2011 Aralık Anneleri

ben daha cok sonradan yanma falan olabiliyormuş kısa sürede olsa ondan korkuyorum.başa gelen çekilir takıcaz derlerse mecburuz.doktora sormadım takılcakmı dıye öğrenmek ıstemıyorum:)

benimde iki haftadır regl ağrılarım oluyor hafif hafif.doktora söyledim normal diyor.nst banada saçma geliyor,karnımda kasılmalar var ama nstye girdiğim zamanlarda hiç olmuyor.soluk ve kalp atış sayısına bakıyoruz dedi kadın.bu mantıklıda sancı olayının nasıl anlasıldığını anlayamadım henüz.
bu arada ye gitsin canım.doğumdan sonra bidaha nezaman cipsle keki birlikte yiyebilecek bi mideye sahip olabileceğizki.bende 20 kilo aldım :)))) amaaaan canımız saolsun veririz sonra

canım benim ben de aynı şekildeyim burnum kanıyo sürekli özellikle sabahları ve de hep tıkalı. doktoruma sordum hamilelikte vücütta kan miktarı arttığı için kan sulu bir hal alırmış bu yüzdeb kılcal damarlar çok kolay çatlar ve kanama olurmuş gayet normal bir durum. ama tıkalı olması muhtemelen kıştan kaynaklanıyor kalorifer vb. bu arada ben bir kaba tuzlu su yapıp onunla burnumu temizliyorum biraz açılıyor faydası var denemeni tavsiye ederim en azından doğal:))

sen o arkadasina soyle ilik havlu koysun goguslerine durmadan ates kaldirabilir cnm ablamada oyle beceriksiz ebeler gelmisti tutturmadilar memeye emmiyo dediler ablamin gogusler kafa gibi oldu ates kaldirdi olumden dondu ilik havlu koydular oyle yumusadi sonra sagdi eve ebe getirttik o tutturdu cocugu morarrtti ama sen inatsan bende inadim dedi ebe 1 saatin sonunda memeye tutturdu sonra cok guzel emdi soyle arkadasina rahatlatsin kendini cok gecmis olsun

Merhaba sevgili aralık anneleriii. Burayı kısa zaman önce keşfettiimm, ancak internete çok giremediğimden fırsat buldukça baştan ortadan okumaya çalıştım. Yaşanılan süreç hem aynı, hem çok farklı.. Öncelikle doğum yapan annelere gözleriniz aydın olsun diyorum. Allah analı babalı,sağlıkla sıhhatle, mutlulukla büyütmeyi nasip etsin inşallah. Benim gibi bekleyenlere de sağlıklı, vakitli doğumlar diliyorum. Bende aralık annesi olucam kısmetse. Sat 24 mart. Ancak sezeryan olucam için doğumum inşalllahh 20 aralık. Bende sizlerle beraber gün sayıyorum artık.. Listeye beni de ekleyiiiinnn:))))

kızlar ben yaklaşık bir haftadır demir ve vitamin haplarını içmiyorum ya bıktım herhalde ilaç ilaç ilaç...vicdan azabı çekmeli miyim?

Size bişey sormak istiyorum. Bende yeni kullanmaya başladım lansinoh. Bu arada 36+2 deyim:)) Kokusunda bir sorun yok ama o kadar katı kıvamlı ki sizin ki de öylemi ve nasıl sürüyorsunuz. Bide çok uyarmamak lazımmış sanırım göğüsleri çok zor sürülüyooo(

canım biraz kıvamlı katı ama göğsüne değdirir değdirmez vücut ısınla eriyor hemen zaten...ben meme başına ve kahverengi yerin tamamına sürüyorum,az bişey yetiyor zaten...

canım biraz kıvamlı katı ama göğsüne değdirir değdirmez vücut ısınla eriyor hemen zaten...ben meme başına ve kahverengi yerin tamamına sürüyorum,az bişey yetiyor zaten...

Acaba benim kremimde mi gariplik var??? Bugün tüpten çıkarana kadar bile canım çıktı.. Biraz kalorifere yakın koyayım bari.. Teşekkür ederiiim:))

teşekkürler cnm bakalım öyle yaparım bende belki

:) senin öyle bi riskin var tabii ama bence 40. haftada doğacak bu sefer. o güzelim kurabiyeler bayatlamasın... yazık...:)))

slm kızlar nasıl gidiyo bikaç gün uğramadık maşallah bebişler çoğalmış haadi destinacım seninde güzel haberlerini bekliyoruz kurabiyeler bayatlamasın

kızlar bu sefer kurabiyeler aşkına erken dogurayım bari dimi kızım duy sesimiii yazık etme kurabiyeleriiii

hoş geldin cnm hayırlı olsun seninde dogum yap ekleriz inş senide listeye:)

çelikcim allah yardımcın olsun ıkı cocukla.. deryanın durumunu mesaj atarım ben sana belkı geçmişi okumaya fırsatın olmayabılır

cnm ben sırf bu yüzden biberon koymadım çantaya. silikon kaşık koydum. ama süt pompasını koyup koymamakta kararsız kaldım.:26:
ben sadece emzik koydum, hani çok ağlarsa falan diye ne kaşık ne biberon koymadım daha doğrusu aklıma gelmedi. kaşık koysammı acaba? canım sen niye koydun, sağıp sonra kaşıkla vermek için mi?
benim de hala o ağrım devam ediyo. karnımda otururken bile fenayım. saatlerdir arada artıyo, azalıyo, ama hiç geçmiyo. eşim okulda dersi var, şimdi söylesem dersleri bırakıp gelcek, bişey çıkmıcak, vicdan azabı çekcem çocuklar için derslerinden oldular diye. annemlere söylesem hemen doktora git dicekler. ama sizin anlattığınız sancı değil bu. öf bu ne öyleyse ya. ve niye geçmiyo. acaba herkesin sancısı farklı oluyo olabilir mi?
ben daha cok sonradan yanma falan olabiliyormuş kısa sürede olsa ondan korkuyorum.başa gelen çekilir takıcaz derlerse mecburuz.doktora sormadım takılcakmı dıye öğrenmek ıstemıyorum:)
canım benim doktor da genel anestezidense epidural yapıyomuş, sormuyomuş bile duydum, ve sonda takıyolarmış, epidural olduktan sonra takıyolarmış arkadaş diyoki hiçbişey hissetmedim ama o sonda takılırken hissettim. ama o kadar da acımıyomuş, korkulcak bişey yokmuş.ben de sondadan korkuyorum ama o doğum sancısını falan düşününce sonda nedir ki diye düşünüyorum.
o zaman nst çok saçma bişey. kasılınca bişeyler olduğunu biz zaten anlıyoruz, oraya gidip yarım saat yatmaya gerek yok, hareketli olduğundan bebeğin kalp atışları olduğunu da anlayabiliyoruz dimi ama haksız mıyım:44::44:
tamam canım sölerim. çok saol verdiğin bilgiler için. bizim de aklımızda bulunsun. öyle beceriksiz ebelerle de karşılaştırmasın insallah.
kızlar ben yaklaşık bir haftadır demir ve vitamin haplarını içmiyorum ya bıktım herhalde ilaç ilaç ilaç...vicdan azabı çekmeli miyim?

yok canım vicdan azabı çekme. ben dün doktora sordum demir ilacım bitti napayım dedim. artık bırakabilirsin dedi. koyver gitsin. doğuma ne kaldı şunun şurasında.

İyi akşamlar annecikler :)) Kaç gündür yoktuk evimize yeni geldik selam verelim oğlumla dedik . Nasılsınız bakalım ?

NESLİHANCIM; kan degerlerin nasıl bılmıyorum ama benım hep sınırda oldugu için bana önceki dogumlarımda doktor dogum sonrasında da ılk 3ay kullandırtmıştı bu kan ilacını..sanırım bunda da yıne daha 3 ay devam ederim..

anladım cnm. çok tşk ederim...

hoşgeldin aramıza :)) günleri saya saya helak olduk hepimiz zaten

cnm zaten o alının ilaçlar daha çok anne için değil mi? ben de sadece demir ilacına devam ediyorum artık. calsiyum, magnezyumu falan bıraktım. ishal yapıyor çünkü

evet cnm. uyarmamak lazım ama doktorum bana ucunu çıkara çıkara sür dedi. o zaman mecburen azıcık uyarılıyor. ama o kadarı da sorun olmuyor heralde:26:

ben sadece emzik koydum, hani çok ağlarsa falan diye ne kaşık ne biberon koymadım daha doğrusu aklıma gelmedi. kaşık koysammı acaba? canım sen niye koydun, sağıp sonra kaşıkla vermek için mi?

evet cnm. sütüm gelirse ve bebiş ememezse kaşıkla veririz diye koydum. ayrıca ben de emzik koydum.

canım 7.aya kadar kan değerlerim normaldi, sonra biraz düştü, yaklaşık 2-3 aydır, ilk ay günde 2 olmak üzere demir ilacı kullandım, şimdi bundan sonrasına gerek yok dedi.ama değerler düzelmiş mi diye de tekrar test falan da istemedi. ztn ilaçtan nefret ederim. bıraktım,işime geldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…