Hayır rüyada öğrenme yöntemi varsa cnm banada söyle. Ben hamile kaldığımdan beri hiçç öyle haberci rüya görmedim. yalnız 1 sene önce bir oğlum olduğunu gördüm. 3 yaşında sarı saçlı masmavi gözlü. Diyorumki bu benim oğlumsa ben kocama ne anlatırım benim göz siyah onun ki yeşil bu mavi gözü nasıl anlatırım. sabah kayınvalideme anlatınca rahmetli kayınpederimin gözlerinin masmavi olduğunu öğrenmiş çok duygulanmıştım. Dedesine çekmiştir dedi. Zaten erkek olursa dedesinin adını vericeğiz. Nasip kısmet olursa..
yok be canıım..nerde bende o ermişlik....rüyama giren bebeklerin cinsiyetini anlamaya çalışıyorum ama hep ara renk giymiş oluyolar..sarı,yeşil,turuncu falan... ..anlayamıyorum kızmı oğlan mı..
Hayır rüyada öğrenme yöntemi varsa cnm banada söyle. Ben hamile kaldığımdan beri hiçç öyle haberci rüya görmedim. yalnız 1 sene önce bir oğlum olduğunu gördüm. 3 yaşında sarı saçlı masmavi gözlü. Diyorumki bu benim oğlumsa ben kocama ne anlatırım benim göz siyah onun ki yeşil bu mavi gözü nasıl anlatırım. sabah kayınvalideme anlatınca rahmetli kayınpederimin gözlerinin masmavi olduğunu öğrenmiş çok duygulanmıştım. Dedesine çekmiştir dedi. Zaten erkek olursa dedesinin adını vericeğiz. Nasip kısmet olursa..
iyiy akşamlar kızlar...nasılsınz?iyisinizdir inş?biz iyiyiz çok şükür keretamla...11haftamız bitmiş bile bugün yaa...maşaallah diyelim hepimize
bi akıl istiyorum ben şimdi sizden.benim eşimde öğretmen,evlenirken çok fazla eşya almadık nasılsa memuruz taşınırız ederiz diye...bu yaz okul açılmadan taşınmayı düşünyrz ve doğal olarak ben yeni eşyalar istiyoum,,almadğmz yemek odası,misafr odası ve bide bebek odası...diyeceksiniz ki sorun ne kardeşim istiyosan al işte...deeee....benim eşim çoook cimri...Daha doğrusu ona bu tarz şeyler israf olarak geliyor ama bende haklı olarak bikez de olsa isteklerimi aldırmak istiyorum...az önce tartıştık biraz en sonunda gelecekle ilgili plan yapmayalım dedi,konuyu kapattı:44::44::44:bende çook takarım böyle şeyleri kafama...siz olsaydınız bnm yerimde ne yapardınız?:44::44:
ne yapıp ne edip aldırırdım:))) yani sorun parasızlık değil de gerek görmemekse aldırırdım vallaa
o kesin ama nasıl??? biz evlendiğimizden beri herşeyimizi kendimiz aldık,düğünümüzü bile kendimiz yaptık...benm tedavi sürecim maddi açıdan bizi zorlasada çok şükür 2aya hiç borcumuz kalmayacak...çok özeniyorum,hevesleniyorum gördüğüm güzel mobilyalara yaa...o da 3yıldır bak ne güzel yetti bize bu eşyalar fazlasına ne gerek var deyip canımı sıkıyo habire
bi plan yapmalıyım,,,yapmalıyım
kızlar bugün doktordan geldim.ikili testi yaptırdım.12+4 olmuşum.herşey normal dedi.oğlum oluyormuş.yani %90 dedi.uyuyordu hareketlerini izleyemedimm.ama olsun sağlıklı olsun da
Kızlarrr doktorunuz vitamin hapları veriyor mu??Benim doktor daha bana bişey demedi ama bi arkadaşım da gidiyo aynı doktora.Onun bebeği 3,5 aylık.Doktor vitamine gerek yok.avrupa da vitamin vermezler.iyi beslen demiş...Sizinkileri merak ettim...
bizde de durum aynı cnm. hatta düğün kredimiz adaha 2012 mayısta bitecek :))) ama bu hayata bi kere geliyoruz di mi? :) ya benceee, bi bayan istedi mi yapar:)belki de sadece bebişi öne sür. onun bebek odasına ihtiyacı olacak de, sonra da diğer mobilyalar için kullan işte dişiliğinii
canim hayirli olsun oglusun. allah saglikla kucagina almayi nasib etsin :)
benimki multibionta diye probiyotikli bi vitamin verdi. demir hapi kabizlik yapabilir diye takviye olsun dedi. bi de balik yemiyorum pek diye haftada 2 tane balik yagi kullandirtiyor. vitamin olayi doktorun tercihine kaliyor genelde benim anladigim. ama demir istisnasiz veriliyor sonucta her ay kan testi olmadigimiz icin takviye gerekip gerekmedigni bence onlar da bilmiyor.
biz tum esyalarimizi kendimiz aldik. hersey eksiksiz bir ev duzduk. ancak inan bana simdi bazi aldigim fazlaliklar icin pismanim. sonucta biz memur degiliz belki ama ev sahibi degiliz ve ben tasinmak konusunda hevesli bi tipim. elimden gelse 2 senede bir ev degistiririm temiz temiz :) simdi yemek takiminin 2 tane bufesi inan gozume batiyor. bu evim 150 m2 ama yerlestirirken bile sorun oldu. begendigin temel bi kac bisey varsa al. ama o takimi bu takimi diye kendini de adami da eziyete sokma. sonra pisman oluyor insan dusunmeden aldiklarina...
bencede aynen öle bende senin gibi evlenirken 145m2 eve evlendim 2 tane kocamaaann büfe kocaman konsol tv sehpası derken çok büyük bi takım aldık çokta para verdik sonra 1.5 yıl sonra ev aldık ev 105m2 tıkış tıkıştı sattım bişeyleri koltuk takımım vardı klasik sattım bişeyleri annemin çatıya yolladım yemek odama kıyamıyos çok para verdik diye şimdiki aklım olsa öle büyük pahalı şey almazdım sonra göndermesi zor oluyo şimdi de çocuk odalarına bakıyom ama bikaç yıl sonra değişce için beşik ve eşyaları için dolapp bakıyom tek he bi de belki şifonyer o kadar zaten sonra çocuk bişeyleri anlayınca değiştiririz isteğine göre
aynen diplomalı anne ve evhanımı olup çıktık.
ben çocukluğumdan beri 2 kızım 2 oğlum olsun hayalleri kurardım çok şükür yaradanım kızda oğlan da verdi ya bende çocuk hastalığı var acayip seviyorum bir ara shçek na gönüllü anneliğe gdyrdm 0-2 yaş arasındaki bebekler sonra onları orada bırakıp gelmek inanılmaz üzdü gecem gündüzüm üzüntü depresyonla geçti bende hırs yaptım sosyal hizmetler okudum kısmetse inşllh bebişimi doğuram brz buyuyunce shçek yada özel çocuk yurtlarında çalışmak için çabalıyacağım
öküz burcu zaten erkeklere doğuştan eklenen bir özellik. Sen bence onu değiştirmeye çlışma 1 eve bir neşeli bir de sakin yeter. Dengelersiniz birbirinizi.
Süt içmeyenlere duyrudur: Benim gibi içmemeye devam edin. Dün akşam dişimin yarısı tuz buz elime döküldü. sanki un ufak olmuş. Olur tabii çocuk kalsiyumu bulamayınca dişlerden çekiyor diş boş kalınca dökülüyor. Allah yardım etsin bize.
Bide artık şu yasak bunu yemeyinlerden bıktım. Artık işi o denli abarttılar ki. İnanırmısınız dün ablam tv'de seyretmiş. Hamileler 19 lt'lik damacanadan su içerlerse bebeklerin beynini etkileyen bir şey varmış içinde. Bebek erkekse homoseksüelliğe kayıyormuş, kızsa meme kanseri oluyormuş. Dedim yok artık daha neler. Nerden içelim peki. Çeşmeden mi? Kaldıki ortalıktaki bunca 20-30 yaşındaki homoseksüellerin anneleri damacana mı görmüş ki? Dimi ama..
yarım saattir geçmiş sayfaları okuyorum.. hiç durmamış elleriniz çalışmış sayfaları doldurmuşsunuz valla
kızlar bende ankara gazi üniversi hastanesine gidiyorum.. ama hocalar hastaneden ayrılıyorlar özel muayenhane açıyorlar ve bu yüzden gebelik takibine bakmıyorlarmış.. normal poliklinik kısmında ise her gidişimde farklı bir doktorla muhattap olacağım..
bu bei düşündürüyor..
ankara'da gittiğiniz doktorları ve memnuniyetinizi yazarsanız çok sevinirim
selammm annişler :80:
bu aralar bi konuda çok kararsızım size sorayım dedim. hani göbüşler yavaş yavaş çıkmaya başlıyo ya, siz çatlak oluşmasını engellemek için ne kullanmayı düşünüyosunuz???? ben şimdiden bebe yağı sürüyorum bazen ama doğrusu yeteceğinden emin değilim. Ergenlik çağından kalma bacaklarımda ve belimde hafif çatlaklar var ve bu yüzden çatlamaya eğilimim var galiba... :44: çok korkuyorum karnım kötü görünecek diye....
Lieraq gibi biraz pahalı kremler kullansammııııı kullanmasammıııı emin değilim. Genetik diyolar, kişiden kişiye değişir diyolar ama boşuna sürmüş olsam da, en azından sonradan keşke sürseydim belki daha az çatlardı diyerek pişman olmak istemiyorum
siz ne düşünüyosunuz???
Kızlarrr doktorunuz vitamin hapları veriyor mu??Benim doktor daha bana bişey demedi ama bi arkadaşım da gidiyo aynı doktora.Onun bebeği 3,5 aylık.Doktor vitamine gerek yok.avrupa da vitamin vermezler.iyi beslen demiş...Sizinkileri merak ettim...
kızlar benim boynum ve gögüs kısmım iri iri sivilceler oluştu.hamilelik öncesi yoktu.sizlerde de oldumu.haftaya ikili test için gittiğimde dokt.sorucam.gerekirse bi cildiyeye muayene olurum.beni çok rahatsız ediyo.bitek benmiyim yoksa
kızlar benim boynum ve gögüs kısmım iri iri sivilceler oluştu.hamilelik öncesi yoktu.sizlerde de oldumu.haftaya ikili test için gittiğimde dokt.sorucam.gerekirse bi cildiyeye muayene olurum.beni çok rahatsız ediyo.bitek benmiyim yoksa
İçimde bazı düşünceler var ve ben böyle düşünmekle yalnışmı düşünüyorum diyede bir taraftan vicdan azabım var. Sizinle paylaşsamda bana fikirlerini söyleseniz keşke. Benim bebişin cinsiyeti henüz belli değil. Sorun şu:
Bence kız çocukları daha hayırlı, daha uslu, bakımı ve yetiştirilmeleri daha kolay ancak ben bir kız çocuğum olmasını pek istemiyorum. Bunun nedeni ise : kızlar çok çekiyor ya, her türlü yasak kızlara, babası kızabilir, abisi kızabilir, kocası kızabilir, kaynanası kızabilir. Sanki onu yetiştirende bir ana değilmiş gibi toplumda hep ezik oluyorlar. Ve ben sanırım kayınvalidemlerle yaşadığım sorunlarında etkisiyle kızım olucak diye çok korkuyorum. Mesela bir evlat yetiştiricen, yorulucan, üzülücen, emek edecen ama yetiştirdiğin evlat erkekse; hiç bir yere göndermeme hakkın, geline istediğini söyleme hakkın, hatta aldığın gelinin annesini bile ezik görmek hakkın oluyor. (bunları tasvip ettiğimden değil ama genelde olan bu.) kızsa ; ona senin yanında bağırıcak kocası bişey yapamıycan, sana göndermiycek bişey yapamıycan, kayınvalidesi kötü davranıcak bişey yapamıycan, hatta kayınvalidesinin sana inceden soktuğu lafları kızının hatrına duymazdan gelecen. Neden eee ikiside anne, ikiside 9 ay taşıdı, ikiside süt verdi. Yanii bence kız çocuğu oldumu onun acısına şimdiden kendini alıştırman gerekcek oysa oda evlat. İşte bu haksızlığı ben yaşadım yavrum yaşamasın diye oğlum olsun istiyorum. (tabii herşeyden önce bahtı, sağlığı iyi olsun)
Tabii siz şimdi ben katlanmam kızıma bişey derlerse çeker alırım gibi tepkiler vereniniz de vardır ama bu seferde yuvası yıkılıp boynu bükük üzgün durdukça siz iyice kahrolursunuz. Allahtan kuran gelmişte bari diri diri gömmüyorlar ama şu toplumdaki adaletsizliği düzeltmeseler, kızlar yine acı çekmek için gelecekler. Tövbe tövbe....
Yalnış mı düşünüyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?