2011 Aralık Anneleri

kızlar benim kayınvalidem arap (Suriyeli)... ona da sorarım isterseniz. çünkü önüne gelen kelimeyle de anlam değişebiliyormuş ya arapçada.

kesinlikle birde tefsirlerde bile kelime farklılıkları oluyor tefsir edenin kattığı anlama göre benim eşimde kuranı kerimi dinlerken yada okurken anında çeviri yapar akşam sorarım hatta şimdide sorarım ama bende nette biraz araştırdım mükafat karşılığı alınan ödül gb algıladım ve çok hoşuma giden kulağada hoş gelen bir isim bence

işlere daldım okuyamadım bile sohbet çok güzel illerlemiş ben geriden yazmaya başlayayım bari en son ağda mevzusundaydık ben hiç ağda yapmadım koltuk altı ve bacaklarım hariç onları hallediyorum
ama bikini bölgemi hep jiletle aldım şanslıyımki sarışınım çok fazla yok evlendiğim günden beri eşim alır bu konuda ters gelebilir ama herşeyimizi yaşadığımız kişiye göstermek en mantıklısı zaten izinde vermez

isim konusuna gelince kızmız olursa buğlem naz
erkek olursa burak ayaz olacak nasip olursa

benim eşimin takıntısı var :) türkçe karakter olmayacakmış isimlerinde.

bılmıyorum kı ben Arapça da zaten ..

ben sadece burada konu olarak ''Anlamları yanlıs bılınen isimler ''adlı bır konu vardı onda okudum
o yuzden soyledım ..

canım karşıklığın sebebi şu,yasin suresinde o anlamda,furkan suresinde ücret anlamında kullanıldığı için kafalar karışıyo,sonuçta 2-3 anlamı olan bi kelime,hangi niyetle koyarsak öyle olcak,ben koycam

furkan - 57 kul ma es’elüküm aleyhi min ecrin illa men şae ey yettehıze ila rabbihı sebıla de ki: "ben, buna karşı sizden bir ücret değil, ancak rabbine doğru bir yol tutmak isteyen kimseler (olmanızı) istiyorum. " .

şimdi mesengerden sordum eşim doğrudan sevap dedi.anlamını (Onlari bagislanma ve sonsuz ödül(ecir) ile müjdele diye geçiyor) sonsuz sevap anlamında sanırım ve dediğim gb eşim arapçayı anadili gb bilir.

süper işte,inş. yarın sokakta oynarken kızım ecrinnisa gel buraya derken,bu konuşmalarımızı hatırlayacam

benim isimleri duyan hep soruyor ğ var zor olmayacakmı diye oooo ozamana kadar neler olur ama zor söylenmesi çok hoşuma gidiyor ikiside

bizimkide türkçe karakter olmasın yurdışında yabancılar söyleyemez değişik söylerler diyor bende onların sorunu oldu onlaramı ayarlayıp kycam isimleri o kadarda değil dyrm çok sinir oluyorum çocukları dünya vatandaşı yapma çabasına benim bebeğim müslüman ve türk olarak doacak inşllhta son nefesine kadr öyle kalacak hiçbir ülkeye benzemek gb özentisi olmasın sadece her ülkede özgürce yaşayabilecek kimseye muhtac olmayacak bilgi ve güvene sahip olsun yeter

tam dört tane yiğenim var kızlrın isimleri zehra . zeynep kardeşimin miraç can ve melis naz hepsinin anlamını düşünülerekten koyuldu çünkü öldükten sonra dinimizde geçerli isimlerle çağrılacakmışız eğer yoksa ortada kalacakmışız çok düşünün derim ben sizlere eğer çok koymak istediğiniz isim olursada ezanını kitaptan koyun

süper işte,inş. yarın sokakta oynarken kızım ecrinnisa gel buraya derken,bu konuşmalarımızı hatırlayacam

bende eğer çocuğumla aynı sınıfta ecrinnisa isminde bir kız olursa velinin ismi deryamı kızım diye soracam belki aynı sınıfın velisi oluruz kısmet

Son düzenleme:

aynen sana katılıyorum zaten yabancı ülkelerde soyisimle çağrılıyor çok zor olursa onu söylesinler önemli olan benim vatanım

kızlar sigara kullanıp hamileliğini öğrenince bırakanlar varmı aranızda ?

hiç içmedim,eşim ara bi içer,ta balkonda içer,ben yatak odasından kokusunu alırım,çok tiksinirim,dişini fırçalamadan,parfüm sıkmadan da yatağa giremez,tanıştığımız gün şart koymuştm sigara konusunda,içmiyodu ama benim tayin çıkınca,iş bulamayınca burda,tekrar başladı,inş. şu mübarek günde Rabbim ona da bi işe girmesini nasip eder

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…