günaydın canlarım,
tenniterenne Allah analı babalı büyütsün bebişini. gözün aydın. diğer doğum yapan arkadaşları da tebrik ediyorum. bugün doğum yapacaklara da Allah kolaylık versin. destina maşallah yaptıklarına. ince işlerden anlıyorsun.
ben hala hasta hasta okula geliyorum. bugün eşim kredi çekmeye gittiborçlar nedeniyle. doğum da yaklaştı.
oğlumun parmağında dolama denen bişey çıktı ve 1 haftadır geçiremiyoruz. ne yapacağımı şaşırdım. nazardan dediler en son.
önce doktora götürdük dolama dedi doktor ve antibiyotikli krem verdi. kullandık sabah akşam iyileşmedi. dış yüzeyi yarılıp kanamaya bile başladı. sonra geleneksel yöntemler denedik. 2 akşam önce bi arkadaşın tavsiyesi ile soğanı közledim. içine sabun rendeledim. parmağı da bu sabunlu şeyin içine koyup sardım. sabaha iyileşir deemişti. sabah aynıydı yavrumun parmağı. dün akşam da alt komşuma gittik. şekersiz kahveyi pişir. içine ılıkken parmağını koy 15-20 dk beklet dedi eve gelip hemen yaptım. yine geçmedi. içi iltihaplı ve dokununca yumuşak. sonra kv aradım. o da soğanı közle parmağına sar ama sabun koyma dedi. onu da denedim yatarken. sabah yine parmak aynıydı. şimdi de lokuma sarcam bu gece. bu da başka bi arkadaşın tavsiyesi.
nazar duaları da okuya okuya bi hal oldum. bildiğiniz başka bı yöntem varsa paylaşın lütfen... çocuğum deneme tahtasına döndü ama yapma anne demiyor. iyileşmezse parmağım patlicak diyor yavrum hepsine sabrediyor. canı yanıyor çünkü bütün gün şiş parmakla.
bu arada dderya arkadaşım. bu senin adam akıllanmaz. ben iyice bunu anladım. sabah sabah deli etti beni. iyi bi sopayı hak ediyor. madem anasına bu kadar düşkündü neden seninle evlendi. çıkmasaydı anasının koynundan. yok yok onu o anası dolduruyor bence. sizin oralardan uzaklaşmanız lazım. o kv ile uzun bir süre görüşmemenız lazım.
bu arada dün eltimin bebeğine(26 günlük) biyopsi yapmışlar. kalın bağırsakta sinir hücresi yoktu ya. o nedenle. sonra kanama artmış ve amaliyata almak zorunda kalmışlar. 2 ameliyat geçirmiş ard arda. bebek şimdi yoğun bakımda bağırsak dışarda bırakmışlar. bundan sonra bir müddet böyle yaşayacak. dua edin kızlar. kv de eltin bu haldeyken gelemem senin doğuma diyor. gerçi o derdin yanında benım doğum hiç sorun değil ama ben de tek kalacağım.
Canım ben hastane için 50 tane çikolata yaptırıyorum, elitin çikolatalarının üzerine leylek, sepet, bebek figürleri falan koyup süslüyolar, onlardan sipariş verdim, dediğin gibi çok yakınlarımıza anı olarak kalması için de 30 tane magnet yaptırıyorum, görmüşsündür zaten onlardan
Allahtan hayırlısı canım. inşallah bebeğinle ilgili çok güzel haberler alırsının. dualarımda olacaksın canım.
dolama aynen sende olan durum. dış deri çatladı demek istedim. ama içte iltihap var ama akacak yer yok. şiş bi vaziyette duruyor . akrata gideyim bi de. cevabın için teşekkürler. bu arada 2000 tl ev kredimiz vardı zaten. bir de 225 tl mayısta bitecek bi kredimiz vardı. bu üçüncü olacak. 3000 tl çekecek. şimdi de 2000 tl arkadaşına borcu vardı onu ödeyecek. ewet borç üstüne borç yapmak çok zor. o nedenle toparlayamıyoruz ama borç alabileceğimiz kimsemiz yok. ne acı dimi. asıl bu borçlara hiç girmemek en güzeli ama biz evlendik evleneli tam toparlıyoruz bişey çıkıyor. hiç bitmedi bu durum. biteceğine inancım da azalıyor.
kızlar doktordan geldim.bugün tam 37 hafta bitti 38 e başlayacağız Allah nasip ederse....36 haftalıkken 3 kilo olan bebeğim 37 haftalıkken 2.8 kilo çıktı bu birinci şok...bebeğinde bağırsak genişlemesi var bu bebek anne karnında kakasını yapamadığı için oluşurmuş,sezeryanda hatırlat bebek doğar doğmaz bi uzmana gösterelim dedi bu da 2.şok...bu ne şimdi yani moral sıfır...ya bu neyden kaynaklanır ki yazık benim miniğime,nedir sebebi?doktorda bi kaç gün sonra gel de tekrara bakalım demedi ya da şöyle şöyle yap demedi...aman yaaaaaaaaaaa!!!!!
Canım ben hastane için 50 tane çikolata yaptırıyorum, elitin çikolatalarının üzerine leylek, sepet, bebek figürleri falan koyup süslüyolar, onlardan sipariş verdim, dediğin gibi çok yakınlarımıza anı olarak kalması için de 30 tane magnet yaptırıyorum, görmüşsündür zaten onlardan
cnm çok mrk ettiğim bişi var, 2. hamilelikte yine aynı çatlaklar mı kendini gösteriyo yoksa eski çatlaklara yenileri mi ekleniyooo???
canim bu soru bana degil biliyorum ama yinede cevaplamak istedim.benim bu ikinci gebeligim.ve ilk gebeligimde cok catlagim olmustu.zamanla kirmizi olan catlaklar beyaza donustu.ve pek belli olmamaya basladi.ikinci gebeliktede ayni olur hatta daha beter olur dedim ama henuz ne yeni bir catlak nede eski catlaklarimda kizariklik var.simdilik guzel duruyo karnim bakalim degismez insallah
canim bu soru bana degil biliyorum ama yinede cevaplamak istedim.benim bu ikinci gebeligim.ve ilk gebeligimde cok catlagim olmustu.zamanla kirmizi olan catlaklar beyaza donustu.ve pek belli olmamaya basladi.ikinci gebeliktede ayni olur hatta daha beter olur dedim ama henuz ne yeni bir catlak nede eski catlaklarimda kizariklik var.simdilik guzel duruyo karnim bakalim degismez insallah
Eski çatlaklar zamanla azalmaz de mi? :100:
Canım normal doğum ve sezaryenin ücretleri arasında sanıldığı kadar fark yok hatta bazı hastanelerde fiyatlar aynı.Bu durum sırf para ile açıklanacak bi durum diil yani.
Bence doğum şekli tercih meselesidir ve tartışma konusu değildir diye düşünüyorum.
[
Evet bencede sezaryen artışı tercihe sunulmasıyla alakalı olabilir.Çünkü avrupada,abd de normal doğum nasıl bilmiyorum ama burdakı normal doğum yapan çoğu arkadaşım,doktor sadece göbek kordonunu kesmeye gelıyor geri kalanı ebe yaptırıyor dio.Ama sezaryende doktor operasyonun başından sonuna kadar hastanın başında ve eylem halinde.Yani doktorun kolayına gelen aslında normal doğum olması lazım.Ee sebep para ve kolayına gelme değilse ne değil mi??
selam kizlar
ben ocak 25 de dogum yapacam ama sizin toüigide arada takip ediyorum.
Güzel paylasimlariniz var.
ben 33+2 yim artik baya bir agirlastim geceleri yatamiyorum nefes alamiyorum karnim bir tuhaf
sizde durumlar nasil son ayiniz ?
kızlar geçmişi okumadan bi derdimi anlatayım dedim. ben doğum hastanesinde çalışan bi doktorun muayenehanesine gidiyordum, malum tam gün yasası çıktı, doktorum doğum hastanesinden istifa etmiş. özel bir hastanede yapabilirim doğumu diyor ve 700-800 civarı bi para istiyor veya doğum hastanesinde bi arkadaşıma yönlendireyim diyor. moralim çok bozuk. baştan beri zaten 1000tl verdik biz bu adamın muayenehanesine doğum da doğum hastanesinde ücret ödemeden olacaktı, dolayısıyla herhangi bir bütçe ayırmamıştık doğum için. şimdi aralık 16'da sezeryan olacak. bi 15-20 gün daha bekleyememiş. beni bu şekilde ortada bırakmak doğru mu yani. ben 9 ay ona güvendim. çok moralim bozuldu. siz olsanız ne yapardınız? doğum hastanesinde beni yönlendirdiği doktoru biraz araştırdık, kötü bişey diyen çıkmadı, herkes iyi diyor ama ben hiç tanımıyorum. off ya ne yapcaz biz şimdi??
günaydın kızlar!
hani herşey düzelmişti herşeyin üzerine sünger çektik demiştim ya... çekememiş eşim!!!! o gece sancılandığımda, bana ettiği hakaretlerin üzerinden henüz 24 saat geçmemiş annesini hastaneye giderken çağırmadım diye heyheylenmiş kendi kendine yine. veee yine aynı konular! dün gece geç saatlerde ve alkollü geldi (normalde 3 senedir içmez ama böyle kafası bozulunca işte). ben de benim sağlıklı ve kolay doğum yapmam için psikolojimin rahat olması gerektiğini söylemeyeçalıştım. ama nafile. bir nebze bile anlamadı beni. hep annem hep diyor! ve benim annemi sevmediğini, doğumdan sonra kalmasını istemediğini falan söylüyor. bana ettiği hakaretlerin zaten sayamıcam burda!!! ben de günlerin getirdiği dolmuşlukla yeter artık deyip ağlamaya başladım! seni her şekilde vicdanına bırakıyorum dedim. ve çıktım odadan. o anda bi sancı girdi kasıklarımdan bacaklarıma, kalakaldım ortada. karnım taş gibi bebek hiç hareket etmiyor zaten!! sinirlerim boşaldı o anda. tutamadım kendimi. sonra yanıma geldi hadi gel otur falan diyor ama ben onu gördükçe bana dokundukça daha da sinirleniyorum. sonra annemi çağırdı kızına bak diye. 1-2 saat kesintisiz ağladım herhalde annemin bebeğini düşün sakin ol cümlelerine rağmen. o da gitti başka odada yattı zaten hemen. sabaha kadar da nasıl oldun diye gelip bakmadı bile. şimdi renkli akıntım devam ediyor ve hafiften sancım var yine. hastaneye gidicem. ama eminim ki kızım gelmek istemiyor bu huzursuzluğun içine. az biraz huzur gördüğünde nasıl da gelmek istemişti o gün oysa((( haberlerleri veririm yine size!!!
bu arada bugün doğuma girecekler arkadaşlara da allah kolaylık versin, sağlıklı bi şekilde bebeklerini kucaklarına alıp koklamayı nasip etsin!!!
günaydın canlarım,
tenniterenne Allah analı babalı büyütsün bebişini. gözün aydın. diğer doğum yapan arkadaşları da tebrik ediyorum. bugün doğum yapacaklara da Allah kolaylık versin. destina maşallah yaptıklarına. ince işlerden anlıyorsun.
ben hala hasta hasta okula geliyorum. bugün eşim kredi çekmeye gittiborçlar nedeniyle. doğum da yaklaştı.
oğlumun parmağında dolama denen bişey çıktı ve 1 haftadır geçiremiyoruz. ne yapacağımı şaşırdım. nazardan dediler en son.
önce doktora götürdük dolama dedi doktor ve antibiyotikli krem verdi. kullandık sabah akşam iyileşmedi. dış yüzeyi yarılıp kanamaya bile başladı. sonra geleneksel yöntemler denedik. 2 akşam önce bi arkadaşın tavsiyesi ile soğanı közledim. içine sabun rendeledim. parmağı da bu sabunlu şeyin içine koyup sardım. sabaha iyileşir deemişti. sabah aynıydı yavrumun parmağı. dün akşam da alt komşuma gittik. şekersiz kahveyi pişir. içine ılıkken parmağını koy 15-20 dk beklet dedi eve gelip hemen yaptım. yine geçmedi. içi iltihaplı ve dokununca yumuşak. sonra kv aradım. o da soğanı közle parmağına sar ama sabun koyma dedi. onu da denedim yatarken. sabah yine parmak aynıydı. şimdi de lokuma sarcam bu gece. bu da başka bi arkadaşın tavsiyesi.
nazar duaları da okuya okuya bi hal oldum. bildiğiniz başka bı yöntem varsa paylaşın lütfen... çocuğum deneme tahtasına döndü ama yapma anne demiyor. iyileşmezse parmağım patlicak diyor yavrum hepsine sabrediyor. canı yanıyor çünkü bütün gün şiş parmakla.
Güzel anneler bugun bizim 13. 30 da randevumuz varben son haftalarda yaşadıgım stres yüzünden oldukça kötü günler geçiriyorum.. sizlerden ricam bizim içinde dua edin...herşey yolunda olsun,bebeğimiz icin doğum tarihi de alacagız.. umarım sağlıkla oğlumuzu kucagımıza alırız.. şimiden herkese kucak dolusu sevgiler&teşekkürlerrrr..ALLAH herkesin gönlüne göre versin inşaallahhhh hayırlı haberlerle dönmek ümidiğiyle herkese iyigünler
bu arada dderya arkadaşım. bu senin adam akıllanmaz. ben iyice bunu anladım. sabah sabah deli etti beni. iyi bi sopayı hak ediyor. madem anasına bu kadar düşkündü neden seninle evlendi. çıkmasaydı anasının koynundan. yok yok onu o anası dolduruyor bence. sizin oralardan uzaklaşmanız lazım. o kv ile uzun bir süre görüşmemenız lazım.
bu arada dün eltimin bebeğine(26 günlük) biyopsi yapmışlar. kalın bağırsakta sinir hücresi yoktu ya. o nedenle. sonra kanama artmış ve amaliyata almak zorunda kalmışlar. 2 ameliyat geçirmiş ard arda. bebek şimdi yoğun bakımda bağırsak dışarda bırakmışlar. bundan sonra bir müddet böyle yaşayacak. dua edin kızlar. kv de eltin bu haldeyken gelemem senin doğuma diyor. gerçi o derdin yanında benım doğum hiç sorun değil ama ben de tek kalacağım.
kızlar doktordan geldim.bugün tam 37 hafta bitti 38 e başlayacağız Allah nasip ederse....36 haftalıkken 3 kilo olan bebeğim 37 haftalıkken 2.8 kilo çıktı bu birinci şok...bebeğinde bağırsak genişlemesi var bu bebek anne karnında kakasını yapamadığı için oluşurmuş,sezeryanda hatırlat bebek doğar doğmaz bi uzmana gösterelim dedi bu da 2.şok...bu ne şimdi yani moral sıfır...ya bu neyden kaynaklanır ki yazık benim miniğime,nedir sebebi?doktorda bi kaç gün sonra gel de tekrara bakalım demedi ya da şöyle şöyle yap demedi...aman yaaaaaaaaaaa!!!!!
Merhaba arkadaşlar ben 21-11-2011 de sezeryanla kızımı dünyaya getirdim... ALLAH herkese nasip etsin inşallahhhhhhhhhhhhh
Eski çatlaklar zamanla azalmaz de mi? :100:
arkadaşım hatim için gerçek ismin laızm, özel mesaj at yada burdan yaz nasıl istersen.
arkadaşım hatim için gerçek ismin laızm, özel mesaj at yada burdan yaz nasıl istersen.
zehra canım........
zehra canım........
tamam cnaımcım, allaha şükür bitti hatmimiz, duası yapılacak , gerçek ismler lazımmış. bi arkadaşın kuzen kuran kursunda hocaymış, hafızmış, ona dualatcaz.
tamam cnaımcım, allaha şükür bitti hatmimiz, duası yapılacak , gerçek ismler lazımmış. bi arkadaşın kuzen kuran kursunda hocaymış, hafızmış, ona dualatcaz.
Allah kabul etsin cnm....
Esselamu Aleykum degerli anne adaylaari,
ben hep ocak annelerine takiliyordum ama sanki dogumum aralik olcak gibi geliyor, bir de buraya bakmak istedim...
Sizlerinde benim gibi karni cok sertlesiyor mu? Ozellikle aksamlari?
5 dk yuruseniz asiri hic cisiniz olmadigi halde cok varmis gibi bir kasik agriniz var mi?
Evet canım teşekkür ederim...
3 kilo - boyu 48cm- adı: Mine,Doğa gebelik haftam 37+4
günaydın canlarım,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?