iyiyim tatlışımm sabahtan beri ayaktaydım daha yeni oturdumevi temizledim tonla ütü yaptım malum ütülerim birikmişti artık en sonda sinirden ağladım oturup duşa girdim de rahatladım biraz :84::84: sen nasılsın cnmm
slm güzel anneler, mide bulantıları geçen anneler size imreniyorum şu an. geçmişi okudum biraz.
arkadaşlar bugün mide bulantım tavan yaptı okulda 2 dere girdim daha fazla dayanamadım eve geldim. mutfağın kapısına 5 adım kala kusmaya başlıyorum. aç tok hep midem bulanıyor öğürüyorum. ilk hamişliğimde de oldu ama açken olmuştu. bunda daha zor geçiyor. ve benim 2 . ayda başlayıp 4. ayda bitiyor. 2 ay çekeceğim. eşim yemek yapmaya çalışıyor ama pek başaramıyor. ailelerimiz de uzak ve kendi dertlerindeler gelemezler. napcam ben. kendimi çok kötü hissediyorum. emedur diye bi mide bulantısına iyi gelen ilaç verdi doktor . o ilacı da içince hemen geri çıkarıyorum. vücudum kabul etmiyor. dua edin bana ne olur. oğlum aç ben aç babamız çırpınıyor evin içinde şu an....
canım benım de mıde bulantım cok oluyor elma yiyorum yavas yavas bulandıkca, bazen de hurma yiyorum hurma hem cok faydalıymıs hem de bulantıyı azaltıyo yemedikçe daha cok bulanırsın kendını zorlayarak da olsa yemeye çalış. çok kötü olduğumda peynirle kepek ekmeği yiyorum biraz hafifletiyo sen yediklerini çıkarsan da bebek ihtiyacı olan vitamini yediğin an alıyomuş çıkardığın sadece yediklerinin posası oluyomuş üzülme yani
slm kızlarrrrrr bende bu gün itibaren 7 haftamı doldurdum bu arada nihallanın arkadaşıyım kısaca özetlersem 7 yıllık evli 3 aşılama 2 tüp yaptrmış biri hiç bi problemimiz yokken eşimin değeri 0 a düştü stresten varikosel olduk öncesinde bi varikoselden sonrasında bi olmk üzre 2 boş gebeliğim var eşim ilç tedavisi gördü çalışmalara başladık ve ben hamileydim şimdi ise çok korkuyorum aynı şeyleri yaşamkaktan ağlıyorum dün baya bi tansiyonum düştü dünden beri kasık ağrım var acayip bide sarının koyusu akıntı rabbim yüzüme gülsün ençokta eşimi sevindrmek istiyorom iki kız kardeşini anne babasını depremde kaybetmiş hayatta benden başka kimsesi kalmamış birini mutlu eetmek görevim yarın dr gidicm şükür geçtğimiz salı bebşim kesede fasülyeyli
bu arada düşüklerimin sebebi ufak kan prtılşmasıymış iğne ve progestonumu kullanıyorum nolur bişi söleyinn
hımm.. e idare etcen canım ya.. yapışınca olmaz.. değil adama yapışmayı.. ben memelerimin büyüklüğünden ve acısından yatağa yüzü koyun yatamıyorum.. dön sağa dön sola.. düz yatıncada gerinesim gelio..:)
meme uçlarının fazla uyarılması oksitosin ismindeki hormonu salgılatıp erken doğuma sebep olabilmektedir. ayrıca hamilelik sırasında boşalmada ya geri çekme yönetimi uygulanmalı ya da prezervatif kullanılmalıdır.spermin içindeki prostaglandin ismindeki madde rahim kasılmalarına sebep olmaktadır..:) ona göre yani:)
dün akşam karnım çok ağrıdı yatarken. Sanki adet görecekmişim gibi. önce stresten uyuyamadım sonra dedim Rabbim büyük ben uyusamda Rabbim uyumaz. Rabbime emanet ettim yattım. Sabah bişeycik yoktu. Ama bu aralar ara ara karnım ağrıyor.
Bide gögüsleri benim gibi olan varmı. O kadarrr şiştiler ki yatıyorum birden kalkınca gögüslerim sarsılıyor yaa nasıl bir acıyorlar anlatamam. Nerdeyse şişmekten patlayacaklar. Sizinde öylemi?
yaa kızlar ben de 10+5 im karnım çok şişti sanki yaaa yemek yerken falan patlayacak gbi oluyorum zor nefes alıyorum neden öyle oluyo acaba benim gibi olan ver mı aranızda
bu kadar kendini üzme canım ya benim de yığılmıştı evde 6 kişinin ütüsü sen düşün ne halde olduğunu nevresim gömlek vs içinden giyileceği ütülüyordum. bir arkadaş aracılığıyla yarım gün yardımcı aldım haftada 3 yarım gün gelecek 1 bile gelse yeter gb aslında tüm ütüyü yaptı evi toparladı. ütü için çok ayakta duruluyor ya ne tansiyon kalıyor düşmedik ne halsizlik geciyor.arada kendimizide düşünelim.bu arada ben dün sandalyeden düşümüstüm dmtm sabah karnımda bebek sanki can çekişiyor gb hissediyorum atlas hastanesine gidecem gece acilde kadındoğum bulunuyormus sgk ya 12 tl.miş muayene eşimi bekliyorum çocukların başında durun bende doktora gdym çok korkuyorum.banada dua edin lütfen bişey olmamış olsun benim hatam çünkü
slm kızlarrrrrr bende bu gün itibaren 7 haftamı doldurdum bu arada nihallanın arkadaşıyım kısaca özetlersem 7 yıllık evli 3 aşılama 2 tüp yaptrmış biri hiç bi problemimiz yokken eşimin değeri 0 a düştü stresten varikosel olduk öncesinde bi varikoselden sonrasında bi olmk üzre 2 boş gebeliğim var eşim ilç tedavisi gördü çalışmalara başladık ve ben hamileydim şimdi ise çok korkuyorum aynı şeyleri yaşamkaktan ağlıyorum dün baya bi tansiyonum düştü dünden beri kasık ağrım var acayip bide sarının koyusu akıntı rabbim yüzüme gülsün ençokta eşimi sevindrmek istiyorom iki kız kardeşini anne babasını depremde kaybetmiş hayatta benden başka kimsesi kalmamış birini mutlu eetmek görevim yarın dr gidicm şükür geçtğimiz salı bebşim kesede fasülyeyli
bu arada düşüklerimin sebebi ufak kan prtılşmasıymış iğne ve progestonumu kullanıyorum nolur bişi söleyinn
Evet ben simdiden sut sutyenleri takiyorum, diger turlu sutyenlere sigamiyorum. O yuzden bez sutyen al istersen rahatliyorsun, benimde goguslerim buyudu ve sisti. sut vermeye hazirlaniyor memecikler. Bu arada goguslerin uclari karariyormus, benim daha olmadi ama korkuyorum
kızlar görevdeydim az önce döndüm yazdıklarınızı okudum,çok sevindim herkesin 2lisi iyi çıkmış,ben hala kararsızım yaptırmada,arkadaşım çok çekti,aminosenteze kadar,sonra bişey çıkmadı,ama kan değerlermi merak ediyorum doğrusu,devlette bakıyolar mı ense kalınlığına,kan vermek şart mı,ya zor biriktiriyom,hep kan alıyolar
Benim gögüslerim fazla dik. Bez sütyen felan takınca uçları kıyafetin dışından belli oluyor. Direk farları yakmış gibi. Ne sinir bozucu bişey yavvv.:84:
Çilekli sakız oy maşallah Allah bağışlasın
Efeem , Halime tatlışlar çok ama çoook sevindim sizin adınızaYalnız bişey dicem tatlışlar o adresleri isimleri falan zamanı geçmeden düzeltin noktalar koyun sadece tabii sizce farkediyorsa fıstıklar.
ya ne kusuru bayıldımmmm gözlerim bile yaşardı :))
bana ne oldu bilmiyorum ama bende sizinle heyecanlandım :))
hep hamilelikten oluyor bunlar
sağol canım .. 6dan sonra yaptır , 7 ideal diyorlar 2 yaş sonrası için ..
teşekkürler buselicim .. umarım öyle olur , herşey eskisi gibi güzel olur bir kaç güne kadar ..
teşekkürler canım , hiç bir şey yiyemiyor değilim de işte ne yiyorum ne yemiyorum .. düzenli ve yeterli değil .. midem buruluyor , yanıyor . neden olduğunu kestiremiyorum , tam doymamaktan mı yoksa yaşadığım stresten mi .. bir kaç gün sonra iyileşince paşam ikimize de besiye çekeceğim inşallah ..
sağol canım , inşallah ...
sağol canım , zor oldu çok hepimiz için .. o acısını unutacak hatırlamayacak bugünleri ama biz anne-babası olarak yaşadığımız trawmayı nasıl atlatacağız hiç bilmiyorum .. 2 yaş öncesi sünneti herhangi bir tıbbi gereklilik olmasa dahi dr.lar hem sağlık ( iyileşme süreci daha kısa olduğundan sanırım ) açısından hem de psikolojik açıdan daha faydalı buluyorlar .. ben yenidoğan sünneti yaptıracaktım daha hastaneden çıkmadan ama büyükler küçücük bebeğe nasıl yapacaklar , nasıl kıyacksınız gibi taarruza geçince sezaryen dikişli ve lohusa halimle kendimde onlarla mücadele edecek gücü bulamadım , 6 aylıkkekn yaptırırım dedim .. sonrasında taşınma telaşı , eşimin iş değiştirip yeniden İst.a gelmesi , bizim 4 ay kadar ayrı yaşamamız , sonrasında ist.a taşınma ve benim tayin derdim derken oğluşun sünneti rahatladığımız sandığımız bu zamana , yani 22 aylık olana kadar kaldı .. geçen ay İzmirdeki dr.umuzla kontrolümüz vardı , ona sorduk bu konuyu , 2 ayınız kalmış ya yaptırın yada 6 yaşından sonrayı bekleyin dedi .. kendisi 9 eylülde prof . İzmirde herkesin çok iyi bildiği bir dr. olur , yani güvenilir bir isim diye böyle uzun uzadıya yazdım .. ama sorarsan bu tecrübeden sonra yine aynısını mı yapardın diye : şimdi belki üzüntümüz çok fazla diye kesinlikle hayır , 7 yaşını beklerdim derim .. neden 7 yaşında yaptırmadınız dersen : yukarıda yazdığım dr.ların bu yöndeki olumlu görüşleri ve bizim insanımızın yerli yersiz espirileriyle ( hepsini kesecekler , kökünden kesecekler , çok canın acıyacak şaka şaka vb ...) oğluşumuzu korkutup bir psikolojik sorun yaşamasının önüne geçmek içindi derim .. ama belki de aklının erdiği zaman daha dirayetli ve istekli olurdu .. çişini yapar temizlenmesine yardım eder canının daha az yanmasını sağlardım belki de .. ne bileyim olan oldu, 2li teste göre bir şehzade daha geliyor , onda inşallah böyle şeyler yaşamayacağız ..
teşekkürler canım .. bir de yaşayanı düşün
teşekkürler canım ..
aferin ona , benim oğlumda yanlış hatırlamıyorsam tam da bu haftada yada 12+6da göstermişti .. erkek olunca çabuk belli oluyor .. Allah sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin ..
ikili teste göre cinsiyet öğrenen diyorsan benimki erkek .. 50 altı erkek oluyor genelde , ama 2009 temmuz annelerinden bir arkadaşım var , onun oğlumla yaşıt kızının 2li test sonucundaki beta hcg değeri 38 , 1 ay önce dünyaya getirdiği oğlunun değeri ise 24müş .. benim oğlumda da 38di , bu miniğimn 34 .. haftaya cuma usg kontrolünde gösterir inşallah gerçekten erkek mi kız mı ??
arkadaslar selam, ben de sizler gibi aralık 11 annesi olucam insallah. 11+5 deyim. gecen hafta 2 li test yapıldı, sonuclar guzel cıktı, negatifmis... gayet guzel gidiyoruz dedi doktor.18 Haziranda tekrar cagırdı. Sanıyorum karından su aldırma olayına, amniosentez icin karar vermemi isteyecek. yasım 36, kan degerleri iyi cıktı ama yaptırmak icin tam karar veremedim henuz. Bu arada kontrolde ultrasonda elleri ayakları oynuyodu bebisimin, bi hareket sormayın...gorunce acaip aglayasım geldi. Allah hepimize saglıklı bebisler nasip etsin .. Bu arada kıyafetlerim olmamaya basladı, bu cumartesi alısverise cıkıp biseyler almam lazım .. sizde kıyafet degismeye basladınız mı ? 3 kg gibi almısım simdiye kadar. Balık yiyemiyorum istedigim kadar. Acaba balık yagı mı alsam diye danısıcam doktora. cok sukur hic bulantım yok. aksamustu halsizlik oluyor sadece. is cıkısı, trafik falan o kadarı normal sanırım...simdilik boyle hersey. herkese cok sevgiler...
sibel 1982......
Benim kardeşimin adıda sibel ve 1982 doğumlu ne tesadüf...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?