- 25 Mayıs 2010
- 414
- 36
- 118
inşaalllaahh çok teşkkür ederim.. Allah hepimize nasip eder inşaallaah sağlıkla..
Aah ahh ben de bu isim konusunda dertliyim...Eşimin babası kendisi 18 yaşındayken vefat etmiş ve babasına hayran bi insan..Onun için koymak istiyorum diyo. Hadi buraya kadar bi parça anlayabiliyorum ve anlayış göstermek konusunda kendimi ikna etmeye çalışıyorum.
Ama gıcık olan kısım şu: eşimin memleketinde, baba ismi koymak kural gibi bir şey...Bütün erkek çocuklar ilk oğullarına(ya da en azından oğullarından birine) babalarının ismini, kızlarına da annelerinin ismini koyuyolar! Yani adamın babasının ismi Satılmış olsa da koyanlar var. Koymak istemeseler bile koydurtuyolar bazı aileler...
İki isim koyabiliriz diyo, hadi koyduk diyelim ama bu kez de şu var:
Eşimin abisi de oğluna k.pederin ismini koydu. Yanına ilave bir isimle. (Benimki olsa ilaveyi bile koydurmazdı gerçi!) Çocuğun ismi İsmail Eren. Amcaları çocuğa İsmail diyip duruyolar..Eltinin yerine ben gıcık oluyorum..
Abin koydu işte diyorum on tane İsmail'e ne gerek var. Hem siz İsmail diceksiniz ben biliyorum!
Tartışma ciddiye binince eşimin ağladığı bile oldu..Babama benzemesini istiyorum. vefat etmese koymazdım diyo...
Şimdi ben bi yandan eşimin annesi ve bilimum sülalesine inat koymak istemiyorum, ki zaten baba ismi saplantısına sinir olurum..Bi yandan eşim üzülsün istemiyorum...
Aslında sırf bu yüzden biri erkek biri kız iki çocuk isterken, ikisi de kız olsun diyorum:)))
Bakalım neler olacak
herkes bu isim konusunda dertli galiba, bemim babam ben 4 yaşındayken ölmüş hatırlamıyorum bile ama biran bile onun ismini koymayı düşünmedim çocuğuma, amcam kendi oğluna babamın ismini koymuş çocuk 10 yaşına gelene kadar annem ismiyle hitap edemedi bile. bazen insanlar çok düşüncesiz olabiliyorlar.
Eşim ve ben ne benim babamın nede onun babasının ismini koymak istemiyoruz ama kayınpederim şimdiden havaya girdi erkek olursa tabiki benim ismim koyulacak diyor. ( avcunu yalayacak ama daha farkında değil :) sizde dert etmeyin kızlar helede eşlerinizde pek sıcak bakmıyorsa bir şekilde halledilir.
çatlıcam artık 12.haftalarda bile cinsiyet söyleyen doktorlar olmuş bizimki özel hastanede başhekim yardımcısı tecrübeli bir dr ama belli olmaz 1 ay sonra gel demişti
herkes bu isim konusunda dertli galiba, bemim babam ben 4 yaşındayken ölmüş hatırlamıyorum bile ama biran bile onun ismini koymayı düşünmedim çocuğuma, amcam kendi oğluna babamın ismini koymuş çocuk 10 yaşına gelene kadar annem ismiyle hitap edemedi bile. bazen insanlar çok düşüncesiz olabiliyorlar.
Eşim ve ben ne benim babamın nede onun babasının ismini koymak istemiyoruz ama kayınpederim şimdiden havaya girdi erkek olursa tabiki benim ismim koyulacak diyor. ( avcunu yalayacak ama daha farkında değil :) sizde dert etmeyin kızlar helede eşlerinizde pek sıcak bakmıyorsa bir şekilde halledilir.
BENİM kayınvalidemde kızınız olursa benim adımı koyun demişti bigün adı daaaa Nigar heheheheh inanamıyorum bana bunu diyebildiğine güldüm geçtim tabi şaka gibi çünkü
Biz soruyoruz eşimin ailesine kerem olsun mu, kerim mi olsun yoksa, yoksa eymen mi olsun diye. Onlar hep siz koyun. Bizi karıştırmayın diyorlar sağolsunlar. Sizin çocuuğnuz istediğinizi koyun biz her türlü severiz diyorlar.
Ayrıca ben hiç sevmem ölmüş birinin adını koymayı. Doğru bulmuyorum. ne biliyim kaderi çeker, bahtı çeker. Ona o isimle seslendim mi hep onu hatırlarım, üzülürüm. Ama herkesin bakış açısı farklı tabi.
Mesela yengem de annesinin adını koymuştu kızına... Ben hiç mutlu olmamıştım tabi (bana ney se) sonuna kalktım naz ismini koydum. Oldu sana Elif Naz ay bir nazlı oldu bir nazlı oldu. Bir de süslü... Yok böyle birşey...
hoşgeldin canım,hayırlı olsun bebişin
çatlıcam artık 12.haftalarda bile cinsiyet söyleyen doktorlar olmuş bizimki özel hastanede başhekim yardımcısı tecrübeli bir dr ama belli olmaz 1 ay sonra gel demişti
evet benim eşimde babasının ismi konulsun istemior umarım bu yüzden bize surat yapmaz tavır almaz
selam annişler
nasılsınız , aramızda cinsiyet öğrenen var mı
biraz yakın geçmişe bakayım
deryam , tatlım ne oldu liste işi :44: bir sorun varsa yardımcı olabiirim
kızlar bişi soracam size.. benim belimin yanları karnım, makatım ve sanki popmın kemiklerimi desem çatımmı desem oaralarım inanılmaz ağrıyor.. oturunca ağrıyor.. yürüyüroum ağrıyo.. hele belimin yanları karnım .. gerilo resmen... büyüyomu sizce.. sizdede oluomu.. bu popo ağrısı gibi ağrı.. bide makatta sankim:44:
BENİM kayınvalidemde kızınız olursa benim adımı koyun demişti bigün adı daaaa Nigar heheheheh inanamıyorum bana bunu diyebildiğine güldüm geçtim tabi şaka gibi çünkü
eşimin 5 kızkardeşi var bir tek o erkek babasıda bu nedenle kesin gözüyle bakıyor bence :)
kızlar bişi soracam size.. benim belimin yanları karnım, makatım ve sanki popmın kemiklerimi desem çatımmı desem oaralarım inanılmaz ağrıyor.. oturunca ağrıyor.. yürüyüroum ağrıyo.. hele belimin yanları karnım .. gerilo resmen... büyüyomu sizce.. sizdede oluomu.. bu popo ağrısı gibi ağrı.. bide makatta sankim:44:
Biz soruyoruz eşimin ailesine kerem olsun mu, kerim mi olsun yoksa, yoksa eymen mi olsun diye. Onlar hep siz koyun. Bizi karıştırmayın diyorlar sağolsunlar. Sizin çocuuğnuz istediğinizi koyun biz her türlü severiz diyorlar.
Ayrıca ben hiç sevmem ölmüş birinin adını koymayı. Doğru bulmuyorum. ne biliyim kaderi çeker, bahtı çeker. Ona o isimle seslendim mi hep onu hatırlarım, üzülürüm. Ama herkesin bakış açısı farklı tabi.
Mesela yengem de annesinin adını koymuştu kızına... Ben hiç mutlu olmamıştım tabi (bana ney se) sonuna kalktım naz ismini koydum. Oldu sana Elif Naz ay bir nazlı oldu bir nazlı oldu. Bir de süslü... Yok böyle birşey...
benim annemde hiç karışmıyor, ama eşim kardeşleri arasında ( 5 kız ) tek erkek olduğundan babası istiyor işte :) ismide ahmet mehmet olsa neyse olsun dicem ama abdullah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?