İnşallah sağlıkla doğar. çok endişelenme. belki tuvaleti bağırsakta birikmeye başlayınca öyle görünmüştür. benim ilk oğlanda da böbrek büyümesi var dedi doktor. takip ettiler doğana kadar sol böbrek büyük dedi hep. doğunca anlaşıldı ki öle bişi yok. ultrasonlar çok güvenilir değil. bu bebeğimin de beynınde arka tarafta genişleme var dedi. şimdi kafama taksam bebek iyileşecek mi hayır. tevekkül et. dua et. Allah sağlıklı bebekler versin inşallah. kılo da bazen yanılıyorlar. baktığı açıya göre. önce sen iyi ol ki bebek de iyi olsun. bak herşey sorunsuz olacak. doktorlar ara ara heyecan arıyorlar....kızlar doktordan geldim.bugün tam 37 hafta bitti 38 e başlayacağız Allah nasip ederse....36 haftalıkken 3 kilo olan bebeğim 37 haftalıkken 2.8 kilo çıktı bu birinci şok...bebeğinde bağırsak genişlemesi var bu bebek anne karnında kakasını yapamadığı için oluşurmuş,sezeryanda hatırlat bebek doğar doğmaz bi uzmana gösterelim dedi bu da 2.şok...bu ne şimdi yani moral sıfır...ya bu neyden kaynaklanır ki yazık benim miniğime,nedir sebebi?doktorda bi kaç gün sonra gel de tekrara bakalım demedi ya da şöyle şöyle yap demedi...aman yaaaaaaaaaaa!!!!!
çok teşekkürleriki isimlede satılıyor canım..şirket işi sanırım..sen kara merhem desen yeter bence...hatta ben bu kremi çıban tarzı kasıklarıma çıkan sivilcelerde bile kullanıyrm çok işe yaıror..
kızlar doktordan geldim.bugün tam 37 hafta bitti 38 e başlayacağız Allah nasip ederse....36 haftalıkken 3 kilo olan bebeğim 37 haftalıkken 2.8 kilo çıktı bu birinci şok...bebeğinde bağırsak genişlemesi var bu bebek anne karnında kakasını yapamadığı için oluşurmuş,sezeryanda hatırlat bebek doğar doğmaz bi uzmana gösterelim dedi bu da 2.şok...bu ne şimdi yani moral sıfır...ya bu neyden kaynaklanır ki yazık benim miniğime,nedir sebebi?doktorda bi kaç gün sonra gel de tekrara bakalım demedi ya da şöyle şöyle yap demedi...aman yaaaaaaaaaaa!!!!!
Merhaba arkadaşlar ben 21-11-2011 de sezeryanla kızımı dünyaya getirdim... ALLAH herkese nasip etsin inşallahhhhhhhhhhhhh
Kizlar merhaba..
Gecmisi okumadan hemen yazicam.Bugun doktor kontrolum vardi biliyorsunuz.Gittim kizim 12 gun onceki kilosundan 30 gr eksik cikti.Doktora sordum ayrica sizleride soyledim neden dedim oncelerde iyi olan kilo alimi duruyo yada geriliyo.Kadin dediki gerileme yada durma yok.Bebek cok asagiya indigi icin saglikli olcumler yapamiyoruz.O yuzden dogumlarda kilolar farkli cikabiliyo.Bebegin yukarda olsa daha saglikli olcumler alirdik dedi.Hem asagida hemde cok fazla buzulmus yani dogmaya hazir oyuzden kesin kilo ve boy sudur diyemiyorum dedi.Ama gecen gunku olcumden bu yana gunluk 30 gr aldigini hesaplarsak suan ortalam 3 kilodur dedi.Ayrica karnin bayagi buyuk bebek gelisiyo merak etme.Ve cok itimat etme bu olcumlere dedi.
Icim rahatladi ve kadinin dedikleri cok mantikli geldi.Gercekten cok asagida olup son haftlari olan kisilerde olcumlerde yanilma payi cok yuksek oluyyuzden benden size tavsiye sizde takmayin.Aciklik konusu hala ayniymis.3 cm aciklik varmis ilerleme olmamis.Artik riskli donem bitti korkma normal yasantina donebilirsin dedi.Simdi ayaklandim ve gunluk islerimi gormeye yurumeye basladim.Heran gelebilirsin dedi doktor.Bakalim benim kiz ne zaman tesrif edicek
İnşallah sağlıkla doğar. çok endişelenme. belki tuvaleti bağırsakta birikmeye başlayınca öyle görünmüştür. benim ilk oğlanda da böbrek büyümesi var dedi doktor. takip ettiler doğana kadar sol böbrek büyük dedi hep. doğunca anlaşıldı ki öle bişi yok. ultrasonlar çok güvenilir değil. bu bebeğimin de beynınde arka tarafta genişleme var dedi. şimdi kafama taksam bebek iyileşecek mi hayır. tevekkül et. dua et. Allah sağlıklı bebekler versin inşallah. kılo da bazen yanılıyorlar. baktığı açıya göre. önce sen iyi ol ki bebek de iyi olsun. bak herşey sorunsuz olacak. doktorlar ara ara heyecan arıyorlar....
çok teşekkürler
druna bravo walla,ne güzel açıklamış,herkesin içini rahatlatacak bi açıklama bu bencesenn cadıda vaktini bekliyo demekki annesi,hayırlı zamanda teşrif etsin inaşallh :))
ay senin kizmiydi :) ben erkek olarak eklemisim listeye.kilosunu boyunu adinida yazarsan bilgileri duzeltirim canim.bu arada tebrik ederim gozun aydin ...
teşekkür ederim canım.. daha iyisi sizlerin olsun inş. her pakette 12liydi biberonlar.. 6 paket aldım etti 72sanırım yeterli olacaktır.. buarada ben cocuklar icin şu yuvarlak renkli helezonik şekerlerden alıcam bu pazar inş. onları renkli kurdelelerle süsleyecegim.. sanki cocukların ilgisini daha cok çeker gibime geldi.. ben bile bayılıyorum cocuklar da begenir herhalde onlarıda eminönünde alıcam cok uyguna geliyor ... alınca bilgilendiririm tabii resimde cekerim inş. tabii o güne dek doğurmazsam
offf yaa bu ne inatmış kardeşim kocandaki
2 gün çenesini tutamıyor
bari doğuma kadar sabretse
Allah ıslah eylesin onu
başka birşey söylemek gelmiyor içimdennnn
Allah yardımcın olsun canımmm, sağlıkla gelsin bebişin inşallah
katılıyorum. doğum tercihi kişiye bırakılmamalı. bebeğin ve annenin durumuna, gebeliğin seyrine göre doktor tarafından belirlenmeli.
ancak bu durumda da doktorların hepsinin bir standartı olması lazım. böyle her kafadan başka bi ses çıkarsa bu da sağlıklı olmaz.
bayıldımmmmm, ellerine sağlık
ben 3. aydan beri pregnacare kullanıyorum ama nerdeyse 8 tüp falan bitirdim toplamda.
çok mu kullanmışım acaba anlamadım, 2 tane derken sen, tüpün boyutu, gramajı ne kadar ki :26:
Kızlar size bişi sorcam,
Bnm hastaneye gelenim olmaz, mevlitte de zaten pastaneye şerbetli tatlı yaptırcaz...sizce bebek şekeri alayım mı yine de yakınlarıma hatıra kalsın diye, 25-30 tane....siz mesela nerde dağıtacaksınız bebek şekerlerinizi?
hımm anladım canım.
benimki de 100 ml imiş ama ben bol bol sürmüşüm anlaşılan. bir de ben kalçama, baldırlarıma, kollarıma da sürdüm.
o yüzden çok tüketmiş olabilirim.
duşlardan sonra bebeyağı da kullandığım oldu, vaselin'in kakaolu kremini de kullandım. mesela sabah pregnacare kullandıysam akşam yağlandım da yattım falan. karıştırdım yani.
saf zeytinyağı sabunu ile yıkandım. henüz bi çatlağım yok ama doğumdan sonra ne olur henüz kestiremiyorum.
neyse sonuçta ne çatlak, ne kilo... önemli olan bebişlerin sağlıklı olması, gerisi hikaye
belki de gerçekten genetiktir bu durum, üzerinde durmamak lazım
günaydın canlarım,
tenniterenne Allah analı babalı büyütsün bebişini. gözün aydın. diğer doğum yapan arkadaşları da tebrik ediyorum. bugün doğum yapacaklara da Allah kolaylık versin. destina maşallah yaptıklarına. ince işlerden anlıyorsun.
ben hala hasta hasta okula geliyorum. bugün eşim kredi çekmeye gittiborçlar nedeniyle. doğum da yaklaştı.
oğlumun parmağında dolama denen bişey çıktı ve 1 haftadır geçiremiyoruz. ne yapacağımı şaşırdım. nazardan dediler en son.
önce doktora götürdük dolama dedi doktor ve antibiyotikli krem verdi. kullandık sabah akşam iyileşmedi. dış yüzeyi yarılıp kanamaya bile başladı. sonra geleneksel yöntemler denedik. 2 akşam önce bi arkadaşın tavsiyesi ile soğanı közledim. içine sabun rendeledim. parmağı da bu sabunlu şeyin içine koyup sardım. sabaha iyileşir deemişti. sabah aynıydı yavrumun parmağı. dün akşam da alt komşuma gittik. şekersiz kahveyi pişir. içine ılıkken parmağını koy 15-20 dk beklet dedi eve gelip hemen yaptım. yine geçmedi. içi iltihaplı ve dokununca yumuşak. sonra kv aradım. o da soğanı közle parmağına sar ama sabun koyma dedi. onu da denedim yatarken. sabah yine parmak aynıydı. şimdi de lokuma sarcam bu gece. bu da başka bi arkadaşın tavsiyesi.
nazar duaları da okuya okuya bi hal oldum. bildiğiniz başka bı yöntem varsa paylaşın lütfen... çocuğum deneme tahtasına döndü ama yapma anne demiyor. iyileşmezse parmağım patlicak diyor yavrum hepsine sabrediyor. canı yanıyor çünkü bütün gün şiş parmakla.
hımm anladım canım.
benimki de 100 ml imiş ama ben bol bol sürmüşüm anlaşılan. bir de ben kalçama, baldırlarıma, kollarıma da sürdüm.
o yüzden çok tüketmiş olabilirim.
duşlardan sonra bebeyağı da kullandığım oldu, vaselin'in kakaolu kremini de kullandım. mesela sabah pregnacare kullandıysam akşam yağlandım da yattım falan. karıştırdım yani.
saf zeytinyağı sabunu ile yıkandım. henüz bi çatlağım yok ama doğumdan sonra ne olur henüz kestiremiyorum.
neyse sonuçta ne çatlak, ne kilo... önemli olan bebişlerin sağlıklı olması, gerisi hikaye
belki de gerçekten genetiktir bu durum, üzerinde durmamak lazım[/QUOTE
ooo sen bayağa emek vermişsin çatlakların oluşmaması için! haketmişsin pürüzsüz bir teni
evet evet kesinlikle genetik bi durum bu çatlama olayı... benim ilk bebeğim 7 aylık doğmasına rağmen ve ben 5 tüp lierac kullanmama rağmen yine çatlamıştım.. canları sağolsun bebişlerimizindediğin gibi bebişlerin sağlıklı olması dışında gerisi hikaye
cnm çok mrk ettiğim bişi var, 2. hamilelikte yine aynı çatlaklar mı kendini gösteriyo yoksa eski çatlaklara yenileri mi ekleniyooo???
Güzel anneler bugun bizim 13. 30 da randevumuz varben son haftalarda yaşadıgım stres yüzünden oldukça kötü günler geçiriyorum.. sizlerden ricam bizim içinde dua edin...herşey yolunda olsun,bebeğimiz icin doğum tarihi de alacagız.. umarım sağlıkla oğlumuzu kucagımıza alırız.. şimiden herkese kucak dolusu sevgiler&teşekkürlerrrr..ALLAH herkesin gönlüne göre versin inşaallahhhh hayırlı haberlerle dönmek ümidiğiyle herkese iyigünler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?