yok canım daha önce hiç bir mide şikayetim yoktu. ama bundan sonra olacak o kadar zorlanıyorumki midemden kan geliyo. boğaz ağrısınıda sorma gitsin. bazen midedeki o acı su geldiğinde burnumdan da geliyor. saatlerce kendime gelemiyorum. bulantı ilacı içinde iyi değil diyorlar ama elimden bir şey gelmiyo. canım 9 ay demişsin inş. 9 hafta demek istedin yoksa kalbim duracak valla
canim senin durumunda bilanti ilaci elzemdir o kismini zaten hic kafaya takma. safrayi emen yiyecekleri falan tuketince de kusuyor musun? ayva mesele emer galeta falan gini kuru unlu gidalar emer. eminim herseyi denemissindir ama..
diger taraftan bu kadar ciddi olmasi bhcg nin yuksek olmasindandir muhtemelen ki bu bebis icin cok iyi bi haber. boyle dusunmeye calis..
aklına gelebilecek herşeyi denedim. yediklerimi tek çıkarmıyorum. midemde mayalanmış su ve tükürük sürekli geliyo. hemde bir sürü. bilmiyorum içimde sumu üretiyorum. buna rağmen su içemiyorum. dr. serum su ihtiyacını gideriyo dedi. inş. öyledir. bazen susuzluğu çok hissediyorum ama içemiyorum... etrafımdakiler beni gördükten sonra çocuk yapmak istemediklerini söylüyorlarallah yardımcım olsun
aklına gelebilecek herşeyi denedim. yediklerimi tek çıkarmıyorum. midemde mayalanmış su ve tükürük sürekli geliyo. hemde bir sürü. bilmiyorum içimde sumu üretiyorum. buna rağmen su içemiyorum. dr. serum su ihtiyacını gideriyo dedi. inş. öyledir. bazen susuzluğu çok hissediyorum ama içemiyorum... etrafımdakiler beni gördükten sonra çocuk yapmak istemediklerini söylüyorlarallah yardımcım olsun
kiyamam yaaa. ama doktorun dogru soylemis. benimki de demisti yedikten sonra kusman onemli degil sindirim esnasinda emilen besinler yeterli olurmus. serum sadece su takviyesi yapiyordur.
bu arada annemi aradim (gormus gecirmis insan olarak) haslanmis patates denesin dedi. bi de kirazi bekleyin cikinca hicbiseyiniz kalmaz dedi. kiraz da patates te safrayi kontrol edermis. sana da selami var gecmis olsun diyo (kadincaaza diyemedim internetten arkadasim diye, gercek arkadasim sandi)
hamilelikte insan biraz hassas oluyor. sakın kendini taş kalpli miyim diye suçlama. insan annesi dahi olsa kendisine karışılmasını hazmedemiyor. sonuçta kaç yaşında insanlarız ve onlardan daha bilinçli bir dönemde yaşıyoruz. ben kayınvalidemle anneme uyguladıklarımı anlatıyorum, şaşırıyorlar. bizim zamanımızda bilmezdik bunları şimdiki gençler ne bilinçli diyor ikiside. bazen çevremden bana da yorum yapan oluyo, uyuz oluyorumben annemi daha iyi anlıyorum ama annemin ağzı var dili yoktur, karışmaz hiç. karışsaydı ben de gıcık olurdum hissettiklerin normal yani suçlama kendini.
bende de ayn durum varergenlik dönemime geri döndüm sanki hele sırtımda nasıl sivilceler çıktı koçiş işten gelmesine yakın fondoten sürüyorum azıcık moralim düzeliyor bir de izi kalıyor.
Canlarım bende henuz kilo almadim memnunum kilomdan 36-38 beden arasi bi insanim bide benim gobegim cikmadi erken degilmi gobek icin gerci ben pilates yapiyordum belki ondan...
Ben diyetisyeni surecin basindan almadan baslayim diye dusunuyordum belkide fazla taktim kafama bilemiyorum ama ilk bebegim olacak Allahin izniyle yasimda genc kilo kalmasin istiyorum dogumdan sonra :-/ zayif olma hastaligim yok ama duzgun olsun ki psikolojim bozulmasin sonradan :s ne biliyim ben baslicam muhtemelen diyetisyene zaten hamilelere gore bisi yaparim kilo vermek gibi bi derdim yok.
Cevremde 25 kg alaninida gordum 8 kg alaninida tum hamilelik boyunca orta karar bisi olsun bana yeter
arkadaslar,
kaynaya aile ye falan ne zaman hamile oldugunuzu haber vericeksiniz? Ben uzakta oturuyorum doguma kadar bilmeyedebilirlerde ayni zamanda erkende soylemek istemiyorum.. suanda 9 haftalik sizce ne zaman turkiyede tore ve adetlere gore soylenir?
Bulanti icin guzel bir hap yok piyasada. Bana burdaki doktor haplardan uzak dur dedi. Bende ancak basim cok asiri agriyinca Tylenol aliyorum o kadar :26:
Bulanti icin zencefil bitki cayi cok iyi geliyor ama benim midemi o da bulandiriyor:)
gunaydinn millet.
ay biz cok komigiz yaa illa ki evhamlancak bisey buluyoruz. anne olmak boole bisi demek ki. valla bundan sonra anneme gereksiz evham yapiyosun diye kizmiicam
canim boyunu posunu takma simdi kafana. henuz daha kemik gelisimi tamamlanmadigi icin doktor usg de kendince bir bas popo cizgisi cekiyor. kimi az assagidan baslatiyor kimi az yukarida bitiriyor. cihaz da bu uzunlugu yaziyor. yani doppler falan gibi bir cihaza girene kadar verdikleri bilgiler el yordamiyla cizilen cizgiden ibaret. doktorun sana gelisimi geriden geliyor demedikce o kagitta yazan degerleri birbirimizle karsilastirmak dogru olmayabilir.
cok tatlisin, hadi atkafandan sunlari da guzel bi gune basla
tanemmmm nerdesin yaa. bak gelmedin halay basi bana kaldi
Baş dönmesi şikayeti olan var mı içinizde benim birkaç gündür başım dönüyor, tansiyonum normal. Çok su içmem gerektiğini düşünerekten her zamankinden 2-3 bardak fazla içiyorum, o da sanki bende baş dönmesi yapıyor gibi geldi. Sizce neden olabilir.
günaydın kızla nasılsınız?cumartesi kontrolüm var umarım herşey yolunda olur
günaydın kızlar cumartesi dr a gidiyorum sanırım ilk ikili taramaya ben giricem çok heycanlıyım 5hafta oldu bebeğimi görmeyeli çok merak ediyorum son durumunu ve halini beklemek çok zor bir süreç umarım hepinizin göz açıp kapayıncaya kadar çabuk geçer dualarınızı eksik etmeyin kızlar :18: şuan 3.5 atıyorum desem yeridir yaniii
şu aralık anneleri arasında bulantısı en çok olan benim galiba. serumla ayaktayım. serumada iki tane bulantı giderici koyuyorlar yinede çıkarıyorum. sabahtan 4 kezdir çıkarıyorum. haayatım alt üst oldu. sürekli ağloyorum. bu kadar çekiyorum inş. bebeğimede bir şey olmaz o sağlıklı olsunda ben bittim zaten. dört haftada dört kilo verdim. ne olur benim için dua edin şu bulantılarım kesilsin. bebeğim 8hafta 2 günlük. inş. üç ay dolmadan kesilir bulantılar bebeğimde iyi olur:2::2::2::2:
Baş dönmesi şikayeti olan var mı içinizde benim birkaç gündür başım dönüyor, tansiyonum normal. Çok su içmem gerektiğini düşünerekten her zamankinden 2-3 bardak fazla içiyorum, o da sanki bende baş dönmesi yapıyor gibi geldi. Sizce neden olabilir.
öff birde bu ölçümler mi çıktı başımızaa herkesin bebeğide ölçümde kendine arkadaslar birbirimizin kafasını bulandırmayalım lütfen yaaa herkesin bünyesi farklı....
kızlar sabah hastanedeydim.
devlet hast. gittim. öceden özele gidiyordum. tam 2.5 saat ayakta bekledim.
kadın bebeğime bile bakmadıne gerek var zırt pırt bakılmaz. Amerikada 7 ayda bir kez mi ne bakıyorlar dedi.
hiç ama hiççç ilgilenmedi. kan tahlili istedi onun sonucunuda taaaa Pazartesi alacağım
üstelik ben de sancı oluyor arada. sol tarafıma girip çıkıyor. ülseratif kolit var ben de, ondan olabilir mi dedim. evet olur, hamilelik tetikler tarzı moral bozucu şeyler söylediben de aksine ilaçları kesmemem rağmen çok iyi olduğumu, atak dönemine girmediğimi söyledim
kadın resmen felaket tellalı gibiydi.
doktor bir şey demedi bari siz teşhis koyun:sürekli halsizlik ve arada baş ağrım oluyor. üstelik 2 gündür sancı girip çıkıyor. sizde de oluyor mu?
bu arada eşimin yaşlı bir akrabası biz de. sabah onuda hastaneye götürdüm. dün biz de kaldı hastane yakın diye. biraz önce geldik ve şuan yatıp uyudu, ben de uzanacağım. normalde misafiri çok severim, Allah'ım günah yazma ama hiç ağarlayacak dermanım yok. dün öğlenden habersiz geldi, akşama yemek vs...o kadar zor hazırladım ki. bu gün de gitmeyecek sanırım
kızlar sabah hastanedeydim.
devlet hast. gittim. öceden özele gidiyordum. tam 2.5 saat ayakta bekledim.
kadın bebeğime bile bakmadıne gerek var zırt pırt bakılmaz. Amerikada 7 ayda bir kez mi ne bakıyorlar dedi.
hiç ama hiççç ilgilenmedi. kan tahlili istedi onun sonucunuda taaaa Pazartesi alacağım
üstelik ben de sancı oluyor arada. sol tarafıma girip çıkıyor. ülseratif kolit var ben de, ondan olabilir mi dedim. evet olur, hamilelik tetikler tarzı moral bozucu şeyler söylediben de aksine ilaçları kesmemem rağmen çok iyi olduğumu, atak dönemine girmediğimi söyledim
kadın resmen felaket tellalı gibiydi.
doktor bir şey demedi bari siz teşhis koyun:sürekli halsizlik ve arada baş ağrım oluyor. üstelik 2 gündür sancı girip çıkıyor. sizde de oluyor mu?
yarin kontrolumvar ve cok dengesiz gidiyor vaziyet. karin agrisi falan oluyor aksamlari. o kadar tirsiyorum ki artik deliye vurdum ben de
napiim olcak belli zaten. bize kaderin kaza kismini yasamak dusuyor. bekliip gorcess :)
Ayni dengesizlik bendede var bende yarin gidiyorum doktora sabah erkenden pek heyecanliyim
benimki aksam son randevu. acaba randevularimiz denk gelicek mi bi ara merak ediyorum bazen :)
Bakarsin bigun denk gelir :)) kirmizi karanfil takarim beni tanirsin ama soyle bir durum var ki ben bagdat caddesindeki poliklnige denk getirmeye calisiyorum rukset hnm ordayken gidiyorum kolayima geliyo orasi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?