sevi 45 al benden de o kadar...ameliyat öncesi sonda takmayan özel hastane yok herhalde.benim bi çok arkadaşımda özelde yaptı sezeryanı ama onlarda epidural iğnesi yapıldıktan sonra ameliyathanede takmışlar sondayı...benim hastanede ameliyat öncesi hazırlıkların içinde var sonda muhabbeti.korkayım mı utanayım mı şaşarım artık.genel anestezide böyle şeyler yok ama o zamanada bebeğimi en son ben mi göreyim yani diyorum?ne bileyim yaaaaaa?
canım aramızda bikaç gün var,aynen benim de bugün böle hafif regl sancsı gibi bi agrı var.kesik kesik diil hep böle hafif bi sızı.ve yürümekte zorlanıyorum belim feci agrıyo.bugün nstye girdim bişi cıkmadı bebek hareketli ama bu nst'nin mantığı saçma yani.göbek beton gibi olunca sancı cıkıyomus zaten,e o da doğum başlangıcı demek yani.cok saçma bi aktivite bence.boşu boşuna gidiyorum gibime geliyo.artık cok feci doğurası var,felaket haldeyim ya!!! biraz erken böyle hissetmem için ,bebeğim de hareketli ama anlamıyorum ki...evden dışarı çıkamadığım için kiloların da maşallahı oldu bu son dnemde.cipsle keki beraber yiyorum ya.yemek felan da yapamıyorum ayrıca!kızlar ben kötüyüm yaaaaa
valla cnm benimki gripten diil ama burnum hep tıkalı... bi de içten gelen bi hararet var sürekli. geceleri tıkanıyor gündüzleri de kuruyor sanırım. geçenlerde sırf bu yüzden doktora gittim. kanayınca korktum çünkü. burun damarın çatlamış dedi. ama verdiği ilaç yine hamileler üzerinde denenmemiş. şurda kaldı 5 günüm. o yüzden sabredeyim azıcık daha diyorum...
kızlar ya bi tanıdığımız doğum yaptı geçen perşembe, devlet hastanesinde hatta istanbulda bakırköy sadi konukta. orada doğum yapacak arkadaşları bi uyarayım dedim. arkadaş normal doğum yaptı, inanılmaz derecede fazla dikişi varmış aşağıda, şuan oturamıyo o da ayrı bir mesele. neyse benim size diyeceğim şey bebek doğduktan sonra tabi hemencik tutamamış annesinin memesini. oradaki işgüzar hemşireler hemen biberonla mama vermişler. bebek bi daha da emmiyomuş, kızın göğsü süt dolu, o kadar acıyomuş ki, sağsa da içmiyomuş bebek. doktora gitmişler doktor demişki göğüsleriniz iltihaplanmaya başlamış, emmese de sütü sağ, at demiş. yoksa şırıngayla iltihapları çekmek zorunda kalıcaz demiş. ya nolur yılmayın emzirmeye çalışın. çok üzüldüm ya.kız desen ağla ağla helak etmiş kendini. bebek daha bir haftalık, ona mı üzüleyim bebeğe mi üzüleyim şaştım.
hatunlar ben uzun zamandır göğüs uçlarım çok ağrıyor diye lansinoh kullanıyorum.onu sürünce silmeden bebekte emebiliyormuş.dün bi kokusuna baktım da tuhaf kokuyor biraz acaba benim aldığım mı öyle?kullanan varsa bi yorum yazar mısınız?berbat kokmuyor ama tuhaf bi koku yani...zaten zor emiyormuş yeni doğan bebekler,kızımı toptan tiksindirmeyeyim demi ama:)
Size bişey sormak istiyorum. Bende yeni kullanmaya başladım lansinoh. Bu arada 36+2 deyim:)) Kokusunda bir sorun yok ama o kadar katı kıvamlı ki sizin ki de öylemi ve nasıl sürüyorsunuz. Bide çok uyarmamak lazımmış sanırım göğüsleri çok zor sürülüyooo(
canım biraz kıvamlı katı ama göğsüne değdirir değdirmez vücut ısınla eriyor hemen zaten...ben meme başına ve kahverengi yerin tamamına sürüyorum,az bişey yetiyor zaten...
canım insallah vaktinde gelir bebişin de fazla bayatlatmaz kurabiyeleri. baktın bayatlayacak gibi, gönder teyzesine,nasıl güzel görünüyolar yarabbi. bu arada diğer konuya gelince boşver hiçbişeycik içinde kalmasın, önceden bilinmiyodu yada yapılamıyodu şimdi herşey daha kolay. onun için tadını çıkar. benim şahsi fikrim kurabiyeleri hastanede dağıt bayatlamadan, kutuları da mevlütte dağıtırsın. yine de sen bilirsin.
:) senin öyle bi riskin var tabiiama bence 40. haftada doğacak bu sefer. o güzelim kurabiyeler bayatlamasın... yazık...:)))
slm kızlar nasıl gidiyo bikaç gün uğramadık maşallah bebişler çoğalmış haadi destinacım seninde güzel haberlerini bekliyoruz kurabiyeler bayatlamasın
Merhaba sevgili aralık anneleriii. Burayı kısa zaman önce keşfettiimm, ancak internete çok giremediğimden fırsat buldukça baştan ortadan okumaya çalıştım. Yaşanılan süreç hem aynı, hem çok farklı.. Öncelikle doğum yapan annelere gözleriniz aydın olsun diyorum. Allah analı babalı,sağlıkla sıhhatle, mutlulukla büyütmeyi nasip etsin inşallah. Benim gibi bekleyenlere de sağlıklı, vakitli doğumlar diliyorum. Bende aralık annesi olucam kısmetse. Sat 24 mart. Ancak sezeryan olucam için doğumum inşalllahh 20 aralık. Bende sizlerle beraber gün sayıyorum artık.. Listeye beni de ekleyiiiinnn:))))
ben sadece emzik koydum, hani çok ağlarsa falan diye ne kaşık ne biberon koymadım daha doğrusu aklıma gelmedi. kaşık koysammı acaba? canım sen niye koydun, sağıp sonra kaşıkla vermek için mi?cnm ben sırf bu yüzden biberon koymadım çantaya. silikon kaşık koydum. ama süt pompasını koyup koymamakta kararsız kaldım.:26:
benim de hala o ağrım devam ediyo. karnımda otururken bile fenayım. saatlerdir arada artıyo, azalıyo, ama hiç geçmiyo. eşim okulda dersi var, şimdi söylesem dersleri bırakıp gelcek, bişey çıkmıcak, vicdan azabı çekcem çocuklar için derslerinden oldular diye. annemlere söylesem hemen doktora git dicekler. ama sizin anlattığınız sancı değil bu. öf bu ne öyleyse ya. ve niye geçmiyo. acaba herkesin sancısı farklı oluyo olabilir mi?canım aramızda bikaç gün var,aynen benim de bugün böle hafif regl sancsı gibi bi agrı var.kesik kesik diil hep böle hafif bi sızı.ve yürümekte zorlanıyorum belim feci agrıyo.bugün nstye girdim bişi cıkmadı bebek hareketli ama bu nst'nin mantığı saçma yani.göbek beton gibi olunca sancı cıkıyomus zaten,e o da doğum başlangıcı demek yani.cok saçma bi aktivite bence.boşu boşuna gidiyorum gibime geliyo.artık cok feci doğurası var,felaket haldeyim ya!!! biraz erken böyle hissetmem için ,bebeğim de hareketli ama anlamıyorum ki...evden dışarı çıkamadığım için kiloların da maşallahı oldu bu son dnemde.cipsle keki beraber yiyorum ya.yemek felan da yapamıyorum ayrıca!kızlar ben kötüyüm yaaaaa
canım benim doktor da genel anestezidense epidural yapıyomuş, sormuyomuş bile duydum, ve sonda takıyolarmış, epidural olduktan sonra takıyolarmış arkadaş diyoki hiçbişey hissetmedim ama o sonda takılırken hissettim. ama o kadar da acımıyomuş, korkulcak bişey yokmuş.ben de sondadan korkuyorum ama o doğum sancısını falan düşününce sonda nedir ki diye düşünüyorum.ben daha cok sonradan yanma falan olabiliyormuş kısa sürede olsa ondan korkuyorum.başa gelen çekilir takıcaz derlerse mecburuz.doktora sormadım takılcakmı dıye öğrenmek ıstemıyorum:)
o zaman nst çok saçma bişey. kasılınca bişeyler olduğunu biz zaten anlıyoruz, oraya gidip yarım saat yatmaya gerek yok, hareketli olduğundan bebeğin kalp atışları olduğunu da anlayabiliyoruz dimi ama haksız mıyım:44::44:benimde iki haftadır regl ağrılarım oluyor hafif hafif.doktora söyledim normal diyor.nst banada saçma geliyor,karnımda kasılmalar var ama nstye girdiğim zamanlarda hiç olmuyor.soluk ve kalp atış sayısına bakıyoruz dedi kadın.bu mantıklıda sancı olayının nasıl anlasıldığını anlayamadım henüz.
bu arada ye gitsin canım.doğumdan sonra bidaha nezaman cipsle keki birlikte yiyebilecek bi mideye sahip olabileceğizki.bende 20 kilo aldım :)))) amaaaan canımız saolsun veririz sonra
tamam canım sölerim. çok saol verdiğin bilgiler için. bizim de aklımızda bulunsun. öyle beceriksiz ebelerle de karşılaştırmasın insallah.sen o arkadasina soyle ilik havlu koysun goguslerine durmadan ates kaldirabilir cnm ablamada oyle beceriksiz ebeler gelmisti tutturmadilar memeye emmiyo dediler ablamin gogusler kafa gibi oldu ates kaldirdi olumden dondu ilik havlu koydular oyle yumusadi sonra sagdi eve ebe getirttik o tutturdu cocugu morarrtti ama sen inatsan bende inadim dedi ebe 1 saatin sonunda memeye tutturdu sonra cok guzel emdi soyle arkadasina rahatlatsin kendini cok gecmis olsun
kızlar ben yaklaşık bir haftadır demir ve vitamin haplarını içmiyorum ya bıktım herhalde ilaç ilaç ilaç...vicdan azabı çekmeli miyim?
İyi akşamlar annecikler :)) Kaç gündür yoktuk evimize yeni geldik selam verelim oğlumla dedik . Nasılsınız bakalım ?
İyi akşamlar annecikler :)) Kaç gündür yoktuk evimize yeni geldik selam verelim oğlumla dedik . Nasılsınız bakalım ?
tanemmmm dogurdun mu yoksa sende
canım benim ben de aynı şekildeyim burnum kanıyo sürekli özellikle sabahları ve de hep tıkalı. doktoruma sordum hamilelikte vücütta kan miktarı arttığı için kan sulu bir hal alırmış bu yüzdeb kılcal damarlar çok kolay çatlar ve kanama olurmuş gayet normal bir durum. ama tıkalı olması muhtemelen kıştan kaynaklanıyor kalorifer vb. bu arada ben bir kaba tuzlu su yapıp onunla burnumu temizliyorum biraz açılıyor faydası var denemeni tavsiye ederim en azından doğal:))
Merhaba sevgili aralık anneleriii. Burayı kısa zaman önce keşfettiimm, ancak internete çok giremediğimden fırsat buldukça baştan ortadan okumaya çalıştım. Yaşanılan süreç hem aynı, hem çok farklı.. Öncelikle doğum yapan annelere gözleriniz aydın olsun diyorum. Allah analı babalı,sağlıkla sıhhatle, mutlulukla büyütmeyi nasip etsin inşallah. Benim gibi bekleyenlere de sağlıklı, vakitli doğumlar diliyorum. Bende aralık annesi olucam kısmetse. Sat 24 mart. Ancak sezeryan olucam için doğumum inşalllahh 20 aralık. Bende sizlerle beraber gün sayıyorum artık.. Listeye beni de ekleyiiiinnn:))))
kızlar ben yaklaşık bir haftadır demir ve vitamin haplarını içmiyorum ya bıktım herhalde ilaç ilaç ilaç...vicdan azabı çekmeli miyim?
Size bişey sormak istiyorum. Bende yeni kullanmaya başladım lansinoh. Bu arada 36+2 deyim:)) Kokusunda bir sorun yok ama o kadar katı kıvamlı ki sizin ki de öylemi ve nasıl sürüyorsunuz. Bide çok uyarmamak lazımmış sanırım göğüsleri çok zor sürülüyooo(
ben sadece emzik koydum, hani çok ağlarsa falan diye ne kaşık ne biberon koymadım daha doğrusu aklıma gelmedi. kaşık koysammı acaba? canım sen niye koydun, sağıp sonra kaşıkla vermek için mi?
NESLİHANCIM; kan degerlerin nasıl bılmıyorum ama benım hep sınırda oldugu için bana önceki dogumlarımda doktor dogum sonrasında da ılk 3ay kullandırtmıştı bu kan ilacını..sanırım bunda da yıne daha 3 ay devam ederim..
aaaaaa.hiç öle düşünmemiştim. tanem kız cevap versenne. çatladım iki dakkada he.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?