kızlar fenalardayım bizzim oğlanın alt dişleri çıktı üstlerde çıkacak galiba göğüsümü ıssırıyor ve yara oldu sağ göğsümü emmek istemiyor haliyle süt azaldı o göğsümde doymuyorda sol hem yara hemde süt doldu şişti ağrıyor sağıyorum ama tam acısı dinmiyor.. birde şey sorcaktım ne yapıyorsunuz gün içinde oyuncakları bırakıp saçlarımı yoluyor ve beni ıssırmaya çalışıyor valla tuvalete gidemiyorum ben olmazzam durmuyor kimsenin yanında sizde durumlar nasıl bu aarada sadece yuvarlanarak ilerleyebiliyoruz arada örümcekle yürüyor bizde haberler böyle sizleri merak ediyorum
kızlar fenalardayım bizzim oğlanın alt dişleri çıktı üstlerde çıkacak galiba göğüsümü ıssırıyor ve yara oldu sağ göğsümü emmek istemiyor haliyle süt azaldı o göğsümde doymuyorda sol hem yara hemde süt doldu şişti ağrıyor sağıyorum ama tam acısı dinmiyor.. birde şey sorcaktım ne yapıyorsunuz gün içinde oyuncakları bırakıp saçlarımı yoluyor ve beni ıssırmaya çalışıyor valla tuvalete gidemiyorum ben olmazzam durmuyor kimsenin yanında sizde durumlar nasıl bu aarada sadece yuvarlanarak ilerleyebiliyoruz arada örümcekle yürüyor bizde haberler böyle sizleri merak ediyorum
meraba, benim oğlumda 28 aralık doğumlu, alttan bir dişi çıktı başka yok, dişinin çıktığı ilk zamanlarda çok ısırdı yara olacak diye korktum allahtan bıraktı şimdi, ama büyük oğlumda ısırırdı ve yara olmuştu göğüslerim dişimi sıkarak emzirmiştim, yoksa emmeyi bırakacaktı, ama bir süre sonra ısırmayı bırakıyorlar, biraz dayanmaya çalış, birde ben markette slikon göğüs ucu görmüştüm yara olan göğüsler için ucuna takarak emzirebiliyormuşsun, bir dene istersen belki faydası olur, benim oğlum emekliyor, tutunarak ayağa kalkıyor kanepelerin etrafında yürümeye çalışıyor, oyuncaklarla hiç ilgisi yok, dolapların içinden, çekmecelerin başından ayıramıyorum, bir dakika yalnız bıraksam, mutlaka bir yerlere ellerini sıkıştırıp çığlık atıyor, dolap kapaklarını sürekli açıp kapatmaktan, çıkan seslerden zevk alıyor, birde abisine ve babasına çok düşkün, akşam olunca onların peşinden ayrılmıyor, bırakıp gitseler içli içli ağlıyor, canım birde ben örümceğin çok sağlıklı olmadığını okumuştum, fazla bindirme istersen, çocuk kendi gelişimini kendi tamamlasın, yani yuvarlancak, oturcak, emekleyecek sonra da yürüyecek, çocuğu oturup emeklemeden örümceğe bırakınca kas gelişimine zararı oluyormuş, tabi en iyisini yine sen bilirsin
katılıyorum bizim kızı 6. aydan sonra bindirdim parmak uçlarına basıyodu,sürekli bişeylere uzandığı için,geçen ay yürütecini kırdı da kurtulduk yenisini almadım,bırakır bırakmaz oturarak ilerleme,bugünlerde komando sürünüşü,koltıuk kenarlarında kanape kenarları,sehpa çok güzel yürüyo ve parmak ucuna basmayı bıraktı sürekli yürümek istiyo elinden tutup yürütüyoz kahkahalar atıyo,tutunup kalkıyo vs. önce hep kolaya kaçıyodu,yere koysam da hiç mücadele etmiyodu,şimdi çırpınıyo uzanıp almak için,hem evim biraz derli toplu kaldı herşeyi çekiyodu,tehlikei herşeyi de,bi gün ütünin fişini çekmişti,geri geri gitmiş Allhtan üstüne düşmedi,kışa ev sobalı o korkutuyo beni,3. diş gelecek ama çok çektiriyo,burnu akıyo,bademcikler şişmiş,ben soğuk aldığını düşünüyodum acemilik işte,dişi çıkaramadığından bademciği şişiyomuş,2 dişi 2.5 ayda tamamladı,bakalım 3. ne zaman gelcek,geceleri çok öksürüyo ciğerleri çıkıyo resmen ve sonuç bardak bardak kusma,ama kusunca parça parça yemyeşil balgam çıkarıyo,rahatlıyo ve uyuyo,onun için ne evi ne eşyaları,rezilliğimi düşünmüyom,neyseki bugün az öksürdü antibiyotik aldım ama artmadığı için kullanmayacam galiba,öksürük ve soğuk algınlığı şurubu veriyom genelikle uyurken veriyom tadını beğenmediği için kusuyo,huyu çok kötü,ama gece seslenmiyo,Allah hepimizin yardımcısı olsun,bu arda unutmadan asla kaynanayla yaşayamam memleketten uzaktayım kayınbaba da gelmeli,amannn kabus gibi,hem rahat edemeyiz,onlar da biiyolar anlaşamayacağımızı teklif dahi etmediler,biz afedersiniz it gibi dalaşsak ta,yarım saat sürmeden koyun koyuna sarılır yatarız,ama onlar olunca deve pire olcak,uzakta kalsınlar ve gelmesinler,görümce de istemiyom,böyle bedenimiz yoruluyo belki ama kafamız rahat,komşum iyi bakıyo kızıma yüzü güüyo orda,Allahın izniyle bişey olmaz inş. önemi olan eve gittiğimde ona güleryüzlü davranmam,çok özlüyo kuzum beni gündüz eve gittim emzirdim yanımda hemen uyudu,üzerime atlıyo,yalıyo ısırıyo deli oluyo beni görünce,babasına da aynı akşam eve gelince ağlıyo kucağına alınca hemen susuyo,kulaklarını çekiyo,oynuyo vs. inş. ailemde göremediğim o sıcak yuvayı çocuğuma fazlasıyla yaşatırız
geçmişler olsun .Rabbim bebişlerimizi korusun.
öksürük içinde ; bebeğin göğsüne ve sırtına bal sürün geçer inşallah.
merhaba
dün adet oldum çok şükür:))
yani hamile değilmişim. Hani Allah hayırlısını versin ama hamileysem diye çok korkmuştum. kesinlikle hazır değilim... oğlum 4 yaşına gelene kadar da düşünmüyorum. tabi nasip...
KIZlar bugun doktora gittikkkkkkkkkkk oglus 10 250 kalmis 77 olmus boy oksuruk geniz akintisindanmis surup damla verdiiiii cok uzuldum kilosuna cok azz cokta mizmiz oldu off
KIZlar bugun doktora gittikkkkkkkkkkk oglus 10 250 kalmis 77 olmus boy oksuruk geniz akintisindanmis surup damla verdiiiii cok uzuldum kilosuna cok azz cokta mizmiz oldu off
Canım, sen 10 kiloya az mı diyorsun..O zaman benim oğlum cılız
Oğlum 5 gün sonra tam 10 aylık oluyor ve 8.750 gram..
nasılsın karaca gorusemedık ne zamandır
bu arada yukarıda yürütecten bahsetmıssınız ..
benım resmen elım kolum ayagım o :) o olmazsa ne olurud halım bılmıyorum
ama soylede bı durum var masal 2 aylıktan berı dımdık duruyor ..yanı hıc parmak ucunda yürümedı.. sımdı sıralıyor uc bes adımdan sonra düşüyor ..
emeklemıyor hıc ama dönuyor sureklı surunuyor yuvarlanıyor ama emekleme yok gerı gerı gıdıyor bazen sonra yuvarlanıyor fılan
bı de sallanan besık benım kurtarıcım olmustu :)
İyiyim canım..
Bu arada söylemeden geçemeyeceğim..
Geçen gün bir konuda Masal'la beraber çektirdiğin bir resmi paylaşmışsın..
Sen ne kadar güzelmişsin
Canım, biz hiç yürüteç kullanmadık..
Fakat Karahan'da sıralamaya başladı..Sürekli ayakta durmak istiyor..
Kanepeye ya da kitaplığa tutunup uzunca bir süre ayakta duruyor ve sıralıyor..
Emeklemeye devam ediyor ama..Gitgide de hızlandı..
Masal gibi Karahan'da çok hareketli bir bebek..
Bazen hakikaten yoruyor beni..
İyi olsunda ne olursa olsun diyorum
yok be ne guzellıgı çöktüm resmen ama yıne de tesekkur ederım tabı
erkekler ıcın cok onermıyorlar zaten ama ben masalı 6 aylıkken koydum koyus o koyus snakı yürüyor yampadıgı yok kı sımdıden
tum cekmeler karısıtırıylıyor elınde nereden ne buluyorsa bana getırıyor ayakkabılar terlıkler heryerde
aynen napalım ıkıncı uslu olur belkı :)
Valla bu çökmüş halinse ben başka birşey demiyorum..
Ben de ikinci çocuk istiyorum..
Tek çocuğum ben..Çok iyi birşey olduğunu söyleyemem..
Yani iyi tarafları var muhakkak ki ama yine de Karahan'ın bir kardeşi olsun isterim..
Ama eğer o da Karahan gibi olursa ne yaparım bilmiyorum..
Benim de umudum uslu olması yönünde
bencede kg gayet güzel ,sağlıklı olması en önemlisi tabiki ,mesela bu rahatsızlıklarınız olmasada 500 gr eksik olsaydınızKIZlar bugun doktora gittikkkkkkkkkkk oglus 10 250 kalmis 77 olmus boy oksuruk geniz akintisindanmis surup damla verdiiiii cok uzuldum kilosuna cok azz cokta mizmiz oldu off
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?