- 12 Nisan 2011
- 566
- 151
- 323
tabi cnm cocuk dogana kdr yolu var ya benım oglum olursa kayınbabamın ısmını koydururlarsa dıe dusunuorum yat kalk mehmete dua et bence benım kayınbabamın adı muhterem pek muhterem bı çocuk olur dusun artık ayy ama ben Burak istiyorum vefat eden erkek kardesımın adıda Burak duyurdum zaten kayınvaldemlere beN Burak koymak ıstıyorum dedım banane [/QUOTE
başın sağolsun canımburak koycaksın tabii ki de erkeklerin ve ailelerinin tekelinde değil bu isim mevzuu
sorma benim kayınbabamın ismi mehmet zaten antepliler. ya diyorum maraşlı olup da ökkeş olsaydı onu da mı koycaktın?
ne var koyardım diyo gıcık yaa.
boğacam onu ben. dur bakimm bugün de bi tartışma çıkarıyım en iisi ben. bıktırcam illallah diyecek. vazgeçecek sonunda. inşallah yani
ay yine geldim başlayamicam şu işe. aklıma isim takıldı da. şimdi sevgili kocacım tutturdu ben ille mehmet istiyom diye. taa bekarken dermiş oğlm olursa mehmet koycam diye. ben surat ederek vazgeçirebilirsem ne ala yoksa ilk ismi mehmet olcak
ikincisini de bana bıraktı eksik olmasın. ben de semih ismine bayılıyorum. mehmet ten kurtulamazsam mehmet semih olcak. ah bi de melih ismi çok hoşuma giderdi ama geçen sene melih adındaki öğrencim paramı çaldığı için soğudum. allah korusun melihler hep öyleymiş gibi gelmeye başladı:S
etrafıma da sorcam ama yine mehmet semih mi mehmet melih mi kızlar?
bu memodan kurtuluş yok sanırsamofff ben de öyle şartladım kendimi. gerçi du bakiim daha çocuk doğana kadaaarrrr....
muhteremede ökkeşede çok güldüm yatabi cnm cocuk dogana kdr yolu var ya benım oglum olursa kayınbabamın ısmını koydururlarsa dıe dusunuorum yat kalk mehmete dua et bence benım kayınbabamın adı muhterem pek muhterem bı çocuk olur dusun artık ayy ama ben Burak istiyorum vefat eden erkek kardesımın adıda Burak duyurdum zaten kayınvaldemlere beN Burak koymak ıstıyorum dedım banane [/QUOTE
başın sağolsun canımburak koycaksın tabii ki de erkeklerin ve ailelerinin tekelinde değil bu isim mevzuu
sorma benim kayınbabamın ismi mehmet zaten antepliler. ya diyorum maraşlı olup da ökkeş olsaydı onu da mı koycaktın?
boğacam onu ben. dur bakimm bugün de bi tartışma çıkarıyım en iisi ben. bıktırcam illallah diyecek. vazgeçecek sonunda. inşallah yanibenim eşim karışmıyo çok şükür bana bırakıyo bende kız olursa ki (içimden geçen hep kız) sarenur; erkek olursa (oda bi ihtimal) talha umut istiyorum ama erkekte pek umudumda yok açıkçası
ben erkek olursa mehmet akif koyacagım inş ismini..
mehmet akif te çok güzel
tabi cnm cocuk dogana kdr yolu var ya benım oglum olursa kayınbabamın ısmını koydururlarsa dıe dusunuorum yat kalk mehmete dua et bence benım kayınbabamın adı muhterem pek muhterem bı çocuk olur dusun artık ayy ama ben Burak istiyorum vefat eden erkek kardesımın adıda Burak duyurdum zaten kayınvaldemlere beN Burak koymak ıstıyorum dedım banane [/QUOTE
boğacam onu ben. dur bakimm bugün de bi tartışma çıkarıyım en iisi ben. bıktırcam illallah diyecek. vazgeçecek sonunda. inşallah yani
Saol canım benimm Allah razı olsun işin iyi tarafı kocamda istemio babasının isminin koyulmasını çok ağır bir isim hiç yakışmaz çocuga dio annesine flnda soledi ben yorum yapmadım fazla ama muradımda Burak koymak var dedim eşimin adıda Ali Ali Burak koyalım dedik hayırlısı bakalım bizim kayınbaba surat yapmazsa öyle düşünüyoruz sende biraz diret eşine ama kalbini kırmadan söyle tatlım de ki ne güzel modern isimler var fln de birbirinizin kalbini kırmayın
muhteremede ökkeşede çok güldüm yabenim eşim karışmıyo çok şükür bana bırakıyo bende kız olursa ki (içimden geçen hep kız) sarenur; erkek olursa (oda bi ihtimal) talha umut istiyorum ama erkekte pek umudumda yok açıkçası
Ayyy gülme kızzz nie gülüonben düşündükçe sinir oluorum ühüüü bebeğimin adıyla dalga geçmeyinnn bizde eşimle kız istiyoruz diyoruz ki en iyisi kız olsunda kurtulalım şu isim işinden rüyalarımda hep erkek çocugumun oldugunu goruorum herkes de erkek hissedio ya bakalım hayırlısı
Aah ahh ben de bu isim konusunda dertliyim...Eşimin babası kendisi 18 yaşındayken vefat etmiş ve babasına hayran bi insan..Onun için koymak istiyorum diyo. Hadi buraya kadar bi parça anlayabiliyorum ve anlayış göstermek konusunda kendimi ikna etmeye çalışıyorum.
Ama gıcık olan kısım şu: eşimin memleketinde, baba ismi koymak kural gibi bir şey...Bütün erkek çocuklar ilk oğullarına(ya da en azından oğullarından birine) babalarının ismini, kızlarına da annelerinin ismini koyuyolar! Yani adamın babasının ismi Satılmış olsa da koyanlar var. Koymak istemeseler bile koydurtuyolar bazı aileler...
İki isim koyabiliriz diyo, hadi koyduk diyelim ama bu kez de şu var:
Eşimin abisi de oğluna k.pederin ismini koydu. Yanına ilave bir isimle. (Benimki olsa ilaveyi bile koydurmazdı gerçi!) Çocuğun ismi İsmail Eren. Amcaları çocuğa İsmail diyip duruyolar..Eltinin yerine ben gıcık oluyorum..
Abin koydu işte diyorum on tane İsmail'e ne gerek var. Hem siz İsmail diceksiniz ben biliyorum!
Tartışma ciddiye binince eşimin ağladığı bile oldu..Babama benzemesini istiyorum. vefat etmese koymazdım diyo...
Şimdi ben bi yandan eşimin annesi ve bilimum sülalesine inat koymak istemiyorum, ki zaten baba ismi saplantısına sinir olurum..Bi yandan eşim üzülsün istemiyorum...
Aslında sırf bu yüzden biri erkek biri kız iki çocuk isterken, ikisi de kız olsun diyorum:)))
Bakalım neler olacak
Aah ahh ben de bu isim konusunda dertliyim...Eşimin babası kendisi 18 yaşındayken vefat etmiş ve babasına hayran bi insan..Onun için koymak istiyorum diyo. Hadi buraya kadar bi parça anlayabiliyorum ve anlayış göstermek konusunda kendimi ikna etmeye çalışıyorum.
Ama gıcık olan kısım şu: eşimin memleketinde, baba ismi koymak kural gibi bir şey...Bütün erkek çocuklar ilk oğullarına(ya da en azından oğullarından birine) babalarının ismini, kızlarına da annelerinin ismini koyuyolar! Yani adamın babasının ismi Satılmış olsa da koyanlar var. Koymak istemeseler bile koydurtuyolar bazı aileler...
Eşimin abisi de oğluna k.pederin ismini koydu. Yanına ilave bir isimle. (Benimki olsa ilaveyi bile koydurmazdı gerçi!) Çocuğun ismi İsmail Eren. Amcaları çocuğa İsmail diyip duruyolar..Eltinin yerine ben gıcık oluyorum..
Abin koydu işte diyorum on tane İsmail'e ne gerek var. Hem siz İsmail diceksiniz ben biliyorum!
Tartışma ciddiye binince eşimin ağladığı bile oldu..Babama benzemesini istiyorum. vefat etmese koymazdım diyo...
Şimdi ben bi yandan eşimin annesi ve bilimum sülalesine inat koymak istemiyorum, ki zaten baba ismi saplantısına sinir olurum..Bi yandan eşim üzülsün istemiyorum...
Aslında sırf bu yüzden biri erkek biri kız iki çocuk isterken, ikisi de kız olsun diyorum:)))
Bakalım neler olacak
Canım aslında ailelerin bu konuya karışmaları çok saçma bence çocuk bizim çocuğumuz ve o isim onlarla bir ömür boyu gidecek neden böyle bir konuda müdahele ederler anlamış değilim ilerde belki çocuk bize neden bu ismi koydunuz bile diyecek :97::97: eşini de anlamak lazım aslında çok küçük yaşta katbetmiş babasını hasreti vardır elbette ki içinde ama bir yandan da sen haklısın zaten ismail koymuşlar ismini 2ismaile ne gerek var Benimde babam 3sene önce vefat etti bende babama hayran bi insanım ama ben kalkıp vefat eden babamın ismini yaşatmak amaçlı bile onun ismini koymuyorum neden kayınbabamın ismi olsun birde Babamın ismi olsun kayınbabamın ismi olsun ikiside çok ağır :97::97: Babamın ismi Nebil kayınbabamın MuhteremAhh keşke babam hayatta olsaydı asla karışmazdı isim işine adım gibi eminim ailelerde karışmasın bize bıraksın mümkünse
KIZLAR dr dan geldim şimdi öğlen tuvalette peçeteye kahve köpüğü renginde bişiy geldi tabi soluğu hastanede aldım kendi drum yoğum diye medılıfe a gittim işe yakın sakin bi yer hemen baktı olabilirmiş yarın tam 3 ayım dolcak benim hani gününde belirti olayları varya o yüzden sanırım telaş yapıcak bişey yok 2 gün dahi sürebilir dedi bebeğin yeri iyimiş 13+1 gördü 6,7 olmuş boyu hareketleri ii kalbi atıyo küçük kuzumun sevindim tabi giderken biraz ağlayarak gittim dönerkeeenn ooohhh rahat rahat Allah yardımcımız olsun hayırlısıyla sağ salim alalım
ama gittim bikaç kez daha wc ye şimdi bişey yok iyiz şuan dua edin de bi daha olmasın yaaawww benim ilk bebeğin kalbi durmuştu da hemen aklıma o geldi ne duygularla gittim tahmin edebiliyosunuzdur(((( he bi de 2li test sonuçlarımı gösterdim ii dedi artık p.tesi kendi druma ısrar etmem çocuğu görelim diye yaa ben her hafta gördüm gibi he bu hamilelikte çocuğu o yüzden çok mu oldu diyom yaaa
KIZLAR dr dan geldim şimdi öğlen tuvalette peçeteye kahve köpüğü renginde bişiy geldi tabi soluğu hastanede aldım kendi drum yoğum diye medılıfe a gittim işe yakın sakin bi yer hemen baktı olabilirmiş yarın tam 3 ayım dolcak benim hani gününde belirti olayları varya o yüzden sanırım telaş yapıcak bişey yok 2 gün dahi sürebilir dedi bebeğin yeri iyimiş 13+1 gördü 6,7 olmuş boyu hareketleri ii kalbi atıyo küçük kuzumun sevindim tabi giderken biraz ağlayarak gittim dönerkeeenn ooohhh rahat rahat Allah yardımcımız olsun hayırlısıyla sağ salim alalım
ama gittim bikaç kez daha wc ye şimdi bişey yok iyiz şuan dua edin de bi daha olmasın yaaawww benim ilk bebeğin kalbi durmuştu da hemen aklıma o geldi ne duygularla gittim tahmin edebiliyosunuzdur(((( he bi de 2li test sonuçlarımı gösterdim ii dedi artık p.tesi kendi druma ısrar etmem çocuğu görelim diye yaa ben her hafta gördüm gibi he bu hamilelikte çocuğu o yüzden çok mu oldu diyom yaaa
ben çalışmak zorundayım canım bebeğime annem bakacak.. gerçi annem bana uzak oturuyor ama hafta içi bende kalacak... bbir süre öyle idare edeceğiz.. biraz büyüdükten sonra anneme götürüp getircez artıkkTünaydın arkadaşlar :)
Geriden okuya okuya ancak yetiştim.
Çalışmayan arkadaşlara çoook özeniyorum :)
Çalışan arkadaşlar yaaa bebek olunca napacaksınız. Kim bakacak, nasıl olacak ben çok düşünüyorum.
Sanıyorum ben bir yaşına kadar kendim bakacağım. Sonrasında da kreşe vereceğim. Öyle gözüküyor. Çünkü benim annemle kayınvalidem bakmazlar... Yabancı insanıda eşim eve sokmaz...
Bilmiyorum hiç...
canım haklısın ama büyükler dahil herkes insanın 1 çocuğu olduktan sonra hemen aman ne gerek vardı kazamı oldu diyorlar... seni düşündüğü için.. 1 çocuğa sunulacak imkanların 2.çocuğa bölüneceği için sanırım... sen onlara cevap vermemekle iyi yapmışsın..arkadaşlar sizinle bişey paylaşacağım baştan kızıp daha sonra empati yapınca hak verdiğim bir konu. geçen gün amcamın eşini aradım tel. sohbet ederken bebeği söyledim benim amcamla yengemin çocukları omadı yaşlılar beni çocuğu bildiler hep çocuklarımıda torunu bildiler allah razı olsun onlardan.ytengeme 1 torun daha geliyor size dedim tepkisi aaa neyse olmuş artık yapacak bişey yok bu saatten sonra sağlığına bari dikkat et dedi. bende o an üzüldüm biz istedik bebği es kaza olmadı ddm ama başta üzüldüm kızdım tel. kapatınca düşündüm. ben onların elinde büyüdüm haliyle kaç yaşıma gelirsem geleyim çocuklarıyım onlar kendi adlarına sevinmişlerdir ama benim için yorulacağım çocuklarla üzüleceğim diye öyle düşündüklerini düşününce kendimi onların yerine koyunca hak verdim bende çocuklarımın 2 çocuğu olsun fazla zorlanmadan üzülmeden hayat geçrsnler isterim dedim kendi kendime.onları yanlış anladığım kızdığım için kendime kızdım.ilk bebeğim olduğunda amcam çocuğun öocuğu olcak derdi gözlerinde hiç büyümüyoruz bizim için büyüklerimiz hep endişeleniyor bizim iyiliğimizi düşünüyorlar bazen ifade etme yöntemleri üzsee lütfen bazen onları anlamaya çalışalım siz benim gibi hataya düşüp boş yere kendinizi de büyüklerinizide üzmeyin.
canım esenler de ne işin avr annem oturuyor orda benimucak bıletı almak ıstıyorummm ,var mı o ıslerde claısan bırısı burada
ve ıstnabul Esenler'e hangı havaalını yakın ? Sabiha göçken mi Atatürk mü ?
geçmiş olsun canım... ptesi sen kendi dr yine de git değerleri oda görsün ve durumunu anlat...kendi dr da bakması daha iyi olur..KIZLAR dr dan geldim şimdi öğlen tuvalette peçeteye kahve köpüğü renginde bişiy geldi tabi soluğu hastanede aldım kendi drum yoğum diye medılıfe a gittim işe yakın sakin bi yer hemen baktı olabilirmiş yarın tam 3 ayım dolcak benim hani gününde belirti olayları varya o yüzden sanırım telaş yapıcak bişey yok 2 gün dahi sürebilir dedi bebeğin yeri iyimiş 13+1 gördü 6,7 olmuş boyu hareketleri ii kalbi atıyo küçük kuzumun sevindim tabi giderken biraz ağlayarak gittim dönerkeeenn ooohhh rahat rahat Allah yardımcımız olsun hayırlısıyla sağ salim alalım
Bakalım neler olacak
amann yaaa nedir bu yaşlı ismi koyma hevesi anlamıyorum.. tamam allah rahmet eylesin benimde babam öldü ama hiç ismini koymayı düşünmüyorum.. göbek adını koysunlar. hem zaten amcasının oğlula aynı adımı taşıyacak ne tuhaf yaa.. aynı ailede aynı isimler..eşimin adıyla teyzesinin oğlunun adı aynı.. sanki isim kalmamış aynı adı takmışlar... aynı ortamda çok tuhaf oluyorlar... aynı anda 2si bakıyor.. küçük büyük diye söylüyrolar sonraa.. ay çok komik yaa..
gecmiş olsun cnm aklına kötü şeyleri getirme herşey cok güzel olacak diye düşün rabbim inş kucagına almayı nasıp etsin bebişini
fazla yürüme bi süre,kendini çok yoruyosun canım
cNM BENCE MEHMET İSMİ ÇOK GÜZEL HEMDE MEHMETLER GENELDE BAŞARILIDIRLAR. AMA BEN HÜSEYİN KOYMAYI Bİ KERE KABUL ETTİM. vEBANA KALSA HÜSEYİN İSMİNİ HİÇ KOYMAZDIM ÇOCUĞUMA AMA RAHMETLİ KAYINPEDERİMİN ADI DİYE KOYACAZ. mEHMET OLAYDI İYİYDİ.kOCAM ÇOCUĞU BABAM DİYE SEVERKEN KAYBETTİĞİ BABA SEVGİSİNİ ONDA YAŞAMAYA ÇALIŞIRKEN BEN NE DİYEBİLİRİM Kİ.
kORKMA CNM RABBİM BÜYÜK. SEN KALBİNİ FERAH TUT.
Merhaba Arkadaşlar,
ben aranıza yeni katılıyorum.. Aralık Annesi adayıyım bendeumarım Allah hepimize hayırlı evlatlar nasip eder..
HOŞ GELDİN CNM ARAMIZA. rABBİM YAVRUNU KUCAĞINA ALMAYIDA NASİP ETSİN İNŞALLAH.
Merhaba Arkadaşlar,
ben aranıza yeni katılıyorum.. Aralık Annesi adayıyım bendeumarım Allah hepimize hayırlı evlatlar nasip eder..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?