mrb arkadaşlar bugün dr. kontrolümüz vardı. bebeğim 37 h 1 günlük. dr. herşey yolunda dedi. tahmini doğum tarihi olarak 15-20 aralığı verdi. süprizde olabilir erkenden gelebilir dedi. kilosu3.100 gr . dr. göre baya tombulmuş bebişim.normal istiyorum dedim. o zaman bekliyecen dedi. bebeğimi hemen görmek istiyorum.
selammm
ay ne güzel az kalmiss
bende 33 h 5 günlügüm
benimde tahmini dogum 20 ile 25 ocak arasi
yarin Dr.kontrlm var dr ne diyecek bakim kac kilo olmus bizim pitircik
en son gittigimde 4 hafta önce 1 Kg 800 gramdi.
selammm
ay ne güzel az kalmiss
bende 33 h 5 günlügüm
benimde tahmini dogum 20 ile 25 ocak arasi
yarin Dr.kontrlm var dr ne diyecek bakim kac kilo olmus bizim pitircik
en son gittigimde 4 hafta önce 1 Kg 800 gramdi.
Güzel anneler bugun bizim 13. 30 da randevumuz varben son haftalarda yaşadıgım stres yüzünden oldukça kötü günler geçiriyorum.. sizlerden ricam bizim içinde dua edin...herşey yolunda olsun,bebeğimiz icin doğum tarihi de alacagız.. umarım sağlıkla oğlumuzu kucagımıza alırız.. şimiden herkese kucak dolusu sevgiler&teşekkürlerrrr..ALLAH herkesin gönlüne göre versin inşaallahhhh hayırlı haberlerle dönmek ümidiğiyle herkese iyigünler
Kizlar merhaba..
Gecmisi okumadan hemen yazicam.Bugun doktor kontrolum vardi biliyorsunuz.Gittim kizim 12 gun onceki kilosundan 30 gr eksik cikti.Doktora sordum ayrica sizleride soyledim neden dedim oncelerde iyi olan kilo alimi duruyo yada geriliyo.Kadin dediki gerileme yada durma yok.Bebek cok asagiya indigi icin saglikli olcumler yapamiyoruz.O yuzden dogumlarda kilolar farkli cikabiliyo.Bebegin yukarda olsa daha saglikli olcumler alirdik dedi.Hem asagida hemde cok fazla buzulmus yani dogmaya hazir oyuzden kesin kilo ve boy sudur diyemiyorum dedi.Ama gecen gunku olcumden bu yana gunluk 30 gr aldigini hesaplarsak suan ortalam 3 kilodur dedi.Ayrica karnin bayagi buyuk bebek gelisiyo merak etme.Ve cok itimat etme bu olcumlere dedi.
Icim rahatladi ve kadinin dedikleri cok mantikli geldi.Gercekten cok asagida olup son haftlari olan kisilerde olcumlerde yanilma payi cok yuksek oluyyuzden benden size tavsiye sizde takmayin.Aciklik konusu hala ayniymis.3 cm aciklik varmis ilerleme olmamis.Artik riskli donem bitti korkma normal yasantina donebilirsin dedi.Simdi ayaklandim ve gunluk islerimi gormeye yurumeye basladim.Heran gelebilirsin dedi doktor.Bakalim benim kiz ne zaman tesrif edicek
Merhaba arkadaşlar ben 21-11-2011 de sezeryanla kızımı dünyaya getirdim... ALLAH herkese nasip etsin inşallahhhhhhhhhhhhh
Peki çatladın mı cnm?
Hmm tamam cnm soruma cvp vermişsin...maşallahinş çatlamazsın, emek vermişsin bayağı.
cnm çok mrk ettiğim bişi var, 2. hamilelikte yine aynı çatlaklar mı kendini gösteriyo yoksa eski çatlaklara yenileri mi ekleniyooo???
merhaba arkadaşlar,
hepinizi çok özledim..5 gündür giremedim foruma malum..bebişimle ilgilenmek tüm zamanımı alıyo evde iki anne de olmasına rağmen..
doğumdan sonra öyle bi annelik içgüdüsü kaplıyo ki insanın içini bebekle ilgili herşeyi siz yapmak istiyosunuz..ama maalesef bi yerde vücut stop ediyor..
size kısaca doğumumu anlatayım çağanım uyanmadan..
cuma gece 2de hafif hafif adet sancısı gibi bi sancı başladı..rahatsız etmiyodu ama tam 10dkda bir gelmesi korkutuyodu..bi de bir gün önceden bu yana o kadar yorgun ve halsizdim ki tüm gün yatmaktan başka bişey yapamaz haldeydim..
sancıla 10 dk da 1 6ya kadar sürdü..eşimde benimle beraber uyanın bekliyodu..ama doğum sancısı bu kadar hafif olmaz diyip uyumaya çalıştım ama 7de daha da arrtı ve biz 8de gittik hastaneye..
biliyosunuz hastanede çalışıyorum..ebeler,hemşireler hepsi arkadaşım..ben gayet rahat sohbet ediyorum kızlarla..idrar yolu infeksiyonudur,görün bakın nstde bişey çıkmayacak diyorum..ama..
sancı da çıktı,kasılma da..açıklık muayenesi:4 cm.:26::26::26:..ben şoktayım..oğlum 25 aralıkta gelicekti 25 kasımda değil diyorum hep..ağlıyorum..:18::18:
eşimi çağırdılar yatış işlemleri için..o da çok şaşırdı ve sevindi...
daha sonra suni sancı verdiler..kolumda serum..ben beni görmeye gelen arkadaşlarla muhabbetteyim..annem de yanımda hep..eşimi ara ara alıyolar..saat:10-14 arası gayet iyiyim..
derken açıklık 6 cm olmuş..suyumu patlattılar vee..o vakit sancılar 100leri vurmaya başladı..açıklık7,8 gidiyor ve ben sancıdan duramaz durumdayım..
artık saat 17de doğum masasına alındım..sancıdan enerjim kalmamıştı ıkınmaya ama var gücümle ıkındım...normal doğum yapacaklara öneri:
ıkınırken bağırmayın..bebek itilemiyo..bağırınca enerji kaybı oluyo..nefesi tutup ıkınmak en iyi sonucu veriyo..50dk süren bir bağırış,çağırış,ıkınışla bebeğim dünyaya geldi..onun o tatlı sesini duyduğum anda bende ağlamaya başladım..çok ama çok tatlı bişey bana bakıyodu..
hemen elime verdiler emzirdim...ağlaya ağlaya bu benim mi diyorum..
o sırada dr. içimi temizliyo,dikişimi atıyo..hiçbişey hissetmiyorum dikişte falan..ağrıdan ve sevinçten uyuşmuş haldeyim çünkü..
işte böyle arkadaşlar..
daha sonra odaya çıktık ve bebeğimle ertesi gün de evimize geldik..
darısı hepinizin başına..normal doğumdan korkanlar,ben yaptıysam hepiniz yaparsınız..
burda devamlı sezaryan isitiyorum diyip durmuştum ama dr.um oralı bile değildi..ben hala ısrarımı 9 cm açıkken doğum masasında dra söyledim ama adam:bebeğinin saçlarını görüyorum ne sezaryanı deyince olay bitti bende...
evet zor ama sonrası rahat..doğumdan 2 saat sonra ben dolaşıyodum..sanki basit bi kadın doğum operasyonu geçirmiş de hafif ağrım varmış gibiydim..yani korkmayın..Allahın izniyle hayırlısı nasılsa öyle olsun..
öpüyorum hepinizi..
ha bi de demişssin ya tatlım,kimselere vermek istemiyorum diye.ben daha şimdiden o ruh modundayım.napcam ben yaa.mesela hastaneye kv felan gelcek ya 2 sn kucaklarına bile alsın istemiyorum.şimdiden nasıl bize daha az gelirler acaba planları kuruyorum??normal diil de mi bu kızlar ya
kizlar hepiniz normalmi kaldiniz bebislere ya ben asilamayla oldum 40haftayi beklermi benim velet cok merakliyim doktorda celiskili duruyo hep guluyo anlamiyom zaten dilinden sanci cikti 4 5 kere normal dedi anlamadim gitti ya 23 den once bi ihtimal diyo :26::26:
Kızlar size bişi sorcam,
Bnm hastaneye gelenim olmaz, mevlitte de zaten pastaneye şerbetli tatlı yaptırcaz...sizce bebek şekeri alayım mı yine de yakınlarıma hatıra kalsın diye, 25-30 tane....siz mesela nerde dağıtacaksınız bebek şekerlerinizi?
kizlar hepiniz normalmi kaldiniz bebislere ya ben asilamayla oldum 40haftayi beklermi benim velet cok merakliyim doktorda celiskili duruyo hep guluyo anlamiyom zaten dilinden sanci cikti 4 5 kere normal dedi anlamadim gitti ya 23 den once bi ihtimal diyo :26::26:
cnm çok mrk ettiğim bişi var, 2. hamilelikte yine aynı çatlaklar mı kendini gösteriyo yoksa eski çatlaklara yenileri mi ekleniyooo???
Hmmm şimdi söyle acıklayayım: ilk hamileliğimde de olmuştu sonra doğum kilolarını verdikten sonra ince ince görünüyorlardı.. ama cok aşağıda oldukları icin beni rahatsız etmiyordu ..şimdi yine kalınlaştırlar.. hatta bugun dr. a gittik eşim diorki : en alttakiler parmak genişliğinde neredeyseayyyy dedim korkunçççç yok yok onlar bile seni güzelleştirmiş bitanem dedi moral vermek bu olsa gerek!!! anlıyacagın akordiyon misali... karnım büyüdükçe çatlaklar genişliyor doğum sonrası inceliyor ve rahatsız edici olmuyor. gerçi ben cok beyazım belkide ondan cok belli olmuyordur.. esmer tenlilerde daha cok belirgin oluyor catlak olayı.. arkadaşlarımdan biliyorum tecrübeyle sabit amannnn canları sağolsun bebişlerimizin buarada dr. bize bugun tarih verdi 09.12.2011 tabii bizim oğluşumuz önceden bi süprize kalkışmazsa
canım çok güzel anlatmışsın. allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin çağanını.merhaba arkadaşlar,
hepinizi çok özledim..5 gündür giremedim foruma malum..bebişimle ilgilenmek tüm zamanımı alıyo evde iki anne de olmasına rağmen..
doğumdan sonra öyle bi annelik içgüdüsü kaplıyo ki insanın içini bebekle ilgili herşeyi siz yapmak istiyosunuz..ama maalesef bi yerde vücut stop ediyor..
size kısaca doğumumu anlatayım çağanım uyanmadan..
cuma gece 2de hafif hafif adet sancısı gibi bi sancı başladı..rahatsız etmiyodu ama tam 10dkda bir gelmesi korkutuyodu..bi de bir gün önceden bu yana o kadar yorgun ve halsizdim ki tüm gün yatmaktan başka bişey yapamaz haldeydim..
sancıla 10 dk da 1 6ya kadar sürdü..eşimde benimle beraber uyanın bekliyodu..ama doğum sancısı bu kadar hafif olmaz diyip uyumaya çalıştım ama 7de daha da arrtı ve biz 8de gittik hastaneye..
biliyosunuz hastanede çalışıyorum..ebeler,hemşireler hepsi arkadaşım..ben gayet rahat sohbet ediyorum kızlarla..idrar yolu infeksiyonudur,görün bakın nstde bişey çıkmayacak diyorum..ama..
sancı da çıktı,kasılma da..açıklık muayenesi:4 cm.:26::26::26:..ben şoktayım..oğlum 25 aralıkta gelicekti 25 kasımda değil diyorum hep..ağlıyorum..:18::18:
eşimi çağırdılar yatış işlemleri için..o da çok şaşırdı ve sevindi...
daha sonra suni sancı verdiler..kolumda serum..ben beni görmeye gelen arkadaşlarla muhabbetteyim..annem de yanımda hep..eşimi ara ara alıyolar..saat:10-14 arası gayet iyiyim..
derken açıklık 6 cm olmuş..suyumu patlattılar vee..o vakit sancılar 100leri vurmaya başladı..açıklık7,8 gidiyor ve ben sancıdan duramaz durumdayım..
artık saat 17de doğum masasına alındım..sancıdan enerjim kalmamıştı ıkınmaya ama var gücümle ıkındım...normal doğum yapacaklara öneri:
ıkınırken bağırmayın..bebek itilemiyo..bağırınca enerji kaybı oluyo..nefesi tutup ıkınmak en iyi sonucu veriyo..50dk süren bir bağırış,çağırış,ıkınışla bebeğim dünyaya geldi..onun o tatlı sesini duyduğum anda bende ağlamaya başladım..çok ama çok tatlı bişey bana bakıyodu..
hemen elime verdiler emzirdim...ağlaya ağlaya bu benim mi diyorum..
o sırada dr. içimi temizliyo,dikişimi atıyo..hiçbişey hissetmiyorum dikişte falan..ağrıdan ve sevinçten uyuşmuş haldeyim çünkü..
işte böyle arkadaşlar..
daha sonra odaya çıktık ve bebeğimle ertesi gün de evimize geldik..
darısı hepinizin başına..normal doğumdan korkanlar,ben yaptıysam hepiniz yaparsınız..
burda devamlı sezaryan isitiyorum diyip durmuştum ama dr.um oralı bile değildi..ben hala ısrarımı 9 cm açıkken doğum masasında dra söyledim ama adam:bebeğinin saçlarını görüyorum ne sezaryanı deyince olay bitti bende...
evet zor ama sonrası rahat..doğumdan 2 saat sonra ben dolaşıyodum..sanki basit bi kadın doğum operasyonu geçirmiş de hafif ağrım varmış gibiydim..yani korkmayın..Allahın izniyle hayırlısı nasılsa öyle olsun..
öpüyorum hepinizi..
nbrsiniz kızlar?yarım saate kadar annem ve ananem yanımda olacak inşallah,yarın küçük kız kardeşim,ertesi gün büyük kız kardeşim ve erkek kardeşim :)) bayaa kalabalık bi şekilde karşılayacağz oğluşumu anlayacağınız..bi tek dedemiz eksik,o da haftaya gelick inşallah..bugünde bitti,yarın son günüm..kuaföre gidip kaşlarımı falan hallettim,yarında ewdeki son hazırlıkları yaptık mı doğuma hazırım Allahın izniyle...başka şeylerle uğraşınca iyide boş boş oturunca stres basıyor beni..dua edin kızlar noolur..hayırlısıyla sağ salim alıvereyim oğluşumu kucağıma :))
Hmmm şimdi söyle acıklayayım: ilk hamileliğimde de olmuştu sonra doğum kilolarını verdikten sonra ince ince görünüyorlardı.. ama cok aşağıda oldukları icin beni rahatsız etmiyordu ..şimdi yine kalınlaştırlar.. hatta bugun dr. a gittik eşim diorki : en alttakiler parmak genişliğinde neredeyseayyyy dedim korkunçççç yok yok onlar bile seni güzelleştirmiş bitanem dedi moral vermek bu olsa gerek!!! anlıyacagın akordiyon misali... karnım büyüdükçe çatlaklar genişliyor doğum sonrası inceliyor ve rahatsız edici olmuyor. gerçi ben cok beyazım belkide ondan cok belli olmuyordur.. esmer tenlilerde daha cok belirgin oluyor catlak olayı.. arkadaşlarımdan biliyorum tecrübeyle sabit amannnn canları sağolsun bebişlerimizin buarada dr. bize bugun tarih verdi 09.12.2011 tabii bizim oğluşumuz önceden bi süprize kalkışmazsa
canım ne güzel almışsın sen de tarihi. hayırlısıyla gelsin oğlun insallah. dualarımz sizlerle.
arkadaşlar yarın 1 aralık. doğuracak yok mu ki?
canım ne güzel almışsın sen de tarihi. hayırlısıyla gelsin oğlun insallah. dualarımz sizlerle.
arkadaşlar yarın 1 aralık. doğuracak yok mu ki?
canımmm cok teşekkür ederim. darısı senin başına hayırlısıyla gelsin bebişin kucağına.. dualarımız hepinizle..
Ben de çok beyazım
neslihan üzüldüm yazdığıma,senin ailen gelemeyecekmiydi yoksa?
durusko gözün aydın cnm,,dikişleri takma kafana yaa dinlenmiş olursun bu sayede bebişten önce :)) iyi tarafından bakmak gerek
nbrsiniz kızlar?yarım saate kadar annem ve ananem yanımda olacak inşallah,yarın küçük kız kardeşim,ertesi gün büyük kız kardeşim ve erkek kardeşim :)) bayaa kalabalık bi şekilde karşılayacağz oğluşumu anlayacağınız..bi tek dedemiz eksik,o da haftaya gelick inşallah..bugünde bitti,yarın son günüm..kuaföre gidip kaşlarımı falan hallettim,yarında ewdeki son hazırlıkları yaptık mı doğuma hazırım Allahın izniyle...başka şeylerle uğraşınca iyide boş boş oturunca stres basıyor beni..dua edin kızlar noolur..hayırlısıyla sağ salim alıvereyim oğluşumu kucağıma :))
bizede doktor 9 aralık gününü verdi :) inşallah sağlıkla atlatırız canım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?