2011 Aralık Anneleri

haklısın canım sen kaç haftada bir gidiyosun doktora

canım haklısın belkide sık gidilmemeli ama görmek kalp atışını duymak beni rahatlatıyor.ewt bu gibi durumda ne yapılır insan cana kıyamaz herhalde

steteskopla ya da su dogumdan once bebisin kalp atisini kontrol etmek icin bagladiklari bi makine varmis hani (nts olabilir adi tam bilmiyorum) onunla dinleme ihtimali varmidir acaba. doktora sormak lazim diicem ama bebisleri gormenin duygusal boyutunu da yasamak istiyor insan... puffff

tabi sormak lazım.görmek daha iyi geliyor.rahatlatıyor beni

doktorum ne zaman cagirirsa deeermisim :) simdiye kadar 3 kere gorustuk bebisle. 4 haziranda ikili test icin tekrar gorusecegiz kismetse. nerden baksan 3-4 haftada bir gormusum.

canım en güzeli senin ki her hafta gittim ben rahatlamak için ama nasıl rahat olabilirim.bana yardımcı olur musunuz.hep olumsuz şeyler geliyor aklıma.

canım haklısın belkide sık gidilmemeli ama görmek kalp atışını duymak beni rahatlatıyor.ewt bu gibi durumda ne yapılır insan cana kıyamaz herhalde

ya iste ben doppler makinesi almak istiyordum (kalp atisini dinlemek icin), ebe kesinlikle alma dedi, bazen koydugun yeri bilemessin endiselenirsin dedi. Kadinin 10 senelik tecrubesi var direk koydugu anda duyuldu, benim tabi 1 saat surer. :2:

günaydın kızlar nasılsınız ben iyiyim bugün kahvaltım midemde duruyor
bu arada bende 15 günde bir gidiyorum doktoruma ilk hafta rahat geçiyor ama ikinci haftanın son günleri çok sıkıntılı acaba sorusu öldürecek beni ama ben hissediyorum bebişim iyi

demettuba, sen aldın mı bu paketten

yok canım almadım bana zaten hediye geldi buna benzer bişey arkadşım ilk duyduğunda almışş ilk hediyemiz yani

ooooo doktorlara bak ne kadar titizler :44:ayy inş ikiz olur inş sağlıklı olur kucağına almayı nasip etsin RABBİM,bende ilk gittiğimde doktor ikiz desin die çok dua etmiştim

günaydın şekerler bu arada mide bulantısı ataklarımız başladı ama içimizde tutuyoruz hala bi çıkarsak rahat edicem ama yokkkk :26::26:

ya iste ben doppler makinesi almak istiyordum (kalp atisini dinlemek icin), ebe kesinlikle alma dedi, bazen koydugun yeri bilemessin endiselenirsin dedi. Kadinin 10 senelik tecrubesi var direk koydugu anda duyuldu, benim tabi 1 saat surer. :2:

ewtt canımm kadın haklı.sağol valla çok moralim kötüydü güldürdün benisen diyince bende düşündüm şimdi ama telaş yparım bende

çok iyiyiz canım senin iyi olmanada çok sevindik bende bu son gidşimde artık 3 haftada yani 15 günde bir görücem dedi canım rahat ol biz ne kadar stres yaparsak onlara zararlı zaten RABBİM vermesin kötü bişey olsa anlaşılır,ALLAH ın izni ile kucağımıza alacağımız zamanlarda gelicek inşşş

inaşallah canım aslında korkmamam gerekiyor çünkü herşeyim iyi gidiyor bebeğimin gelişimi de iyi ama annelik işte ona birşey olacak diye korkuyorum

inaşallah canım aslında korkmamam gerekiyor çünkü herşeyim iyi gidiyor bebeğimin gelişimi de iyi ama annelik işte ona birşey olacak diye korkuyorum

korkma yaaa sen ona iyimisin diye sor o zaten sana kendini belli eder ne demişler korkunun ecele faydası yok herşeyin hayırlısını dileyelim hayırlısı olsun

canım seninle aynıo durumdayız azıcık ağrım olsun tamam maff oluyorum.sürekli belirti arıyorum.

ben de senin gibiyim canım. aslında herşey normal. gelişimi normal. ama insan yine de endişelenmekten kendini alamıyor. bi de ben biraz fazla evhamlıyım ben de iki gün önce gördüm. 2,5 cm olmuş, herşey normal. dün de kan verdim testler için. herşey normal dedi doktor.

korkma yaaa sen ona iyimisin diye sor o zaten sana kendini belli eder ne demişler korkunun ecele faydası yok herşeyin hayırlısını dileyelim hayırlısı olsun
haklısın orada kıpırtılar oluyor ben hissediyorum
canım seninle aynıo durumdayız azıcık ağrım olsun tamam maff oluyorum.sürekli belirti arıyorum.
sinir oluyorum kendime ama elimde değil

ooooo doktorlara bak ne kadar titizler :44:ayy inş ikiz olur inş sağlıklı olur kucağına almayı nasip etsin RABBİM,bende ilk gittiğimde doktor ikiz desin die çok dua etmiştim

hayırlısı canım,ben ilk gittiğimde ikizdi,hep ikiz istiyodum,ailemde de çok,sonra kesenin biri eridi gelişmedi,sonra da enfeksiyonla uğraştım,doktor önemsemedi bişey olmaz kırmızıya dönmedikten sonra diye,45 gün akıntı,kaşıntı çektim,sonra kırmızıya döndü hastanelik oldum,serumlar,iğneler,2 haftada hiç kalkmadan sersem sersem yattım,şimdi 1 tane bebişim ve bu olumsuzluklardan ilaçlardan o da çok yorulmuştu,daha yeni toparlandık ikimizde,onun için ilk başta hayırlısı diyin

Bir kac bilimsel arastirmaya gore bir cok hamile memeli hayvana yapilan (fare, sican gibi) ultrasound zararli cikiyor. 40 sene once gelen bebeklere her ay bakildigini sanmiyorum. Annelerimize sorsak kac kere makine altina girdiler acaba. Dikkat ederseniz son 10 senede ultrasoundun cok fazla kullanimi basladi. Ama bence olay hamilekte denge. benim yedigim hamburgerler gibi. Her gun yesem, kesin basima ne olaylar gelir. Her hafta yapilan ultrasoundun eminim bir zarari olur ama 5 kere? bence riski cok daha az.

Burda linkleri gonderiyorum. Ingilizce bunlarin hepsi. Turkceye cevrilenleri bulamadim. Turkiyede ozel hastaneler cok iyi para yapiyorlar bu konuda. (Turkiyenin en iyi kazanan doktorlari kesin kadin dogumdur)

(On the safety of prenatal ultrasound, lancette yayinlanan bu makaleye dikkatinizi cekerim: ScienceDirect - The Lancet : Effects of frequent ultrasound during pregnancy: a randomised controlled trial)

Ama bu dediklerimden sonra 4. haftada da ultrasound oldum, sonra 7. haftada, simdide 13. haftada. Birazcik lekelenme vardi, doktorda onerdi, bende kabul ettim, neden cunku cok endiseleniyordum. bence altinda oldugum pis:2: stresin daha fazla etkisi vardir bu ultrasounddan. neyse.

ben de cumartesi günü gideceğim hayırlısı bakalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…