2011 Aralık Anneleri

bugün cok sessiz bu topik havayı güzel gören dışarı attı kendini sanırım

halim olsa bende cıkmak isterimde ama hiç halim yok şu ilk 3ayım bi dolsa hemen ne güzel olacak:2::2::2:

aynen canım..bulantım çok fazla bugün..sabah sabah bişeyden tiksindim..bütün günü berbat etti..:26:

ne güzel cn inş kan sonuçlarınızda güzel çıkar hayırlı olsun darısı bizlere inş
aminn canım inş. sizlerde yaşıcaksınız en kısa zamanda..
canım benim...kıyamam ben ona....Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin..
aminnn aminnn inşallahh canım cümlemizzzz..
aynen canım..bulantım çok fazla bugün..sabah sabah bişeyden tiksindim..bütün günü berbat etti..:26:

ayy kötü olanlar genelde evde sanırım iyi olanlarda dışarda..
bende sabah sabah yediklerimin tümünü cıkardım sonrasında yine yedim cıkarmamak için uyudum yeni kalktım..

benim bunda tiksintim olmadı cok şükürde yalnız diğer ıkı hamileliğimde mutfaktan kapkacaklardan

yiyeceklerden herşeyden tiksinmiştim cok berbat bişeydi annemde kalmıştım hep busefer annemde

yokm ondan heralde allah kolaylıgını veriyor tiksintim yokta bulantım cok oluyor oda halsızlık

yapıyor yatıttırıyor beni..:85::85::85:

ama tecrubeyle sabit ilk 3 ay dolunca geciyor bu şikayetler

o zaman az kaldı bana da..

ayy kötü olanlar genelde evde sanırım iyi olanlarda dışarda..
bende sabah sabah yediklerimin tümünü cıkardım sonrasında yine yedim cıkarmamak için uyudum yeni kalktım..
[/QUOTE]

aynen öyle sanırım cnm:1

atlatcaz inş atlatcaz bizde:18::18::18:

aynen öyle sanırım cnm:1

atlatcaz inş atlatcaz bizde:18::18::18:
inşallah canım yaaa artık hamişliğin tadını cıkarmak istiyorum..
benım hoc bulantım olmadı ama bende evdeyım

ohh ne rahatsın vallaa keşke benimde öyle olsaydı ama hamişliğin 6. haftasında bir başladı halen devam ediyor..neyseki ilk başlardaki yoğun değil allahtan sadece sabahları oluyorum şimdilik inş. 4. aydan sonra tamamen gectiğini görürürz..

benım hoc bulantım olmadı ama bende evdeyım

ne güzel ya bayılıyorum böyle hiç bulantısı olmadan geçirenlere maşallah diyeyim sana sumak
benim bu 3. hamileliğim ve 3üde zorladı beni ya gerçi şimdiki halime yine şükrediyorum ötekilerde aglardım hergün cok berbat geciyordu

kızlar merhaba..
1-2 hafta girmedim bu topiğe..
herşey rabbimden diyorum yinede ama çok düşük hikayeleri okuyunca içim parardı pesimizme bağladım herşeyi.. çok negativtim hatta kendimi hamile olduğumu bile bile değilim diye şartlandırmıştım..

çarşamba 18/05 muayeneye gittim sonunda 7+5 iken
rabbime şükürler olsun kalbimiz atıyor hatta 2 gün önden gidiyormuşuz sanırım.. doktor tam 8 haftalık dedi 15mm ölçtü bebişimizi..
çok şükür bulantım falan hiç olmadı şimdiye kadar ama ... dükkanımdan tiksindim.. mutfak tarafında tavşan ve kuşlarım vardı tavşanı gönderdim.. kuşların biri de kayınımın alacak o da kendi kuşunu benim yavyum kalacak sadece.. iki tane olunca hertaraf berbat oluyor..
herşey kapalı dolapta dursa bile tabak bardak çatal hiçbişiy elleyesim gelmiyor..
bu da herhalde benim belirtim olacak gebelikte :)

Kızlar merhaba...Size birşey sormak istiyorum.Bu benim ilk bebeğim.Evleneli 3,5 ay oldu.Çocuk yapalım diye düşünmüştüm önce ama şimdi hamile kalınca acaba beklemeli miydim diye düşünüyorum..Bebeğe bakabilir miyim diye aklıma geliyor sürekli...aranızda benim gibi düşünen var mı(.

bugün cok sessiz bu topik havayı güzel gören dışarı attı kendini sanırım

halim olsa bende cıkmak isterimde ama hiç halim yok şu ilk 3ayım bi dolsa hemen ne güzel olacak:2::2::2:

ben de evde pinekliyorum yaa dünden beri başım ağrıyor. pc başına bile oturamıyorum

ne kadarlık evli olduğun hiç önemli değil bence. hatta buna ben ilk bebek sendromu diyorum. benim de ilk bebeğim olacak inşallah. 10 aylık evliyim. geçen gün bebeğime yelek örerken yanlış bişey yaptım ve ilk tepkim "ben daha bunu yapamıyorum, bebeğime nasıl bakıcam" oldu. sanırım hepimizin bilnçaltında var böyle şeyler. daha bugün ablama dedim, ben daha büyümedim bebişi nasıl büyütücem diye. ama bu da Allah'ın takdiri işte. anne olucaz biz, anneden daha iyi kim bakabilir çocuğuna. çok şükür sağlıklıyız. takma kafana olur mu? hamilelik ve annelik hassasiyeti işte...

* Böğürtlen ve nane çayı, düşük yapmaya sebep olacağından, hamilelikte içilmemelidir.

sitenin birinde böyle yazıyor kızlar aman dikkattt!!!!!!!!

kızlar size şunu söylüyeyim ben evlenir evlenmez hamile kaldım ve daha yaşım 20di 9 ay sonra anne oldum ilk kızımda..ilk zamanlar zorlukları oluyor tabiki daha evliliğe alışamamışken birde bebek..ama allah kolaylığını veriyor ve sen o bebekle birlikte olgunlaşıyorsun ben kızımla birlikte büyüdüm diyorum hep ve suan yaşım 33 kızımda 12 yasında boyumca kızımın olması cok hoş bir duygu..erken falan diye düşünmeyin bence bebek olmayıp aramaktansa böylesi daha güzel hiç üzülmeyin derim ben

Bende vucudumun degismesini hazmedemiyorum aynaya bakinca yada altini degistirdigimi dusununce tiksiniyorum korkuyorum ne zaman gece uyansam icim sıkılıo artik kesintisiz uyuyamayacagim diye ne acelemiz vardi diyorum ama ben bebekleri cok severim yegenime bakiyorum esimin yegeninede bakiyorum sorun yasamiyorum bu sanirim hamilelikteki hormonlardan kaynaklaniyor seytan durtuyor sonrla geciyor :) hersey cok guzel olacak bence

ben de hep genç anne olmak istemişimdir zaten. imreniyorum valla sizin gibilere :) anca bu kadar genç anne olabilecem inşallahhh

tesekkur ederım hıc olmadı annemın de olmamaıs ona cektım demek kı

ben kendımı hazır hıssedene kadar bekledım 2 yıla yakın,hayallerım vardı gerceklestırdım
hamıle kaldım ..daha erken olsa olur muydu olurdu mutlaka ama yasımda cok buyuk degıl
kucuk anne olmak ıstemedım nedense..
kısmet bı bu ısler hayırlı zaman ne ıse o zaman oluyor ..

canım onlar barsaklardaki gaz geçişleri :) kendi boyları ne kadar ki kalp atışlarını elimizle hissedelim .. iyice büyüdüklerinde 7-8 aylık olduklarında hıçkırık tuttuğunda bunu çok net hissediyorsunuz hatta bazen uzun sürerse biraz rahatsız da ediyor diyebilirim :44:

az gezmişsin inşallah dinlene dinlene gezmişsindir inşallah dr. randevunuz güzel geçmiştir ..

" doktor - hastane tavsiyeleriniz " diye bir topik olacak , hangi başlıkta hatırlamıyorum , orada il-il hastane-dr tavsiyelerini bulabilirsin rahatlıkla

canımcım KVnin yaşı başı hiç önemli değil , bizimkiyle aramızda 24 yaş var da ne oluyor sanki önemli olan huyu suyu , görgüsü , anlayışı .. olmayınca olmuyor , ya görmeyeceksin yada gördüğünde serin bir tepkin ve duruşun olacak ki bir daha aynı şeyi yapmaya cesaret edemesin , yeltenemesin bile .. bizim KV ile aramızda mesafe vardı 6 senedir , iyi korumuştum bu durumu , iki taraf da rahat ediyordu bu sayede .. ne gelen giden laf var , ne dedidokudu .. ne zaman ki benim gebeliğim riskli gitmeye başladı ve mutlak yatak istirahatim oldu , annemin biraz dinlenebilmesi adına İst.dan KV geldi İzmire o dönem , 1 ay kadar baktı .. ister istemez bir yüzgöz olma durumu oluyor bu süre içinde .. sonra doğum zamanı geldiklerinde iyice bunalttı felan filan ablamı - kardeşimi .. ben lohusa halimle bunlara şahit oldum , sinirim daha da katlandı , ama kendi evimde - neticede misafir pozisyonunda diye bir şey demedim diyemedim , iyice gerildim .. eşim bile " gidicez dediler artık gitseler ya " bile demeye başladı düşün .. daha yazsam oo hooooo roman olur derler ya aynen öyle .. şimdi ben de oyunu onların oynadığı gibi yani kuralına göre oynuyorum .. politik davranıyorum , böyle daha az hasarlı oluyor ilişkiler sanırım .. diğer türlü mahallenin delisi gibi doğrucu davut olup ortalarda dolaşmamın hiç bir faydasını görmedim .. kısaca onların silahıyla oyunda varım demeliyim aslında

gözün aydın canım , güzel geçmiş kontrolün bizim dr.da 3 hafta sonraya çağırdı , geçti 1 hafta kaldı 2 hafta ikili sonucun çıkınca buraya free beta hcg değerini yazmayı unutma ok kendimizce bir anket yapıcam

tekmeler için en erken 16. haftalık olması lazım minişin babnın hissedebilmesi ise 20-22yi buluyor bazen .. oğlumun ilk hareketlerini ben 17den gün alırken , eşimse 21-22de hissetmişti sanırım

ben de nerede bu kız diyordum iyi yapmışsın hayvancıkları göndermekle .. çünkü ister istemez zararı oluyor gebeşlere evcil hayvanların

canım oluyor inan ilkinde de 2.sinde de .. hep erken hep kendini eksik hissediyorsun .. benim ilk bebeğim 4. tüpbebek denemesinde geldi aramıza .. inan her transfer öncesi " acaba erken mi davrandık , biraz daha beklesek- büyüsek - olgunlaşsak - gezsek/tozsak vs vs .... " ondan sonra mı olsaydı derdim ... sonra da vicdan azabı darlandırırdı oğluma anlatamayacağım kadar zor bir şekilde kavuştum ve çocuk defterini kimseye çaktırmadan kapattım güya .. e zaten normal yoldan çocuğumuz olmuyordu , aman aman korunmaya da gerek yoktu .. mesela reglin son2 ve başlamadan 2 gün öncesi korunmasız ilişkiye rahatlıkla girebilirsin diye duymuştum bir dr.dan .. biz de regl sonrasında 1 kere şansımızı deneyelim dedik , 2011 aralık anneleri topiğini açarken buldum kendimi ilk zamanlar hem sevindim " demekki artık biz de normal insanlar gibiyiz " diye , sonra da aldı bir sıkıntı " daha oğlum 20 aylık , doğruğunda 2,5 yaşında bile olmayacak , çalışıyorum da nasıl kalkıcam altından diye kara kara düşündüm , sonra 1-2 lekelenmem oldu , bu kez suçlu hissettim kendimi " acaba Allah beni mi sınıyor bu meleği ne kadar istiyorum gerçekten isityor muyum istemiyor muyum " diye .. şimdiyse geçen haftaki durgunluğunu düşünüyorum , neden öyle çok durgundu diye .. sanırım midem sırtıma yapışacak kadar aç gidince onun da şekeri düştü
annelik o kadar tuhaf ki , hani dedim ya 4. denememd bile kafamda acabalr varken , binbir güçlükle doğurup sağlıkla kucağıuma almışken bu kez hep ona bir şey olacak korkusuyla mücadele ettim ve kendi psikolojimi korumaya çalıştım diyebilirim .. belki lohusa bunalımıydı belki annelik güdüsü ,ama tuhaf işte , hazır değilim diye düşünürken kucağına aldıktan sonra kendinden bile koruyasın geliyor , öyle değerli oluyor ve neden daha önceki yıllarda gelmedin bebeğim diyorsun her yüzüne baktıkça

hareketlerini görüp hissettikçe o değişen vücudun daha çok hoşuna gidecek , daha da büyüsün göbüşün , saç diplerin uzadıkça bebğine kavuşacağın günlerin kısaldığını anlayarak mutlu olacaksın canım
uyku mu dedin ?? birisi beni zamansız uyandırsa sonu olurdu sanırım oğlumdan önce .. artık ondan önce ve ondan sonrası var .. milat gibi oluyor hayatınızda .. değşiyor herşeyin önem sırasına göre durduğu yer .. onu uyutup yerine yatırdığınızda gece kaçta uyanıp emmek isteyecek ve biz yine kavuşacağız bir bütün olacağız diye sabırsızlıkla ve mutlulukla yerine yatırıyorsunuz .. gece kalkmaları 2-3 kereyi bulduğunda , gözleirniz uykuyla yandığında bile yerine yatırırken o yüzünde beliren teşekkür eder gibi belli belirsiz gülümsemeyi görünce tüm uykusuzluğunuz - yorgunluğunuz uçup gidiyor ben de yeğenlerimi çok severim , hatta bayılırdım onlara .. ama bu o kadar başka bir şeymiş ki ancak yaşayınca anlıyor insan .. hiç bir şeyin sevgisine benzemiyor , tarifsiz tek kelimeyle ..
altını değiştirmeyle ilgili şunu söyelyeyim ; ablam derdi ki " kızımın küçükken kakasının kokusu bile çok güzel gelirdi bana " diye ben de ona saçmalamamasını söylerdim ama haklıymış canım .. eşim bir keresinde arabada altını değiştirdiğimiz çişli bir bezi atacak yer bulamayınca bagaja koymuştu , ertesi gün görünce atmamış ve koklamış oğluşumun kokusu diye :)
kabızlık sorunu oldu yavrumun 4 aylıkken , 9 gün yapamadığı oldu o günler yalvarırdım Allaha noolur biraz yapsın , o yapsın ben yapamayayım diye .. yaptığında bayram ediyorduk , aramadık yer kalmıyordu diyebilirim , burnuma sokasım geliyordu yeminle .. hatta ilerleyen aylarda yapmaya çalıştığını ıkınmalarından ve yüz halinden daha iyi anlar olunca biraz masaj ve sonrasında yardımla ( parmağımla makat kısmına azıcık bası uygulayıp açma suretiyle ) elime yaptığı da oldu ve o an tiksinmek bir yana deli bigi şükrediyordum ve oğlumun bu derdinden kurutlmasına yardımcı olduğum gurur bile duyuyordum diyebilirim :)
bu maymunlar hakkaten zamanla maymun ediyorlar insanı hayyyyyyatta yapmam dediğin şeyler senin için sıradan bir olay oluyor , çok dakik - pratik - obsesif derecede hijyenik - ağlak - duyarlı - çevreci - organik - vb bir şey olup çıkıyorsun .. zamanla level atlıyorsun birer birer ve sana yeni özellikler katarak geliştiriyor bu anne yönünün doğum ve lohusa sendromu vs geçtikten sonra boşuna evhamlandığınızı düşünerek gülümseyerek anacaksınız bu günlerinizi

kızlar bir önerim var :92: bir nevi istatistik gibi olacak aslında ..

ikili tetslerin sonuçları yavaş yavaş çıkmaya başlar bu haftalarda .. oradaki free beta hcg değeri 50nin altındaysa erkek , 50nin üstündeyse kız oluyor genelde bebişler .. sonucunu alan bana özelden atıp eklesem listeye ve cinsiyet tahmini usg de de 16. haftalardan sonra kesinleşince tutanlara + koyarız tutmayanlara - ... böylece bu olay da netliğe kavuşmuş olur ne dersiniz

*** benim 34 çıktı , bir şehhhzade daha doğurucam sanırım

ilginçtir içime hamile olduğumu öğrendiğimden beri hep erkek olduğu doğardı , 2-3 gün önce de rüyamde çok tatlı sarışın beyaz tenli bir ekek bebek görüştüm 7-8 aylık

hadi bakalım , sonuçlar belli olsun 3-5 kişiden , kaydedeyim ben de listeye

Son düzenleme:
bende duydum onu..persembe gunu alacagım sonuclarımı..

doktor kıza benzıyor dedı kese de de kız konumundaydı bakalım %100 ne olacagı bellı olsn da..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…