Yaklaşık bir saat önce 05.58 de el içi kadar ılık bi akıntıyla uyandım, tuvalete gittim, iç çamaşırımı değiştirdim, biraz adet sancısı gibi bi sancı vardı...sonra yatacakken tekrar bir ıslaklık hissettim, baktım ki pembe leke...sonunda gördüm o meşhur lekeyi
Hemen ılık duş aldım, sancılar geliyo 10 dakikada bir, sayıyorum 40 saniye falan sürüyo, bazıları şiddetli bazıları daha az şiddetli gibi geldi...ara ara 7 dakikada bir geliyo...
Şimdilik bekliyorum ağzım kulaklarımda, tabi daha da şiddetlenince böyle gülebilecek miyim bilmiyorum :26:
Sancilar 4-5 dakikaya düşünce doktoru arıcam inş, aramakta acele etmiyorum çünkü suyum gelmedi, bebek de hareketli, bakalım ne zamana gelecek bebişim...
Tekrar haberdar ederim inş, darısı bekleyenlerin başına...
merhaba aralık anneleri
ben de nasip olursa mart annesi olacam.. son adet tarihime göre doğum 31 mart gözüküyor.. ama USG de 20 mart çıkıyor. yani oğlum 11 gün büyük. sizce doğum olarak hangi güe ayarlama gerekiyor kendimi
cevaplarsanız sevinirim... şimdiden teşekkürler
Cnm aslında ben de 41 i doldururum diyordum, geçen hafta çatı kontrolünde doktorum da öyle demişti..ama gel gör ki bugün bebeğin suyu azalmış ancak çarşambaya kadar idare eder dedi40+3 oluyorum... suni sancıdan da korkuyorummmmm :18:
Yaklaşık bir saat önce 05.58 de el içi kadar ılık bi akıntıyla uyandım, tuvalete gittim, iç çamaşırımı değiştirdim, biraz adet sancısı gibi bi sancı vardı...sonra yatacakken tekrar bir ıslaklık hissettim, baktım ki pembe leke...sonunda gördüm o meşhur lekeyi
Hemen ılık duş aldım, sancılar geliyo 10 dakikada bir, sayıyorum 40 saniye falan sürüyo, bazıları şiddetli bazıları daha az şiddetli gibi geldi...ara ara 7 dakikada bir geliyo...
Şimdilik bekliyorum ağzım kulaklarımda, tabi daha da şiddetlenince böyle gülebilecek miyim bilmiyorum :26:
Sancilar 4-5 dakikaya düşünce doktoru arıcam inş, aramakta acele etmiyorum çünkü suyum gelmedi, bebek de hareketli, bakalım ne zamana gelecek bebişim...
Tekrar haberdar ederim inş, darısı bekleyenlerin başına...
cnm o kadar günün ardından evladına kavuşmuşsun inş rabbim bizede nasip etsin yeni yılda evladımıza kavuşmayı..sizlerin haberleri okudukça hem gözlerim sulanıyor hemde çok mutlu oluyorum..allahım bir ömür evladınla güzel sağlık dolu günler görmeni nasip etsin inş.....sonunda ben de doğum hikayemi yazmaya fırsat buldum...
40 haftamı doldurduktan sonra hala bebeğim gelmemişti. günler geçtikçe daha da sabırsızlanıyor, biraz da tedirginleşiyordum.
bebeğimin parmakları elleri kolları tammıydı, neye benziyordu merak ediyordum.
günler geçti 41.haftama da girmiştim, hala ne bir nişan ne de bir sancı vardı... O gün akşam erken yatmıştım saat 10 sıralarında kasıklarıma vuran bir kramp beni uykumdan uyandırdı. krampların arkasının gelmesini bekledim bir saat kadar, gelmedi, uyuyakalmışım. gece birden ılık bir sıvının geldiğini hissettim. aniden yataktan fırladığımı hatırlıyorum saate baktım, 3:00... ayaga kalktığımda da her adım atışımda ılık sıvının bacaklarımın arasından aktığını hissediyordum, sakin bir şekilde eşimi uyandırdım, "suyumun geldi galiba, ben bir duşa gireyim" dediğimde eşimin yataktan, gözlerini faltaşı gibi açarak bi saniye bakıp fırlayarak kalktığını hatırladıkça hala tebessüm ediyorum.
duşumu aldım dua etmeye çoktan başlamıştım zaten, bir yandan dudaklarım dua mırıldanıyor bir yandan da son hazırlıklarımı yapıyordum. evet artık hazırdım. hastaneye gitme vakti geldi.
hastaneye vardık, gelen suyun amniyon sıvısı olup olmadığına bakmak için test yaptılar, yatışım yapıldı. Açıklığıma baktıklarında 1 cm olduğunu ve daha bebeğin yukarıda olduğunu söylediler. o anda keşke yürüyüşlerime hiç ara vermeseydim son ana kadar diye düşündüm. son zamanlarda yürüyüş yapmayı ihmal etmiştim. tecrübesi yüzünden okunan bir ebe, bir gün kadar sancı çeker doğumunu yaparsın demişti, bir gün mü? ne kadar uzun bir süre.. oysa ki ben bebeğime bir an önce kavuşmak için can atıyordum. Tabi o zaman nerden bilebilirdim ki sancılarım 2,5 gün sürecek… açılmam az olunca bir saatlik, on dakika dinlenmelik, yürüyüşlere başladım hastanenin içinde, hala çok değişiklik yoktu, bir gün sonunda toplam 4 saat yürüyen ben halsiz düşmüştüm, öğünlerimde hep sıvı yemekten helak olmuştum, katı yiyecek yasaktı. Bir gün boyunca açıklık anca 3 cme çıktı, az da sancilarım başladı ama aralıkları değişkendi. doktora çok yorulduğumu, artık yürüyemeyeceğimi söyleyince, suni sancı vereceğini söyledi. O ana kadar açılmam olması ve suni sancı almamak için hep bir ümidim vardı, o ümit birden yok oldu. Suni sancı hakkında hiç iyi şeyler duymamıştım.
Sancıyı verdiklerinde artık giderek artan ve şiddetlenen sancılar başladı. Bir gün boyunca ağrılara dayanmaya çalıştım. Dayanamayacak gibi olduğumu hissettiğimde epidural vurulmasını istedim. Epiduralden sonrası ağrısızdı, doktorum daha önceden epidural almadan bu kadar uzun sure sancı çekip dayanabilmemi takdir ettiğini söyledi. Sondayı da taktıktan sonra yarım gün kadar daha sürebileceğini sabırlı olmam gerektiğini söyleyip gitti.
Tam iki buçuk gün süren bekleyişin ardından artık doğum vaktinin geldiğini anlamıştım, aşağı tarafımda büyük tuvalet ihtiyacı hissii artmıştı, o anda doğum ekibi içeriye girdi. Derin bir oh çektim, nihayet oğluma kavuşacaktım. Içimden kahkaha atmak, havalara zıplamak geliyordu. Yarım saati bulmadı birden bir rahatlık çöktü üzerime, o anda minik bir ağızın ağlama sesi geldi kulaklarıma… inanamadım, Allahım sen ne büyüksün, sana inanmamak ne mümkün, sen varsın ve teksin, çok şükür… hemen kucağıma verdiler kordonunu kesmeden, ılık ıslak kaygan minik eller, bacaklar, burun,ağız…, hepsine baktım tek tek hepsi de tamdı ve çoook güzellerdi. Kordonunu eşim kesti. Eşimin yüzünde bu ana kadar hiç görmediğim bir huzur ve şaşkınlık vardı, galiba benim de öyle… temizlediler bebeğimi kucağıma yine verdiler, bu arada dikişlerimin tamamlanmasını sabırsızlıkla bekliyordum.
Artık 14 günlük olduk, birbirimize daha da alıştık. Onun bir bakışı dünyalara bedel. Geceleri uykusuz bile kalsam hiç önemli değil. Ben daha once nasıl yaşamışım bilmiyorum. Dünyama hoşgeldin bebeğim… seni seviyorum.
mrbynarkadaslar carsamba aksami hastaeneye yatisim yapildi duzenli sancim cikti suniye gerek kalmadi sabah 4 e kadar bekledik acilma 4 oldu suyumu getridiler sonra epudurel yaptilar rahatladim ama sonra agrilar gene basladi ogleye kadar bekledim acilma 9 olmus dogum basliyo dedi ebe doktorumu cagirdi 1 bucuk saat ikindim 30 u gecik epudurelin etkisimi gecti anlamadim sancim coktu esimde her anda yanimdaydi bebisimizin basi geldiginde sac heryeri basi nerde diye sasirdi hehe sonra doktor son ikinma dedi kuvvetlicene bi ikindim akti oglusum kollarima koydu oyle bakistik esim fotolarimizi cekti saskin cikmisim gozlerini bana dikti parmagimi tuttu oylece kaldik hemencik es geldi 2 pirtigim var tek oda kendinden bebisin kafa buyukmus ondan cok zorlamis 3 kilo 750 grm 49 cm 22.12.2011 saat 2:56 gece geldi simdi isik tedavide bende yatagimdayim bekliyom saat gelsin sut vereyim diye cok ozledimm yarin ins cikarirlar yanlizim annemi almiyolar esimi bile gece yanliz kaliyom agliyom hep
cnm 3dogumumuda suni sancıyla yaptım..suni sancı olayı kişiden kişe göre değişiyor cnm sanırım yani bazısında kolay gecerken bazısında zor gecebılıyor..yaşamadan bilemessin..benim zor geçiyor ama gel gör işte 3kere cesaret edebıldım öldürmüyor yani:))
acılma için yürüyüş diyorlar ama ben herşeyi yaptım sancım gelsin acılma artsın dıye hıçbirşey etki etmedi..yani sancı olayıda gelecekse gelıyor gelmıyecekse ne yapsan yap gelmıyor ben kendimi cok yordum o konuda ama boş gıdım sancı gelmedi..suni sancıyla zor oluyor dogum ama sonrası güzel oluyor dogum bitince herşey geride kalıyor..inş hakkında hayırlısı olsun..kolay dogum bir dogum olur inşş.
Aslında hiç epidural düşünmüyordum ama suni sancıdan çok gözüm korktu, her an fikir değiştirebilirim.. :26:
HEMEN DEGISTIR FIKRINI BENCE EPUDUREL OL
destina canım sağol verdiğin bilgler için. ben zaten aralık annelerini de takip ediyordum senin durumunu biliyorum yani.inşallah o güne kadar biraz daha açılmam olur,mesela 3 cm açıklıkla gitmiş olsam suni sancıyla ne zaman doğum başlar?bu da kişiye göre değişir mi acaba?
Kızlar hala doğurmadım, doktorum güç bela izin verdi, sancımı evde çekmek istedim...gittiğimde sadece 2 cm açıklık vardı, doktor kesinlikle suni sancı vermicem burda çek dedi ama yok dedim, stres oluyorum..şimdi evdeyim, sancılar 7 dakikada bir geliyo hala, 5 dakikaya düşünce gitcem hemen, evime çok yakın hastane ve bugün hastane bomboştu çok ferahtı, sevindim...yine hbr veririm inş.
kızlra ya dikişim iltihaplandı bnm. normal doğurdum.3 tane var dikiş ama.31. gün bugün.elimi süremiyodum korkudan iyi bakamadım. drum da dikişi eritiyor diye ilaç falan da vermedi sonrası için. bi kaç gün önce batticon tarzı bi ilaç alddım ondan sürüyorum arada ama..
dün de bi şişlik farkettim.iltihap geçmiş gibi sanki, ama şişlik var napcam ben?
Kızlar hala doğurmadım, doktorum güç bela izin verdi, sancımı evde çekmek istedim...gittiğimde sadece 2 cm açıklık vardı, doktor kesinlikle suni sancı vermicem burda çek dedi ama yok dedim, stres oluyorum..şimdi evdeyim, sancılar 7 dakikada bir geliyo hala, 5 dakikaya düşünce gitcem hemen, evime çok yakın hastane ve bugün hastane bomboştu çok ferahtı, sevindim...yine hbr veririm inş.
fatma nbr cnm napıyosun nasıl gidiyo
iyi gidiyor cnm dogum yaptıgım günden beri uykusuz devam ediyomdoguma gıdecegım gece zaten hıc uyumamıştım hala uykusuzluga devam bakalım nereye kadar dayanacam gaz problemımız olmasa cok güzel olacakta geceleri gazla cok kıvranıyor yavrum
sen napıyon senın nasıl gıdıyor??
bende doğumdan önceki 2 gece hiç uyumamıştım ama şimdi biraz uyuyabiliyorum ablamlar bakıyor geceleri oğluma sadece emzirmek için uyandırıyolar benisütüm yoktu biraz geldi yetiyo oğluma şimdilik ama hala tam olarak emziremiyorum meme ucu yok malumm ama herşeye rağmen hayatımın en mutlu günleri annelik başkaymışş çok seviyorum oğlumu .cnm gaz için kimyon tarifini uyguladınmı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?