canım bütün hemşireler için işgüzar demiyoruz, alınma. ama her meslekte böyle insanlar var. uğraşmak istemeyen. ben bebeğin şoka gireceğini ilk kez duydum, bebekler 3 günlük stokla gelirmiş derler. benim ablam da doğum yaptığında yanındaydım, hemşire memeyi tutturmaya çalışıyor, bebek tutmuyor, ablam zaten canı burnunda, tamam tutmuyo bırak artık diyor hemşireye. hemşire nasıl tutmuyomuş, tutacak, sonrası çok kötü olur yoksa diye tam yarım saat memeyi tutturmaya çalıştı, sonuç bebek deli gibi emdi. böyle hemşireler de var yani. bir o hemşireye bak, bir de buna. aradaki farkı sanırım sen de gördünmeslektaşlarıma bu şekilde konuşmanız çok üzücü işgüzergahlık yaptıklarını sanmıyorum çocuk ememiyorsa bu hemşirenin suçu değil mama vermeselerdi şekeri düşüp şoka girerdi bebek ne yazıkki bazı annelerde bu tarz olumsuzluklar yaşanıo unutmayın sizin ve bebeğinizi sizden daha çok önemsiyoruz biz
katılıyorum canım ben de biberon fln koymadım, ne olur ne olmaz.ama bebek doğduğunda 3gün aç kalsa bişey olmaz diyorlar..ayrıca benm gittiğim hastanede emzirme eğitiminde ebe dediki asla mama biberon yok emecek başka şansı yok dedi bazı ebeler işgüzarlık yapıyolar bence
canım gözün aydın, hayırı olsun bebişin.allah analı babalı büyütsün.Arkadaşlar,ÇOK ŞÜKÜR RABBİME ben de dün sabah 01.12.2011'de saat 08:50'de RÜYA'ma kavuştum.Kilomuz 2.750 ama sağlıklıyız ÇOK ŞÜKÜR boyumuz da 48 cm.Epidural sezaryen oldum,ilk 5-6 saat inanılmaz rahattım,ardından yürüme çalışmaları başladı sadece 1 kez ağrı kesici iğne istedim kendimden,tüm gece ve bu 2.günümüzde yaşadığım sıkıntı ara sıra hissettiğim ilk gün adet sancısı ve spor sonrası tutulmuş bir bel kadar...Allah'a çok şükür sütüm de geliyor,ama tabii ki ancak kendi ihtiyaçlarımı giderip bebeğime bakabiliyorum.Onun dışında annelerimiz SAĞOLSUN!!!Daha altını hiç almadım mesela.Bu hususları göz önüne alıp refakatçi seçimi yapın diye söylüyorum henüz doğurmayan annişlere...Zaman değerli o yüzden aynı mesaj FACEBOOK GRUBUMUZda da var,sorularınıza oradan yanıt verebilirim:)MÜTHİŞ BİR DUYGU,ÇOK MUTLUYUM.
kızlar kabus gibi bir gece geçiriyorum hadi hayırlısı!...bi yandan bebeğimin sert ve acımadan yaptıgı hareketler,bi yandan hiç geçmeyen karın ağrısı,bi yandan şiddetli bel ağrısı ve de kasık ağrısı tabi!!!!bütün gün karın agrısı cekilir mi.bazen hafifi bazen çürükmüşcesine ama hep var yani.kızlar nedir bu ya????bugün itibariyle artık yanıma dönüp yatamıyorum.hayır doğum sancısıysa eger niye suyum gelmediki bu ne yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
kızlar daha önce konuşuldu mu bilmiyorum ama geçmişte rastlamadım. Doğum yapan arkadaşlar ve benim gibi bekleyenler, bebişlerinizin nüfus cüzdanını ne yapacaksınız 1.1.2012 mi yazdırmayı düşünüyorsunuz? nüfusta rica ile olabiliyor mu hala böyle şeyler??
fikir, bilgi ve yorumlarınızı bekliyorum
kızlar daha önce konuşuldu mu bilmiyorum ama geçmişte rastlamadım. Doğum yapan arkadaşlar ve benim gibi bekleyenler, bebişlerinizin nüfus cüzdanını ne yapacaksınız 1.1.2012 mi yazdırmayı düşünüyorsunuz? nüfusta rica ile olabiliyor mu hala böyle şeyler??
fikir, bilgi ve yorumlarınızı bekliyorum
iyigeceler kızlar nasılsınız?Doğum yapan arkadaşlarımız olmuş Rabbim analı babalı,saglıklı buutmeyı nasıp etsın inş.h
Anneleri gelen arkadaşlarımız olmuş gözünüzaydın kızlar...
Destina canım kurabıyelerin cok hos inş.h bayatlamadan kızını saglıklı bı sekılde kucagına alırsın...
Kızlar buarada artık ben rahat uyuyamıyorum sagdan sola donerken acaıp agrım oluyor sızde de var mı?
Birde pişik kremı aldınız mı aldıysanız ne marka aldınız kesın kullanmak gerekıyor sanırsam??
selam kızlar
hepınıze oncelıkle hayrlı dogumlar dılıorum
saglıklan kucagınıza lın ınsallah
bnde bebegımn olması ıcın cabalayanlardanım
sızden bır rıcam olacaktı
40 hamıleye 1 tane ayetel kursı dagıtıyorum
rıca etsem benım nıyetıme 1 tane AYETEL KURSI OKRMUSUNUZ
ADIM ESRA....
RAHATSZ ETTIM SIZIDE KUSURA BAKMAYIN
RABBIME EMNT OLUNNNNN
1.sınıfa gıdıyor 7 yasında sayılır ama işte bu son zamanlarda nolduysa cok sık olmaya başladı nerdeyse gün aşırı yapıyor
önceleri 2-3 haftada bir bazen olurken :26:
Cok sukurr canimm cok sukurrr araliga girdik heyecan basti istee :) sende ne var ne yok cok az kaldii hem kizina hemde esine kavusmana ins
kızlar 40+3 oldum bugün..dün gece karnım kasılıp gevşedi sürekli..şimdide aşağı tarafta ağrı var..birde feci mide bulantısı..açılma olunca mide bulantısı olurmuş doğru mu?ne zaman doğuracağım ben( hergün hazır ol vaziyetindeyim..yok evi süpür,banyo yap vs vs..lütfen dua edinde oğluşumu kucağıma alayım biranönce
canım aslında daha önce bi kere konuşulmuştu, oluyor demişti arkadaşlar ama ben öyle bişey yapmicam. birincisi zaten doğum kağıdıyla gidiyosun nüfusa, orda ne yazıyosa o geçerli değil mi, nüfus memuru kafasına göre bir tarih veremez gibi geliyo. ikincisi hadi 1.1.2012 yazdı diyelim, çocuklar sürekli soracaklar anne gerçekten o tarihte mi doğdum ben (ben sürekli sorduğum için herhalde kızım da merak eder gibi geliyo), o zaman da yalan söyleyemeyeceğim. bu sefer de arkadaşlarına diyecekki ben aslında 27 aralıkta doğdum da annemler beni 1 ocak yazdırmışlar da falan filan. bence gereksiz. bi de okula gitme yaşı açısından bişey değişmeyecek, aralığın sonunda doğduğu için nasılsa eylülde yani 6,5 yaşında başlayacak, yani ocak doğumlularla aynı sınıfta buluncak, o zamn ne gerek var nüfus memuruyla bi atraksiyon yaşamaya
tabi bunlar benim fikirlerim. eşim de illa ocak yazdıralım diyodu, ona da böle anlatınca mantıklı buldu ve biz vazgeçtik.
canım aslında daha önce bi kere konuşulmuştu, oluyor demişti arkadaşlar ama ben öyle bişey yapmicam. birincisi zaten doğum kağıdıyla gidiyosun nüfusa, orda ne yazıyosa o geçerli değil mi, nüfus memuru kafasına göre bir tarih veremez gibi geliyo. ikincisi hadi 1.1.2012 yazdı diyelim, çocuklar sürekli soracaklar anne gerçekten o tarihte mi doğdum ben (ben sürekli sorduğum için herhalde kızım da merak eder gibi geliyo), o zaman da yalan söyleyemeyeceğim. bu sefer de arkadaşlarına diyecekki ben aslında 27 aralıkta doğdum da annemler beni 1 ocak yazdırmışlar da falan filan. bence gereksiz. bi de okula gitme yaşı açısından bişey değişmeyecek, aralığın sonunda doğduğu için nasılsa eylülde yani 6,5 yaşında başlayacak, yani ocak doğumlularla aynı sınıfta buluncak, o zamn ne gerek var nüfus memuruyla bi atraksiyon yaşamaya
tabi bunlar benim fikirlerim. eşim de illa ocak yazdıralım diyodu, ona da böle anlatınca mantıklı buldu ve biz vazgeçtik.
gunaydınnn kızlarrrr...bugun hafta sonu bakalım nasıl geçicek,burası kalabalıkmı olcak yoksa sakınmı geçicek :)
kızlar 40+3 oldum bugün..dün gece karnım kasılıp gevşedi sürekli..şimdide aşağı tarafta ağrı var..birde feci mide bulantısı..açılma olunca mide bulantısı olurmuş doğru mu?ne zaman doğuracağım ben( hergün hazır ol vaziyetindeyim..yok evi süpür,banyo yap vs vs..lütfen dua edinde oğluşumu kucağıma alayım biranönce
ben aldım cnm. sebamedi seçtim. gerçi şampuanı, losyonu, yağı, sabunu,... hep sebamed aldım ben...
okudum cnm ben de. Allah hakkında hayırlısı neyse onu versin inşallah...
cnm oğlun naptı, bitirdiler mi bütün sesleri??? sanırım yavaş yavaş özlemeye başladım
evet cnm ya. Allah izin verirse p.tesi akşam kocama, çarşamba sabahı da kuzuma kavuşucam. Rabbim utandırmasın inşallah bizi, sağ salim doğuralım yavrularımız...
Allah hakkında hayırlısını versin cnm inşallah... artık eli kulağındadır senin kuzunun:))
valla cnm ben de doğum tarihini doğru yazdırmayı düşünenlerdenim. yani ben olsam kendi nüfus cüzdanımın doğruları yansıtmasını isterdim :))
gunaydın kızlar ALLH RAZI OLSUN GERCEKTEN
alp_se
hilalztk
destina
cehregul
durusko
özgedoruk
seplem
nusya
ılgınıze cok sagolun
helal edın hakkınızı
1 cglıkta dogurun ınsallahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
kolaylıklan hemde
selam kkizlar
nasilsiniz ben ocak annelerindenim benim 20 ocak ile 25 ocak arasi
ne güzel sizin az kalmiss...
heyecanlisiniz hepiniz cok normal bende simdiden heyecan var merak korku karma karisik :)
allah yardimcimiz olsun...
emmiyor mahvoldum ya ne kadar zormuşHurma yemek ve bol su içmek, haa bi de ballı süt içmek gerekmiş...ama senin sütün var da bebek emmiyo sanırım...sen pes etme cnm, sürekli ver saat başı, inş güçlendikçe daha kuvvetli çeker.
nolursun dua etinşallah tez zamanda emmeyi de öğrenir. hayırlı olsun minnoşun. güle güle büyüt.
geçmiş olsun. maşallah kılosu da boyu da güzel bebeişinin. güle güle büyütsün inşallah.
.
decnm ılk zamanlar bebekler cok kuvvetlı ememezler zaten de yalnız emerken uyursa uyandırmaya bak uyudugu içinde ememıyordur dürt biyerlerinide uaynsın emerken..:)bir de sık sık emzir o aranmasa bile..
cnm ya cok geçmiş olsun burun damlası olarak şu deniz suyu olandan al bari ötekilerin belkı zararı olabılır..
valla ben kac kere yazip sizlere bu konuda bilgi verip herseye hazirlikli oldun demek istedim ama sizi urkutup sikintiya sokmaktan korkutugum icin hep vazgectim.ilk cocuklarda annenin hayati tamamen degisiyo ve bu degisime ayak uydurmakta insan cok zorlaniyo.dikis acisi sut gelmemesi cocugun gazi uykusuzluk falan derken ne cocuktan birsey anliyorsunuz nede hayattan.bebegin 40 i cikana kadarda ara ara boyle devam ediyo.ha unutmadan herkeste boyle olucak diye birsey yok.ama ben en agir sekilde yasadim ilk kizimda.simdi bunda basima neler gelecek bildigim icin hem fiziksel hem psikolojikmen hazirim.ikinci cocuk kolay derken tecrubeli olmaktan bahsediyormus annelerimiz.umarim herkes en hafif sekilde atlatir o donemleri...
cnm ya buyuk ıhtımalle mamadan kaynaklanıyordur kakasını yapamaması sen en ıyısı doktoruna danış bunu..bu ılk gunlerde hıç böyle bırşey yaşamadıgım için bilemiyorum ben ıkısınde de ılk 6ay anne sütü vermiştim sırf süt emdiğinde kabızlık olmuyor bebekte..ama 3gun bıraz fazla gıbı geldı bana:44::44: doktoruna sormanda fayda var..
cnm artık kılosu için yapabılecegın bişey yok sanırım..:26: bırde son aylarda yapılan ölçümler cok doogru sonuççları vermiyor o yuzden kılosuna takılma belkı dogdugunda daha kılolu cıkabılır..
aynen cnm esas maraton dogum sonrası başlıyor
yok cnm benim kanımı almış yavrumda negatif oldugu için yapılmadıvalla ben de 10 aralıktım ama suyum azalmaya başlamış. en son 7 aralıkta karar kıldık :))
aynı sorun bizde de vardı cnm ya... inan sezeryana karar vermemde bu sebep büyük rol oynadı. yani sonuç; sezeryan...
tşk ederim cnm :)))
valla cnm Allah yardımcın olsun ya... böyle yazıları gördükçe karnımda biraz daha mı kalsa acaba diye düşünüyorum... ama maalesef tecrübesiz bir anne adayı olduğum için bi akıl veremicem(
bu arada kan uyuşmazlığı vardı sanırım sende. doğumdan sonra yapıldı mı yine???
...:)))
sen o arkadasina soyle ilik havlu koysun goguslerine durmadan ates kaldirabilir cnm ablamada oyle beceriksiz ebeler gelmisti tutturmadilar memeye emmiyo dediler ablamin gogusler kafa gibi oldu ates kaldirdi olumden dondu ilik havlu koydular oyle yumusadi sonra sagdi eve ebe getirttik o tutturdu cocugu morarrtti ama sen inatsan bende inadim dedi ebe 1 saatin sonunda memeye tutturdu sonra cok guzel emdi soyle arkadasina rahatlatsin kendini cok gecmis olsun
aynen canım katılıyorum. sabır neymiş öğreniyoruz yavaş yavaş. ama şu bi gerçek çok zormuş.yarın olsa annem gelse, bu sıkıntı bitse, evde tek başına hiçbirşey yapamadan; ağrılarım, azalan hareket kabiliyetimle bu bekleyiş öldürecek beniRabbim sabrı anne adaylarına daha hamilelikte öğretiyor:)
slm annişler nasılsınız?eşimle bugün haftasonu temızlıgı yaptık sonra tam ayaklarımızı uzattık dınlenelım dıye tel.caldı;arkadaşım aradı aksam musaitsenız dogum yapmadan gorelım senı dıye akşama onlar gelcek.dolabımda börek falan vardı onları pişirecegım yanına da ıkı ceşit yaptım mı tmm;hatta bi tane yaptım bırısınıde 5 gıbı yaparım artık:)
of bana da biri yardım etsin Allah rızası için‎ 29.11.2011 de kızım geldi.bebeğim emmiyor meme ucum yok ağlamaktan mahvoldum.3 gün anne sütü vermek için emmesi için ugrastım agzına alıyor süt gelmeyince ağlıyor sakinleştirim derken uyuyor.hemşireden yardım istedim bebeğin emme refleksi çok güzel parmak emiyor ama memeyi reddediyor dedi.silikon meme ucu aldım ondada sütüm azıcık olduğu için sıkılıyor ağlıyor 3.gün artık yavrum açlıktan hep uyur oldu.acile götürdük mama verildi.geceleyin mama aldık ama ben biberonla değil kaşıkla veriyorum .süt pompası aldık sağsam bile 2 kaşık oluyor.anne sütü vermek istiyorum napacağımı şaşırdım nolur akıl verin
ben de ocak doğumlu olsun istiyordum ama kısmet değilmiş bence de hangi tarihte doğduysa o yazılmalı.okula giderken ben 1 sene geç vermeyi düşünüyorum.geçen sene birleri okuttum birkaç ay bile çok farkediyor çocuklarda.bir eğitimci olarak tavsiyem bir sene geç gönderin okula gelişimi tam olsun.canım aslında daha önce bi kere konuşulmuştu, oluyor demişti arkadaşlar ama ben öyle bişey yapmicam. birincisi zaten doğum kağıdıyla gidiyosun nüfusa, orda ne yazıyosa o geçerli değil mi, nüfus memuru kafasına göre bir tarih veremez gibi geliyo. ikincisi hadi 1.1.2012 yazdı diyelim, çocuklar sürekli soracaklar anne gerçekten o tarihte mi doğdum ben (ben sürekli sorduğum için herhalde kızım da merak eder gibi geliyo), o zaman da yalan söyleyemeyeceğim. bu sefer de arkadaşlarına diyecekki ben aslında 27 aralıkta doğdum da annemler beni 1 ocak yazdırmışlar da falan filan. bence gereksiz. bi de okula gitme yaşı açısından bişey değişmeyecek, aralığın sonunda doğduğu için nasılsa eylülde yani 6,5 yaşında başlayacak, yani ocak doğumlularla aynı sınıfta buluncak, o zamn ne gerek var nüfus memuruyla bi atraksiyon yaşamaya
canım ben de 23.11 de doğum yaptım ilk üç gün durmadan ağladım. bebişim bir yandan ben bir yandan ağladık. mama verdim hala da veriyorum hem de biberonla. ama beni bırakmasın diye her mamadan önce en az yarım saat emziriyorum.benim de ilk hafta öyle aman aman bir sütüm yoktu. şimdi bebişim emdikçe çoğalıyor ama benim obur kız doymuyor.emmiyor mahvoldum ya ne kadar zormuş
nolursun dua et
de
yok cnm benim kanımı almış yavrumda negatif oldugu için yapılmadı
of bana da biri yardım etsin Allah rızası için‎ 29.11.2011 de kızım geldi.bebeğim emmiyor meme ucum yok ağlamaktan mahvoldum.3 gün anne sütü vermek için emmesi için ugrastım agzına alıyor süt gelmeyince ağlıyor sakinleştirim derken uyuyor.hemşireden yardım istedim bebeğin emme refleksi çok güzel parmak emiyor ama memeyi reddediyor dedi.silikon meme ucu aldım ondada sütüm azıcık olduğu için sıkılıyor ağlıyor 3.gün artık yavrum açlıktan hep uyur oldu.acile götürdük mama verildi.geceleyin mama aldık ama ben biberonla değil kaşıkla veriyorum .süt pompası aldık sağsam bile 2 kaşık oluyor.anne sütü vermek istiyorum napacağımı şaşırdım nolur akıl verin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?