2011 Aralık Anneleri

yok be canıım..nerde bende o ermişlik....rüyama giren bebeklerin cinsiyetini anlamaya çalışıyorum ama hep ara renk giymiş oluyolar..sarı,yeşil,turuncu falan.....anlayamıyorum kızmı oğlan mı..

kızlarrr çook sağolunnnönemli olan sağlıklı olması tabiki bebişlerimizin.erkek çocukları daha çabuk belli oluyomuş zaten.

yok be canıım..nerde bende o ermişlik....rüyama giren bebeklerin cinsiyetini anlamaya çalışıyorum ama hep ara renk giymiş oluyolar..sarı,yeşil,turuncu falan.....anlayamıyorum kızmı oğlan mı..

canım 2 haftaya öğrenirsin.içine ne doğuyosa oda çıkabiliyor.benim erkek doğuyordu çıktı

Arkadaşlık talebi gönderen herkesi kabul ettim kızlar, albümü hazırlarken herkese açık olarak açmıştım ama neden böyle bi sorun oldu hala anlayabilmiş değilim :26: neyse artık resimlerimize bakıp güzel yorumlarını esirgemeyen bütün teyzoşlarımızı öpüyoruz kocamaaaaaaaaaaaannnn

kızlar yaaaa göbüşümün fotosunu eklemeye çalışıyorum göbüş topiğimizdden ama beceremiyorum. acaba kaçırdığım bi nokta mı var. mesaj kısmının altından eklenti ekle kısmından yapmaya çalıştım ama olmadıııı ne yapıcam acaba?????

bana da geçen akşam rüyamda bi arkadaşım var kızı olcak bana erkek kıyafetleri verdi al bunları tülay benim kızım olcak oğluna giydirirsin dedi mavi minicik şeyler verdibana ama bilmiyorumki yine de bi tek bu var hatırladığım...hislerimde o kadar kuvvetli değildir bu arada

iyiy akşamlar kızlar...nasılsınz?iyisinizdir inş?biz iyiyiz çok şükür keretamla...11haftamız bitmiş bile bugün yaa...maşaallah diyelim hepimize

bi akıl istiyorum ben şimdi sizden.benim eşimde öğretmen,evlenirken çok fazla eşya almadık nasılsa memuruz taşınırız ederiz diye...bu yaz okul açılmadan taşınmayı düşünyrz ve doğal olarak ben yeni eşyalar istiyoum,,almadğmz yemek odası,misafr odası ve bide bebek odası...diyeceksiniz ki sorun ne kardeşim istiyosan al işte...deeee....benim eşim çoook cimri...Daha doğrusu ona bu tarz şeyler israf olarak geliyor ama bende haklı olarak bikez de olsa isteklerimi aldırmak istiyorum...az önce tartıştık biraz en sonunda gelecekle ilgili plan yapmayalım dedi,konuyu kapattı:44::44::44:bende çook takarım böyle şeyleri kafama...siz olsaydınız bnm yerimde ne yapardınız?:44::44:

ne yapıp ne edip aldırırdım:))) yani sorun parasızlık değil de gerek görmemekse aldırırdım vallaa

ne yapıp ne edip aldırırdım:))) yani sorun parasızlık değil de gerek görmemekse aldırırdım vallaa

o kesin ama nasıl??? biz evlendiğimizden beri herşeyimizi kendimiz aldık,düğünümüzü bile kendimiz yaptık...benm tedavi sürecim maddi açıdan bizi zorlasada çok şükür 2aya hiç borcumuz kalmayacak...çok özeniyorum,hevesleniyorum gördüğüm güzel mobilyalara yaa...o da 3yıldır bak ne güzel yetti bize bu eşyalar fazlasına ne gerek var deyip canımı sıkıyo habire
bi plan yapmalıyım,,,yapmalıyım

bizde de durum aynı cnm. hatta düğün kredimiz adaha 2012 mayısta bitecek :))) ama bu hayata bi kere geliyoruz di mi? :) ya benceee, bi bayan istedi mi yapar:) belki de sadece bebişi öne sür. onun bebek odasına ihtiyacı olacak de, sonra da diğer mobilyalar için kullan işte dişiliğinii

kızlar bugün doktordan geldim.ikili testi yaptırdım.12+4 olmuşum.herşey normal dedi.oğlum oluyormuş.yani %90 dedi.uyuyordu hareketlerini izleyemedimm.ama olsun sağlıklı olsun da

canim hayirli olsun oglusun. allah saglikla kucagina almayi nasib etsin :)

benimki multibionta diye probiyotikli bi vitamin verdi. demir hapi kabizlik yapabilir diye takviye olsun dedi. bi de balik yemiyorum pek diye haftada 2 tane balik yagi kullandirtiyor. vitamin olayi doktorun tercihine kaliyor genelde benim anladigim. ama demir istisnasiz veriliyor sonucta her ay kan testi olmadigimiz icin takviye gerekip gerekmedigni bence onlar da bilmiyor.

biz tum esyalarimizi kendimiz aldik. hersey eksiksiz bir ev duzduk. ancak inan bana simdi bazi aldigim fazlaliklar icin pismanim. sonucta biz memur degiliz belki ama ev sahibi degiliz ve ben tasinmak konusunda hevesli bi tipim. elimden gelse 2 senede bir ev degistiririm temiz temiz :) simdi yemek takiminin 2 tane bufesi inan gozume batiyor. bu evim 150 m2 ama yerlestirirken bile sorun oldu. begendigin temel bi kac bisey varsa al. ama o takimi bu takimi diye kendini de adami da eziyete sokma. sonra pisman oluyor insan dusunmeden aldiklarina...

kızlar benim hayatım normale dönüyor yavaş yavaş.mide bulantım azaldı.iştahımda yerine geldi sayılır.artık kendimi hasta gibi hissetmiyorum.birde içimde garip bir heyecan var.biz nasıl bekleyeceğiz aralığa kadar :44:

bencede aynen öle bende senin gibi evlenirken 145m2 eve evlendim 2 tane kocamaaann büfe kocaman konsol tv sehpası derken çok büyük bi takım aldık çokta para verdik sonra 1.5 yıl sonra ev aldık ev 105m2 tıkış tıkıştı sattım bişeyleri koltuk takımım vardı klasik sattım bişeyleri annemin çatıya yolladım yemek odama kıyamıyos çok para verdik diye şimdiki aklım olsa öle büyük pahalı şey almazdım sonra göndermesi zor oluyo şimdi de çocuk odalarına bakıyom ama bikaç yıl sonra değişce için beşik ve eşyaları için dolapp bakıyom tek he bi de belki şifonyer o kadar zaten sonra çocuk bişeyleri anlayınca değiştiririz isteğine göre

aynen canim bi park yatak almak var aklimda bi dolap (ama sonradan da degerlendirebilecegim birsey) bir de sifonyer. hiiic oyle simdiden oda duzmek gibi niyetim yok. nasilsa az kendini bilir zamana gelince bi oda seceriz beraberce.

aynen diplomalı anne ve evhanımı olup çıktık.

canımm valla bizimde kısmetimizde diplomalı ev hanımı olmak varmış napalım yalnız aynı şeyleri düşünmüşüz bende işletme mezunuyum bi dönem kreşlerde etüt merkezlerinde öğretmenlik yaptım bende diyorum bebeğim dogsun buyusun yapıcam ogretmenlık die de bakalıım zaman ne gösterecek o zamana kdr ölmem sağ kalırsam yaparım inşallah

Canım valla doktorum bana yasak ibaresini şimdiye kadar hiç kullanmadı sakınman gereken hiçbirşey yok yasak olan da birşey yok sen gebesin hasta değil herşeyi gerektiği kadar abartmadan ye bol bol su iç yeter dedi fazlada pimpiriklenmemek gerekiyor bence herşeyi kafamıza takmaya kalksak yasaklamamız gereken çok şey olur

Canım dogumun hakkında ne dusunuosun ozel mi yoksa devlet mi bende ankaradanım yardımcı olmak ısterım

Canım doktoruma bende danıştım ne zaman krem-yağ kullanmaya başlıım die kremlerin hiçbir faydası olmaz tamamen genetik dedi ama sen kullanıp gönlünü rahatlatmak istersen bebe yağı kullanabilirsin dedi :97:

hehehe. avrupada vitamin dogmadan once alinmaya basliyor. Turk doktorlarin kararlarini avrupa yada amerikaya karsilastirmalarina hayran kaliyorum. bilimi yapan adam/kadin bilirki, hamile kalmayi planlayan kadin o zamandan itibaren vitamin alir. sebebide bebegin ilik uzuntusu (turkcesini dogru bilmiyorum) daha 3. yada 4. haftada kapaniyor. cogumuz o zaman bilmiyorduk bile hamile oldugumuzu. sonrada diger organlar gelisiyor, vs vs.

ya hic sorma cnm benm arkamda sivilceler doldu, neyseki suratimdakiler azaldi:) sevinyimmi aglyimmi bilmiyorum boyle zaten kilo alyorum.

Cildiye muhtamelen birsey vermicek, cogu sivilce haplari (antbiyotikleri, kremleri) hamilelikte onermiyorlar. Bol bol yka derim ama nereye kadar faydasi varki kmbilir

ya hic sorma cnm benm arkamda sivilceler doldu, neyseki suratimdakiler azaldi:) sevinyimmi aglyimmi bilmiyorum boyle zaten kilo alyorum.

Cildiye muhtamelen birsey vermicek, cogu sivilce haplari (antbiyotikleri, kremleri) hamilelikte onermiyorlar. Bol bol yka derim ama nereye kadar faydasi varki kmbilir

sonra goguslerimde catlakliklar olusmaya basladi. aman napyim diyorum. hamilelikte anladimki rahat olmak, takmamak cok onemli. boyle koltuga uzanicak hic birseyi umursamican.

Bence cok durust bir yazi yazmissin. Cok guzel anlatmissin. Bende kizim olsun cok isterim (buyuk ihtimal degil). Tanidgim Kizlar Turkiyede ailelerine daha bagli olduklari icin cok seviyorlar, cogu kiz evlendikleri erkegi kendne cekiyor, sonrada bebek her gun anneanne'de, babaanne senede uc kere goruyor. Eminim sizlerin ailesinde boyle olmayabilir, ben sadece etrafimdakileri anlattim.
Globalligin verdigi etkilerden biriside kiz erkek esitligi oldu, ama malesef halk yasayis kulturumuz adetlerimiz daha o erginlige yetisemedi, bu yuzden kadnlar dediginiz gibi cok uzuluyor, ayni zamanda vermeye cok yatkinlar. ben kizim olsaydi birazcik daha erkek gibi yetistirirdim herhalde. Bu prenses beyaz atli masallariyla buyurken cok ezildim. Duygularimi cok daha fazla kullandim. kadn kendi ayaklari uzerinde cok rahat kalsin diyelim, belki istedigi evliligi yapamaz ama kimsennde altinda kalmak zorunda kalmaz, sevilme ihtiyacini cok fazla dinlemez. Erkekler icinde oyle. Erkegi ezen cok kadinda taniyorum. Ama erkegim oldu dyede gidipde aileden uzaklastirmaya izin vermemek lazim.

bu arada erkekler bebekken cok daha hircin olabildikleri dogru ama kzlarin ergenlk zamanlari da zor geciyor. Insallah hayirli evlat olur. Benim dayim anneannem ve dedeme cok iyi bakti, kizlari da cok dert verdi. Arada bir istisnalarda oluyor o yuzden cok da kiz yada oglan hayranligim azaldi

kızlar çok tatlısınız yaa, arada topikinize uğrayıp röntgenliyorum sizi, geçen yıl yaşadığımız heyecanları şimdi siz yaşıyorsunuz, yazdıklarınızı okudukça bi gülümseme kaplıyo içimi ve mutlu oluyorum:) Ben hamileliğimin ilk 4 ayını bulantılar yüzünden kabus gibi geçirsem de şimdi sanki hiç o sıkıntıları yaşamamış gibiyim, bulantılar dışında çok güzel bi hamilelik geçirdim, şimdi kuzum yanımda, beni gördüğünde heyecanlanması, çığlılar atması, her geçen gün yeni bişeyler öğrenmesi o kadr güzel ki, hepiniz bu mutlu anlara şahit olacaksınız hayırlısıyla. Bu arada çatlaklar ile ilgili bi kaç şey söyleyeyim, onlar tamamen sizin yapınızla alakalı, hiç krem ve yağ kullanmamama rağmen sadece göbeğimin etrafında 2-3 çatlak oluştu, o da karnımın çok büyümesinden kaynaklı, doktorum bile çok haşmetli bi karnın var diye dalga geçiyodu. Boşuna çatlak kremlerine servet ödemeyin, çok istiyosanız bebe yağı kullanın, hatta rahatsız olmayacaksanız has zeytin yağı kullanın, en güzel çatlak önleyici

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…