canım ben taaa evlendiğimden beri oğlum olursa taha said istiyodum hatta babasıda diğer isim için said olsun dedi dün akşam :):) illaki kurandan geçen bi ismi olucak benim adım demet ama aslı tuba demet :)) bizde hep iki isimdir ve mahşerde inş tuba ismi ile çağrılıcam evladımında ismi çok önemli bu anlamda zaten bunun için de vebal almaktan ALLAH katında...niyetim bizim adımızda olsun ama herşeyden evvel adıyla yaşasın yavrum...ben dini bi isim olsun,anlamı da güzel olsun istiyom,kız olursa ecrin nisa,erkek olursa eymen koycam,ecrin Allah ın hediyesi demek,nisa kadın demek,kuranda nisa suresi var,eymen de kutlu,uğurlu,çok talihli demekmiş,ayrıca peygamber efendimizin çok sevdiği bi sahabenin adıymış,bu isimler 1 yıldır aklımda benim,eşim de çok beğendi
ben erkek olursa yusuf said olsunmu adı dedim olsunn dedi şimdilik böyle bakalım büyüklerimizden özel istek gelirse değerlendirmeye açığım genedekız olursa düşünmedim nedense hiç isim gelmiyor aklıma eskiden kızım olursa ne güzel isimmiş o ismi koyarm diye düşünürdüm şimdi hiçbiri aklımda yok
kayra ismini ben de çok beğeniyom,ama biz kız erkek uyumlu isim olsun diye,hep ecrin,eymen düşünmüştük,hep diyodum,ikizim olcak,biri kız biri erkek,hakkaten ikizim oldu,ama mutluluğum çok sürmedi,hayırlısı böyleymiş,inş. 2 ye ikizlerim olur,ben çift yumurta üretiyomuşum her ay,kısmet tabi Rabbim verirse bir yumurtaya da verir
canım ben taaa evlendiğimden beri oğlum olursa taha said istiyodum hatta babasıda diğer isim için said olsun dedi dün akşam :):) illaki kurandan geçen bi ismi olucak benim adım demet ama aslı tuba demet :)) bizde hep iki isimdir ve mahşerde inş tuba ismi ile çağrılıcam evladımında ismi çok önemli bu anlamda zaten bunun için de vebal almaktan ALLAH katında...niyetim bizim adımızda olsun ama herşeyden evvel adıyla yaşasın yavrum...
canm aslında neden bu kadar kızda ısrarlıyım yoğunlaşıyorum bilmiyorum ama zaten peri kuranda yok hayali bi varlığın adı ama nurla birleşince rahat ettim ben aslında sare ismini istiyorum halen nuruda ekliycem illa zaten sare Hz.Peygamberin eşinin adı ve prenses anlamındaymış eskiden beri isterim bu ismi hayırlısı inş hele bi öğrenelimde ne isimler buluruz
ben dini bi isim olsun,anlamı da güzel olsun istiyom,kız olursa ecrin nisa,erkek olursa eymen koycam,ecrin Allah ın hediyesi demek,nisa kadın demek,kuranda nisa suresi var,eymen de kutlu,uğurlu,çok talihli demekmiş,ayrıca peygamber efendimizin çok sevdiği bi sahabenin adıymış,bu isimler 1 yıldır aklımda benim,eşim de çok beğendi
gunaydınnnn,hayırlı kandıller
ama benım kalp atısı 150 cıktı hcg de 48 , ıkısı bırden tutmadı bende
tutmayanlarda oluyormus zaten
senin yazdığın isimlerde çok güzelmiş ayyy ecrin eymen bayıldım hem değişik hem anlamı güzel.bende seçenekler arasına alsam bişey dermi bebişin acabaaramadan kız ismide bulmuş olurum derya teyzesinin bulduğu isimi çaldık derim kızım olursa.neyse 6 ayımız var ve 90 teyzemiz var burada daha daha seçeneklerimiz çoğalır heralde iyice kopyacı oldum galiba birazda ben araştırayım bari
kız di mi senin,evet de de rahatlayayım
ewet kız qibi qörünüyor demişti dr
canım ben taaa evlendiğimden beri oğlum olursa taha said istiyodum hatta babasıda diğer isim için said olsun dedi dün akşam :):) illaki kurandan geçen bi ismi olucak benim adım demet ama aslı tuba demet :)) bizde hep iki isimdir ve mahşerde inş tuba ismi ile çağrılıcam evladımında ismi çok önemli bu anlamda zaten bunun için de vebal almaktan ALLAH katında...niyetim bizim adımızda olsun ama herşeyden evvel adıyla yaşasın yavrum...
canm aslında neden bu kadar kızda ısrarlıyım yoğunlaşıyorum bilmiyorum ama zaten peri kuranda yok hayali bi varlığın adı ama nurla birleşince rahat ettim ben aslında sare ismini istiyorum halen nuruda ekliycem illa zaten sare Hz.Peygamberin eşinin adı ve prenses anlamındaymış eskiden beri isterim bu ismi hayırlısı inş hele bi öğrenelimde ne isimler buluruz
eymen cok guzel ısım ama ecrın Allahın hedıyesı demek degılmıs cnım ''fiyat,ücret'' demekmiş..
ıstersen bır daha arastır bır ara bı furya ıdı bu Ecrin ama anlamı karısık bıraz ..
Müsait Olunca Beni Sever Misin ?
İçeri girer girmez neşeyle bağırdı:
-Anne biliyor musun bugün yuvada ne oldu?
- Gö...rmüyor musun ? Telefonla konuşuyorum.
Herkesin sevdiği şey birbirine benzemiyordu. Annesi telefonu, babası arabayı seviyordu.
Herşey erteleniyordu, telefon ve araba söz konusu olduğunda... Bir de eve misafir gelecek oldu mu kendisine hiç yer ...kalmıyordu.
Nerelere gitseydi? Annesi kapattı telefonu.
Mutfaktan tencere sesleri geliyordu. Koşarak yanına gitti:
-Sana yardım edeyim mi ? dedi, en sevimli halini takınarak. Annesi manalı manalı baktı:
-Hayırdır? Bir yaramazlık mı var? Bak bir de seninle uğrasmayayım. Çok yorgunum zaten.
Yorgunluk nasıl bir şeydi ? Bazen elinde oyuncağıyla uykuya daldığında anneannesi oyuncağı yavaşça elinden alır :
-'Nasıl yorulmuş yavrucak. Uykunun gül kokulu kolları sarsın seni..'
diyerek alnına bir öpücük konduruverirdi.
Yorgunluk gül kokulu bir uykuya dalmaksa eğer, neden annesi kendisiyle böyle kızgın kızgın konuşuyordu.
—Anneciğim yorulduğun zaman gül kokulu uykulara dalarsın. Anneannem öyle söylüyor.
—Uykuya dalayım da, gül kokuları kusur kalsın. Yorgunluktan ölüyorum.
Bu kelimeden nefret ediyordu.'Yorgunum, yorgun olduğumdan, böyle yorgunken'....
—Anneciğim sen yorulma, diye...
—Yemekte konuşuruz çocuğum. Bankada işler yetişmedi. Baban gelene kadar bunları bitirmem lazım. Hadi sen oyna biraz.
Hani siz yoruluyorsunuz ya...Eeee....Bende oynamaktan yoruluyorum. Ne yapayım bilmem?
Yapılmaması gerekenleri biliyordu da büyükler, yapılması gerekenleri hiç bilmiyorlardı.
Işıklar söndü birden.
Annesi öfkeyle söylenmeye başladı.
—Mum da yok! diye diye karıştırdı dolapları el yordamıyla.
Çocuk sırtüstü yatıp, anneannesinin köyünü düşündü. Gaz lambasının ışığında deli tavşan masalını anlatışını.
Deli tavsanın duvardaki aksini getirdi gözlerinin önüne. Anneannesi gibi iki ellerini birleştirip işaret parmaklarını yukarı kaldırarak
tavşan kafası yaptı.
''Bak deli tavşan'' diyerek parmaklarını oynattı. Yoldan geçen arabaların farları duvardaki tavşana yol açtı. Tavşan alabildiğine hür
dolaştı sağda solda. Otlarla kuşlarla konuştu. Sonra yorgun düştü. Duvardaki görüntü minik avuçların açılmasıyla kayboldu. Kolu yavaşça
kanepeden aşağı sarktı.
Sonra ışıklar geldi.
Kadın çocuğun hiç konuşmadığını akıl etti. Birden kanepeye koştu. Küçücük dizlerini karnına doğru çekerek uykuya dalmıştı.
Masanın üstündeki dosyalara baktı iğrenerek. Dindirilmez bir pişmanlık doldurdu içini.
Uyandırmaktan korka korka küçük alnına bir öpücük kondurdu.
Çocuk sanki bir ipucu bekliyormuşcasına aralanan gözleriyle mırıldandı;
— İşin bitince beni sever misin anne? dedi.
Kadın, sevilmek için randevu alan çocuğuna bakarak sabaha kadar ağladı...
OKUYUN GÜSEL,HÜZÜNLÜ AĞLAMAYIN(((
canım yasin suresinde de geçiyo ecrin kerim diye,Allahın hediyesi anlamını taşımaktadır.diyo net,bak arapça biraz karışık kökü ecr ya,fiyat,ücret anlamı varmış,ama ecrin olunca Allahın hediyesi oluyo
kız olursa latife merve, erkek olursa emrullah sefa , emrullah eren, koymak istiyorum...
kız olursa latife merve, erkek olursa emrullah sefa , emrullah eren, koymak istiyorum...
sizin isimlerinizde çokkk güzel ne güzel kısmetse 5-6 yıl sonra okuldan öğretmenlerinin çocuklarımızı işimleriyle çağırdıklarını ne heyecan verici latife merve emrullah safa kayra ecrin yusuf said taha said hadi derse başlıcaz
bendensin
sarenur da çok hoş:79::79::79::79:
bencede çok güzel bide peygamberimizin eşinin ismi olunca peygamberimizin o ismi söylediğini düşününce ayrı bir heyecan istek oluyor. kız kategorime not aldım :82:
benim yeğenlerin adı merve,safa,kabede etrafı tavaf edilen iki tepe
alıntı
Yasin suresi : 11-"innema tünzirü menittebe azzikre ve hasiyer rahmane bilgayb febessirhü bimagfiretin ve ecrin keriym " sen yanliz kabul edenleri, zikre uyanlari ve rahmân’dan hasyet duyanlari gayblari ile uyarabilirsin. Onlari bagislanma ve sonsuz ödül(ecir) ile müjdele diye geçiyor arkadaşlar. Arapçada kelimeler geçtiği yere göre anlam kazanıyor biliyorsunuz bu durumda hem ücret hem de ödül,hediye anlamı var ecrin isminin. Arap bir arkadaşımdan öğrendim. Ben vazgeçmedim koycam inşallah kızım olursa. Ne isimleri koyuyorlar çocuklara bu onların yanında nedir ki :)).
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?