2011 Aralık Anneleri

kızlar bugün giremedim nete. öğlen doktora gittim, şimdide misafirimiz var. hemen bir şey sorup kaçıcam
doktorum folik asit yazdı, vitamin almaya 3. aydan sonra başlanacak dedi. folik asiti günde 3 tane alıyordum, yani önceki doktor bu şekilde kullanmamı söylemişti. bu doktor ise 1 tane al, 3 tane fazla dedi:44: siz kaç tane alıyorsunuz? vitamine ne zaman başladınız?

bir de doktordan bugün öğrendiklerimi paylaşayım.
günde 1 bardaktan fazla süt içmemek gerekiyormuş. muhakkak 2 kase yoğut yememi söyledi, yiyemezsen ayran yapıp iç dedi.
nohut, fasulye, mercimek vs. baklagiller haftada 3 gün yenecek.
bol bol yeşillik tüketilecek.
ayrıce akşam yemeklerinde taze sıkılmış potakal suyu içilecek. ben de demir emilimi azmış, C vitamini demir emilimini arttırıyormuş. bu nedenle yemekte portakal suyu içersen daha fazla demir emilimi gerçekleşir dedi.

bu günlük bu kadar, umarım hepiniz çooook ama çooook iyisinizdir tabi bebişlerde

Son düzenleme:

ben 2 kilo aldim ya hic sorma, ilk 12 haftada 2 kilo ya kadar alabiliyorsun. ama diyorumki sonrasini hayir etsin Rabbim.

Canım ben 1 folik asit alıyorum yeterli dedi doktor.Bi arkadaşıma bi doktor 3 tane al demiş.Diğer bi doktora gitmiş oda 3 olur mu hiç 1 tane al demiş.Doktordan doktora da değişiyor...Bilgiler için teşekkürler...

ben 8. haftada hem vitamine hem de demir ilacına başladım. hatta aynı zamanda folik asit içmeyi bıraktım. çünkü aldığım demir ilacında yeterli miktarda varmış folik. ama işte doktordan doktora değişiyor. bu saydıklarımı genelde 10 ve 11. haftalardan sonra veriyorlarmış...
bu arada inşallah bebişin de iyidir... :)

Benim bildigim kadariyla vitaminlere hamile kalmaya baslamadan once bile baslaniyor tabi ana sebep folic acid, ama eger her vitamini alamicaksan eczaden hamilelik vitamini simdiden al derim. ama tabi senin doktorun 3 ay da baslanicak diyorsa sende 3 ayda baslarsin. Ben her gun bir tane aliyorum. Dorduncu haftada basladim.

canim benim bildigim kadariyla folic asidin sayisinda cok mg degeri onemli. benim kullandigim folic plus ve ancak 3 tanesi 400 mg ediyor. fakat bazi markalarda o degeri tek bir hap iceriyor. sana ya da bana gore degil de kullandigin markanin icerigine gore doktor birsey soylemistir diye umuyorum.

bu arada yogurt sutten kesinlikle daha onemli. ama ben su an ikisinden de fecii sekilde tiksiniyorum. duzelir insallah

folic acidini simdi burda hamile olmayan ve hamile olmayi planlayan her genc kiza oneriyorlar sebebide folic acidin en buyuk yardimci oldugu alan sinir sistemindeki bir tub var "neural tube" deniyor arkadaki ilikleri falan olusturuyor onu zamaninda kapatiyor. eger folic acid yeterli degilse kapanmiyor, ama burda onemli olan bu kapanma olayi 4. haftada gerceklesiyor. cogumuzda 4. hafta da ancak hamile oldugumuzu anliyoruz. o yuzden ne kadar erken baslanirsa o kadar iyi.

vitamin al derim cunku vitaminde kalsiyum falan var eger simdiden hamilelikte iyi depolarsan ilerde kemik erimesi gibi sorunlar karsimiza cikmiyor dikkat ederseniz cok cocuk dogurmus ninelerimizin basinda hep kemik erimesi sorunlari var. cok sut, yogurt falan yerseniz muthis ama cogu hamile sutten tiksenebiliyor. Onun yani sira vitaminlerde DHA var bu dediginiz kuru yemislerde var. bu bebeginin sinir sisteminin gelismesine yardimci oluyor gozleri falan.. hamile vitaminleri pahalimi? Neden acaba 3. ay oneriyorlar?

en az 600 mcg folic acid
1,000 mg kalsiyum
27 mg demir
700 mcg vitamin A
1.4 mg vitamin B-1 and B-2
18 mg of vitamin B-3; 1.9 mg of vitamin B-6
80 - 85 mg vitamin C
5 mcg vitamin D
15 mg of vitamin E
11 - 12 mg zinc.
200 mg DHA

merhaba arkadaşlar;
bu sabah büyük bir panikle doktora gittim. sabahleyin jel kıvamında parmak ucu kadar kahve leke vardı. çok korktum. doktor içerde kanama yok dedi bebekte gayet iyi dedi. ama bu lekelenme nedie anlayamadım. doktor da bir sebep bulamadı.akşam eve geldiğimde de kahve köpüğü renginde akıntım vardı sizde de oldu mu buna benzer şeyler?cirinone jel kullanıyordum bir hafta önce bırakmıştım. artık ondan mıdır bilmiyorum. bugün 10+4 üm ve bebeğimin baş-popo mesafesi de 3.17 mm. internete göre oldukça geri. sizin kaç mm biliyor musunuz?

ablacim ins kotu birsey yoktur ben yagiz efede leke gormustum hatta cok az kan bile geldi panikledim ama cok sukur bisey olmadi kendini yorma dinlen bide birazcik ayip olacak ama iliskiden sonra olabiliyor bazen dikkat et yani hep o nedenden olacak demiyorum yanlis anlama bendede olmustu nedeni o degildi sadece dikkatli olmak lazim diye dedim

Son düzenleme:

gecmıs olsun cnım benım

lekelenme bende de olmustu ne yumurtalıkta ne rahımde ne bebekte sorun vardı ama olmustu

sanırım yerlesırken kılcal damarlardna dolayı olurmus

cok gecmıs olsun bı de ınternettekı boy olcumlerıne cok takılma onlar sanırım tumden boyu ölcüyor

benım bebegımde kısa gelıyor oraya gore ama doktorum ıyı dıyor..

ben folıkasıtı hamıle kalmadan once ıcıyordum bu son gunlerım bırakıcagım
gunde uc tane ıcıyordum

vıtamın ve kan haplarına bu hafta baslayacagız..

ben portakal suyunu o kadar cok ıcıyordum kı anlatamam damacana ıle resmen

ama sıvılcelerım cıkmıstı sureklı artıyordu sonra marankı amcam soyledı kı portakal suyu sıvılceyı azdırırmıs,gecırmezmıs,

bıraktım bende ,sımdı onunla es deger ananas suyu ıcıyorum ama abartmadan cunku guvenmıyorum

bılgıler ıcın tesekkur ederım cnım

beni anlatmışın valla salya sümük yatıom kimsenin taktığı yok varsa yoksa anası babası onlar bize her hakareti edio biz inmesek küsülüo surat yapılıo ben eşimle kendi meselemiz için kavga ettiğimizi hatırlamıyorum

malesef bende evlendikten sonra anladım

:) annem de hemen aynı şeyi söyledi. ilişkiden kaynaklı olabiliyor benim de olurdu dedi. ben de dedimki hamile kaldım kalalı korkudan yakınlaşmadık bile:) demek olmuştu efe de içim rahatladı.

bitanem benim de 5. haftada yerleşme kanaması oldu ancak şuan 10+4 yerleşme kanaması değil sonuçta bilmiyorum.teşekkür ederim canım.

benimde o haftalarda olmustu ablacim ins bisey olmaz merak etme ki ben doktora bile gitmedim benim esim daha sakindir bana kalsa acildeydim ama sordum normal dedilerr gitmedim bende yani esimin sayesinde o dedi istersen gidelim diye ama cok sukur bisey olmadi bide benim 2 gun ust ustte az az geldigide oluyordu bide ben efede ustune gorme olmustu sonraaa lekelenmeler oldu merak etme ablacm bisey yoktur inss bir kac ay sonra sende efe gibi yaramaz kucaklayacaksin ALLAHIN IZINIYLE INS BURDAKI TUM ANNELERDE SAGLIKLICA ALIRLAR MELEKLERINI KUCAKLARINA

canım korkma ve kötü düşünme yoktur lnsallah bişey doktorun yok demiş!ölçüm herkesin farklıdır karsılastırma kımseyle kendını!ıyı dusun lutfen .....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…