2011 Aralık Anneleri

bugün iyice delirdim. eşim çıkacakken kaynanam geldi. anladım zaten kötü bir şey olduğunu. eşimi gönderdik. içeri geçti. hem ağladı hem anlattı. tamam ben de çok sevmem kaynanamı. ama sonuçta yaşlı bir anne o. kolunu yumrukla morartmış ......... sonra da yüzüne tükürmüş. kaynım vurduğunu değil de tükürdüğünü görmüş. delirmiş tabi. hırpalamış eltimi. oh olsun. kadına şiddete karşıyım ama bu hak ediyor ya...

1 sene beni kaynanama karşı doldurdu. hepsi yalan çıktı. boşuna kin büyüttüm. her kaynana kadar iyi ve kötü o da. sonuçta oğlunu paylaşıyor. eşi ölmüş. tek limanı oğlulları. "bizde kalacaksın artık. gitmek yok." dedim. sevdiği bir şeyler hazırladım kahvaltı için. okula geldim. tenefüste bir gittim, her taraf pırıl pırıl. bulaşık bile yıkamış. bahçeyi sebzelerimi suluyor. ve gösterişe değil. hergün eltime yaptığı işler... bakıcı mı hizmetçi mi çoban mı çiftçi mi anne mi belli değil.

allah iilik versin ya ne zorrrneresi orasıı yawww hangi sehirdesinizzzz

üzüldüm çok üzülmene sebep olmadım umarım yaranı deşip. Allah yardımcınız olsun.Mevlam gelecek günahsız yavrunun hurmetine sizi çok güzel istediğiniz biryere atanmanızı kısmet etsin

allah iilik versin ya ne zorrrneresi orasıı yawww hangi sehirdesinizzzz

ah be bacım memleketle ilgisi yok... öğretmen oldum ama köye gelin geldim işte. eşim kendi köyünü yazmış, tutmuş şansına(!). 6 yıldır burada. o burada diye 3 kardeş malı paylaşmamışlar. sürüleri var. sene boyu eşim bakıyor 3 eve(artık biz de varız). kurbanda koyun satılınca eşime toplu para veriyorlar.karlı bir iş ama huzur olsaydı...ben de evlenince öğretmen lojmanına taşındık. aynı köyde tabii. kaynanam büyük evde küçük eltiyle kalıyor. yaşı küçük yani. 20sinde.
ben atanınca mal bölüşülecek, herkesin kesesi ayrılacak.biz de gideceğiz inşallah. ama bunun için kayseri merkez ya da ankara merkeze atanmam lazım ankarada evimiz var. kayseri de en yakın merkez.yoksa eşim" doğuda bir yere düzeni bozup gelemem" diyor.en azından buranın ilçe merkezine atanmalıyım.yoksa ben tek giderim, o burada kalır kadrosu. 1 sene sonra beni de çevre köylere getirtir ve kabus devam eder.

ayy cnm allah kolaylık versin zor işin var umarım gönlünden gecenlerr olur bebeğinin sansınaaa biran önce ordan kurtulursunn hamilelikte o kadar stress ii bişey değill kib sakın kafana bişey takma hep bebegini düşünnn tamam mı

kız senin kocan köy yerinde sana bakmıyo ayıp diye kimle buynuzlıycak seni yaaa
canım evet baskın geliceksiniz ben ilk senemizde tam 5 gün eve almadım beni kızdırdı diye araya büyükler girdide aldım eve en baştan koydum ağırlığımı dünde dedim burası benim evim senden çok benim emeğim var otel gibi görüyosan paranı ben vereyim git gerçekten otelde kal diye akşam 7 den sonra geliceksenki istisna durumlardada açıp ben şu saatte gelicem demezsen valla billa yine eve almam dedim bi diklendi bana valla işine gelirse dedim tamam dedi doğuma kadar içimden dedim işte görürsün sen doğumu doğumdan sonrasını die valla ben çok ciddiyim huzurumu kimsenin bozmasına izin vermem bu saatten sonra yani kısaca işte kapı işte sapıı

canım haklısında ben zaten kiloluydum kilo verdim 76 oldum hatta 75 oldum ama şimdi 80 kiloyum ve 2 haftadırda almadım hiç aynıyım:26::26:hatta sabah aç karnına 79 u gördüm o kadar yemeye bakalım sonu hayırlı olsun ama sanki bu yaşıma kadar hiç yemek yememişim gibi saldıryorum herşeye bide şu var önceden şeker ilacı kullanıyodum kan şekerini dengelemek için bıraktım ondan da olabilir :26::26:

canımmm nasıl üzüldüm yaaasen bırakma onu kıyamam bide iş yapmış sana çok ellerinden öp benim yerimede kayınvalidemi ben sevmem hatta görüşmemde eşimde hep saygı duyar ama bende sadece eşimin annesi ve anne olduğu için saygı duyuyorum ama yaşlılara vicdanım çok sızlar benim

sağol canım. zaten şuan en büyük korkum stresten bebeğime zarar gelmesi.

bırakır mıyım? burada yer bitirirler kadını. iyi ya da kötü. sonuçta kimse durduk yere oğlunun huzuru bozulsun istemez. hiç bir sebebim olmasa Allah rızası var. hepimiz yaşlanacağız. ne olacağımız, nerede olacağımız belli mi?

negüzel düşünüyorsun rabbim böyle guzel kalpli olan kulunu darda koymaz inşllh
merak etme canım

Arkadaşlarım,

Benim annem bana hamile kaldığında babamla sorunları varmış ve sürpriz bir bebekmişim. Annem istemiyormuş ama ilk çocuk diye aldırmamış...

İnanın ben çok sorunlu bir çocuktum, hiperaktiftim, hep ağlardım, çok mutsuzdum.... Güven problemim vardı... Hepsi anne karnında hissettiklerimden.... Bütün yaşamımı etkiledi... Annem de kabul etti, ben seni istemediğim için sen böyle oldun diye.....
Annem babamla ayrıldı ama benimle bir ömür boyu beraber... Şimdi çok şükür iyiyim, ama normale dönmem yıllar aldı......

Kayınvalide, koca vesaire hepsi birgün hayatınızdan çıkabilir ama çocuğunuzla Allah'ın izni ile bir ömür boyu ve hatta sonrasındada sonsuza kadar berabersiniz.... O sizin hissettiğiniz herşeyi hissediyor ve tüm ruhu size göre şekilleniyor.... Tüm sorunlarınızı çöpe atmaya çalışın ve sadece bebeğinize konsantre olmaya çalışıın lütfen.... Annem çok pişman inanın...

Biliyorum çok zor.....Ama imkansız değil..... Sizi çok seviyorum......

Köydeki arkadaşımmmm... Temiz hava, bol oksijen, taze meyve.... Bide iyi yanından düşün... Ben ist.da oksijine hasret.... İşte tonla stres ve radyasyon.... Hormonlu ve sağlıksız yiyecekler ile büyütüyorum bebişimi......

Bende düşük tehdidi yaşadım ve 1 ay yattım... Çok zor biliyorum.... Herşey yoluna girecek ama senin moralin çok önemli.... Senin kendini iyi hissetmen gerekiyor ki bebeğin kendini iyi hissetsin ve tutunsun yaşama.....

Ben bir düşük yaşadım.... Ve düşük tehdidi sırasında çok moralsizdim.... Sonra o kadar pişman oldum ki kendimi kötü hissettiğim anlar için, benim moralsizliğim yüzünden kaybettiğimi düşündümmmm.

Bebeğin seninle ne olur sahip çok....

Sizi çok seviyorum..............

aaa onu bilmiyordum bak. hcg kaçıncı haftada bakılacak ve 50 altı erkek mi?

ikili testte bakılıyor genelde erkk deniyor 50 altı benim 30 geldi erkek denildi zaten.sağlıklı olsunda gerci bilmek hoşuna gdyr insanın çocuklara birşy lırken bebeğede alıom bayağı eşyamız oldu.nu arada istanbulda yakın biryerde kızımın eşyalarını gndrblcğm biryer biliyormusunuz pembe anakucağından bebek taşıma çantasına kdr ve kızımın hep marka kıyafetleri küçüldü hep yepyeni nevresimleri battaniyeleri hep pembe onları gndrcğm bildiğiniz biryer varmı

tatlım, sorunum köyde yaşamak değil ki, birlik yaşamak. başka köyde olsam dert etmem. dediğin gibi yumurta taze, süt yoğurt taze. ekmeği bile kaynanam yapıyor.bulgur, mercimek, un kendi mahsulleri. doğa harika bu mevsimde. bahar geldi. yemyeşil... mis gibi. ama
ama kesenin ortak olması her gün kavga huzursuzluk demek...

canım benim Rabbim bir ömür yüzünü güldürsün inşllh.senin imtahanında oymuş bazen sabredemiyorum ben kendi adıma konuşayım.ama ianan sonra yazdıklarımdan pişman oluyorum inşllh türkmengelini arkadaşımında en yakın zamanda kalbine göre mutlu huzurlu olacağı yerlerde olmak kısmet olsun. sabrediyoruz bazende böyle taşıyoruz inanın benim böyle derdimi net söyleyebileceğim tek akraba arkadaşlarım sizlersiniz ondan cesaret alarak paylaşıyorum. sonradanda herkesin derdi kandine yeter neden benimkilerini anlatıpta üzüyorum diyorum ama sizlerden gelen yapıcı teselli edici mesajları okuyunca iyiki varsınız sizler olmasanız napardım diom gözlerim doluyor. inşllh hiç sorunlarımız olmaz olsada geçici küçük şeyler olur inşllh hepinizi bende çokk seviyorum

slm arkadaşalr iyi bir gün diliyorum hepinize. Geçmişi okuyup geleyim dedim bitiremedim.

gunaydin kizlar ve tatli bebikolariiii...

bugun ikili testimiz var 14:30da. ama ben saat 7:30da kalktim artik heyecandan midir bilmem am vakit hic gecmiyor. hayirli haberler aliriz insallah. dua edin bizee...

Hayırlı haberlerl gel cnm inşallah.

Çok sevindim cnm. Benim öğrenmeme 1 ay var daha çünkü ikilide göremedi doktor.

Allah kavuştursun cnm benim.

Ben 6 kilo aldım cnm. Resmen şişirilmiş balon gibiydim. Ama dün birden biri iğne soktu sanki fısss diye söndüm. KArnım gögüslerim birden çekildi. Eşim dedi zaten seninki normal değildi. Resmen 6 aylık gibiydim. Yalnız kilo hala 6 kilo gösteriyor. Bakalım kısmet.Progesteron şişirir bırakınca balon gibi sönersin demişti bir arkadaş belkide öyle oldu.

Cnm benim Allah kolyalık versin. Benim eşiminde ilk eşinden bir kızı var annesinde ama yazın köy gideceklermiş taile bizde geliriz dedi hemen. Zaten bu sene 3-4 gün tatil hakkımız var. Ama bana sorma gereği bile duymadı yani. 2 senedir evliyiz. Her tatilimiz kızının gittiği yere ayarlanıyor. Hayır eski eşide benim peşimde dolanıyor diyor. oyyyyyy seni en iyi ben anlarım. Ama sana tavsiye bunuda görümcemden gördüm çocukları ikna et. Onlar isteyince akan sular durur. Baba ailecek tatile gidelim mi diye onlar istesin. bide adamın çok üstüne düşme cnm. Onun yaptıklarının senin hayatının merkezi olduğunu düşünmesin. Sen çocuklarınla öyle mutlu olki o şunu görsün "eğer mutlu olmak istiyorsa bu tabloya katılması gerekli" onsuz mutlu olmayı öğrenmezsek biz hiçç mutlu olamayız. Bende artık bu şekilde yaşıyorum. Sen gitsene diyorum. Dışarı çık biraz diyorum, biz böyle daha mutluyuz diyorum vss.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…