2011 Aralık Anneleri

Allah sonunda bu gunleri de gosterdi.. Coook sukur. Darisi tuuumm bekleyen arkadaslarin basinaaa

herkese merhaba

allah tüm bebeklerimize sağlıklı, mutlu, analı, babalı bir ömür nasip etsin inşallah.
doğum yapan annelerimizi tebrik ediyorum, darısı biz bekleyenlerin başına

biraz geçmişe göz gezdirdim, iki konu var takıldığım. bunlar hakkında bir eğitimde öğrendiklerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

birincisi; yenidoğan bebeğin banyosu.
benim doğum yapacağım hastanede yenidoğan banyosu yaptırmıyorlar. nedeni ise bebeğin vücudunu kaplayan verniks adı verilen tabakanın, bebeğin cildi tarafından emilmesini beklemek gerektiği. bu verniks ne işe yarıyor derseniz, bebeğin bağışıklık sistemini güçlendiriyor. sihirli bişey yani :) dediğim gibi hastanemde sadece silme banyosu yapılıyor ve bebeğin cildi bu verniksi tamamiyle emene kadar ilk birkaç gün bizlerin de silme banyosu yapmalarını öneriyorlar.

ikinci konu, buhar makinaları.
yine aynı eğitimde, bebeğin odasında kullanılan buhar makinalarının uzun vadede bebekte astım vesaire gibi hastalıklara temel oluşturduğu söylendi. o yüzden hiç kullanmamak en güzeliymiş. kaloriferlerin üzerine bir bardak su koyarak nem sorununu çözebileceğimiz söylendi. ama gene de ben kullanacağım dersek de, bebek odada değilken cihazı yarım saat kadar falan çalıştırıp, durdurduktan sonra bebeği odaya almamız gerekiyormuş. yani bebek odadayken cihaz çalışmayacak.

bunları sizlerle paylaştım ama yanlış anlaşılmak istemem. nacizane tavsiyelerimdir. gene de her halükarda tercih sizin, anne olanlar sizlersiniz

herkse sevgiler

dün dr kontrolümüz vardı 51 cm 3400 gr olmuş bebeğim tabi yanılma payı olduuğunu unutmayalım

Süreekli ev toparlıyorum gene batıyor dağılıyor doğuma temiz gitme hayalimde olursa tam olacak vücut temizliğimide hamama gittim ağda sayesinde hallettik ama doğum 40 haftayı bulursa jilet yapcaz mecbur
Geceleri bende uyuyamıyorum en az 7 kez kalktım tuvalete sağıma soluma dönmem 10dak. Alıyor resmen..

Allahım sancımız gelse yada suyumuz evimizi toparlayıp gitsek hastaneye açılmamız tamamlanmış olsa pıt diye doğursak

Kolay doğuma öyle ihtiyacım varki kayınvalidem komşum ameliyat oldu kemoterapiye başlandı annemin kolları rahatsız yarım kiloyu zor taşıyor bırakin onların bana yardım etmesini benim onlara yardım etmem lazım

İnş. Doğum sonrası .abuk toparlanırız.. ben artık doğurmak istiyorummm

Enteresan bi sekilde bizim etraftada herkes grip o yuzden bi basimiza oturuoruz. Kimsenin kimseye bi faydai yok aslinda :)

Bende henuz dogum yapmadım 36. haftamdayım Tüm doğum yapanlar geçmiş olsun darısı başımızaa :) buarada bebegımın bası 31 haftada donmemıstı yazmıstım 35,haftada kontrole gıttım donmus normal yapabılıyormusum yanı o yuzden donmedıyse hıc panık olmayın 1 saat kala bıle donebılıyormus

Bebişlerimizi öptürme elletme konusunda bende titizim kımse opsun istemıyorum kı sızlerde opturmeyın minicik bebegı öpcekler nolcak kı bır mıkrop gecerse ugras haftalarca

Önümüzdekı hafta sonu bende ızne cıkcam ınanırmısınız yurumekte zorlanıyorum artık öyle yoruldumkı anlatamam ayaklarım kaldırmıyor kızımla benı artık :) vücudum agrıyor sıkıldımda artık bıran once dogum yapmak ıstıyorum rahat hareket edemıyorum kaplumbaga gıbıyım

aynen bende senin gibiyim cnm doguma gıdecegım zaman evım düzenlı derlı toplu olsun istıyorum ama evde ıkı dagınık cocukla bu cok zorr oluyor bu aralar onun sıkıntısı bastı benı babamız desen cok rahat nolcakkı diyor toparlanır ama ben rahatsız oluyorum cok karışınca..
bırde dogum sonrası benımde kendı kendıme bakmam lazım kayınvalıdem yaşlı hıcbır faydası olamaz annem desen aynı annen gıbı kollları rahatsız bır cuzdan bıle tasımayacan demiş doktor..başkada kımsem yok zaten inş dogumum kolay olurda kendım hemen kalkar işlerimi hallederim yoksa cok sıkıntı olur
rabbım hayırlı zamnada hayırlısıyla bır avazda kurtarsın inş hepimizi..

slm kızlar nasılsınız;biz kızımla perdeleri ütüledik bugun şimdi babamızın okuldan gelıp takmasını beklıyoruz.Babamız biraz sinirlendi ama niye ugrasıyorsun dıye napalım kv 3 senedir ılk kez ewıme gelıyor haftasonu:)))zaten uzaktan gelıyor ona hadı yapalım dıyemem...
canım Rabbim analı babalı büyütsün;ömrü güzel olsun inş.h Ece Naz'ın
kızlar doğurmayan kaç kişi kaldı?? çoğunluk doğurdu galiba ha forumda çıt çıkmıyor artık.
ben ben ben de varım ve sanırsam sonlardayım kızımın hiç niyeti yok dün dr ben hiç dogurcakmıs gibi hissetmiyorum dedim merak etme hiç bi bebek içerde kalmaz dedi

Maşallah canım bebeğineoh temizliğinide bitirmişsin bende dün ağdamı falan yapmıstım belkı catı muayenesı olur dıye ama dr bakmadı hatta hiç sozunu bıle etmedi sanırsam dogum esnasında bakacakİnşallah kolaycacık dogumlarımız olur

kızlar doğurmayan kaç kişi kaldı?? çoğunluk doğurdu galiba ha forumda çıt çıkmıyor artık.

ben kaldım ben doğuramdım gitti 16sına kadarda doğuramıycam sanırım 16sında sezeryan oluruz artık normal doğurmak banada nasip olmaz...
zaten sanırım destina demişti sonunda burda normal doğum bekleyenler kalıcak gibi görünüyor doğuran doğurana bizde tık yok :) ahh hayırlısıyla bir doğursak artık :)

minik kızına ve sana rabbim sağlık sıhhat versin inşallah canım rabbim analı babalı büyütsün hayırlı evlatlar olsunlar inşallah...

bu arada bizim topikte ikiz doğuran yada doğurcak olan yok galiba dimi ???:13:

catı muayenesinden sonra doğumu başlamıstı bı arkadasımın kotkutmayım senı de oyle duydum ben de hızlandırıyor dıye. cumaya benımde nst ye de gece gırıcem daha sakın oluyomus hastane dıye.ınsallah hayırlı haberlerle gelirsin doktordan. heyecanımız buyuk tabıkı gunler de gecmıyor gıbı ama son haftalrın tadını cıkarmak lazım

canim oncelikle gozun aydin olsun.yalniz bilgilerini eksik yazmissin listeye eklemek icin tam yazsan sevinirim.kac haftalik dogum yaptin hangi gun yatin ve bebeginin boyu kac cm.bunlari yazarsan eklerim canim listeye

doğum yapanlara Allah sağlık sıhhat nasip etsin güle güle büyütün bebişlerinizi...
ya ben hergün değişik ağrılar yaşıyorum dün başımın orta yerinden başlayan bir ağrıyla uyuyamadım. sürekli wcye kalkmak sıktı artık. başımın sağ tarafı yüzüme doğru inen bir ağrı. dişleriminde sağ yanı elmacık kemiğim ve sağ kulağım ağrıyor. en sonunda minoset içtim ama geçmedi. aynaya bakıyorum ama hiç değişiklik yok yani ne dişim şişmiş ne de yüzüm... annem de ben sana hamileyken yaşamıştım o ağrıları diyor. lohusalık çöküyor sana günün azaldı demekki diyor ama ben de doğru düzgün sancı yok.. birden girer anlamazsın diyor ama bu yüzümün ağrısı korkuttu beni ya off böyle şey yaşayan var mı? bu arada 38+4 olduk bugün....

benim bebek dönmedi.37.haftaya kadar dönmezse ilk bebeklerde dönme genelde olmuyor dediler.39a başladım hala ters.mecbur sezeryan olucam.büyüdükleri için sıkışıp dönmüyorlar artık.

canım mesajın çıkmadı. biz de seni merak ediyorduk. herşeyin yolunda olmasına sevindik. sevde bebeğe de maşallah. gözün aydın olsun.

çok teşekkürler :) darısı tüm hamilelerin başına

Nanancım gözün aydın kızına kavuşmuşsun, darısı bekleyenlerin başına
Allah sağlıkla sıhhatle analı babalı büyütmek nasip etsin kızını...
evdeki çocuklar nasıl karşıladı bebişi, küçükte varmı kıskançlık

benim haftam çok daha erken olduğu halde 1 ay kadar önce yaşadım o dediklerini, ya dişimin ağrısı başıma vuruyor ya da başımın ağrısı dişime vuruyor diye düşündüm çözemedim tam sebebini. hamilelikte kan basıncı artıyor (toplamda yaklaşık %40 kan miktarı artıyor hatta galiba), kılcal damarlar şişiyor bu da baş ağrısı yapıyormuş. sonrasında ikide birde burnum kanamaya başladı, daha sonra da sinüzit gibi oldum iyice, gözümün alt kısmı, elmacık kemiğim kulağım filan komple ağrıyor başım zonkluyordu. ama bir süre sonra azaldı ve geçti. daha önce sinüzit için kullandığım karbonatlı tuzlu suyu burnuma çekiyordum o kanamayı azaltıyordu, onun faydası olmuş da olabilir.
şu an çok az kafa zonklaması, çok hafif burun kanaması var, onun dışında iyiyim. inşallah seninki de geçer bir an önce çünkü zor zamanlardı, uykumu filan da etkiliyordu.

canım gözün aydın...

canım ben de bugun aynı şeyi düşündüm. ben de yeni doğmuş bebeklerin öpülmesi taraftarı değilim. ama babannesi, ananesi, halası, teyzesi bunlar zaten seninle beraber dört gözle bebeğin gelmesini bekleyen insanlar. ben arkadaş çevresinden veya daha uzak akrabaların öpmesini istemem. ama yakınlar tabi öpecek. düşünsene abinin çocuğu olacak, başka bir ilden merak edip geliyosun ve öptürmüyolar bile. bence çok üzücü. tabi bi mikrop geçse haftalarca uğraşcaz ama o mikroplar sayesinde de bağışıklığı güçlencek bebeğin. mikrop havadan da geçebilir, senden veya babasından da.onun için böyle şeyleri bence kafana takıp, doğumdan önceki bikaç gününü de keyifsiz geçirme. relax ol. ne güzel ta nerelerden görümcen gelecek, sizi saymış sevmiş, bebeği merak etmiş. bizimkinin hiç öle bi niyeti yok, ben evleneli 5.yıl, evimize sdc 1 kez geldi. düşün yani.keşke gelse de öpse.

Son düzenleme:
bebeği olan tümmm güzellll annelerin gözü aydın olsun diyerek giriş yapmak istiyorum.allah analı babalı büyütsün

Hayırlısıyla son 2 gün kaldı oğluşumuza kavuşmamıza benim bu pissss hastalıgımın korkusu yüzünden tedirginliğim ve stresim daha da arttıyor günler yaklaştıkça allahım hayırlısıyla sağlıkla oğlum doğsun bana ne oldugu umrumda değil! bikaç gündür eşime de söylüyorum; o da ağlıyor biz sensiz olamayız diyor... sağlıkla ikinizde kurtulacaksınız diyip beni avutuyor zavallım hem kızıma, hemde oğluma mektup yazdım dün. bana biraz olsun iyi geldi. paranoyakça geliyor biliyorum ama napim elimde değil.. oğlum sağlıkla doğsun varsın ben olmayayım.. cok dürüst ve iyi bir babası var gözüm arkada kalmayacka biliyorum! evlatlarımı cok iyi yetiştirir,cok sever ,cok sahip cıkacak bi adam.(kızım ilk evliliğiimden olmasına rağmen kendi kızı olsa bu kadar sevebilir bi baba!) allah razı olsun..

bu kısa süreçte dertleştik,sohbet ettik, kah güldük ,kah ağladık ama hep paylaşmayı bildik! tüm anneler ,güzel yavruları , eşiniz ve ailelerinizle ALLAH a emanet olun! hakkınızı helal edin lütfen! dualarınızı eksik etmezseniz cok mutlu olurum... kucak dolusu sevgiler güzel annecikler

Allah yardımcın olsun canım ne hastalığın vardı kaçırdım herhalde, hayırlısıyla cuma günü sağlıkla birbirinize kavuşursunuz in şallah
Moralini bozma herşey iyi olacak inşallah, allah yavrularını sana senide yavrularına ve eşine bağışlasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…