slm kızlar ben 2011 hazıran annelerınden esra yenı dogum yapmıs arkadasların bebeklerı hayırlı ugurlu olsun bebeklerını beklıyen anne adaylarıda bızım gıbı sağ sağlım yavrularını kucaklarına almayı nasıp etsın allahım .. göğüs catlakları ıcın onerecegım sadece lansinoh ısımlı bır krem cok yararını goreceksınız bırde sut artırıcı olarak humananın stil tee cayı var ondan ıcın bol bol sakır sakır sut yapıyor bılgınıze... kendınıze ıyı bakın :))
Selammm arkadaslarben bugun Dr.uma gittim Izmirdeki Kordon klinik Ibrahim ....veee dogumuma bu kdr azz kalmisken Dr.umdan bnm dogum tarihi zamanimda 1 gunluk tatil planini duydum.sok oldum.cunku normal bir dogum olcagi icin beni strese sokmasinin anlami yoktu belki beklenen gunde dogmayacak degil mi! burdaki anlasilan zaten Dr.un beni sezeryana tesvik etmesi ama ben bu kdr normalken aslaa sezeryan istemiyorum.cook canim sikkin.aylardir ozel muayene oldugum bir Dr.resmen yari yolda kaldim.tabiiiii sezeryaninin saati belli iken o kdr da muayene hastasi alirken ne gerek varr saati belli olmayan dogumla ugrasmaya dimi ya kendi de hakli...
pofff((( bana yardim edin lutfen nerede ve hangi Dr.la dogum yapabilirim???
cok teşekkürler cnmbizim gelinde haziranda dogum yaptıgı için ara ara bakıyordum bende ozamanlar sizin topiğe..ek gıdaya başladı sizin kuzucuklar artık ne güzel..rabbim sizin evlatlarınıza da saglık sıhhat versin..
cnm ya normal dogumda hangı gün olacagı hıc bellı deılkı nasıl tatile gidecegi o tek güne denk gelebılecegını düşünüyor kı doktor..daha 37+lardasın..bak bizlerin 40haftası dolmak üzere hatta 41haftası dolmak üzere olan arkadaşlarda var ve hala beklıyoruz yanı hemen 40 dolunca dogum olmuyor..ya önce ya sonra..bılınmez..şimdiden tatilde olacagını söylemesi cok sacma olmuş bence..hakkında hayırlısı olsun..ama herşeyin yolundaykende sakın sezeryanı düşünme derim sırf doktordan dolayı..
kesinlikle oyle saka gibi ya cok cnm sikildi resmen ticarete dokulmus bu is.ortadan ikiye de ayrilsam normal istoyorum dedim hep ztn.Allah bi mani de vermesin ins.kesinlikle bir daha muayeneye bile gitmeyecegim simdi kendime Dr. arastiriyorum.
cnm inş gönlüne göre ıyı bır doktor bulabılırsın..benım doktorum bu konuda sagolsun cok özverili birisi..dün kontrole gıttıgımde gece 4bucuktan beri ayaktaydı ve bana da bu gece de gelebılır yarında olablır pazarda olabılır ne zaman olursa ararsın dogumu yaptırırız dedi..bu bir doktor için hiç kolay olmasa gerek..heran ne olacagını bılmıyor belkı gecenın bır yarısı arayacam belkı pazar tatıl gununde arayacam..ve gelecek..işte bır cok doktor butur şeylere maruz kalmamak için sezeryan yaptırmayı tercih ediyor mesai saatlerinde planlı programlı dogumu gerçekleştiriyor..yani işin maddi boyutundan öte bırde manevi kısmı var..normal dogumda bır doktor saatlerce hastasıyla ılgılenırken sezeryanda yarım saatlık işi var..rabbım hayılı doktorlara düşürsün inş..[/QUOTE
budur Doktorluk kesinlikle! Allah bir avazda kurtarsin cnm seni de,saglikla al bebisini kucagina
peki hangi sehirdesin??
Izmirden kimse yok sanirim bana yardim edebilecek bilgi verebilecek((((
kızlar ben doktordan geldim. yine sancı çıkmadı :)) Salı çantanıda al gel dedi. açılma var mı diye salı muayene edecek. suyu iyiyiymiş şimdilik bir problem yok dedi çok şükür.
inş güzel haberlerle gelırsın cnm..doktorun herşey yolunda dıyorsa endişelenme cnm..bebekler 40haftadan sonra +10-15gün daha bekleyebılıyorlar..yanı ılla 40doldugunda hamılelık sona ermesi lazım dıye bır sey yok..bır cok kadın 41.haftalarında dogum yapıyor..yeterkı bebek ıyı olsun içerde..
bugün bende de sancı çıkmadı :/
bebeğim doğum kanalına inmemiş. vajinal muayenede belli oldu. hiç ilerlemediğini ben hissediyorum zaten hareketlerinden
bugün 40. haftamız bitti.
ve doktorumuz çarşamba yeniden nst'ye alacak. o günkü nst sonucuna göre ya o gün ya da 41. haftanın sonunda yani cuma günü sezeryana gireceğim.
41. haftadan sonra beklemenin riskli olacağını söylüyor doktorlar.
benim tarihim son olarak, 23 aralık. şimdiden herkese kolay doğumlar diliyorum.
arada kendiliğinden gelir mi dedim doktora, sürpriz olur dedi.
ilk gebeliklerde 40. haftanın sonuna kadar doğum kanalına inmemişse bir bebek bundan sonra kolay kolay inmezmiş.
benim durumum budur kızlar
sevgiler.
benim için 41. haftanın ya ortası ya son günü artık
bugünkü nst ve vajinal muayenden çıkan sonuç bu.
herkese sağlıklı ve hayırlı doğumlar olsun.
normal doğum için ben bekleyebildiğim kadar bekledim. bundan sonrası bebek için risk oluşturabilir dendiğinden beklemek istemiyorum. zaten doktorum buna izin vermez.
yalnız benim durumum bu diye herkesinki böyle olacak diye bişey yok. doktorlarımız hepimiz için ayrı ayrı en doğruyu söyleyecektir eminim.
sevgiler
Kızlar, doğum kanalına 40. haftadan sonra girmez diye kesin bir şey var mı? Ben doktoruma pazartesi sorcam da, sancılar basladığında da , yani doğum başladıktan sonra da doğum kanalına girebiliyomus bebekler, öyle duymuştumBen hala çok sık idrara çıkmıyorum ve idrar kesemmde baskı falan hissetmiyorum, burdan hala doğum kanalına girmediğini çıkarabilirim sanırım
cnm hayırlısı olsun kanala inmediyse zaten zorinş saglıkla sıhhatle kavuşursun bebişine 23aralıkta..
Kızlar, doğum kanalına 40. haftadan sonra girmez diye kesin bir şey var mı? Ben doktoruma pazartesi sorcam da, sancılar basladığında da , yani doğum başladıktan sonra da doğum kanalına girebiliyomus bebekler, öyle duymuştumBen hala çok sık idrara çıkmıyorum ve idrar kesemmde baskı falan hissetmiyorum, burdan hala doğum kanalına girmediğini çıkarabilirim sanırım
inşallah canım, teşekkür ederim.
kendimi aylardır normal doğum diye şartladıktan ve bunu çok istedikten sonra sezeryan olacak olması biraz üzdü tabii ama önemli olan bebişin sağlıklı olması. allah başka üzüntülerden korusun hepimizi
gerçi destina da yazmış ama aynısını söyledi doktorum.
kesin değil tabii istisnalar vardır ama ilk gebeliklerde bebek doğum kanalına daha erken inmeliymiş.
bana doktorumun dediği, bu haftaya kadar inmediyse bebeği riske atmanın manası yok
benim açılmam da yok, açılma olmadığı için, bebek kanala inmediği için suni sancının da anlamı yok. yani benim için olan durumdan bahsediyorum.
inşallah senin bebeğin sana bir ayrıcalık tanır ve kanala iner, yüzünü güldürür
olmaz olmaz diye bişey yoksıkma canını .
herkese günaydınnnn güzel bir pazar geçirmeniz dileğimle
(gerci en güzel pazar dogum yaparsak gececek ya neyse)
bu geceyide sessiz sakın geçirdik sabahta uyku tutmadı kalktım oturuyom bari kocacıma süpriz yapayım dedim kahvaltıya hamur işi bişeyler yapıyorum uyandıgında cok mutlu olacagına eminimmm
elimden başka bişey gelmiyor vakıt gecmiyor bişeylerle meşgul olayım desem karnımdan dolayı bır cok şeyi yapamaz durumdayım..temizlik yap yap nereye kadar..eşim diyor yakında korkarım bizi bile makınaya atıp yıkayacan bu gidişle..off off ne yapsakta şu vakit geçse..yemege sardım o daha da kötü hem ben hem bebek beslenip duruyoz
kızkardeşim takılıyor sonunda kılodan doguramadan kalacan diye
Seplem,Nusya sizler naptınız varmı gelen gidennn
canım bu gunlerınn tadını cıkar bebegın dogdumu ılgılenmekten arıcan bugunlerı ınsallah sag salım alırsın kucagına bebısınide can skıntın gecer :) annem derdı skılmaya vakıtın olmıcak walla ole oluyormus
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?