2011 Aralık Anneleri

masallah masallahh benım ılk bbebegim bu kadar olcagını hiçç tahmın etmemıstım benımde gelmedı sancım gunum dolana kadar bekledım ama gelmedı ınsallah kortugun gıbı olmas gelır sancın

merhabalar.canım bugun cok sıkkın.dogumum 21 aralıkta sezeryanla olcak.annem geldı gecen pzt gunu.sagolsun yardım edıyor falanda agzı hıc durmuyor.sureklı ınsanlara laf sokan sonrada ben ne dedım dıyıp alınan bırı.cok sıkılıyorum artık onun bu huyundan.aksam gozunde arpacık cıkmıs.anne dedım havluları ayıralım bızede gecmesın.tamam dedı.benımkını kapının koluna as dedı.astım sabahta havlusunu benım banyo havlumun yanına asmıs degıyor benım havluya.esımde dedıkı anne bak senın havlun degıyor sonra bulasacak hastalık dedı.vay efendım ne varmıs onda.bısı mı varmıs sankı.esım dedı hayır benım ıcın farketmez ama bak hazele gecerse kotu dedı.zaten bana hazel dedı ayıralım dıye falan fılan bende yattıgım yerden duyuyorum.ya dedım senın bızı dusunecegıne bır de alınganlık yapıyorsun ben demısım dıye.senın benden once demen demen gerektı .zoruna mı gıttı sımdı bır havluyu ayırmak.kızdım hatır gonul olayı yapamıycam saglık soz konusuysa.bende cektım gozde ıltıhap olayını aylarca damla ve merhem kullandım.e sımdı hamıleyım emzırcem nasıl kullanayım o kortızonlu ılacları dusunmesı gerekırken boyle konusuyor.tamam baska yere asalım dıyıp kapatabılırdı olayı.laf sokuyor sonrada ben cok uzerıne gıdıyormusum.gerek varmıymıs kalp kırmaya.yaaa ozaman lafını soyleyıp cekılme kenara.bende cevap verırım dedım.esım kızdı cıktı dısarı.annem agladı cekıldı bı odaya.kahvaltı edecektık kaldı hersey.açım bebegım aç ama canım bısı yemek ıstemıyor.ya benım kendı annem bana bunu yapıyor.evımde huzurumu bozuyor .cok uzgunum son zamanlarımda bunları yasıyorum

canım senın stresın onlarlada gecmıs olabılır zaman azaldı ya sen canını skma rahat olmaya bak az da olsa bıısyler ye bebegın ac kalmasın takma kafana bısıyı bazı seylerı gormezlıkten gelmneye calıs haklısın ama napıcan yapıcak bıısy yok

masallah masallahh benım ılk bbebegim bu kadar olcagını hiçç tahmın etmemıstım benımde gelmedı sancım gunum dolana kadar bekledım ama gelmedı ınsallah kortugun gıbı olmas gelır sancın

inşallah cnm inşallah..ilk bebekte zorluklar oluyor ama 2ciler 3.culer bır daha böyle zor gelmıyor neler yaşayacagını bılıyorsun az cok tecrubelısın hayatın cocuklu yaşama uyum saglamaya alışmış zaten..oyuzden ılkinde böyle zor gelır cnm ama rabbım nasip ederse 2.bebeğinde herşey daha kolay olur..

kızlar bende cok hüzünlendim şimdi bı tuhaf oldum eskı iş arkadaslarım yemege gitmişler faceden resımlerını gordum oysa mart ayında yapılan yemekte bende wardım calısıyordum zaman cok cabuk gecıyor üzüldüm nedenı bılmıyorum ama uzgunum

günaydın kızlar

yok Fatmacım yokkkkkkkkk her zamanki gibi çok sakin bir gece geçirdim D
canım bugunlerinin kıymetini bil doğunca daha zor derdi bazı arkadaşlar. valla hiç anlamazdım şimdi çok iyi anlıyorum. doğumdan beri günde en fazla 3 saat uyuyabildim, dün gece ise hiç uyumadım, birazdan kızımı doyurup uyuyacağız beraber.(umarım)

canım insallah herşey istediğin gibi olur. allah herkese hayırlı doğumlar nasip etsin.

kızlar kusura bakmayın biraz psikolojim bozuldu. pek fazla giremiyorum. kızım sütüm olmasına rağmen emmeyi pek beceremiyo. ben de hala ısrarla emzirmeye çalışıyorum mama hiç vermedim. ama o kdar az emiyor ki dün geceden beri göğüslerim taş gibi oldu ve kafam kadar. hal böyle olunca kzıım hiç tutamıyor, kocaman bir top nasıl tutsun. gece falan nöbetçi eczane aradı eşim sağma mkinesi yada pompa fln almak için. öyle acayip bi yerde yaşıyorumki giresunun merkezinde pompa yok. neyse bu sabah markette annem bulmuş. sağdık kzım içti. ama ben benden geçtim artık. ne uyku var ne moral. allah herkesin yardımcısı olsun. perişanım. bana da yardım etsin rabbim. bu arada doğuma 76 ile gitmiştim, şuanda sdc 72.5kiloyum(ztn kızım nerdeyse 3 kilo doğdu. tabi 5 kilo serum yedim. acaba ondan mı? bütün sezeryanlı arkadaşlar bu kdr çok serum yediniz mi bende mi var bi acayiplik?of keşke tek dert kilo olsa.

cnm ya son günlerin gerginliğinden bazı şeylere tepkımız daha fazla olabılıyor..annenide hoş gör cnm bazı şeyler yapı karekter değişmez..onu da öyle kabul edeceksin bak annelik hıc kolay deil 9aydır ne sıkıntısını cekıyoruz daha da dogduktan sonra allah ömür verdiği sürece devam edecek tüm bunlar..oyuzden keşke fazla üstüne gitmeseydiniz annenin..eşinin anneni uyarması cok hoş olmamış bence öyle söyleyene kadar hiç birşey demeden alıp yerini değiştirseymiş..senin söylemen batmaz annene de eşinin söylemesi agırına gıdebılır..neyse inşş düzelir durumlar..sende ac durma bebeğine yazık onn için ye bişeyler..anneninde gönlünü almaya bak sonuçta ne olursa olsun annen o senin..

canım suan calısıyor olsan bıle yada o yemege gıtmıs olsan bıle rahat edemeyecektın oyle dusun.o sandalye tepesınde ınsan rahat olamaz zaten.bebısını sag saglım kucagına alınca yıne arkadaslarınla gezersınız yemege gıdersınız:) gecıcı bır donem bu.bu sıralar herseyden uzak kaldık zaten.ama bır yere gıdıp gezmek ıstesek bıle ben kendı adıma rahat edemıyorum.zırt pırt tuvalet ıhtıyacı.bebegın agırlıgı rahım kasılması zor oluyor oyuzden gıtmemek daha ıyı dıyorum.

neslihancım en başta kıloyu hıc dert etme cnm daha cok yenı dogum yaptın bıraz zaman tanı hala vucudunda şişlikler var atılmayan..zamanla bak gör normale dönmeye başlıyacaksın ama kendine zaman tanı..emzirme konusunda da emmediği zaman sütleri elle yada pompayla boşlat ki süt kanalları tıkanmasın..ve ısrarla emzirmeye devam et cnm mutlaka sonrasında emmeye başlıyacaktır bazı bebekler ınatcı olabılıyor..ve ik günler ılk bebekte ınan bana herzaman cok zor gelır annelere ama bır kac hafta sonra herşey düzene gırmeye başlıyacak normale döneceksin..suan hormonlarında cok buyuk etkisi var üzerinde..9aydır bir canlıyla yaşayan vucut bır anda boş kalınca halıyle bocalıyor..herşey ıcın bıraz zamana ıhtıyacın var cnm..bır kac hafta sonra herşey daha guzel olacak ınan bana:)) öptüm seni ve kuzucugunu:))

canım, esım de kotu bır sekılde soylemedı kı.annemı bılıyorum uyarmadan dıkkat etmıyor.mecbur soylemek gerek kı farkına varsın.ben bu bebegı cok bekledım.esımle bız yasadık o kotu gunlerı.anneme bıle soylemedım.kımse bılmedı yasadıklarımızı.ne olursa olsun cok dikkat etmeye calısıyoruz herseye.tamam dıyebılırdı.bu kadar uzatıp germenın anlamı yoktu kı.esım zaten terbıyesızlesmıs olsa ben ızın vermez mudahale ederdım oan.ama oyle bısı de olmadı.torununu dusunse bu duruma neden olmazdı.odaya kapanıp ılgı beklıyor.kımın ılgıye ıhtıyacı var onun mu benım mı.ben onun yuzunden stres olmak zorundamıyım.

suanlık pek dusunemeıorum ıkınıcıyı ama zamanla bakalım hayyırlısıysa allah nasıp eders

kızlar kusura bakmayın biraz psikolojim bozuldu. pek fazla giremiyorum. kızım sütüm olmasına rağmen emmeyi pek beceremiyo. ben de hala ısrarla emzirmeye çalışıyorum mama hiç vermedim. ama o kdar az emiyor ki dün geceden beri göğüslerim taş gibi oldu ve kafam kadar. hal böyle olunca kzıım hiç tutamıyor, kocaman bir top nasıl tutsun. gece falan nöbetçi eczane aradı eşim sağma mkinesi yada pompa fln almak için. öyle acayip bi yerde yaşıyorumki giresunun merkezinde pompa yok. neyse bu sabah markette annem bulmuş. sağdık kzım içti. ama ben benden geçtim artık. ne uyku var ne moral. allah herkesin yardımcısı olsun. perişanım. bana da yardım etsin rabbim. bu arada doğuma 76 ile gitmiştim, şuanda sdc 72.5kiloyum(ztn kızım nerdeyse 3 kilo doğdu. tabi 5 kilo serum yedim. acaba ondan mı? bütün sezeryanlı arkadaşlar bu kdr çok serum yediniz mi bende mi var bi acayiplik?of keşke tek dert kilo olsa.[/QUOTE]

vermem sütün warsa mam felan emzır emzır bende 4 -5 torba serum yedim

canm benım bebegim 13 gunluk doıgdu yanı gecıc donem sanmıyorum sanırm lohusa depresyonundayım

selamlar herkese dün gece nasıl bir karın ağrısı ardından bel ağrısı sonra kasılmalar falan sormayın...dedim tamam bunlar doğum sancısı gece 2ye kadar sürdü hatta eşim hadi dr'u arayalım deyip durdu ben de hayır daha şiddetli olacak demişti dr boşuna arama falan derken uyuyakalmışım... sabah suyum gelir ümidiyle ama ne yazıkki sabah sadece midem bulanıyordu ve hafif bir karın ağrısıyani anlayacağınız bugün de normal doğuramadım... neyse artık yarın nasipse 12de sezeryan olacağım... böyle şeyler oluncada korktum valla bişey olursa bebeğe diye... bebek hareket ettikçe sancım arttı oğlum çıkışı aradı sanırım ama bulamadıbelki de bizim ve dr'un göremediiği birneden varki inmemiyor bebek belki de çatım dar ne bileyim artık... inşaallah yarın sağlıklı sıhhatli kavuşurum bebeğime...

canım ne güzel sevinmelisin bence sütün çabuk gelmiş bebek emmemesine ağmen bol bol gelmiş... bize de söyle sırrı nedir? bol bol sağıp ver biberonla alışır emmeye bebek şimdi ağzı küçük ondan çekmek zor geliyordur.... inşaallah bizim de bol bol sütümüzolur güle güle büyüt bebeğini

cnm suan lohusalık psikolojısınden boyle düşünüyorsun ılk 40ınız cıksın herşey daha guzel olacak..ve hayatına yıne kaldıgın yerden devam edebıleceksın sadece öncelik bebişinin olacak:))hep boyle 24saatını almıyacak yanı bu bebiş merak etme

hadi inş yarın saglıkla kavuş bebişine cnm..geceleri bende de agrılar sancılar oluyor ama uyuyunca sabah bomba gıbı başlıyorum güne hiçbirşey olmadan:))

kızlarrr bugunun dogum haberini de vereyim sizlereee

ALP_SE; arkadaşımızda kızı cerene dün gece 1.55 de normal dogumla kavuşmuş..

veeeeee her zaman kı gıbı sonnnn cümlemizzz darısı bizlere inşallahhhhhh

kızlar birde gecenlerde paylaşmıştım TURKMENGELİNİ arkadaşımızda ogluna kavuştu diye ama bebek sezeryan esnasında kı mudaheleden yada baska bırşeyden dogum sonrası

kuveze alınmış..suan durumu daha ıyıye gıdıyormuşş cıgerlerindeki suyu atamamış..inşallah dualarımızı arkadaşımızdan ve oglu TURANdan esirgemeyelim..rabbim saglık sıhhat versin

de bıran önce annesine kavuşsun mınık bebişimiz..

canımm nıye bukadar sıkıntı yapıyorsun kendıne.....git bı tokacıya kırmızı bı taç al olsun bıtsın lohusa tacı kırmıızı olmazmı benım bildiğim...:))))))))

slm cnaım nasılsınnn...görüşemıyoruzzzz...yokmu sancı falan....yoksa bekletme bence sezeryanla doğurrrr...turkmengelını arkadaşımızın allah yardımcısı olsun ınşallahh bıran once kavusur bebişinee

gercekten ınanamıyorum bılıyormusn sankı hep bole olcakmıs gıbı gelıyor 40 bıtınce bu kadar cok ezıyet etmıcek ınsallah demı ya ınsalah 40 dan snra hersey harıka olur durup durup agladıgıma degmezmıs derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…