2011 Aralık Anneleri

kızlar daha önce konuşuldu mu bilmiyorum ama geçmişte rastlamadım. Doğum yapan arkadaşlar ve benim gibi bekleyenler, bebişlerinizin nüfus cüzdanını ne yapacaksınız 1.1.2012 mi yazdırmayı düşünüyorsunuz? nüfusta rica ile olabiliyor mu hala böyle şeyler??
fikir, bilgi ve yorumlarınızı bekliyorum

canım bütün hemşireler için işgüzar demiyoruz, alınma. ama her meslekte böyle insanlar var. uğraşmak istemeyen. ben bebeğin şoka gireceğini ilk kez duydum, bebekler 3 günlük stokla gelirmiş derler. benim ablam da doğum yaptığında yanındaydım, hemşire memeyi tutturmaya çalışıyor, bebek tutmuyor, ablam zaten canı burnunda, tamam tutmuyo bırak artık diyor hemşireye. hemşire nasıl tutmuyomuş, tutacak, sonrası çok kötü olur yoksa diye tam yarım saat memeyi tutturmaya çalıştı, sonuç bebek deli gibi emdi. böyle hemşireler de var yani. bir o hemşireye bak, bir de buna. aradaki farkı sanırım sen de gördün
katılıyorum canım ben de biberon fln koymadım, ne olur ne olmaz.
canım gözün aydın, hayırı olsun bebişin.allah analı babalı büyütsün.

canım ben de dün aynı ağrıyı çekiyodum biliyosun ama sabah uyandım, o ağrı geçmişti. insallah seninki de geçmiştir. ama o ne ağrısıydı merak etmiyo değilim.:26::26:

canım aslında daha önce bi kere konuşulmuştu, oluyor demişti arkadaşlar ama ben öyle bişey yapmicam. birincisi zaten doğum kağıdıyla gidiyosun nüfusa, orda ne yazıyosa o geçerli değil mi, nüfus memuru kafasına göre bir tarih veremez gibi geliyo. ikincisi hadi 1.1.2012 yazdı diyelim, çocuklar sürekli soracaklar anne gerçekten o tarihte mi doğdum ben (ben sürekli sorduğum için herhalde kızım da merak eder gibi geliyo), o zaman da yalan söyleyemeyeceğim. bu sefer de arkadaşlarına diyecekki ben aslında 27 aralıkta doğdum da annemler beni 1 ocak yazdırmışlar da falan filan. bence gereksiz. bi de okula gitme yaşı açısından bişey değişmeyecek, aralığın sonunda doğduğu için nasılsa eylülde yani 6,5 yaşında başlayacak, yani ocak doğumlularla aynı sınıfta buluncak, o zamn ne gerek var nüfus memuruyla bi atraksiyon yaşamaya

tabi bunlar benim fikirlerim. eşim de illa ocak yazdıralım diyodu, ona da böle anlatınca mantıklı buldu ve biz vazgeçtik.

canım zaten doğum raporuna göre çıkarılıyo

ben aldım cnm. sebamedi seçtim. gerçi şampuanı, losyonu, yağı, sabunu,... hep sebamed aldım ben...

okudum cnm ben de. Allah hakkında hayırlısı neyse onu versin inşallah...

1.sınıfa gıdıyor 7 yasında sayılır ama işte bu son zamanlarda nolduysa cok sık olmaya başladı nerdeyse gün aşırı yapıyor
önceleri 2-3 haftada bir bazen olurken :26:

cnm oğlun naptı, bitirdiler mi bütün sesleri??? sanırım yavaş yavaş özlemeye başladım

Cok sukurr canimm cok sukurrr araliga girdik heyecan basti istee :) sende ne var ne yok cok az kaldii hem kizina hemde esine kavusmana ins

evet cnm ya. Allah izin verirse p.tesi akşam kocama, çarşamba sabahı da kuzuma kavuşucam. Rabbim utandırmasın inşallah bizi, sağ salim doğuralım yavrularımız...

Allah hakkında hayırlısını versin cnm inşallah... artık eli kulağındadır senin kuzunun:))

valla cnm ben de doğum tarihini doğru yazdırmayı düşünenlerdenim. yani ben olsam kendi nüfus cüzdanımın doğruları yansıtmasını isterdim :))

nüfus memurları rica minnet doğum belgesini kaale almadan tarih yazabiliyomuş diye duydum. seninle aynı fikirdeyim ne zaman doğduysa o tarihin yazması en normali, okul sıkıntı değil dolu dolu 7 yaşta olanlar alınıyor okula ben de öğretmenim zaten o sorun olmaz da, kayınvalidem iş alımlarında falan bazen çok katı yaş sınırları konuyor bazı fırsatları yıl itibarıyla büyük olduğu için kaçırabilir falan dedi aklım karıştı baya bi, ondan sordum canım benim:26:

gunaydınnn kızlarrrr...bugun hafta sonu bakalım nasıl geçicek,burası kalabalıkmı olcak yoksa sakınmı geçicek :)

cnm artık buralar geceleri kalabalık oluyor malum uyuyamayınca takılıyoz buralarda

ayy inş bu seferkiler dogum sancılarındır da dogurursun inş

aynen senin gibi düşünüyorum cnm günü neyse onu yazdıracam

halimem senınde artık sayılı gunlerın kaldıı oglumun okulda maşallahı var okumayıda yazmayıda zorlanmadan söktü hemen o konuda hiç ugraştırmadı bizi tüm sesleri ögrenmediler ama o kendi kendine ögrendi hepsini yolda tabelaları okuyor gazete başlıklarını okuyor ne görse okumaya çalışıyor

selam kkizlar

nasilsiniz ben ocak annelerindenim benim 20 ocak ile 25 ocak arasi

ne güzel sizin az kalmiss...

heyecanlisiniz hepiniz cok normal bende simdiden heyecan var merak korku karma karisik :)

allah yardimcimiz olsun...

Amin inş.h canım.rabbim dualrımızı kabul etsin...en kısa zamanda guzel haberlerını duyarız inş.h

yarın olsa annem gelse, bu sıkıntı bitse, evde tek başına hiçbirşey yapamadan; ağrılarım, azalan hareket kabiliyetimle bu bekleyiş öldürecek beni Rabbim sabrı anne adaylarına daha hamilelikte öğretiyor:)

amin cümlemizin. ama az kaldıkça zaman daha da bi uzuyo sanki canım, yaklaştıkça uzaklaşıyo vakit sanki:)

slm annişler nasılsınız?eşimle bugün haftasonu temızlıgı yaptık sonra tam ayaklarımızı uzattık dınlenelım dıye tel.caldı;arkadaşım aradı aksam musaitsenız dogum yapmadan gorelım senı dıye akşama onlar gelcek.dolabımda börek falan vardı onları pişirecegım yanına da ıkı ceşit yaptım mı tmm;hatta bi tane yaptım bırısınıde 5 gıbı yaparım artık:)

Hurma yemek ve bol su içmek, haa bi de ballı süt içmek gerekmiş...ama senin sütün var da bebek emmiyo sanırım...sen pes etme cnm, sürekli ver saat başı, inş güçlendikçe daha kuvvetli çeker.
emmiyor mahvoldum ya ne kadar zormuş
inşallah tez zamanda emmeyi de öğrenir. hayırlı olsun minnoşun. güle güle büyüt.

geçmiş olsun. maşallah kılosu da boyu da güzel bebeişinin. güle güle büyütsün inşallah.
.
nolursun dua et
de

yok cnm benim kanımı almış yavrumda negatif oldugu için yapılmadı

of bana da biri yardım etsin Allah rızası için‎ 29.11.2011 de kızım geldi.bebeğim emmiyor meme ucum yok ağlamaktan mahvoldum.3 gün anne sütü vermek için emmesi için ugrastım agzına alıyor süt gelmeyince ağlıyor sakinleştirim derken uyuyor.hemşireden yardım istedim bebeğin emme refleksi çok güzel parmak emiyor ama memeyi reddediyor dedi.silikon meme ucu aldım ondada sütüm azıcık olduğu için sıkılıyor ağlıyor 3.gün artık yavrum açlıktan hep uyur oldu.acile götürdük mama verildi.geceleyin mama aldık ama ben biberonla değil kaşıkla veriyorum .süt pompası aldık sağsam bile 2 kaşık oluyor.anne sütü vermek istiyorum napacağımı şaşırdım nolur akıl verin

Son düzenleme:
aynen canım katılıyorum. sabır neymiş öğreniyoruz yavaş yavaş. ama şu bi gerçek çok zormuş.

maşallah canım ne hamaratsınız siz karı koca öyle. ellerine sağlık. aslında doğumdan sonra görseniz beni daha makbule geçerdi deseydin arkadaşlarına

destinacım maşallah oğluna, ne güzel utandırmamış sizi hemen okumayı yazmayı sökmüş. insallah bizim kuzular da öyle olurlar okulda.

canım hiç tecrübem yok bu konuda ama bebekler doymasa ağlarlar, açlıktan uyumazlar gibime geliyo. belki sütün yetiyodur yani emin misin ne bileyim. ne diyeceğimi şaşırdım inanki. biraz daha sabır insallah. yılmadan emzirmeye çalış, belki o zaman meme ucun da daha belirginleşir.

misvikvik önce şu yardım edin, sütüm yok, ben ne yapıcam gibi panik içeren cümlelerden vazgeç...
benim sütüm var, ben çocuğuma yetiyorum, bebeğim doyuyor, sütüm yeterli geliyor, daha da artacak diye düşün, beynine olumlu sinyaller gönder...
banyoya gir, dayanabileceğin en yüksek sıcaklıkta suyu omuzlarından dökerken diğer elinle yukardan aşağı bastıra bastıra göğüslerine masaj yap...
duştan sonra bebeğini emzir, memeyi ağzına sür almıyorsa bile, sakın olmuyor, emmiyor diye stres yapıp vazgeçme...
bu konuda moral çok önemli etrafında emzirmenle ilgili olumsuz sözler sarfeden kim varsa uyar, yada uzaklaştır...
mama yiyor diye emmeyi bırakmaz merak etme, ama silikon göğüs ucunu kullanma, bebeğinin ağzının memeye temas etmesi çok önemli...allah kolaylık versin canım...

forumu cok aktif takip edemiyorum. telefonlari cevaplayabildigim kadar bi dolu da cevaplayamadiklarim oldu.

biraz sikintili bir surec geciriyoruz su anda. arayan soran, dua eden, gonlunden geciren, aklinin bir kosesine gelip kondugum butuuuun arkadaslarim.. hepinize cok tesekkur ediyorum.

oglum dusuk kilolu dogdu ve emme antremanlari odemcekilmesiderken hala kilo veriyor. ben henuz surece adapte olamamamin stresini yasiyorum. bebekleriyle mutlu olan varliklarindan mutlulukla sozeden annelere giptayla bakiyorum. bu bi surec, gececek insallah diyorum. hamilelik ne kadar dengesiz bir surec diye dusunuyordum. lohusalik da benim icin katkatfazlasi olma yolunda. rabbimden sabir,agrilarima sifa, ogluma huzur diliyorum. siz de benimle dua edin olur mu?

tecrubeli anneler beni belki daha ii anlayacaklardir. tecrubesiz olanlar sakin korkmasin. herkesin durumu farkli olabiliyor diye dusunuyorum. sadece buyuk beklentiler ve herseyin tiz pembe olacagi hayaliyle yasamayin. zira boyle bir beklentiyle baslayinca gri bulutlari bile insan firtina gibi degerlendirebiliyor. rabbim daha buyuk dertlerle sinamasin. varolan sikintilara dayanma gucu ve ic ferahligi versin insallah..

canim alintilardan okudum derdini. ben 30unda dogum yaptim. oglum cok kucuk ama guzel emiyordu sukur. sadece cabuk yoruldugu icin surekliuyarmak gerekti. hastaneden cikacagimiz gunun gecesi 2 buyuk aglam krizi neticesi verimli emmedi. benim sutum cok bol oldu basindan beri. deken cikis gunutam emme saatinde doktor geldi kontrole emmedi huzusuzlandi. az emdi uyudu sonra topuk kani almaya geldiler aglaktan yine emmedi. tam sakinlesti emzireyim dedim burnu tikanik diye emmedi. acmak icin bisey verdiler ona huzursuzllandi ez emdi. aksam 6 ya kadar bu sekildeydi.

dun aksam eve geldik goguslerim tas gibi dolmus aciyor ve sert. dus aldim ovdum masaj yaptim yumusamiyor. oglum acliktan aglamaktan ben sinirden ve uzuntuden helak oldum. esim hemen ebebekten pompa almaya gitti. olur da yine ise yaramazsa tedarikli olalim diye mama da aldirdim. evladimin agzina oyalansin diye yalanci meme verdim. onun agzinda emzik gicirdadikca kendimden nefret ettim. yavrumu nelerle avutuyorum ben diye.

pompa gekdi dua ve binbir masajla bi kac cay kasigi sutu oglumun agzina dokebildim. agaya aglaya dus aldim tekrar ameliyat alanini pansumanladim. yine binbir guclukle sut sagdim oglum ememezse diye. dun gece 2 kere bugun 2 kere sagdim oglumun emme zamanlari disinda. bir kac kasik bile olsa sut biriktirmeye calisiyrum ayni sikinti tekrar yasanirsa diye..

pompa hem sutu memeden bosaltiyor - benim kucuk oglum emmeyi koyulastirana kadar meme bosaltamayacak cunku-ki bu sutun artmasi icin gerekli; hemde gogus ucunu cikarmakta faydali. kullanmayi deneyebilirsin bence. insallah biran once asarsiniz bu sorunu. benzer durumlari yasamis biri olarak seni cok iyi anliyorum. soguk kanli olmaya calis nolur. psikolojimiz su an tek dayanagimiz.. dualarim hep seninle arkadasim...

ben de ocak doğumlu olsun istiyordum ama kısmet değilmiş bence de hangi tarihte doğduysa o yazılmalı.okula giderken ben 1 sene geç vermeyi düşünüyorum.geçen sene birleri okuttum birkaç ay bile çok farkediyor çocuklarda.bir eğitimci olarak tavsiyem bir sene geç gönderin okula gelişimi tam olsun.
bu arada sen ne zaman doğuracan yaaaa.kendini sıkı bir maratona hazırla. ne kadar hazır olursan o kadar rahat atlatırsın.keşke ben de biraz doğumdan sonrasını düşünseydim meğer hep doğumu düşünmüşüm sen öyle yapma nasıl olsa bir şekilde doğuyor içimizde kalmıyor:)
ayyy bir de destina ne zaman doğuracak çok merak ediyorum.

canım ben de 23.11 de doğum yaptım ilk üç gün durmadan ağladım. bebişim bir yandan ben bir yandan ağladık. mama verdim hala da veriyorum hem de biberonla. ama beni bırakmasın diye her mamadan önce en az yarım saat emziriyorum.benim de ilk hafta öyle aman aman bir sütüm yoktu. şimdi bebişim emdikçe çoğalıyor ama benim obur kız doymuyor.
sütüm olsun diye humana still,malt içeceği,ayva kompostosu ve sütlü çorbalar içiyorum bol bol su içiyorum. valla içtiğim sulu şeylerden sonra yemek yemeye bile yer kalmıyor.ha bir de hergün salata yiyorum. ve artık ağlamıyorum.ben susunca bebişim de rahatladı valla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…