2011 Aralık Anneleri

canım yakınız desene..
ben kiptaşta oturuyorumDDDD

Benim eşimde. Ama kendi kesinlikle beceremediğinden çağırdım temizlikçi verdim 100 tl. C.tesi kocamın yerine o yaptı. Benden işmiş bekleme ama parasını vereyim diyor. Sonuçta benim için fark etmez dedim.

benimki evendiğimizden beri hafta sonları yardım eder,çabucak bitirir işi,dışarı çıkardık,şimdi yorgunum diye 1 ay,şimdi de canım hiç istemiyo diye,hepsini ona bıraktım,yeterki bi daha hasta olma,iş dediğin nedir ki diyo,ben bile böyle diyemiyom,haıları bile hafta sonu tek tek yıkarım ben,ne diye millete para verelim diyo,olur dedim ben de
Benimde göbişim kıllandı. ablamında öyle olmuş. Napcaz alamayız da dimi?
ben aldım ya,geçen ay,yine uzadı,noluyo size kuzum diyom

Ah be gülüm baş ağrısını sen gel bana sor.Belirtiler bende de hemen hemen yok gibi. Ama baş ağrısı zaten belirtiler içinde sayılıyor bunu unutma olur mu?[/QUOTE]

benimde başım ağrıyo süreki değil de,nadiren normal bişey:79::79:

canım arkadaşım bende aynıyım...günlerimiz de yakın bak..en başından beri az belirtim vardı zaten bu haftalarda sanki hamile değilmişim gbi,tık yok... dayanamayıp ptesi gittim dr a..ufak çaplı bi azar işittim,bu kadar evhamlı olma ve iki haftada bir de gelme dedi bünye meselesi herkeste farklıdır hamilelik dedi,iyi şeyler düşün..Rabbim korusun meleklerimizi inş..

inşallah cnm. haftyaya cumartesi randevum var o güne kadar sabırla beklicem bakalım. Rabbim bu hayırlı cuma günü duysun sesimizi...

Hamilelikte zararlı besin listesi
03 Nisan 2010 Yazan admin

bunarı biliyormuydunuz,dün ciğer yedim yaaaaaaaa,a vitamini ben de zeten üst sınırda

Gebe olduğunuz dönemde bazı yiyeceklerden uzak durmanız gerekir çünkü bunlar hastalanmanıza ya da bebeğinizin zarar görmesine neden olabilir.
Bazı balık türleri
Hamilelik süresince balık türlerinin bazılarını fazla yememeniz, bazılarını ise hiç yememeniz gereklidir.
Köpek balığı, kılıç balığı ve marlin balığı yemeyin. İçinde bulunan civadan dolayı ton balığını da fazla (en fazla 140 gr. pişmiş ya da 170 gr. çiğ) tüketmemeniz gerekir. Civanın fazla tüketilmesi, bebeğin sinir sistemi için zarar verici olabilir.
Haftada iki porsiyondan fazla yağlı balık yemeyiniz. Konserve olmayan ton balığı, uskumru, sardalye ve alabalık yağlı balıklara örnektir.
Ancak balık yemenin sağlığınız ve bebeğinizin gelişimi için faydalı olduğunu unutmayın bu yüzden haftada iki porsiyon balık yemeniz gerekir ve bu porsiyonlardan bir tanesi yağlı balık olabilir.
Az pişmiş hazır yemekler
Az pişmiş hazır yemeklerden uzak durun. Eğer yemek isterseniz, mutlaka tam olarak pişmiş olanları tercih edin.
Çiğ su kabukluları
Hamileyken çiğ su kabuklularından uzak durmanız gerekir çünkü çiğ su kabukluları, yemek zehirlenmesine neden olabilen bakteri ve virüsleri içeriyor olabilir.
Çiğ ya da az pişmiş yumurtalar
Çiğ yumurta ve çiğ ya da az pişmiş yumurta içeren yemeklerden uzak durun. Beyazı ve sarısı iyi pişmiş yumurtaları yiyebilirsiniz. Böylece bir tür kan zehirlenmesi olan salmonelladan korunmuş olursunuz.
Çiğ ya da az pişmiş et
Sadece iyi pişmiş etleri tercih edin. Özellikle kümes hayvanlarının etleri ve sosis ve köfte gibi et çeşitleri için bu geçerlidir.
Çiğ ete dokunduktan sonra mutlaka ellerinizi yıkayın. Çiğ yiyecekler, zehirleyici olabilir bu yüzden yenmeye hazır yiyeceklerden her zaman ayrı tutulmaları gerekir.
Bazı peynir türleri
Camembert, Brie ya da chevre (Keçi sütüyle üretilmiş bir peynir türü) ve rokfor peynirinden uzak durmanız gerekir.
Bu peynir türleri, humustan yapılmıştır ve bebeğinize zarar verebilecek listeriya bakterisini içerir.
Pate (Et ve Ciğer Ezmeleri)
Tüm pate türlerinden özellikle de sebzeli olanlarından uzak durun. Çünkü pate, listeriya içeriyor olabilir.
Ciğer ürünleri ve A vitamini içeren destek ürünleri
Fazla A vitamini tüketmemeye dikkat edin. Pate gibi ciğer ve ciğer ürünlerini, A vitamini içeren destek ürünlerini ve yüksek miktarda bu vitamini içeren balık yağını tüketmeyiniz. A vitami almaya ihtiyacınız vardır ancak bu vitamin, doğmamış bebeğiniz için zararlı olabilir. Uzmanınız ya da bebek hemşirenizden daha fazla bilgi alabilirsiniz.
Alkol ve kafein
Hamile olduğunuz dönemde, alkol almayı bırakmanız en doğru tercih olacaktır. Ancak yine de canınız alkol çekerse, haftada 1 ya da 2 defa, alkol oranı normal bir içkiden yaklaşık 250 ml. alabilirsiniz.
Her gün aldığınız kafein miktarını da azaltmanız gerekir, ancak bu miktarı sıfırlamanıza gerek yoktur. Kafein; kahve, çay, çikolata, bazı alkolsüz içecekler ve enerji içeceklerinde bulunur.
Günde 300 mg.’dan fazla kafein almamanız gerekir. Aşırı kafein alımı, bebeklerin doğum ağırlıklarının az olmasına ve hatta düşüğe neden olur.
Aşağıdakilerin her biri yaklaşık 300 mg. kafein içermektedir.
• 3 fincan hazır kahve
• 3 fincan çekilmiş kahve
• 6 fincan çay
• 8 kutu kola
• 4 kutu enerji içeceği
• 8 parça sade çikolata barı
Sütlü çikolatadaki kafein miktarı, sade çikolatadakinin yarısı kadardır.
Eğer bir adet sade çikolata, 3 fincan çay, bir kutu kola, ve bir fincan hazır kahve içerseniz, 300 mg. limitine ulaşabilirsiniz.
Bazı soğuk algınlığı ve grip ilaçlarında da kafein bulunduğundan dolayı, bu ilaçları kullanmadan evvel uzmanınıza danışmanız gerekir.

o kıl bende de var oyle boyle degıl kollarım felaket esım dıyor bunlara ne oldu hele gobegım önceden azdı ya tamam kollarımı alıyordum sevıyordum o halını ama sımdı o kadar cok kı
ama benım kızım olucakmıs kesın olmasada erkek mı acaba :=)

kotu dusunme cnım
benımde belırtılerım gıttı

benım bugun kasık agrım var yumurtlama gunummuş gıbı aynı yumurtlama gunlerımd eagrılı gecerdı

sanıırm tam adet gunum ya benım ondandır wc ye gıdıyorum kontrol edıyorum bırsey yok

ya kızlar bugün nedense karnımda ara ara batmalar gibi bisi hisediorum bu normalmi? ve yattıgım yerde elimi göbegime koyarsam kalpatısı gibi bisi hisediorum esimede dedim oda elledi o biraz daha bastırınca hisedio ama ben normal elleyincede hisediorum. bebegin kalpatısları hisedilebiliormu????? ay gülceksiniz bana belki bunu söledigim icin ama napim öle :)

canlar bende çıkıyorum
hepinize iyi hafta sonları dilerim...
kendinize ve bebişleirnize çok iyi bakın

yok o bebek degıl ben de hep hıssettım onu ama o bebek degıl daha cok erken bebek ıcın :)

Tabii ki en iyisi nomal doğum ama yaş 41 olunca hele bir de tansiyon gibi problemlerin varsa dr lar buna kıymetli gebelik diyor ve normal doğum yapmıyorlar keşke sizin gibi genç olup normal doğurabilseydim.

Tabii ki en iyisi nomal doğum ama yaş 41 olunca hele bir de tansiyon gibi problemlerin varsa dr lar buna kıymetli gebelik diyor ve normal doğum yapmıyorlar keşke sizin gibi genç olup normal doğurabilseydim.

kişi için en saglıklısı en dogrusu hangi sekilde olmalıysa öle olsun zaten. bebişlerimiz ve biz saglıklı olalımda önemli olan o.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…