selam kizlar
ben ocak 25 de dogum yapacam ama sizin toüigide arada takip ediyorum.
Güzel paylasimlariniz var.
ben 33+2 yim artik baya bir agirlastim geceleri yatamiyorum nefes alamiyorum karnim bir tuhaf
sizde durumlar nasil son ayiniz ?
cnm kutuları da kendim yaptım
tesekkurler elifcimm
cok sagol cnm
yok cnm kutu nerde bulunacak kırtasıyedekarton olarak aldım cızdım kestim katladım bu hale geldi 104 tane yapmışım 10 tane karton yeterli geldi
ben ıkı dogum yaptım cnm ıkısının basında da kendı doktorum bulundu ebe sadece doktora destek verdi..normal dogum da gecenın bır vaktıde dogum yapacak olsam doktorum gelecek 24 saat ona ulaşabılme ımkanım var..sezeryan olmuş olsa doktor için cok rahatlık saat gun verecek ogun senın işini halledecek ama normal dogumda heran süpriz olur oyuzden normal dogum doktor için daha zor bırde süresi belli deil ne zamana dogar..ne kadar sürer dogum..ama ssezeryanda 15 dakka yeterli..
doktorlar için kesinlikle sezeryan daha pratıktır hem vakıt olarak hem plan program olarak o yuzden bır cok doktorun işine gelir sezeryan..
devlette para konusu nedir nasıldır bilmiyorum ama..
bende devlet hastanesinde doğum yapıcam.. aynı hastanede eltim 42. haftasında suni sancı ile normal doğum yaptı hiç bir açıklık ve sancısı yokken.. sancıların tavan yaptığı anda sezeryan olsun diye bayağı diretmiş ama ona rağmen doktorlar normal doğurabiliyorsun herşey yolunda gidiyor demişler..
tabi sonrasında iyi ki sezeryan olmamışım dedi :)
ama bakalım inş benim sıpa döner de sezeryana gerek kalmaz..
kızlar bebenin dönmesi i.çin herhangi egzersiz bişiler biliyormusunuz.. ?
kızlar bunlar bır kacgundur yapıyorum diye bahsettigım mınık kutularım bıttı sonunda:)
bir tek içleri dolacak..sonra inş hastanede gelenlere ikarm edilecek..
kutuları kırtasıyeden aldıgım parlak kartonlarla yaptım..üzerlerinide evde bulunan kurdelelerle süsledim:))
Eki Görüntüle 298285
Eki Görüntüle 298286
Eki Görüntüle 298287
Eki Görüntüle 298288
Eki Görüntüle 298289
cnm çok merak ettiğim bişi var, doğumunu doktor mu yaptırmış ebe mi???
egzersiz konusuna gelince, arkadaşlar bahsetmişlerdi bir pozisyondan ama aklımda kalmadı, bilen vardır inşallah, dene cnm, belki işe yarar :122:
DESTİNA kutu yapımı nasıl oluyor ya bende evde sklyorum bende yapayım.tarif edilir birşeymi yada o kutunun açık halini bi koysan mümkünmse
cok güzel olmuşlar ellerine ,emeğine sağlık...
kutu kesmekle uğraşamam ,vakit yok ya da beceremem diyen varsa !!!
nikah şekeri kutuları burda da uygun fiyatlı kutular var...
istanbul da oturanlar icin eminönü nü tavsiye edebilirim bu siteden daha ucuza temin edebilirsiniz... ben oğlum icin biberon şeklinde obje,tül ,kurdele ve çikolatalı badem şekerini ordan temin ettim.
cok güzel olmuşlar ellerine ,emeğine sağlık...
kutu kesmekle uğraşamam ,vakit yok ya da beceremem diyen varsa !!!
http://www.birmax.com/kutu.html]nikah şekeri kutuları burda da uygun fiyatlı kutular var...
istanbul da oturanlar icin eminönü nü tavsiye edebilirim bu siteden daha ucuza temin edebilirsiniz... ben oğlum icin biberon şeklinde obje,tül ,kurdele ve çikolatalı badem şekerini ordan temin ettim.
yarına kısmetse koyarım inş..evde kucuk altın kutusu vardı onun actım baktım nasıl katlamışlar bende kendi ölcülerimi oluşturup yaptım kendi kutumu:))
eger daha ince karton kullanacaksan katlama usulu yapılan kutu modelıde var ama o bıraz daha sekil olarak farklı yalnız yapılışı daha kolay internette de var yapılışı..
cnm gidebilsem bende eminönünden alma nıyetindeydim ama şartlar el vermeyince iş başa düştü:))
çocukların belli dönemlerinde duvarları boyama gibi bir dönemi oluyor! bizim prensesimizde 2-3 yaş aralıgında böyle bi hevesi vardı! çocuk dr. umuza dert yanmıştım. o da bana gayet soğukkanlı bi şekilde kendi 3 çocugununda aynı dönemden geçtigini anlatmıştı ve fikir vermişti.. ya gidip acık renk bi top duvar kagıdı al, ya da ikea da kagıtlar satılıyor çocukların resim yapabilmesi icin diye duvar kağıdı gibi rulo .. ondan al bikaç şerit duvara yapıştır ve oyun haline gelmesini sağla. birlikte yapın gerekiyorsa duvar çalışmalarını diyerek bitirmişti konuyugerçekten ben uyguladım ve işe yaradı.. umarım sizede yardımcı olur... en azından bundan sonraki dönemlerde duvarlarınızı korumuş olursunuz! ben şimdi cifle siliyorum süngerler sonra nemli bezle duruluyorum tertemiz oluyor ama duvardaki malzemeye bağlı tabii.. benim duvarlar mat saten.. şimiden kolay gelsin canım.. bu bir dönem öyle ya da böyle geçiyor... artık canları sağolsun küçümenlerimizin
kızlar geçmişi okumadan bi derdimi anlatayım dedim. ben doğum hastanesinde çalışan bi doktorun muayenehanesine gidiyordum, malum tam gün yasası çıktı, doktorum doğum hastanesinden istifa etmiş. özel bir hastanede yapabilirim doğumu diyor ve 700-800 civarı bi para istiyor veya doğum hastanesinde bi arkadaşıma yönlendireyim diyor. moralim çok bozuk. baştan beri zaten 1000tl verdik biz bu adamın muayenehanesine doğum da doğum hastanesinde ücret ödemeden olacaktı, dolayısıyla herhangi bir bütçe ayırmamıştık doğum için. şimdi aralık 16'da sezeryan olacak. bi 15-20 gün daha bekleyememiş. beni bu şekilde ortada bırakmak doğru mu yani. ben 9 ay ona güvendim. çok moralim bozuldu. siz olsanız ne yapardınız? doğum hastanesinde beni yönlendirdiği doktoru biraz araştırdık, kötü bişey diyen çıkmadı, herkes iyi diyor ama ben hiç tanımıyorum. off ya ne yapcaz biz şimdi??
bebek şekerini kendin yaptın heralde cnm...resmini paylaştın mı burda?
sende ki bu yetenek varken eminönüne gitmek kendine haksızlık etmek olurdu zaten!cidden hepsi cok güzeller ellerine emeğine sağlık
aynen cnm katılıyorum sana illa böyle bir dönemleri oluyor oglumda kızımda resimler yaptılar duvarakızım o dönemi atlattıktan sonra boya badana yaptırdık sonra oglumda aynı şeyleri yaşayınca ondan sonrada yıne yaptırdık bu kızımda da aynı süreçleri bir daha yaşıyacam sanırım
evet canım kendim yaptım ..gerçi aldıgım malzemeleri birleştirdim hepsi bu..oğlumun ilk aylarda yatacağı bebek sepetini ve kapı süsümüde kendim yaptım .. resimleri paylaşayım tekrar...
Eki Görüntüle 298405
Eki Görüntüle 298406
Eki Görüntüle 298407
Eki Görüntüle 298407
Eki Görüntüle 298408
Eki Görüntüle 298404
kapı süsümüzün resmini cekmemişim .. biara onu da çeker koyarım inş.
evet canım kendim yaptım ..gerçi aldıgım malzemeleri birleştirdim hepsi bu..oğlumun ilk aylarda yatacağı bebek sepetini ve kapı süsümüde kendim yaptım .. resimleri paylaşayım tekrar...
Eki Görüntüle 298405
Eki Görüntüle 298406
Eki Görüntüle 298407
Eki Görüntüle 298407
Eki Görüntüle 298408
Eki Görüntüle 298404
kapı süsümüzün resmini cekmemişim .. biara onu da çeker koyarım inş.
msj alındı tatlım:))kızlar aysalh ile konuştum herkese selamı var dogurmayanlar acele etmesinler hiç diyor dogum sonrası daha zormuş diyorbirde kıloları hıc dert etmeyın gıdıyor hemen dıyor özellikle neslihancım bu sözü sana
canım gözün aydın ya ben de diyordum nereye kayboldu bu kız diye. allah analı babalı büyütsün kuzunu.cnm hiç korkulcak bişi yok, sancılar dayanılmaz oldugunda zaten doguma alıyolar, her sancı girdiğinde ıkınıyosun ve sancının acısını çok fazla hissetmiyosun, ne kadar kuvvetli ıkınırsan okadar çabuk ilerliyo çıkışa :)))) herşey bitince ohhhhhhhh diyosun süper bişiiii
canım ben 1 numarayı almadım gerek görmüyorum. 2 numarayı önce chicco aldım, denedik evde sesin az geldiğini farkettik, gittik geri verdik. şimdi kraft aldım. denedik süperrr.1)bebeği ilk doğduğunda ağzı yukarı yatırmamak lazımmış ya...yan yatırma yastığı alan var mı aranızda hatunlar?aldıysanız ne marka aldınız?
2)bebek telsizi alanlar onu ne marka aldınız?haydin benim duyarlı hamiledaşlarım cevap yazın
sana kocaman bi maşallah. sen süpersin.kızlar bunlar bır kacgundur yapıyorum diye bahsettigım mınık kutularım bıttı sonunda:)
bir tek içleri dolacak..sonra inş hastanede gelenlere ikarm edilecek..
kutuları kırtasıyeden aldıgım parlak kartonlarla yaptım..üzerlerinide evde bulunan kurdelelerle süsledim:))
Eki Görüntüle 298285
Eki Görüntüle 298286
Eki Görüntüle 298287
Eki Görüntüle 298288
Eki Görüntüle 298289
Ben olsam doktor arkadaşına devam ederdim canım ama baştan itibaren parayı ona verdiniz, arkadaşı yeterince ilgilenir mi acaba?
Kızlar çatlaklar ne alemde???
Bnm hiç çatlağım yok diye hava atıyordum millete, geçen gün küçük aynayla göbeğimin altına bi bakayım dedim :83:
Aman Allah!!! ışığın aynaya yansımasıyla tüm acı gerçeği gördüm, göbeğimle kasıklarımın arasında kalan yer çatlamış, en şişkin yer pırıl pırıl ama orası çatlamış işte ne alaka anlamadım... :44:
Kızlar çatlaklar ne alemde???
Bnm hiç çatlağım yok diye hava atıyordum millete, geçen gün küçük aynayla göbeğimin altına bi bakayım dedim :83:
Aman Allah!!! ışığın aynaya yansımasıyla tüm acı gerçeği gördüm, göbeğimle kasıklarımın arasında kalan yer çatlamış, en şişkin yer pırıl pırıl ama orası çatlamış işte ne alaka anlamadım... :44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?