selam benim oğlum 19 aralıkta doğdu.
1.daha dişi yok
2.katı gıdada ne versem yiyor maşaallah, 6 aydan sonra hiç ezip püre yapmadım drumuz demişti ezme diye. mesela dün taze fazulye verdim gayet rahat yedi.
3. ben hiç yürüteç kullanmadım oğlum 6 aylıkken emekledi 7aylıkken tutunarak yürüdü 9ay 13 günlükken tutunmadan yürümeye başladı şuan yerden kendi kalkıyor hatta koşuyor
4. inek sütünü çorbada veriyorum yada muzlu süt ile.
5. ellerinden tutmadan gayet rahat yürüyor.
6. yürümek için baya uzanmıştı o yüzden şuan 78cm kilosu da 10kg500gram
7. sabah 5tane cicibebeğe pekmez ceviz ve sıcak su katıyorum önce onu yediriyorum sonra 1 yumurta sarısı iştahı varsa yumurtanın beyazınıda
saat 11 gibi uyuyor o sırada 120ml mama
uyanınca saat 13 falan oluyor çorba ve yoğurt.
saat 15 gibi meyve, 17de tekrar uyuyor 120ml mama
kalkınca akşam yemeği ne yaptıysam ona da onu yediriyorum mesela bugün köfte yedi daha sonra acıkırsa çorba gece yatmadan önce gece tahılı gece 12 ve 4 te 120ml lik mama....
maşallah kuzularınıza yesin diye ne çormalar,püreler,muhallebiler,kuymaklar yapıyom bizmkine ama boş,tadına bile bakmıyo,tek yediği 3-4 cicibebe o da sadece hafta içi,bakıcının elinden zar zor,ağzı açık olduğu zaman gizlice yedirme şeklinde,çok acıkırsa da mink bi parça ekmek,2-3 yudum su,bu kadar,dişimiz 3 tane biri köpek dişi,2 altta çok geç çıkıyo dişleri,3 buçuk ayda 3 tane çıkardı sadece,kilo 10250-300 e düşmüş 1 haftada yemiyo çünkü 5 gün oldu kakasını bile yapmadı,ne gidiyoki miğdeye sütten başkaboyu 74 cm heralde,tek eliyle destek alarak yürüyo sağdan soldan,hiç hevesim kalmadı ama çocuğa kızlar,depresyona soktu beni bu çocuk,çaresizliği hiç sevmem,ufacık bi çocuğa boyun bükmek çok sinirlendiriyo beni,şimdiden avucuna aldı bizi,yarın ne faydası dokuncak bize offf yaaa
off kızlar,face de giremiyom evde bilgisayar diye yerlere yatıyo sürekli başında olursa da gözü bozulcak,babası gizli giriyo akşamları ben onu oyalıyom görmesin diye,en ufak bişeye kızıp ağlıyo,hiç sevmem mız mız çocukları,tam başıma geldi napcam bilmiyom,yemek yedirmeye çalışsam burun kıvırmalar,kaldırıp atmalar,bişey içirsem tükürmeler,gece sallayarak uyumaz oldu,kadın ayağına alıştırmış,benim ayaklarım ağrıyo,gece 12 ye kadar uyumuyo mızmızlanıyo,ağlıyo,sürekli meme istiyo,vermezsen ağlıyo,zayıflıyo miğdesine sütten başka bişet gitmediği için,keseyim dedim hırçınlaştı 10 saat aç kalsa da doğru dürüst bişey yemedi,uykusunda bile biberon almadı,artık ben de pes ettim tamam sus yeterki em dedim,çok moralim bozuk,bazen nerden yaptık diyorum,sonra pişman oluyorum,bazen de hiç yere çığlıklar atınca sinirlenip vuruyorum bi tane,babası alıyo elimden,deli ediyo bu çocuk beni,şimdiden böyle,iyiki yürümüyo,geç yürüsün aman herşeyi yıkıp döküyo zaten,moralim çok bozuk[/QUO
çalışan annesin galinba. sakin ol. kızma küçücük annesi .bebek senden ayrı kaldığı için hırçınlaşmıştır. ememkten ayırma 2 yaşına kadar memek refleksmiş. yazık annesi.ben sürekli emziriyorum. ADEM DÜNEŞ dinle burç fm de çocuk deyip geçme proğramın ismi.. çok harika bi pedegog.
off kızlar,face de giremiyom evde bilgisayar diye yerlere yatıyo sürekli başında olursa da gözü bozulcak,babası gizli giriyo akşamları ben onu oyalıyom görmesin diye,en ufak bişeye kızıp ağlıyo,hiç sevmem mız mız çocukları,tam başıma geldi napcam bilmiyom,yemek yedirmeye çalışsam burun kıvırmalar,kaldırıp atmalar,bişey içirsem tükürmeler,gece sallayarak uyumaz oldu,kadın ayağına alıştırmış,benim ayaklarım ağrıyo,gece 12 ye kadar uyumuyo mızmızlanıyo,ağlıyo,sürekli meme istiyo,vermezsen ağlıyo,zayıflıyo miğdesine sütten başka bişet gitmediği için,keseyim dedim hırçınlaştı 10 saat aç kalsa da doğru dürüst bişey yemedi,uykusunda bile biberon almadı,artık ben de pes ettim tamam sus yeterki em dedim,çok moralim bozuk,bazen nerden yaptık diyorum,sonra pişman oluyorum,bazen de hiç yere çığlıklar atınca sinirlenip vuruyorum bi tane,babası alıyo elimden,deli ediyo bu çocuk beni,şimdiden böyle,iyiki yürümüyo,geç yürüsün aman herşeyi yıkıp döküyo zaten,moralim çok bozuk
off kızlar,face de giremiyom evde bilgisayar diye yerlere yatıyo sürekli başında olursa da gözü bozulcak,babası gizli giriyo akşamları ben onu oyalıyom görmesin diye,en ufak bişeye kızıp ağlıyo,hiç sevmem mız mız çocukları,tam başıma geldi napcam bilmiyom,yemek yedirmeye çalışsam burun kıvırmalar,kaldırıp atmalar,bişey içirsem tükürmeler,gece sallayarak uyumaz oldu,kadın ayağına alıştırmış,benim ayaklarım ağrıyo,gece 12 ye kadar uyumuyo mızmızlanıyo,ağlıyo,sürekli meme istiyo,vermezsen ağlıyo,zayıflıyo miğdesine sütten başka bişet gitmediği için,keseyim dedim hırçınlaştı 10 saat aç kalsa da doğru dürüst bişey yemedi,uykusunda bile biberon almadı,artık ben de pes ettim tamam sus yeterki em dedim,çok moralim bozuk,bazen nerden yaptık diyorum,sonra pişman oluyorum,bazen de hiç yere çığlıklar atınca sinirlenip vuruyorum bi tane,babası alıyo elimden,deli ediyo bu çocuk beni,şimdiden böyle,iyiki yürümüyo,geç yürüsün aman herşeyi yıkıp döküyo zaten,moralim çok bozuk
ahhh inanki bende bazen çok sinirleniyorum vurasım geliyor öyle mızmızlıkları ooluyor ki uyutmak bazen ölüm deli ediyo beni . ama işte demekki dönem dönem oluyor böyle biraz daha sabredeceğiz inşallah bir büyüyüp dertlerini anlatsalar rahat edeceğiz inş.
morelini bozma nolur zamanla düzene girecek herşey bir sene hiç birşey yemeyip emen bebek çok var . anne sütüde besler korkma hiç benim babanem çocuklarını 2 sene sırf sadece emzirmiş kadın çocukları iri yapılı hep :) yaşına girince yemeğe başlar elbet tatlıların tadını falan alınca kendi isticektir
Kızlar çok üzgünüm. 4 gün önce kızım el ayak ağız sendromu hastalığına yakalandı. Önce vücudunda bir iki kızarıklk oldu. Önce sinek ısırığı zannettim ama öyle değilmiş. Ateşi çıkmaya ve kabarıklıkları artmaya başladı. Dr el ayak ağız sendromu dedi. Ateşi 38 e kadar yükseldi. Yaralar ağızında da çıkınca emmemeye başladı. Bu arada üstteki dişlerde çıkmaya başladı. İkisi üstüste gelince yavrum acsından hiç birşey yiyemedi. Biberonda almıyor.herşeyi kaşıkla vermeye çalışıyorum. Ama suyu yeterince içemiyor. Özellikle emmeyi bırakmasına çok üzüldüm. Farklı biberonlar denedim ama onlarıda almıyor. Tavsiyesi olan var mı?
Canım, ben hamile olduğumuz zamanlardan beri takip ediyorum burayı..Hatta sana söylemiştim..Seninle doğum tarihlerimiz aynı diye özellikle takip ediyordum seni..Bebeğini ne kadar istediğini biliyorum, ne kadar zorluklar yaşadığını, karşına çıkan güçlüklerle nasıl başa çıktığını..hepsini biliyorum..
Kızını çok sevdiğine eminim..Ama yalnızsın..Tek başına mücadele veriyorsun..Yorulman ve gergin olman çok normal..
Yine de lütfen kızına vurma..sinirlenme..bağırma..
Ona birşey olsa yine en çok üzülecek, en çok iyi yanacak olan sensin..
Ne yapsın annesi..Uyuyamıyorsa, yemek yemek istemiyorsa..Ne yapsın..
Henüz 11 aylık bir bebek..Sana muhtaç..Sevgine, ilgine muhtaç..
11 aylık bebek seni avucuna almayı ne bilir ki?
İnan bana benim oğlumda bazen çok mızmız oluyor..Tüm diğer bebekler gibi..
Ama şunu düşüyorum o zaman..
Hepsi geçici bunların..Ve her bebek geçiyor aynı dönemlerden..
Lütfen moralini bozma..Kendine de kızına da boşu boşuna üzüntü yaşatma..
Önümüzde bir bayram tatili var..Kızınla birbirinizin tadını çıkarın
İnan bana herşey düzelecek..
haklısın canım,neyseki bugün son gün önce bayram tatili,sonra 10 günlük antalya eğitimim var 5 yıldızlı otelde,eşim de izin alabildi ailecek olcaz,inş. orda yemeyi öğrenir,çocuklardan çok etkileniyo yerken,bugün eve gidemedim görevdeydim yemiş cicibebesini,bazen de beni şaşırtıp yiyebiliyo işte,o yiyince eve geçmedim ben de 15 dk işim var bitirip,eve geçcem 4 gibi de inş. yola çıkacaz,biraz deşarj olmam lazım,eliyle istiyo cadı herşeyi,dün kızarmış tavuğun iç kısmından verdim eline,uğraştı uğraştı yedi,ekmeği de öyle yiyo çok acıkınca,onun derdi kaşıkla yememek,suyu bardakla içmek,keşke dişi çok olsaydı elle yemeye çok hevesli çünkü
Kızlar çok üzgünüm. 4 gün önce kızım el ayak ağız sendromu hastalığına yakalandı. Önce vücudunda bir iki kızarıklk oldu. Önce sinek ısırığı zannettim ama öyle değilmiş. Ateşi çıkmaya ve kabarıklıkları artmaya başladı. Dr el ayak ağız sendromu dedi. Ateşi 38 e kadar yükseldi. Yaralar ağızında da çıkınca emmemeye başladı. Bu arada üstteki dişlerde çıkmaya başladı. İkisi üstüste gelince yavrum acsından hiç birşey yiyemedi. Biberonda almıyor.herşeyi kaşıkla vermeye çalışıyorum. Ama suyu yeterince içemiyor. Özellikle emmeyi bırakmasına çok üzüldüm. Farklı biberonlar denedim ama onlarıda almıyor. Tavsiyesi olan var mı?
kızlar bebeklerinize çikolata veriyormusunuz ?
birde ben pepeyi izletiyorum bazen çok izliyor onu yanlışmı yapıyorum bilmiyorum ama çok büyük kurtarıcı :)
geçmiş olsun.Allah şifa versin .bebişlerimizi rabbim korusun.
ben tv tümden kaldırdım. bence izletme.zihnini kirletme
canım iyileşince düzelir merak etme,sen sütünü sağ ki azalmasın,çekilmesin,sakin olmaya çalış,kaşıkla vereceksin az az mecburen inş. hemencecik geçer
Allah şifa versin geçer inş hemen . şimdi acısı sıkıntısı var ya ondan bi müddet kaşıkla vercen mecbur . suyu da alıştırma bardakları var ya biberon gibi onunla denesen alır belki
kızlar bebeklerinize çikolata veriyormusunuz ?
birde ben pepeyi izletiyorum bazen çok izliyor onu yanlışmı yapıyorum bilmiyorum ama çok büyük kurtarıcı :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?