canım geçmiş olsun. oğlunun yaşadığı acının ne olduğunu çok ii bilirdim. hatta orta okuldayken neredeyse lakabım olacaktı dolamalı diye :)
annem toprağa yoğurt koyardı 1 kaşık ( saksıya filan) toprak yoğurdun suyunu çekince toprağın üstünde kalan yoğurdu parmağıma sürüyordu. temiz bir bezle sarıp sabaha kadar çıkarmıyordum. kaç günde geçiriyodu hatırlamıyorum ama geçiyodu.
bi de geçen ay kardeşimde oldu. o doktora gitti. bi krem vermişti ama ne olduğunu bilmiyorum. o da o şekilde iileşti.
bence öncelikle bi doktora götür.
Allah acil şifalar versin inşallah.
bu arada ben hala doğurmadım:2::2:
merhaba arkadaşlar,
hepinizi çok özledim..5 gündür giremedim foruma malum..bebişimle ilgilenmek tüm zamanımı alıyo evde iki anne de olmasına rağmen..
doğumdan sonra öyle bi annelik içgüdüsü kaplıyo ki insanın içini bebekle ilgili herşeyi siz yapmak istiyosunuz..ama maalesef bi yerde vücut stop ediyor..
size kısaca doğumumu anlatayım çağanım uyanmadan..
cuma gece 2de hafif hafif adet sancısı gibi bi sancı başladı..rahatsız etmiyodu ama tam 10dkda bir gelmesi korkutuyodu..bi de bir gün önceden bu yana o kadar yorgun ve halsizdim ki tüm gün yatmaktan başka bişey yapamaz haldeydim..
sancıla 10 dk da 1 6ya kadar sürdü..eşimde benimle beraber uyanın bekliyodu..ama doğum sancısı bu kadar hafif olmaz diyip uyumaya çalıştım ama 7de daha da arrtı ve biz 8de gittik hastaneye..
biliyosunuz hastanede çalışıyorum..ebeler,hemşireler hepsi arkadaşım..ben gayet rahat sohbet ediyorum kızlarla..idrar yolu infeksiyonudur,görün bakın nstde bişey çıkmayacak diyorum..ama..
sancı da çıktı,kasılma da..açıklık muayenesi:4 cm.:26::26::26:..ben şoktayım..oğlum 25 aralıkta gelicekti 25 kasımda değil diyorum hep..ağlıyorum..:18::18:
eşimi çağırdılar yatış işlemleri için..o da çok şaşırdı ve sevindi...
daha sonra suni sancı verdiler..kolumda serum..ben beni görmeye gelen arkadaşlarla muhabbetteyim..annem de yanımda hep..eşimi ara ara alıyolar..saat:10-14 arası gayet iyiyim..
derken açıklık 6 cm olmuş..suyumu patlattılar vee..o vakit sancılar 100leri vurmaya başladı..açıklık7,8 gidiyor ve ben sancıdan duramaz durumdayım..
artık saat 17de doğum masasına alındım..sancıdan enerjim kalmamıştı ıkınmaya ama var gücümle ıkındım...normal doğum yapacaklara öneri:
ıkınırken bağırmayın..bebek itilemiyo..bağırınca enerji kaybı oluyo..nefesi tutup ıkınmak en iyi sonucu veriyo..50dk süren bir bağırış,çağırış,ıkınışla bebeğim dünyaya geldi..onun o tatlı sesini duyduğum anda bende ağlamaya başladım..çok ama çok tatlı bişey bana bakıyodu..
hemen elime verdiler emzirdim...ağlaya ağlaya bu benim mi diyorum..
o sırada dr. içimi temizliyo,dikişimi atıyo..hiçbişey hissetmiyorum dikişte falan..ağrıdan ve sevinçten uyuşmuş haldeyim çünkü..
işte böyle arkadaşlar..
daha sonra odaya çıktık ve bebeğimle ertesi gün de evimize geldik..
darısı hepinizin başına..normal doğumdan korkanlar,ben yaptıysam hepiniz yaparsınız..
burda devamlı sezaryan isitiyorum diyip durmuştum ama dr.um oralı bile değildi..ben hala ısrarımı 9 cm açıkken doğum masasında dra söyledim ama adam:bebeğinin saçlarını görüyorum ne sezaryanı deyince olay bitti bende...
evet zor ama sonrası rahat..doğumdan 2 saat sonra ben dolaşıyodum..sanki basit bi kadın doğum operasyonu geçirmiş de hafif ağrım varmış gibiydim..yani korkmayın..Allahın izniyle hayırlısı nasılsa öyle olsun..
öpüyorum hepinizi..
merhaba arkadaşlar,
hepinizi çok özledim..5 gündür giremedim foruma malum..bebişimle ilgilenmek tüm zamanımı alıyo evde iki anne de olmasına rağmen..
doğumdan sonra öyle bi annelik içgüdüsü kaplıyo ki insanın içini bebekle ilgili herşeyi siz yapmak istiyosunuz..ama maalesef bi yerde vücut stop ediyor..
cuma gece 2de hafif hafif adet sancısı gibi bi sancı başladı..rahatsız etmiyodu ama tam 10dkda bir gelmesi korkutuyodu..bi de bir gün önceden bu yana o kadar yorgun ve halsizdim ki tüm gün yatmaktan başka bişey yapamaz haldeydim..
sancıla 10 dk da 1 6ya kadar sürdü..eşimde benimle beraber uyanın bekliyodu..ama doğum sancısı bu kadar hafif olmaz diyip uyumaya çalıştım ama 7de daha da arrtı ve biz 8de gittik hastaneye..
biliyosunuz hastanede çalışıyorum..ebeler,hemşireler hepsi arkadaşım..ben gayet rahat sohbet ediyorum kızlarla..idrar yolu infeksiyonudur,görün bakın nstde bişey çıkmayacak diyorum..ama..
sancı da çıktı,kasılma da..açıklık muayenesi:4 cm.:26::26::26:..ben şoktayım..oğlum 25 aralıkta gelicekti 25 kasımda değil diyorum hep..ağlıyorum..:18::18:
daha sonra suni sancı verdiler..kolumda serum..ben beni görmeye gelen arkadaşlarla muhabbetteyim..annem de yanımda hep..eşimi ara ara alıyolar..saat:10-14 arası gayet iyiyim..
derken açıklık 6 cm olmuş..suyumu patlattılar vee..o vakit sancılar 100leri vurmaya başladı..açıklık7,8 gidiyor ve ben sancıdan duramaz durumdayım..
artık saat 17de doğum masasına alındım..sancıdan enerjim kalmamıştı ıkınmaya ama var gücümle ıkındım...normal doğum yapacaklara öneri:
ıkınırken bağırmayın..bebek itilemiyo..bağırınca enerji kaybı oluyo..nefesi tutup ıkınmak en iyi sonucu veriyo..50dk süren bir bağırış,çağırış,ıkınışla bebeğim dünyaya geldi..onun o tatlı sesini duyduğum anda bende ağlamaya başladım..çok ama çok tatlı bişey bana bakıyodu..
o sırada dr. içimi temizliyo,dikişimi atıyo..hiçbişey hissetmiyorum dikişte falan..ağrıdan ve sevinçten uyuşmuş haldeyim çünkü..
işte böyle arkadaşlar..
darısı hepinizin başına..normal doğumdan korkanlar,ben yaptıysam hepiniz yaparsınız..
burda devamlı sezaryan isitiyorum diyip durmuştum ama dr.um oralı bile değildi..ben hala ısrarımı 9 cm açıkken doğum masasında dra söyledim ama adam:bebeğinin saçlarını görüyorum ne sezaryanı deyince olay bitti bende...
evet zor ama sonrası rahat..doğumdan 2 saat sonra ben dolaşıyodum..sanki basit bi kadın doğum operasyonu geçirmiş de hafif ağrım varmış gibiydim..yani korkmayın..Allahın izniyle hayırlısı nasılsa öyle olsun..
öpüyorum hepinizi..
canım ne güzel cok sevindim adına,tebrik ederim.peki doktor kontrollerine felan giderken bebeğin erken doğabileceğiyle ilgili bişi söylenmiş miydi?yani neden 1 ay önce gelir ki bebekler?bak benim de az kaldı,merak ediyorum....yani onun erken doğma sebebi var mıydı yoksa tamamiyle tesadüf mü?
ha bi de demişssin ya tatlım,kimselere vermek istemiyorum diye.ben daha şimdiden o ruh modundayım.napcam ben yaa.mesela hastaneye kv felan gelcek ya 2 sn kucaklarına bile alsın istemiyorum.şimdiden nasıl bize daha az gelirler acaba planları kuruyorum??normal diil de mi bu kızlar ya
bebeğin haftası 36 idi ama gelişimi 38lerdeydi..hep 2-3 hafta önde gitti oğlum..o yüzden bekliyodum ama bu kadar erken değil..5-10 aralık gibi falan olur diyodum..
sıcak basıyo devamlı beni..hastaneye gecelik çok ince almayın yine de çünkü doğum sonrası titreme geliyo bayaa bi..ama bol bol iç çamaşırı alın..ben 3 takım koydum..kanama sebeiyle bi anda hepsi gitti..
bebeğin haftası 36 idi ama gelişimi 38lerdeydi..hep 2-3 hafta önde gitti oğlum..o yüzden bekliyodum ama bu kadar erken değil..5-10 aralık gibi falan olur diyodum..
sıcak basıyo devamlı beni..hastaneye gecelik çok ince almayın yine de çünkü doğum sonrası titreme geliyo bayaa bi..ama bol bol iç çamaşırı alın..ben 3 takım koydum..kanama sebeiyle bi anda hepsi gitti..
normal canim cok normal bendede var ayni duygu hicc sikma kendini verme cocunu kimseye kucandan indirme ablamin kaynanasi illa istemis almis kucana dusuruyomus az daha esi tutmus elinden bida vermedim dedi tutmayi bilmiyolar bide kac cocuk yapmislar saskinim kolay olmuyo o cucuk kiskan sen tum duygularini diledigince yasa sikma sakin kendini ben oyle yapiyom sende rahat ol kim ne derse desin takma bile uyuyo dukunmayin felan de gerisini bosverrrcanım ne güzel cok sevindim adına,tebrik ederim.peki doktor kontrollerine felan giderken bebeğin erken doğabileceğiyle ilgili bişi söylenmiş miydi?yani neden 1 ay önce gelir ki bebekler?bak benim de az kaldı,merak ediyorum....yani onun erken doğma sebebi var mıydı yoksa tamamiyle tesadüf mü?
ha bi de demişssin ya tatlım,kimselere vermek istemiyorum diye.ben daha şimdiden o ruh modundayım.napcam ben yaa.mesela hastaneye kv felan gelcek ya 2 sn kucaklarına bile alsın istemiyorum.şimdiden nasıl bize daha az gelirler acaba planları kuruyorum??normal diil de mi bu kızlar ya
bende aynı psikolojdieyim, snaırım normal:))) sen kv vermek istemiyorum diyorsun ben eşime bile vermek istemiyorum.
normal canim cok normal bendede var ayni duygu hicc sikma kendini verme cocunu kimseye kucandan indirme ablamin kaynanasi illa istemis almis kucana dusuruyomus az daha esi tutmus elinden bida vermedim dedi tutmayi bilmiyolar bide kac cocuk yapmislar saskinim kolay olmuyo o cucuk kiskan sen tum duygularini diledigince yasa sikma sakin kendini ben oyle yapiyom sende rahat ol kim ne derse desin takma bile uyuyo dukunmayin felan de gerisini bosverrr
woooowwww cnm bnm yaaaa,iç çamaşırını eksik etmeyelim madem.ya benim bebeğimin de gelişimi öyle önden gidiyo baya.ben de su aralar sıkıntılı zaman geçiriyorum,asagı tarafım cok acıyo göbek o kadar seyi tasıyo tabi.bi de ateş basmalar felan.ama midem hala yanıyor.demekki tam asağıya inmemiş :) ay cok heyecanlıyım.
merhaba arkadaşlar,
işte böyle arkadaşlar..
öpüyorum hepinizi..
ay benimde assasi cok aciyoo yururkene sanci giriyo birden bide durmadan wc gidiyom bide bu bi haftadir tam gidiyom wcye sisim yarida kesiliyo yuregime oturuyo sanki sonra kalkiyom geri kalan geliyo oturuyom ozaman rahatliyom bazen aasiri geliyo iki damla yapamiyom cok fena oluyom miydemde hic sorun kalmadi benim yanma agri sanci kaburgamin alti kof sis gibi kaburgamin altina elimi koyuyorum 4 parmagimla az bastiriyom serce parmagimda bebisi hissediyom cokmu inmis benimki acep cok ugrasiyom ben kendimle ya
ay öyle de rahat olunmuyo ki ,eninde sonunda alcaklar kucagına! :) inanamıyorum yaaaa,belki de bi kaç ay sonra alın bebeğimi ilgilenin diycem ama şimdi psikopata baglamıs haldeyim :)) gidişatımız ii değil kızlar...mesela ben kayınvalide olsam ve gelinim almayın felan dese var yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :) :):) neyse. bi de erkek annesi olucam,bu dünyada yaptıgını görürsün derlermiş eyvah eyvah!:)
ay orasini hic dusunmedim demi erkek annesi olcaz kismetse ben rahatim kaynnm bebisim buyudunde gelcek taa nisan civari annem donunce trye heheheehehe ben cok kiskancim yegenlerimi bile kiskanirim en cok annemi kiskanirim annemide yegenlerimden dokunmasinlar anama ben hepiinizden beterimdagitirim valla anami openi
oooh ne güzel valla,kıskandım seni.en güzeli böyle arada mesafe varken herşey 10 numara :) aslında sevecen bir insanım ama hayat işte ,orman kanunu geçiyo bi yerde :)
kızlar doktordan geldim.bugün tam 37 hafta bitti 38 e başlayacağız Allah nasip ederse....36 haftalıkken 3 kilo olan bebeğim 37 haftalıkken 2.8 kilo çıktı bu birinci şok...bebeğinde bağırsak genişlemesi var bu bebek anne karnında kakasını yapamadığı için oluşurmuş,sezeryanda hatırlat bebek doğar doğmaz bi uzmana gösterelim dedi bu da 2.şok...bu ne şimdi yani moral sıfır...ya bu neyden kaynaklanır ki yazık benim miniğime,nedir sebebi?doktorda bi kaç gün sonra gel de tekrara bakalım demedi ya da şöyle şöyle yap demedi...aman yaaaaaaaaaaa!!!!!
Merhaba arkadaşlar ben 21-11-2011 de sezeryanla kızımı dünyaya getirdim... ALLAH herkese nasip etsin inşallahhhhhhhhhhhhh
Güzel anneler bugun bizim 13. 30 da randevumuz varben son haftalarda yaşadıgım stres yüzünden oldukça kötü günler geçiriyorum.. sizlerden ricam bizim içinde dua edin...herşey yolunda olsun,bebeğimiz icin doğum tarihi de alacagız.. umarım sağlıkla oğlumuzu kucagımıza alırız.. şimiden herkese kucak dolusu sevgiler&teşekkürlerrrr..ALLAH herkesin gönlüne göre versin inşaallahhhh hayırlı haberlerle dönmek ümidiğiyle herkese iyigünler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?