2011 Aralık Anneleri

canım hazımsızlık mı var peki,nası oldu da bu kadar aldn,kızma ama çok kilo alınca,6. aydan sonra şişen ayaklar,yüzler,bozulan dolaşım sistemi,yürümek bile daha zor olcak,benim çok oturunca şimdiden hafif şişiyo ayağım,dikkat et lütfen,varislerin çoğu da hamilelikte oluşuyo,ekmeği,hamuru,pilavı azalt,yulaflı,kepekli bişeyler ye,bol meyve ye,bol su iç,dikkat et lütfen,fazla kilodan hamilelik şekeri,tansiyonu,kolestrol Allah korusun bunlarla uğraşmanı istemem,yengem balık etliydi,20 kadar aldı hamilelikte,şekeri yükseldi sezeryanla doğudu,dikişleri 3 ayda kapandı,hem kilodan,hem de yükselen şekerden,daha erken şimdiden önlemini al onun için

İçimde bazı düşünceler var ve ben böyle düşünmekle yalnışmı düşünüyorum diyede bir taraftan vicdan azabım var. Sizinle paylaşsamda bana fikirlerini söyleseniz keşke. Benim bebişin cinsiyeti henüz belli değil. Sorun şu:

Bence kız çocukları daha hayırlı, daha uslu, bakımı ve yetiştirilmeleri daha kolay ancak ben bir kız çocuğum olmasını pek istemiyorum. Bunun nedeni ise : kızlar çok çekiyor ya, her türlü yasak kızlara, babası kızabilir, abisi kızabilir, kocası kızabilir, kaynanası kızabilir. Sanki onu yetiştirende bir ana değilmiş gibi toplumda hep ezik oluyorlar. Ve ben sanırım kayınvalidemlerle yaşadığım sorunlarında etkisiyle kızım olucak diye çok korkuyorum. Mesela bir evlat yetiştiricen, yorulucan, üzülücen, emek edecen ama yetiştirdiğin evlat erkekse; hiç bir yere göndermeme hakkın, geline istediğini söyleme hakkın, hatta aldığın gelinin annesini bile ezik görmek hakkın oluyor. (bunları tasvip ettiğimden değil ama genelde olan bu.) kızsa ; ona senin yanında bağırıcak kocası bişey yapamıycan, sana göndermiycek bişey yapamıycan, kayınvalidesi kötü davranıcak bişey yapamıycan, hatta kayınvalidesinin sana inceden soktuğu lafları kızının hatrına duymazdan gelecen. Neden eee ikiside anne, ikiside 9 ay taşıdı, ikiside süt verdi. Yanii bence kız çocuğu oldumu onun acısına şimdiden kendini alıştırman gerekcek oysa oda evlat. İşte bu haksızlığı ben yaşadım yavrum yaşamasın diye oğlum olsun istiyorum. (tabii herşeyden önce bahtı, sağlığı iyi olsun)

Tabii siz şimdi ben katlanmam kızıma bişey derlerse çeker alırım gibi tepkiler vereniniz de vardır ama bu seferde yuvası yıkılıp boynu bükük üzgün durdukça siz iyice kahrolursunuz. Allahtan kuran gelmişte bari diri diri gömmüyorlar ama şu toplumdaki adaletsizliği düzeltmeseler, kızlar yine acı çekmek için gelecekler. Tövbe tövbe....

Yalnış mı düşünüyorum...

kızlar minnaklarımızı yazıyoruz bi güzel sayfalar dolusu anlatıyoruz bence bu topikte bi nazar boncuğu eksik..

hepimizi ve güzel minnoşlarımızı allahım nazardan saklasın

kesinlikle yalnş düşünüyorsun Rabbim herşeyin olduğu gibi evladında hayırlısını versin canım daha karnındayken çok dua et kaderi güzel bahtı açık olsun. her kız çocuğunun mutsuz olmayacağı gb her erkeğinde şanslı olacak gb bir garantisi yok imtahan dünyasındayız sonuçta elimizde gelen çabalamak ve dua etmek biz görevimizi yapalım taktir Allaha kalmış.

canım senin adına böyle düşündüğün için çok üzüldüm. belli ki kendi yaşadığın olumsuzluklar yüzünden böyle düşünüyorsun ama kesinlikle tez elden kurtul bu aklındakilerden.

anlattığın şeyler biçok ailede her toplumda var ama bu bunları her insanın yaşayacağı anlamına gelmiyor ki. birçok kadın tanıyorum aileleri ve eşlerinin aileleri açısından çok şanslılar gayet güzel geçinip gidiyolar. bu kişilik meselesi. ayrıca bu çocuk senin! kızda olsa erkekde olsa senin evladın yani kişiliğini oluşturmakta 80% senin kendi elinde. sen hayırlı bir evlat yetiştir. onu da (kız veya erkek hiç fark etmez) Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın ve sağlık versin, huzurlu mutlu yaşasınlar inşallah...

benim bildim bileli ayva göbeğim vardı.oğluma hamile iken 6. aydan itibaren çıkmıştı göbeğim bende 6. ayda arkadaşın tavsiyesi üzerine bebe yağı sürmüştüm. ben 60 la hamile kalıp ya 67 ya 69 du tam hatırlamıyorum 13 yıl geöti üzerinden ama 70 olmadığımı iyi biliyorum ve kendim hiç kilo almamıştım sadece karnımda top konulmuş gbydi. doğumdan sonra kısa sürede verdim karnımda da hiç iz kalmamıştı yağdanmı genetikmi bilmiyorum benim anneminde aynı ben gb çatlak olayı yok birde çok kilo alınmazsa çatlamaz bence deri ne kadar az gerilirse o kadar esneklik payını aşılmazsa çatlamaz.ben böyle düşünüyorum yine aynısını yapacam ilki gb kısmet artık

selam arkadaşlar
ne kadar yoğun,uzun,sıkıcı ve kapalı bir gün bugünyaaaa
geçmişi ancak bitirebildim...
hepinizi öptükk..

Merhaba güzellikler çarşıya gitmeden önce bir selam vereyim dedim ama sayfada gözüme takıldı ve çok üzüldüm Buseliciğim duygularına Keşke bahsettiğin gibi kız evlatları ikinci sınıf muamele gösteren insanlar olmasa şu hayatta gerçekten Allah (CC.) korkusu olsa vede psikolojikmen kafa düzgün olsa bunları kimseye yaşatmasalar.
Senin evladın olacak Buseliciğim sen yetiştireceksin kız ya da erkek kendini sevme bilincini sen vereceksin ona haliyle kendiyle daha bir barışık birey olup böyle insana saygısı olmayan insanlarla mücadele etmeyi biliyor olacak . Tatlı canını bunları düşünüpte sıkma .

buseliiiii sen kalbini temiz tut aklına kötü şeyler getirmee ve her zaman hayırlısını iste olumlu düşün iyi şeyler olsunn
kızlaaar bebişlerden cinsiyetini öğrenenler anlatsın azcık yaa ne zaman öğrendiniz ben 11+3üm meraktan ölüyorum yaa daha belli olmamış mıdır kiiiiiiiiiiiiii

canım maalesef böyle olaylarda oluyor..
herkes kötü kişilerle karşılaşacak diye birşey yok.. eğer kızın olursa onu sen eğiteceksin.. kimseye boyun eğmemeyi öğreteceksin... herkesi alt edecek...
allah hayırlsını versin sadece...
ve hayırlı insanlarla karşılaştırsın...
seni çok iyi anlıyorum...

ben de kıs olmasının anneye yardım edebileceği açısından düşündükçe daha çok istiyorum... hem bi tanıdığım var onların çocukları yok bana hep kızın olsun senin derdi daha hayırlı olduklarını görüyorum derdi erkeklere göre, sevdiğim herkes için kız diliyorum diyodu haklı galiba, ben kendimden görüyom hayırlıyım vesselam annem için her fedakarlığı yaparım yaptımda ama erkek evlatlar öle değil gibime geliyo yani kendimi düşündükçe kızım olsun istiyom ama kocamı düşündükçe oğlum olsun diyom ama neticeyi şöyle bağlıyorum:Allah hakkımda hayırlısı neyse onu versin bana kalmaz değerlendirmek

Saol cnm benim, haklısın ama şimdiden endişeleniyorum. Rabbim bahtlarını güzel, sağlıklarını güzel yapsın. her iki cihanda da mutlu etsin onları..

Kişilikte %80 belki etkimiz olur cnm ama karakteri nasıl olursa olsun önce bahtının güzel olması gerek. Beni yalnış anlama kızımda olsa, oğlumda olsa ben rabbimin müsaade ettiği sürece onlara sahip çıkıp, koruyup kollayacağım. Sanırım ben kadın tarafından olayları görüp üzülmesin diye karşı taraf olsun istiyorum. Belkide erkek olsaydım onların sıkıntılarını birebir bilir ve kız olsada bizim gibi çok çalışmayıp el ense yatsın derdim. Vel hasılı kelam rabbim yavrularımız her iki cihandada mutlu etsin. Vatatnına, dinine, milletine, ana-babasına, ailesine hayırlı birer evlat etsin.

Çok teşekkür ederim fikirlerinizi benimle paylaşıp, bana yol gösterdiğiniz için. İnsan bazen arafta kalabiliyor.

sabah uyandım eşim karnımı seviyor ne düşünüyorsun kız erkek konusunda dedim sanırım 8 tane erkek yiğenden bıkmış olacakki kız dedi daha sevimli cana yakın oluyorlar dedi bende hep gönlümden kızım olsun geçiriyorum hep bir ablam olsun isterdim ama bir tane abim var kızkardeşime herzaman iyi bir abla oldum inşallahta ilk bebeğim kız olur ( sağlıklısından) tabiki dolabımda 2 yıldır durdurduğum elbiseyi giydirmek nasip olur

kız çocuklarının vefalı olduğunu söylerler hep doğrudur biz kardeşimle daha çok düşünürüz annemizi erkekler biraz daha uzak oluyorlar hayat onları hep bir mücadelenin içinde tutuyor ama bizler sanırım 7/24 herşeye yetişmeye çalışırız

yok cnm ya hazımsızlık filan gayet doğalım ben ilk zamanlar 83,5 a çıkmıştım baya baya korktum ama 2 haftada 80,9 a düştüm şimdi dikkat ediyorum ama 3 aydan sonra zorlaşacak bakalım hakkımızda hayırlısı...ben 3. Ayımı bitireyim diyetisyene başlıycam zaten inş..

cnm sana aynen katılıyorum çok çok haklısın inan belkide kızımın olmasını belkide benim yaşayamadıklarımı yaşatabilmek için istiyorumdur ve bugün biraz kötüyüm belki bu yüzden olumsuz düşünüyorum ama en azından benim için öyle kadın dışarıdada çalışacak evdede hiç çalışmıomuş gibi hizmet edecek devamlı hizmet ediyosa kayınvalide de kaynatada eşte hatta anne baba çocukta çok sevio ama yapamıosa o zaman sorunlar başlıo demiyomuyuz şunun kızı ne kadar tatlı annesine hep yardımcı oluyo çok akıllı kızları hep çalışsın yardım etsin fedekar olsun kendinden önce bizleri düşünsün istiyoruz ama erkekler öyle mi erkek dediğin dediğim dedik olur benimde oğlum var bütün aile bayılıyoruz inatlaşmalarına birisi bişey dese aman pısırık olur özgür büyüsün

ya biz bile anneye kız çocuğu yardımcı diyoruz erekeğinde 2 kolu yok mu o da yapsın oda bulaşık yıkasın o da yemek yapsın ama olmazki bu devran böyle giderrrrr

ben öğretmenim eşim idareci bu gün bana diyoku ben pasaport alcam yurt dışına çıkcam ee alalım iyi olur gezeriz dedim yok beyfendi kendine alıp günü birlik gitcekmiş niye ben almıyomuşum dediğimde onun kademesi yüksekmiş ücreti az ödüyomuş bi 7 yıl sonra ben onun kademesine çıkınca alacakmışım tabi ben çalışmıyom para kazanmıyoım ya çalışmasam bile ortak bi hayatı paylaşıyosak ya oda gitmez yada bende giderim çektim resti

bense annemleri senede 1 20 günlüğüne görüyorum oda bursa ya gittik mi 4 ablası var birer gece onlarda gündüzleri onlarda 15 gece annemlerde bende yaz tatilinde bırakıp giderim ama annemler dahi bu seneye kadar eşini bırakma yazık olur falan modunda annesi burda abisi burda baksın başının çaresine yok bizim görevimiz

canım valla ben oğluma 64 le hamile kaldım 86 la doğuma girdim çatladım falan ama 7 aya tekrar 64 kiloydum şimdi 81 le hamile kaldım hiç dikkat etmiyorum ama mide bulantılarından akşamları yiyemiyom pek hala 81 kiloyum hedefim 90 olmadan bu süreci bitirmek

özetle az kilo almak çok iyi ama çok alırsanda bebeğin ve sen sağlıklı olduktan sonra verirsin gel senle beraber ilerleyelim ve 90 ı sınır koyalım ama nacizane tavsiyem varsa imkanın diyetisyene git burda özel hast ilde dahi yok devlette de ilde dahil diyetisyen yok yoksa kaçırmazdım

bu arada hepinizi çok seviyorum

benim eşimde aralık 15 doğumlu ama yazdıklarınla alakası yokk gerçi çocuk demişsin ama benim eşim kocaaaaaaa adam gezmesi dışında tutmadı cnm ya

bende 15 aralık doğumluyum yay burcunu çok severim doğumun denk gelmesini isterdim ama 8 aralık görünüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…