itibariyle 36+0'ım. dokuz aylık oldu diyorum, zaten 16-17 gün sonra sezeryan olacğım kısmetse. onun için hesaplar tutuyor. ama aslında 36+0da 9 değil 8,5 aylık hamile oluyorsun, çünkü doğum için 40 haftalık bir süreç diyorlar. aslında bu çok karmaşık bişey takma kafana. sen soranlara 36 haftalık dersin artık biraz da onlar hesaplasınlar
slm bayanlar... şimdi geldik kızımla doktordan. aslında haberler pek iç açıcı diil ama ben yine de kötü düşünmek istemiyorum. kızım yine kilo almamış hatta 50 gr kadar zayıflamışsuyu azalmaya başlamış. o yüzden 10 aralık olan sezeryan tarihimizi 7 aralık a aldık. yani Allah'tan bi mani çıkmazsa 07/12/2011 de kızım yanımda olacak inşallah. bu arada çok alakasız bi doğum tarihi oldu ama neyse
inşallah o güne kadar sorunsuzca günlerimizi geçiririz ve babamız geldikten sonra sağlıkla doğar kızım...
bizden bu kadar teyzeleri, dualarımız sizinle, siz de eksik etmeyin e mi???
slm bayanlar... şimdi geldik kızımla doktordan. aslında haberler pek iç açıcı diil ama ben yine de kötü düşünmek istemiyorum. kızım yine kilo almamış hatta 50 gr kadar zayıflamışsuyu azalmaya başlamış. o yüzden 10 aralık olan sezeryan tarihimizi 7 aralık a aldık. yani Allah'tan bi mani çıkmazsa 07/12/2011 de kızım yanımda olacak inşallah. bu arada çok alakasız bi doğum tarihi oldu ama neyse
inşallah o güne kadar sorunsuzca günlerimizi geçiririz ve babamız geldikten sonra sağlıkla doğar kızım...
Cevabın için çok teşekkür ederim canım. Benim bebeğim tüp bebek ve doktorum sezaryan için çok ısrar etti. Ne gerek var bebeği boşu boşuna strese sokacaksın, bir dolu riski var, sen 1 düzine doğurmayacaksın ki dedi. Kollarda olabilecek sinir sıkışmalarından, kürek kemiği kırıklarından, stres sonucu bebeğin kalp hızının yavaşlamasından falan bahsetti. Hakkını vermek için mi normal doğum yapıp bebeğine o stresi, o travmayı yaşatacaksın dedi. Aynen senin de dediğin gibi sezaryanın zorluğu sadece sana, o da eskisi gibi değil, 4-5 saat sonra ayakta olacaksın dedi, ben de ikna oldum. Bebeğimiz çok zor oldu ve normal doğum yapmış olmak için onu hiçbir şekilde riske atamam. Sütün geç gelmesinden endişe ediyorum ama inşallah onda da bir problem yaşamayız.
Sen bir ebe olarak normali tercih etmeyince dikkatimi çektin, çünkü işin gereği devamlı doğum görüyorsun, öncesini / sonrasını en iyi bilenlerdensin, o yüzden sorayım dedim sana.
Peki epidural yerine spinal sezaryan tercih etmenin belli bir sebebi var mı? Ve bu tip anestezilerin tutup tutmaması neye bağlı? Sadece uygulamayı yapan anesteziste mi yoksa bizle ilgili nedenleri de olabilir mi? Tutsun diye doğumdan önce dikkat etmemiz gereken birşeyler var mı?
benim de çatlatma oldu tedavi yani ya normal doğumda bazen ne bileyim tahmin edilemeyen komplikasyonlar oluyo omuz takılması çıkım bradikardisi kalp atışları düşüyo ne gerek var ya boşver spinal anestezi cnm iğnesi kıl gibi ince tek doz uyusturulup çıkarılıyo bele enjeksiyon gibi düşün epidural ise dura tabakaya omirilikte katater takılıyo serum iğnesi gibi düşün onun daha kalını bele takılıo avantajı doğumdan sonra agrı kesicilerin yapılabiliyo ama spinal anestezide yapılmıyo ben epidural işlemini sevmiyorum yani katater istemiyorum belimde uyuşunca çekilsin istiyorum ondan tutup tutmaması sadece o ana bağlı bunun için yapacak biş iyok ne yazıkki ayrıca sezeryandan sonra hemen süt gelmemesi çok yanlış çok saçma doğumdan sonra hemen salınır süt sen göremezsin ilk günler bebek çektikçe gelir çekmezse tabiki gelmez bunun vaginal doğumu ya da sezeryanı yok yani ama ilk 15 gün ek olarak aptamil verebilirsin ben vercem sararmasın diye kısmet olursa tabi o günleri görebilirsek :)aptamili tavsiye ederim şeker içermedğinden şekerli şeyler verirsen anne sütü almaz anne sütü şekersizdir.sen paşalar gibi al randevunu bebeğini riske atmadan doğur ben de zor hamile kaldım insan kafa olarak çok takıyo bunları bulmuşken normal doğumla filan uğraşamam ha evde geçirirsin az ağrın olur 5-6 cm açıklıklık olur ok ama gidipte 1 parmak açıklıkla saatlerce canavar ağrılar çekmek istemyorum hayırlısı bakalım
Tekrar teşekkür ederim canım verdiğin bilgiler için. İnşallah göreceğiz o günleri, güzel bebeklerimizi kucağımıza alacağız inşallah.
kızlar çok şükür biz de 36 haftamızı tamamladık sonunda.zor oldu ama başardık. günler geçmek bilmedi valla.
Oy oyy haydi bakalım hayırlısıyla :)
Amin:)
Sağ ol canm.Kara dut suyunu öğrenmem iyi oldu.
Tatlım zaten bir günde kaç kere kıyafeti değişiyor bebeğin onca heveslendin aldın ilk gün bari giydir . Ertesigün çıkartırsın Allah korusun zaten sarılık varsa bile ikinci günden sonra anlaşılıyor sanırsam .
İyi geceler tatlı annecikler buraya kadar okuyabildim.Herkes iyidir inşallah .
internetim sınırlı evden giriyorumş,ben iyiyim haberlerinizi alıyorum ben dogum yapmadım daha 39 bitti 40 cı haftaya girdim, bebekleriniz hayırlı olsun allah analı babalı büyütsün hiç bir sıkıntı yok doktorların söylediklerine göre normal dogum yapacam şimdilik 4 kg buldu hale devam tık yok,neyseki kafası 9 cm civarnda boyu uzunmuş cadı kızımızınkendinize iyi bakın Allaha emanet olun
halimem yaa renklere takılma artık bu kadar da yaa...gerçekten takcak şey arıyon kendine,zaman geçmiyo ya tabii :)) walla giydir gitsin destinanında dediği gbi gözlerinden anlaşılıyo sarılık,zaten ilk kan alıncada ona bakılıyo...renk olayı batıl inanç bence :))
canım doğum tarihiniz belli olmuş hayırlı olsun gözünaydın sıkma canını sen emzirdikçe kilo alır sağlıkla al da kucağına gerisi boş inşallah doğumdan sonra bol bol sütümüz olur da bebişleri emziririz sen kafana taktıkça kilo almaz biraz düşünmemeye çalış
canım dualarımız seninle ve kızınla. lütfen kafana takmamaya çalış. doğduktan sonra da alır kilo. önemli olan sağlıklı olması. 7 aralık'a da bişi kalmadı. hadi hayırlısıyla al kucağına kızını annesi. bugunu sayma, doğuracağın günü de sayma, kaldı mı sana 7 gün. çok heyecanlı canım ya.allah kurtarsın. ben de bugun gideceğim. bakalım bizimki ne yapıyor içerde.:18::18:
arkadaşlar doğuma az kaldı.doğumdan sonraki emzirme sürecinde meme başlarında çatlamaları önlemek için güzel bi sır vericem size..mutlaka doğum iznine ayrılmış evde olacaksınız kendinizle başbaşa kaldığınızda cok az bi suyun içine küçük bi SOĞAN ı ikiye bölün kaynatın.altını kapatın ılıklaşıca suyuna pamuk batırıp şöyle meme başını bi güzel silin sonra soğanları alın meme başlarınıza bastırın katlarını açaça devam edin bunu doğumdan hemen sonra eve gelincede devam edin bikaç gün.. memişlerinize hiçbişey olmaz inş. tabi sadece başı değil kahverengi bölgenin tamamına uygulayın arkadaşlar:)
Halimemm; son 2-3 ölçümdür bizim de saçma sapan şeyler çıkıyor. Doktorum diyor ki artık bu haftalarda yapılan ölçümler sağlıklı değil. Hatta uygulamalı gösterdi ekran üzerinde, bebeğin mesela göbek çevresini ölçerken bir iğne başı kadar ileri ya da geri gidince 300-400 gr. farkediyor ölçüm. O yüzden bebeğin o anki açısı ve görünüşüne bağlı olarak önceki haftaya göre hiç almamış, vermiş veya çok almış gibi görünebiliyor. Mesela son ölçümde bize 2.790 gr. dedi. 10 gün önceki ölçümde 2.700 gr. çıkmıştı halbuki. Bunu hatırlatıp bebek beslenemiyor mu, problem mi var falan diye sorunca detaylı açıklama yaptı. Ekrandan biraz önce anlattığım şekilde göstererek ya geçen gelişinizde fazla ölçmüşümdür ya da şu an bebeğin duruşuna göre böyle ölçü alabiliyorum, o yüzden böyle çıkıyor dedi. Kızımız biraz hareket ettikten sonra tekrar bir ölçüm yaptı açıklayarak, bakın dedi bu açıdan ölçünce de 3.150 gr. çıkıyor. O yüzden hiç kafana takma canım.
Tekrar teşekkür ederim canım verdiğin bilgiler için. İnşallah göreceğiz o günleri, güzel bebeklerimizi kucağımıza alacağız inşallah.
inşallah kafana takılanı sorabilirsin
bende dogurdummmmmmmm
selam kızlar geçmişi okuyamadım direk konuya giriyorum
biliyorsunuz çok uzun süredir girmiyordum foruma, en son kanamam vardı ama kötü bişi çıkmadı
zatn sonra izne ayrıldım evde de nete giremedim. herşey güzel gidiyordu 24 kasımda kan sayımım ve nts kontrolum vardı
o gün sezeryan için de gün alacaktım, nts de sancım çıktı ve 3 cm açılmam çıktı, doktorum bu çocuk geliyo sezeryanı beklemez hemen doguma alıcaz seni dedi, elim ayagım dolandı daha 1-2 haftam vardı, ama bnm sezeryan olmam gerekiyordu
geçirdigim anal fissur ameliyatı sebebiyle, doktorum hemen genel cerrahla bi görüşme yaptı ve normal dogum yapabileceğime
karar verdiler, 24 kasım perşembe gunu saat öğlen 2de sancılarım artmaa başladı 1 saat sancı çektiken sonra doguma aldılar
45 dakika içinde dogurdum kızımı, kafası çok zor çıktı geri kalanı çok kolay geliyo zaten omuzları çıkarken epey bi yırtık oluşmuş
4 tane dikişim var ama dogum bittikten sonra yeniden doguyosun, çok şükür hemoroid oluşmadı şu an çok iyiyim kızımda öyle,
3 kilo 130 gr dogdu boyu 50 cm. benden tavsiye sakın normal dogumdan kokmayın çok ama çok guzel bir duygu.
hepinizi öptüm allah kurtarsın.
bende dogurdummmmmmmm
biliyorsunuz çok uzun süredir girmiyordum foruma, en son kanamam vardı ama kötü bişi çıkmadı
zatn sonra izne ayrıldım evde de nete giremedim. herşey güzel gidiyordu 24 kasımda kan sayımım ve nts kontrolum vardı
o gün sezeryan için de gün alacaktım, nts de sancım çıktı ve 3 cm açılmam çıktı, doktorum bu çocuk geliyo sezeryanı beklemez hemen doguma alıcaz seni dedi, elim ayagım dolandı daha 1-2 haftam vardı, ama bnm sezeryan olmam gerekiyordu
geçirdigim anal fissur ameliyatı sebebiyle, doktorum hemen genel cerrahla bi görüşme yaptı ve normal dogum yapabileceğime
karar verdiler, 24 kasım perşembe gunu saat öğlen 2de sancılarım artmaa başladı 1 saat sancı çektiken sonra doguma aldılar
45 dakika içinde dogurdum kızımı, kafası çok zor çıktı geri kalanı çok kolay geliyo zaten omuzları çıkarken epey bi yırtık oluşmuş
4 tane dikişim var ama dogum bittikten sonra yeniden doguyosun, çok şükür hemoroid oluşmadı şu an çok iyiyim kızımda öyle,
3 kilo 130 gr dogdu boyu 50 cm. benden tavsiye sakın normal dogumdan kokmayın çok ama çok guzel bir duygu.
bende dogurdummmmmmmm
bende dogurdummmmmmmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?