2011 Aralık Anneleri

cnm ya buyuk ıhtımalle mamadan kaynaklanıyordur kakasını yapamaması sen en ıyısı doktoruna danış bunu..bu ılk gunlerde hıç böyle bırşey yaşamadıgım için bilemiyorum ben ıkısınde de ılk 6ay anne sütü vermiştim sırf süt emdiğinde kabızlık olmuyor bebekte..ama 3gun bıraz fazla gıbı geldı bana:44::44: doktoruna sormanda fayda var..

cnm artık kılosu için yapabılecegın bişey yok sanırım..:26: bırde son aylarda yapılan ölçümler cok doogru sonuççları vermiyor o yuzden kılosuna takılma belkı dogdugunda daha kılolu cıkabılır..

10 günlük anne olarak diyorumki doğumdan sonra allahım meğerse ne kadar ufak şeyleri dert etmişim diyeceksiniz
asıl iş doğumdan sonrasıymış meğerse

aynen cnm esas maraton dogum sonrası başlıyor

10 günlük anne olarak diyorumki doğumdan sonra allahım meğerse ne kadar ufak şeyleri dert etmişim diyeceksiniz
asıl iş doğumdan sonrasıymış meğerse

aslında haklısın sanırım aysalh.ben panik bir insanımdır bide bebeğim olunca psikopata bağlarım gibi geliyor.uykusuzluk,yorgunluk takmam pek amaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa bebeğim beni emerken gık dese kesin boğuldu süt boğazına kaçtı derim kesin...ya da emzirip beşiğine bırakınca acaba nefes alıyor mu diye hiç uyumayım sürekli nefes kontrolü yaparım bence ben...tabi geçici bi süreç olur umarım,beni işte bu fikirler yorar...

annis cok haklısın cnm bende bugune kadar bu konuda bişey yazmak istemedim yanlış anlaşılmasın diye ama ilk bebekler anne için cok zor olabılıyor sonuçta hiç alışkın olmadıgınız bir durumla karşı karşıyasınız..ama inan bana 2.bebekler hiçte öyle zor gelmiyor cok daha kolay oluyor bu konuda rahat olabılırsın..bende ılk kızımda cok zorlanmıştım o aglardı ben aglardım ama oglumda herşey cok kolay geldı onunda sorunları az cok aynıydı ama ben alışkındım artık böyle şeylere tecrubelı oldunmu herşey daha kolay gelıyor..şimdi bu 3.den hiç korkmuyorum herşeye hazırlıklıyım yeterki saglıklı sıhhatlı olsun

umarım eşin panik değildir de dengeyi kurar. çünkü benim eşim benden panik sürekli beşiğin başında nefes kontrolü yapıyoruz eğer nefes aldığına emin olmazsa bebişe dokunup uyanmasına neden oluyor eşim. amaannn zaten beslenme desen başlı başına bir dert.başka bebekleri bilmem ama benimki 2 saat memede kalmadan uyuyamıyor. herşeye hazırlıklı ol. ben ilk 3 gün aralıksız ağladım. ama şimdi iyiyim.daha sakinim. alışıyor insan hiç merak etme.
bebişlerimizin sağlığı yerinde olsun yeter.
destina annis cvplarınız için teşekkürler.ben ara ara yazarım herhalde sorunlarımı.şimdi hazır bebiş yatıyorken ben de uzanayım.herkes kendine iyi baksın.

canım ya. allah yardımcın olsun. bence kaka olayını doktora bi danış. zaten sulu yedikleri için yapması gerekirdi heralde, çok tecrübesizim ama bi fikir yürüteyim dedim.şuanda biz henüz doğurmadığımız için hele bi doğsun sonrası kolay gibi geliyo ama değilmiş işte.aysalh canım bu arada 74 kg olmuşum. şuan 18 kilo almış haldeyim.

ben de sabah kalkıp eşimi gönderdim sonra tekrar uyudum kızlar, yada gripten bayıldım artıkşimdi uyandım. sanki biraz daha iyiyim. ama karnımda bi ağrı var. tuvaletimi yaptım, ondan değil. ama ağrı sizin bahsettiğiniz gibi sancı değil, yani girip çıkmıyo, devamlı varacaba orayı da mı üşüttüm.:44::44:ya tam da doğuma 13 gün kalmıştı, ben 13 günde nasıl iyileşcem ya. sürekli ballı süt içiyorum, meyve yiyorum ama hala hastayım işte.

canım bişey sorucam benim bebek de mama+meme alanlardan..mamayı biberonla mı veriyosun kaşıkla mı..benim oğlana kaşıkla versem doymaz ki..çok sabırsız..herkes de niye biberona alıştırdın bi zaman sonra senden emmicek diyip beni ağlatıyo....bıktım milletten artık..

kızlar daha önce yazmıştım kız kardeşim hastane için bu kurabiyelerden yaptıracak diye bugün siparişini vermiş haftaya perşembe günü için..haftaya ogün 38 +3 olacam sonrasında inş fazla beklemeden dogururum da kurabıyeler bayatlamaz yıne 42leri bekleyecek olursam yazık olur kurabıyelerimize

birde kutular hazırlamıştım ben içlerine lokum badem şekeri falan koyup onuda hastanede ikram edecektik şimdi kararsız kaldım ıkısıde fazla olmaz mı :44::44::44: yoksa o kutuları mevlutte mı ıkram etsem :26: bilemedim..ayy böyle 3.cocuk olunca da görmemişin bebeği olmuş gibi oldu biraz annem öyle diyor napcanızı şaşırdınız öncekilerde böyle şeyler hiç bilmiyordum napim bunda bir daha mı hamile kalıcam diye herşeysi olsun istiyorum içimde kalmasın sonra

cnm ya inş toparlarsın ozaman kadar bol bol yat dinlen yorma hiç kendini..

pelincim moralını bozmak istemem ama genelde bebekler bıberondan beslenmeye alışınca bır muddet sonra anneyı emmekle ugraşmak ıstemıyor ondan emmekten vazgecebılıyor ..ama inş öyle olmaz senın kı.. benim bu konuda hiç deneyimim olmadı mama vermedim ben ilk 6 ay ama yakınlarımda şahıt oldukalrımın cogunda bır ıkı ay sonra bebekler emmek istemediler..

canım insallah vaktinde gelir bebişin de fazla bayatlatmaz kurabiyeleri. baktın bayatlayacak gibi, gönder teyzesine, nasıl güzel görünüyolar yarabbi. bu arada diğer konuya gelince boşver hiçbişeycik içinde kalmasın, önceden bilinmiyodu yada yapılamıyodu şimdi herşey daha kolay. onun için tadını çıkar. benim şahsi fikrim kurabiyeleri hastanede dağıt bayatlamadan, kutuları da mevlütte dağıtırsın. yine de sen bilirsin.

10 aralık ne mubarek gunmuş yahu :)))) şimdiden 3 kişi olduk,mardın sen ben:) başka arttıran varmıı 10 aralık için haydııııı

valla ben de 10 aralıktım ama suyum azalmaya başlamış. en son 7 aralıkta karar kıldık :))

aynı sorun bizde de vardı cnm ya... inan sezeryana karar vermemde bu sebep büyük rol oynadı. yani sonuç; sezeryan...

hiç ilk deneme gibi durmuyoo, hepsi de çok güzel...maşallah sana
güle güle giydir bebişine

tşk ederim cnm :)))

valla cnm Allah yardımcın olsun ya... böyle yazıları gördükçe karnımda biraz daha mı kalsa acaba diye düşünüyorum... ama maalesef tecrübesiz bir anne adayı olduğum için bi akıl veremicem (
bu arada kan uyuşmazlığı vardı sanırım sende. doğumdan sonra yapıldı mı yine???

cnm çok geçmiş olsun. aynı sorun bende de var. hatta bugün burnum kanadı çok fenaa(

iyi bak cnm kendine... hakkını da helal et. ne çok şey paylaştık gerçekten burda... Allah sağlıklı doğumlar nasip etsin inşallah...

kızlarr REMAİNDER arkadaşımızla konuştum şimdi bu sabah sezeryan olacaktı maşallah oglu dünyaya gelmiş...AHMET KEREM 4120 gr olarak..anne de bebekte iyiler maşallah..

:)) doğurucan doğurucan az kaldı. biraz daha sabır

valla cnm nedendir bilinmez, ben de dahil bi çok arkadaşımız ister istemez kiloyu sorun ediyoruz. ama doğuran arkadaşlarımdan tecrübe ettiğim kadarıyla ultrason ölçüleri tamamen hikayeymiş. sıkma sen canını e mi???

:) senin öyle bi riskin var tabii ama bence 40. haftada doğacak bu sefer. o güzelim kurabiyeler bayatlamasın... yazık...:)))

kızlar ya bi tanıdığımız doğum yaptı geçen perşembe, devlet hastanesinde hatta istanbulda bakırköy sadi konukta. orada doğum yapacak arkadaşları bi uyarayım dedim. arkadaş normal doğum yaptı, inanılmaz derecede fazla dikişi varmış aşağıda, şuan oturamıyo o da ayrı bir mesele. neyse benim size diyeceğim şey bebek doğduktan sonra tabi hemencik tutamamış annesinin memesini. oradaki işgüzar hemşireler hemen biberonla mama vermişler. bebek bi daha da emmiyomuş, kızın göğsü süt dolu, o kadar acıyomuş ki, sağsa da içmiyomuş bebek. doktora gitmişler doktor demişki göğüsleriniz iltihaplanmaya başlamış, emmese de sütü sağ, at demiş. yoksa şırıngayla iltihapları çekmek zorunda kalıcaz demiş. ya nolur yılmayın emzirmeye çalışın. çok üzüldüm ya.kız desen ağla ağla helak etmiş kendini. bebek daha bir haftalık, ona mı üzüleyim bebeğe mi üzüleyim şaştım.

halimeciğim senin niye burnun kanadı, sen de mi grip oldun? yani silmekten kanamış olabilir, çünkü benimki bazen kanıyo. çok geçmiş olsun canım ya senin daha da az kaldı. bi arkadaşı gördüm dün, sezeryanlıyken öksüremiyosun ona göre çabuk iyileş dedi. dikiş yerleri çok acıyomuş. ama iyileş deyince de iyileşilmiyoki.

valla cnm benimki gripten diil ama burnum hep tıkalı... bi de içten gelen bi hararet var sürekli. geceleri tıkanıyor gündüzleri de kuruyor sanırım. geçenlerde sırf bu yüzden doktora gittim. kanayınca korktum çünkü. burun damarın çatlamış dedi. ama verdiği ilaç yine hamileler üzerinde denenmemiş. şurda kaldı 5 günüm. o yüzden sabredeyim azıcık daha diyorum...

slm kızlar nasıl gidiyo bikaç gün uğramadık maşallah bebişler çoğalmış haadi destinacım seninde güzel haberlerini bekliyoruz kurabiyeler bayatlamasın

bizde haberler iyi kocişle ayrı yatmamız dışında gece uyumuyo sıpa abisi biraz biraz kıskanıyo gibi topuk kanı illetinide verdik kurtulduk inş sorun çıkmaz annem dün gitti 2 çocukla yalnız kaldım şimdilik iyi idare ettim iki erkeğimide uyuttum size bakıp bende uyuyacağım dün küçük kalktı büyük yattıyorucu oldu

derya da doğurmuş hemde sezaryan niye sezaryan oldu ki çok merak ettim normal istiyodu ama

yeni anneleimize hayırlı olsun bekleyenlere darısı başınıza diyorum kocaman öptm

ahanda küçük uyandı benim uyku hayal olduuuuuuuu

cnm ben sırf bu yüzden biberon koymadım çantaya. silikon kaşık koydum. ama süt pompasını koyup koymamakta kararsız kaldım.:26:

hatunlar ben uzun zamandır göğüs uçlarım çok ağrıyor diye lansinoh kullanıyorum.onu sürünce silmeden bebekte emebiliyormuş.dün bi kokusuna baktım da tuhaf kokuyor biraz acaba benim aldığım mı öyle?kullanan varsa bi yorum yazar mısınız?berbat kokmuyor ama tuhaf bi koku yani...zaten zor emiyormuş yeni doğan bebekler,kızımı toptan tiksindirmeyeyim demi ama:)

ben de kullanıyorum cnm ama bence rahatsız edici bi koku diil ama dediğin gibi pek de normal bi koku değil. çoğu kişi bu kremden kullanıyor. Sorun olmaz heralde :26::18:

canım aramızda bikaç gün var,aynen benim de bugün böle hafif regl sancsı gibi bi agrı var.kesik kesik diil hep böle hafif bi sızı. ve yürümekte zorlanıyorum belim feci agrıyo.bugün nstye girdim bişi cıkmadı bebek hareketli ama bu nst'nin mantığı saçma yani.göbek beton gibi olunca sancı cıkıyomus zaten,e o da doğum başlangıcı demek yani.cok saçma bi aktivite bence.boşu boşuna gidiyorum gibime geliyo.artık cok feci doğurası var,felaket haldeyim ya!!! biraz erken böyle hissetmem için ,bebeğim de hareketli ama anlamıyorum ki...evden dışarı çıkamadığım için kiloların da maşallahı oldu bu son dnemde.cipsle keki beraber yiyorum ya.yemek felan da yapamıyorum ayrıca!kızlar ben kötüyüm yaaaaa

benimki takmıyo valla..kremliyken bile emiyo.....zaten kokusuz bi krem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…