ahhh bi doğurabilsem( akşam yarım saat sıcak suya girdim. hiçbi değişiklik yok. en ufak bi sancı bile yok (
heheh bende de öyle cnmneslihan bile dogurdu maşallah hemde yarın zaten sezeryan olacaktı ama gece sancıları gelınce bugun olmuş..ne kısmet yaa sezeryan olacakların bıle sancısı gelıyorda biz normal ısteyenler bır gıdım sancı için kıvranıp duruyoruz
Slm kizlar Nasilsiniz lutfen bana dua edin sabah 4.35 ve ben dis agrisindan uyuyamiyorumm buarada bebegin tuzlanmasi ile alakali birsey soyleyim ben ilk bebegimi tuzladm yani tuzladik derken gobegi dustukten sonra ki ilk banyosuna suyun icine tuz attik hic bise olmadi sukurr benide tuzlamislar abimi ablamida bise olmamis ama herkesin sahsi gorusune saygi duymak lazim ben bi zararini gormedim
Sakın canım az da olsa tuz falan katma suyuna. Suyu bile direk uygulamak doğru olmayabilir ilk günler silmemiz gerekebilir, bir de tuzlu su bebeğin cildini mahveder. tuz bazik bir madde yakabilir.
ne güzel neslihan da kavuşmuşbebeğine darısı bize inşaallah... bu arada kramplar için kullanılan magnezyum ilacı doğumu geciktiriyormuş bilginize.... valla ben artık yürümeyi de bıraktım hergün duşa girmeyi de... vakti gelince geliyor bence... bu gece banyo yapıcam ama bebek için değil kendim için... yarın dr'a gidecez akşam gündüz dinleneyim diye.. belki gece sancım gelir hazırlıklı olayım günüm doluyor sonuçta.... bugün biraz farklı ağrılarım kasılmalar var bel ağrısı arttı.normalde akşamları yorgun olunca olurdu şimdi sabahtan beri akşamki ağrılar... nasip bekliyoruz işte....
aynen canım ya(
sezeryan olmak istemiyorum ben Fatma ya ne yapacam bilmiyorum. artık iice sinirlerim bozuldu
az kalmış canım sabret biraz daha bende sıcak suya girdim bişey değişmedi pazartesi sezeryan günümdü pazar gecesi hiçbirşeyim yokken eşimle sorun yaşadık ben ağladım çok üzüldüm gece 00.00 da ıslaklk hissettim lavobaya giderken dahada geldi büyük bir havu tuttum anyoda tamamen ıslandı şaşırdım ilk bebeğimde hiç ne su ne işaret gelmeden suni sancıyla doğurmuştum bunda hem su arkadan da işaret geldi.sabahsı sezeryan olmasaydım yine suni sancıyla olacaktı sanırım çünkü hiç sancı ağrım olmadı sabh dr gttm sakin sakin zaten eşimlede aramız açıktı saf gb bir halde grdm doğuma aslında ben bu sancı olayının olmaması ve suni sancının çoğalmasını acaba çok vitamin filan alıyoruz ya onların yan etkisimi diye düşünüyorum sancıyımı durduruyor acaba bu aldığımz ilaçlar
he bu arada hala dourmayan arkdşlar size bişey diyeceğim bende biran önce gelse diyordum heyecanla hepimiz gb ama bebeğimin göbeğinden azar azar kanama oluyor bugun yine doktordaydım 3. kavitamini vuruluyor bebeğime pazartesiye kdr bekliyeceğiz bakalım inşllh daha gelmz kan bebeğim çok ağlıyor iğneden dolayı. doktoruma neden oluyor kanama acaba 38+5 te geldi ondanmı ddm erken diyemi sorduğumda ciğerlerin tam gelişimini tamamlamadığında böyle durumlarla karşılaşılabiliyor çok korkmanza gerek yok dedi oğlum 42. haftada doğmuştu ama ne göbek ne ciğerlerinde sorun yaşamamıştık. inşllh sağlıkla gelişimlerini tamamlasınlar hayırlısıyla gelecekler zaten stres yapmayın kendinize....
maşallah neslihanda bebişide hayırlısıyla kurtulmuşlar çok şükür allah analı babalı büyütsün
düşünüyorumda açılma hiç olmazsa suni yapamayız dedi doktor. cumartesi belli olacak herşey
Sakın canım az da olsa tuz falan katma suyuna. Suyu bile direk uygulamak doğru olmayabilir ilk günler silmemiz gerekebilir, bir de tuzlu su bebeğin cildini mahveder. tuz bazik bir madde yakabilir.
evet canim ben duydum.
bizde de yapiyorlar cocugun teni kokmuyormus
canım bir fenci olarak söylemeden edemicem pardon ama sabun bazik maddedir tuz nötrdür canımyani biz aslında vücudumuzun asidik özelliği olan teri bazik bir madde olan sabunla temizleyerek arındırıyoruz... tuz belki bebekteki ödemin şişliklerin gitmesinde yararlı olabilir diye düşünüyorum...
ahhh bi doğurabilsem( akşam yarım saat sıcak suya girdim. hiçbi değişiklik yok. en ufak bi sancı bile yok (
heheh bende de öyle cnmneslihan bile dogurdu maşallah hemde yarın zaten sezeryan olacaktı ama gece sancıları gelınce bugun olmuş..ne kısmet yaa sezeryan olacakların bıle sancısı gelıyorda biz normal ısteyenler bır gıdım sancı için kıvranıp duruyoruz
he bu arada hala dourmayan arkdşlar size bişey diyeceğim bende biran önce gelse diyordum heyecanla hepimiz gb ama bebeğimin göbeğinden azar azar kanama oluyor bugun yine doktordaydım 3. kavitamini vuruluyor bebeğime pazartesiye kdr bekliyeceğiz bakalım inşllh daha gelmz kan bebeğim çok ağlıyor iğneden dolayı. doktoruma neden oluyor kanama acaba 38+5 te geldi ondanmı ddm erken diyemi sorduğumda ciğerlerin tam gelişimini tamamlamadığında böyle durumlarla karşılaşılabiliyor çok korkmanza gerek yok dedi oğlum 42. haftada doğmuştu ama ne göbek ne ciğerlerinde sorun yaşamamıştık. inşllh sağlıkla gelişimlerini tamamlasınlar hayırlısıyla gelecekler zaten stres yapmayın kendinize....
cnm bişi sorcam sana, kişisel temizlik olayını ne yaptın, ne zaman hallettin, ben şimdi 37+3 üm, bekliyorum bu şekilde temizlenmeden, niyetim 39 küsürlere kadar beklemek, inşallah hazırlıksız yakalanmam.
yarın sabah sezeryana gidiyorum.. benim için dualarınızı eksik etmeyin arkadaşlar..
yarın sabah sezeryana gidiyorum.. benim için dualarınızı eksik etmeyin arkadaşlar..
canım ben jilet ile temizliyorum ne yapayım 38den beri olacak diye bekliyorum olmuyor e ağda da olmuyor kısa olunca her dr'a giderken temizliyorum kolay oluyor jilet... sen ağda yapacaksan bekle ama sancın gelirse yapacak birşey yok jiletle...
bu arada az önce bir haber aldım tanıdık benden 4hafta gerideydi sancısı gelmiş açılması olmuş pazartesi sezeryan olacakmış yani sollayan sollayana
az kalmış canım sabret biraz daha bende sıcak suya girdim bişey değişmedi pazartesi sezeryan günümdü pazar gecesi hiçbirşeyim yokken eşimle sorun yaşadık ben ağladım çok üzüldüm gece 00.00 da ıslaklk hissettim lavobaya giderken dahada geldi büyük bir havu tuttum anyoda tamamen ıslandı şaşırdım ilk bebeğimde hiç ne su ne işaret gelmeden suni sancıyla doğurmuştum bunda hem su arkadan da işaret geldi.sabahsı sezeryan olmasaydım yine suni sancıyla olacaktı sanırım çünkü hiç sancı ağrım olmadı sabh dr gttm sakin sakin zaten eşimlede aramız açıktı saf gb bir halde grdm doğuma aslında ben bu sancı olayının olmaması ve suni sancının çoğalmasını acaba çok vitamin filan alıyoruz ya onların yan etkisimi diye düşünüyorum sancıyımı durduruyor acaba bu aldığımz ilaçlar
maşallah neslihanda bebişide hayırlısıyla kurtulmuşlar çok şükür allah analı babalı büyütsün
cnm stres yapmamaya bak relax olmaya calış stres yaptıkça daha da ötelenir..inş acılman cıkar cumartesi kontrolde..bekleyebıldıgın kadarda beklemeye calış..
nanancım haklısın bende dıger cocuklarımı 42.haftamda dogurdum ve hıc bır problem yaşamadım dogum sonrasına..dünde okudugum bır araştırma makalesinde sezeryan dahı olacak olsa bebeklerın 39.haftalarını doldurması gerektiği yazıyordu..bebeklerin akcıger gelışımı acısından önemliymiş..ama malesef bir cok doktor bunu göz ardı ediyor 38+ları bırak 37+larda bıle dogum yaptıran var..sonrasında anne ugraşıyor bebeğiyle..
canım hiç korkma.. eltim sıfır açılma ve sıfır sancıyla 41+4te yatışı yapıldı suni sancı ile doğum yaptı..
tabi ağrısından korkuyorsan epidural isteyebilirsin.. pırt diye kolaycacık doğurursun inşallah..
tuzlama konusuna gelince.. burayı okumadan önce annemle konuştum o da beni ve kardeşimi "tuzlamış".. yani banyo suyumuza çok az miktarda tuz koymuş .. en sonra da temiz su ile durulamış..
bunu da ileride terin kokmaması için yapıyorlar diye anlattı..
tabi her cilt farklıdır.. ama şükürler olsun ki ne kardeşim ne ben terleyince pis koku oluşmazazcık iğrenç oldum ama.. bakalım ben ne yapıcam..
hemide yarın için bana dua edin noluuuuyyyy...
38+0 oluyoruz.. kontrolüm var oğlum hala ters.. hayırlısıyla artık bir sezeryan günü alırıs artık.. normal doğum şansım sıfır..
şimdi de hıçkırık tuttu bebeyi.. büyüdükçe içim de tuhaflaşıyor hıçkırmasında..
stres yapma lütfen, takıldım ben sana
birden gelecektir o sancılar, ben de aynı durumdayım.
sağlıkla gelsinler de biz birkaç gün daha bekleyelim, olmaz mı
sıkma canını
:13: :13: :13: :13: :13:
çok geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum bebeğine
doğru söylüyorsun, benim doktorum da söyledi buna benzer bişey, 1 saat bile fazla kalması bebişin yaraına olur dedi
sağolun kızlar.
ama elimde değil düşünmeden duramıyorum. bir an önce doğurmak istiyorum. Allah günah yazmasın ama çok sıkıldım.
dua edin bana bol bol :))
sağolun kızlar.
ama elimde değil düşünmeden duramıyorum. bir an önce doğurmak istiyorum. Allah günah yazmasın ama çok sıkıldım.
dua edin bana bol bol :))
bugun tekrar temızlık yapılıyor benımde hersey dıpbucak yıne temızlendı nevresımler degıstı barı bu sefer bende fazla beklemeden dogurayım dıyorumhazır heryerde temızlenmışken yarına gelıverse ne sevınırım.. inş bu gece senınde benımde imujlının ve umut2626nın sancıları gelir de yarına dogururuz
kızlar bişey soracağım size;hiç bebeğin ilk banyo suyuna tuz katıldığını duymuş muydunuz?Kv bebeği ilk banyosunu yaptırırken tuz katalım suyuna diyor tabıı eger ben ıstersembizde öle adet yok dün kv ile benım annemı aradık yok dedı ben yapmadım öle bişi.Aranızda tuzlayan var mı ya da duyan???
Birde bebeği hastaneden gelınce hemen yıkayacak mısınız yada göbeğinin düşmesini mi bekleyeceksiniz??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?