İçimde bazı düşünceler var ve ben böyle düşünmekle yalnışmı düşünüyorum diyede bir taraftan vicdan azabım var. Sizinle paylaşsamda bana fikirlerini söyleseniz keşke. Benim bebişin cinsiyeti henüz belli değil. Sorun şu:
Bence kız çocukları daha hayırlı, daha uslu, bakımı ve yetiştirilmeleri daha kolay ancak ben bir kız çocuğum olmasını pek istemiyorum. Bunun nedeni ise : kızlar çok çekiyor ya, her türlü yasak kızlara, babası kızabilir, abisi kızabilir, kocası kızabilir, kaynanası kızabilir. Sanki onu yetiştirende bir ana değilmiş gibi toplumda hep ezik oluyorlar. Ve ben sanırım kayınvalidemlerle yaşadığım sorunlarında etkisiyle kızım olucak diye çok korkuyorum. Mesela bir evlat yetiştiricen, yorulucan, üzülücen, emek edecen ama yetiştirdiğin evlat erkekse; hiç bir yere göndermeme hakkın, geline istediğini söyleme hakkın, hatta aldığın gelinin annesini bile ezik görmek hakkın oluyor. (bunları tasvip ettiğimden değil ama genelde olan bu.) kızsa ; ona senin yanında bağırıcak kocası bişey yapamıycan, sana göndermiycek bişey yapamıycan, kayınvalidesi kötü davranıcak bişey yapamıycan, hatta kayınvalidesinin sana inceden soktuğu lafları kızının hatrına duymazdan gelecen. Neden eee ikiside anne, ikiside 9 ay taşıdı, ikiside süt verdi. Yanii bence kız çocuğu oldumu onun acısına şimdiden kendini alıştırman gerekcek oysa oda evlat. İşte bu haksızlığı ben yaşadım yavrum yaşamasın diye oğlum olsun istiyorum. (tabii herşeyden önce bahtı, sağlığı iyi olsun)
Tabii siz şimdi ben katlanmam kızıma bişey derlerse çeker alırım gibi tepkiler vereniniz de vardır ama bu seferde yuvası yıkılıp boynu bükük üzgün durdukça siz iyice kahrolursunuz. Allahtan kuran gelmişte bari diri diri gömmüyorlar ama şu toplumdaki adaletsizliği düzeltmeseler, kızlar yine acı çekmek için gelecekler. Tövbe tövbe....
Yalnış mı düşünüyorum...
ay canim ole bir ortamda tabi olur yani senin sancilarinin gitmesi normalmis
yok ben sansliydim okonuda hem esim hemde ebem hep yanimdalardi dogum bekleme odasinda bize ozeldi esimde hep yanimdaydi ebemde taki 10cm acilmam oldu dogumhaneye alindim ve superdi yani
ya turkiyede epiduralledemi para aliyorlarrrr
BEN Ssimdi anladim yasadigim ulkenin neden herseyde ilk sirada(iyi yonde) oldugunu.
Herkese Merhabalar,
Foruma İstanbul'dan katılıyorum. Ben de Aralık ayında bebek bekleyenlerdenim. 12+2 deyim.
Epeydir forumu takip ediyorum aslında ama bugün bende dahil olmak istedim.
Çok şükür rahat bir hamilelik geçiriyorum. Yorgunluk ve uykusuzluk dışında bana zararı yok bebeğimin...
2'li testimizi pazartesi verdik sonuçlarını yarın alacağım. Fetal ense kalınlığımız normal. İnşallah sonuçlar da normal gelir.
Hamilelik bilgilerim;
Sat: 14 Mart
Beklenen doğum tarihi : 13 Aralık
İl: İstanbul
İlk gebelik
Herkese sorunsuz sağlıklı bir hamilelik geçirmesini diliyorum.sonrasında da bebeklerimizle yeni bir yıla girmenin verdiği mutluluğu hep birlikte yaşamak dileğiyle...
Herkese Merhabalar,
Foruma İstanbul'dan katılıyorum. Ben de Aralık ayında bebek bekleyenlerdenim. 12+2 deyim.
Çok şükür rahat bir hamilelik geçiriyorum. Yorgunluk ve uykusuzluk dışında bana zararı yok bebeğimin...
2'li testimizi pazartesi verdik sonuçlarını yarın alacağım. Fetal ense kalınlığımız normal. İnşallah sonuçlar da normal gelir.
Hamilelik bilgilerim;
İlk gebelik
Herkese sorunsuz sağlıklı bir hamilelik geçirmesini diliyorum.sonrasında da bebeklerimizle yeni bir yıla girmenin verdiği mutluluğu hep birlikte yaşamak dileğiyle...
Herkese Merhabalar,
Hamilelik bilgilerim;
İlk gebelik
Alisaa ile 90 kişi olduk
seker benim
yasim 25
yasadigim yer isvicre
hoşgeldin aramıza Rabbim sağlıkla dünyaya getirmeyi kısmaet etsin bebeğini
valla bende bilmiyorum( daha vakit var
fırsat buldukça yakınımdaki tüm hastanelerden fiyat alıcam
kısmetse çapaya taşınmayı düşünüyorum. o yüzden o hastaneden fiyat aldım
yarın medilife çapadan 2 li test sonucumu alıcam. oraya da fiyat sorucam. onu da yazarım
sen nerede oturuyosun?
herkesin farklı oluyor tabiki ama benim annem 3 çocuk dünyaya getrmiş sabah gidermiş doğuma izmit devlet hastanesinde öğleden sonra doğurup ertesi sabahta eve gelirmiş. bir sonraki günde bebek bezlerini yıkayıp asarmış balkondan nazar değecek diye sonraları gece asıp kurutmaya başlamış maşallh hep derdi doğum bana hiç zor gelmez 4. doğururum ama büyütmesi çok zor yaramazmışız birazcığından :)
neyse kızlar,en iyisi 7. aydan sonra konuşalım bunları,benim tansiyonum düştü galiba,yav ne korkakmışım yaaa,bikaç doğum hikayesi okudum,her birinde ağladım,evde olsam neyse,şimdi müdür içeri girermiş,benim surat düşmüş,gözlerimde yaşlar,aaaaaaaaa noluyo derya diyorum kendime,bu kadar da suugöz olma yavvvv
Herkese Merhabalar,
Hamilelik bilgilerim;
İlk gebelik
kızlar hergün bilgisayar başındayız.. radyasyon bebeğimize zarar evriyormudur...
ben masama kaktüs bitkisi koydum radyasyonu emiyormuş diye duydum ama siz napıyorsunuz önlem olarak?
Alisaa ile 90 kişi olduk
kızlar hergün bilgisayar başındayız.. radyasyon bebeğimize zarar evriyormudur...
ben masama kaktüs bitkisi koydum radyasyonu emiyormuş diye duydum ama siz napıyorsunuz önlem olarak?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?