herkese mrb kızlar bebişten anca fırsat buldum geçmişi hiç okuyamadım.
dün hastaneye gittik bebişim çok şükür kilo almaya başladı haftaya tekrar gidecez. bu arada bebişim göğsümde uyumaya alıştı napacam bilemiyorum
ve kızlar bugün 3.gün kakasını yapmadı ne önerirsiniz. deneyimli anneler önerilerinizi bekliyorum
bebişim günde en az 5 kez 60 ml mama alıyor artı 3 saatte bir en az yarım saat emiyor ama 3 gündür kaka yapmadı pek bir rahatsızlık da hissetmiyor ama ben endişeleniyorum ne yapmalıyım
merhaba;
ben de aralık annesi olucam işşallah sizleri uzun zamandır takip ediyorum yazmak bugüneymiş normal doğum tarihi 25 aralık ama sezeryan olacağı için 15 aralıkda alınacak sanırım
benim sorunum bebeğim kilo almıyo daha doğrusu az alıyo 37 haftadayız ama 2450 kilosu çok düşük değil mi sizce de??? na yapmam lazım 2 haftam var biraz daha kilo alsın istiyorum şekerli ve tuzlu yasak hiç bişi yemiyorum çıkmazdayım anlayacağınız
10 günlük anne olarak diyorumki doğumdan sonra allahım meğerse ne kadar ufak şeyleri dert etmişim diyeceksiniz
asıl iş doğumdan sonrasıymış meğerse
10 günlük anne olarak diyorumki doğumdan sonra allahım meğerse ne kadar ufak şeyleri dert etmişim diyeceksiniz
asıl iş doğumdan sonrasıymış meğerse
valla ben kac kere yazip sizlere bu konuda bilgi verip herseye hazirlikli oldun demek istedim ama sizi urkutup sikintiya sokmaktan korkutugum icin hep vazgectim.ilk cocuklarda annenin hayati tamamen degisiyo ve bu degisime ayak uydurmakta insan cok zorlaniyo.dikis acisi sut gelmemesi cocugun gazi uykusuzluk falan derken ne cocuktan birsey anliyorsunuz nede hayattan.bebegin 40 i cikana kadarda ara ara boyle devam ediyo.ha unutmadan herkeste boyle olucak diye birsey yok.ama ben en agir sekilde yasadim ilk kizimda.simdi bunda basima neler gelecek bildigim icin hem fiziksel hem psikolojikmen hazirim.ikinci cocuk kolay derken tecrubeli olmaktan bahsediyormus annelerimiz.umarim herkes en hafif sekilde atlatir o donemleri...
aslında haklısın sanırım aysalh.ben panik bir insanımdır bide bebeğim olunca psikopata bağlarım gibi geliyor.uykusuzluk,yorgunluk takmam pek amaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa bebeğim beni emerken gık dese kesin boğuldu süt boğazına kaçtı derim kesin...ya da emzirip beşiğine bırakınca acaba nefes alıyor mu diye hiç uyumayım sürekli nefes kontrolü yaparım bence ben...tabi geçici bi süreç olur umarım,beni işte bu fikirler yorar...
umarım eşin panik değildir de dengeyi kurar. çünkü benim eşim benden panik sürekli beşiğin başında nefes kontrolü yapıyoruz eğer nefes aldığına emin olmazsa bebişe dokunup uyanmasına neden oluyor eşim. amaannn zaten beslenme desen başlı başına bir dert.başka bebekleri bilmem ama benimki 2 saat memede kalmadan uyuyamıyor. herşeye hazırlıklı ol. ben ilk 3 gün aralıksız ağladım. ama şimdi iyiyim.daha sakinim. alışıyor insan hiç merak etme.
bebişlerimizin sağlığı yerinde olsun yeter.
destina annis cvplarınız için teşekkürler.ben ara ara yazarım herhalde sorunlarımı.şimdi hazır bebiş yatıyorken ben de uzanayım.herkes kendine iyi baksın.
herkese mrb kızlar bebişten anca fırsat buldum geçmişi hiç okuyamadım.
dün hastaneye gittik bebişim çok şükür kilo almaya başladı haftaya tekrar gidecez. bu arada bebişim göğsümde uyumaya alıştı napacam bilemiyorum
ve kızlar bugün 3.gün kakasını yapmadı ne önerirsiniz. deneyimli anneler önerilerinizi bekliyorum
bebişim günde en az 5 kez 60 ml mama alıyor artı 3 saatte bir en az yarım saat emiyor ama 3 gündür kaka yapmadı pek bir rahatsızlık da hissetmiyor ama ben endişeleniyorum ne yapmalıyım
canım ya. allah yardımcın olsun. bence kaka olayını doktora bi danış. zaten sulu yedikleri için yapması gerekirdi heralde, çok tecrübesizim ama bi fikir yürüteyim dedim.şuanda biz henüz doğurmadığımız için hele bi doğsun sonrası kolay gibi geliyo ama değilmiş işte.aysalh canım bu arada 74 kg olmuşum. şuan 18 kilo almış haldeyim.
ben de sabah kalkıp eşimi gönderdim sonra tekrar uyudum kızlar, yada gripten bayıldım artıkşimdi uyandım. sanki biraz daha iyiyim. ama karnımda bi ağrı var. tuvaletimi yaptım, ondan değil. ama ağrı sizin bahsettiğiniz gibi sancı değil, yani girip çıkmıyo, devamlı var acaba orayı da mı üşüttüm.:44::44:ya tam da doğuma 13 gün kalmıştı, ben 13 günde nasıl iyileşcem ya. sürekli ballı süt içiyorum, meyve yiyorum ama hala hastayım işte.
canım bişey sorucam benim bebek de mama+meme alanlardan..mamayı biberonla mı veriyosun kaşıkla mı..benim oğlana kaşıkla versem doymaz ki..çok sabırsız..herkes de niye biberona alıştırdın bi zaman sonra senden emmicek diyip beni ağlatıyo....bıktım milletten artık..
Eki Görüntüle 300119
kızlar daha önce yazmıştım kız kardeşim hastane için bu kurabiyelerden yaptıracak diye bugün siparişini vermiş haftaya perşembe günü için..haftaya ogün 38 +3 olacam sonrasında inş fazla beklemeden dogururum da kurabıyeler bayatlamazyıne 42leri bekleyecek olursam yazık olur kurabıyelerimize
birde kutular hazırlamıştım ben içlerine lokum badem şekeri falan koyup onuda hastanede ikram edecektik şimdi kararsız kaldım ıkısıde fazla olmaz mı :44::44::44: yoksa o kutuları mevlutte mı ıkram etsem :26: bilemedim..ayy böyle 3.cocuk olunca da görmemişin bebeği olmuş gibi oldu biraz annem öyle diyor napcanızı şaşırdınızöncekilerde böyle şeyler hiç bilmiyordum napim bunda bir daha mı hamile kalıcam diye herşeysi olsun istiyorum içimde kalmasın sonra
10 aralık ne mubarek gunmuş yahu :)))) şimdiden 3 kişi olduk,mardın sen ben:) başka arttıran varmıı 10 aralık için haydııııı
kızlar benim en çok aklıma takılan şu eşim ankarada bana diyorki sen ne zaman istersen ozaman geleyim diyor babalık izni alacak 10 gün şimdi sezaryan yaparsam hani gününü bilirim şu gün gelir yanımda olur ama normal doğum nezaman gerçekleşir onuda bilmiyorum eşimin yanımda olmasını istiyorum bu durumdan dolayı kafam karışık sizce neyapmalıyım :26:
hiç ilk deneme gibi durmuyoo, hepsi de çok güzel...maşallah sana
güle güle giydir bebişine
geçmişi okuyamayacağım. doğum şeklimi sormuşsunuz daha sonra doğum hikayemi paylaşacağım. kızım epidural normal doğum ile 3400 gr dünyaya geldi.Normal doğum olmasına rağmen sütüm göğsümü sıktığım zaman geliyor bebeğiminde çekme gücü yok normal mi bilmiyorum...sarılık olmasından korkuyorum.sütü artırmak için humana sipariş ettim. Kaynar loğusa şerbeti içiyorum başka ne yapmam gerekiyor tecrübeli anneler... 48 saati geçti kakasını yapıyo pek emmemesine rağmen dışkısı koyu yeşil.acaba beni damla damla emiyo mu yoksa anne karnındaki depolarını mı tüketiyor. Emzirirken sütü bebeğin aldığını ilk zamanlar nasıl anlıyordunuz . Ben emdiği zaman çektiği zamanlarda acı hissediyorum bir iki defa çekiyo sonra ya uyuyor yada ağzında oynuyor çeksemmi beklesemmi neyapsam
kızlar çok fena hastayım. gözlerimi açamıyorum. sürekli yanıyo sulanıyo, burnum felaket tıkalı, şimdi eczaneye gidip bir burun damlası isticem allah rızası için, üç gündür 3-4 saat ancak uyuyabiliyorum burnum tıkalı olduğu için. bugun artık uyumak istiyorum. annemler ayın 11inde gelcekler. onları çok özledim. doğuma 13 gün kaldı. ama ben çok hastayım ya.:2::2: bugun gnc24 ve remainder arkadaşlar doğuracaklardı sanırsam. allah yardımcıları olsun.
kızlar bugün son günüm. herşeye ve herkese cevap yazmak. sizinle daha çok şey paylaşmak istiyorum . ama her güzel şeyin sonu olduğu gibi bu diyologların da sonu geldi yavaş yavaş. okula tekrar mayıs ayı gibi döneceğim raporlarla inşallah. benim için dua edin bebeğimi sağlıkla doğurayım. doğum tarihi bi aksilik olmazsa 20 aralık. pazartesi rapor alacağız artık. burada sizleri tanıdığım için çok memnun oldum. dün bütün gece uyuyamadıkça sizi düşündüm. yüzlerinizi bebeklerinizi hayal ettim. son günlerde topik ıssızlaşmaya başladı. herhalde bu da normal. sonuçta bebeklerinizi kucaklamaya başladınız. darısı başıma ve tüm doğum yapacakların başına.
kızlarr REMAİNDER arkadaşımızla konuştum şimdi bu sabah sezeryan olacaktı maşallah oglu dünyaya gelmiş...AHMET KEREM 4120 gr olarak..anne de bebekte iyiler maşallah..
kızlarrr 2. sezeryan yapacak olan arkadaşımız gnc24 le de konuştum o da kavuşmuş maşallah ogluşuna..
2900gr dogmuş beklenen den daha az cıkmış kılosu oyuzden son haftalardakı ölçümlere hiç takılmayın dogru sonuçlar vermiyor..
darısı başta zuzuzuununsonrada bizlerin olsun inş
gunaydın kızlarrrrr nasılsınızzz...bugun doktor randevum var bakalımneler olcak...bişi olmuycak emımde yınede bıı umut doğururum belkıhaftaya kesınde artık...ay gıt gel sıkıldım hastaneye yaaa eli boş donmek sıkıyo adamı..hakkımızda hayırlısı neyse o olsun artıkın
merhaba;
ben de aralık annesi olucam işşallah sizleri uzun zamandır takip ediyorum yazmak bugüneymiş normal doğum tarihi 25 aralık ama sezeryan olacağı için 15 aralıkda alınacak sanırım
benim sorunum bebeğim kilo almıyo daha doğrusu az alıyo 37 haftadayız ama 2450 kilosu çok düşük değil mi sizce de??? na yapmam lazım 2 haftam var biraz daha kilo alsın istiyorum şekerli ve tuzlu yasak hiç bişi yemiyorum çıkmazdayım anlayacağınız
Eki Görüntüle 300119
kızlar daha önce yazmıştım kız kardeşim hastane için bu kurabiyelerden yaptıracak diye bugün siparişini vermiş haftaya perşembe günü için..haftaya ogün 38 +3 olacam sonrasında inş fazla beklemeden dogururum da kurabıyeler bayatlamazyıne 42leri bekleyecek olursam yazık olur kurabıyelerimize
birde kutular hazırlamıştım ben içlerine lokum badem şekeri falan koyup onuda hastanede ikram edecektik şimdi kararsız kaldım ıkısıde fazla olmaz mı :44::44::44: yoksa o kutuları mevlutte mı ıkram etsem :26: bilemedim..ayy böyle 3.cocuk olunca da görmemişin bebeği olmuş gibi oldu biraz annem öyle diyor napcanızı şaşırdınızöncekilerde böyle şeyler hiç bilmiyordum napim bunda bir daha mı hamile kalıcam diye herşeysi olsun istiyorum içimde kalmasın sonra
halimeciğim senin niye burnun kanadı, sen de mi grip oldun? yani silmekten kanamış olabilir, çünkü benimki bazen kanıyo. çok geçmiş olsun canım ya senin daha da az kaldı. bi arkadaşı gördüm dün, sezeryanlıyken öksüremiyosun ona göre çabuk iyileş dedi. dikiş yerleri çok acıyomuş. ama iyileş deyince de iyileşilmiyoki.
kızlar ya bi tanıdığımız doğum yaptı geçen perşembe, devlet hastanesinde hatta istanbulda bakırköy sadi konukta. orada doğum yapacak arkadaşları bi uyarayım dedim. arkadaş normal doğum yaptı, inanılmaz derecede fazla dikişi varmış aşağıda, şuan oturamıyo o da ayrı bir mesele. neyse benim size diyeceğim şey bebek doğduktan sonra tabi hemencik tutamamış annesinin memesini. oradaki işgüzar hemşireler hemen biberonla mama vermişler. bebek bi daha da emmiyomuş, kızın göğsü süt dolu, o kadar acıyomuş ki, sağsa da içmiyomuş bebek. doktora gitmişler doktor demişki göğüsleriniz iltihaplanmaya başlamış, emmese de sütü sağ, at demiş. yoksa şırıngayla iltihapları çekmek zorunda kalıcaz demiş. ya nolur yılmayın emzirmeye çalışın. çok üzüldüm ya.kız desen ağla ağla helak etmiş kendini. bebek daha bir haftalık, ona mı üzüleyim bebeğe mi üzüleyim şaştım.
hatunlar ben uzun zamandır göğüs uçlarım çok ağrıyor diye lansinoh kullanıyorum.onu sürünce silmeden bebekte emebiliyormuş.dün bi kokusuna baktım da tuhaf kokuyor biraz acaba benim aldığım mı öyle?kullanan varsa bi yorum yazar mısınız?berbat kokmuyor ama tuhaf bi koku yani...zaten zor emiyormuş yeni doğan bebekler,kızımı toptan tiksindirmeyeyim demi ama:)
canım ya. allah yardımcın olsun. bence kaka olayını doktora bi danış. zaten sulu yedikleri için yapması gerekirdi heralde, çok tecrübesizim ama bi fikir yürüteyim dedim.şuanda biz henüz doğurmadığımız için hele bi doğsun sonrası kolay gibi geliyo ama değilmiş işte.aysalh canım bu arada 74 kg olmuşum. şuan 18 kilo almış haldeyim.
ben de sabah kalkıp eşimi gönderdim sonra tekrar uyudum kızlar, yada gripten bayıldım artıkşimdi uyandım. sanki biraz daha iyiyim. ama karnımda bi ağrı var. tuvaletimi yaptım, ondan değil. ama ağrı sizin bahsettiğiniz gibi sancı değil, yani girip çıkmıyo, devamlı var acaba orayı da mı üşüttüm.:44::44:ya tam da doğuma 13 gün kalmıştı, ben 13 günde nasıl iyileşcem ya. sürekli ballı süt içiyorum, meyve yiyorum ama hala hastayım işte.
hatunlar ben uzun zamandır göğüs uçlarım çok ağrıyor diye lansinoh kullanıyorum.onu sürünce silmeden bebekte emebiliyormuş.dün bi kokusuna baktım da tuhaf kokuyor biraz acaba benim aldığım mı öyle?kullanan varsa bi yorum yazar mısınız?berbat kokmuyor ama tuhaf bi koku yani...zaten zor emiyormuş yeni doğan bebekler,kızımı toptan tiksindirmeyeyim demi ama:)
benimki takmıyo valla..kremliyken bile emiyo.....zaten kokusuz bi krem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?