2011 Aralık Anneleri

offfffffffffffffffffff sen baya kacirmissin ya gunluk 1 bardak sut yeter oda gece yatarken degil gune baslarken icmelisin sen boyle gidersen benim ilk gebeligim gibi 31kg aliminida gecersinnnnn cok dikkatli ol 4 aya kadar kilo alimi olmamasi gerek normaldeeeee:90::90::90:[/QUOTE]

ayyy canım o önceleriydi. şimdi bulantılarım başlamış, çıkarıyorum. 2 kilo verdim. geberiyorum. acaba dr. gitsem bulantı giderici ilaç verirmi? böyle bir ilaç varmı acaba?

ayyy canım o önceleriydi. şimdi bulantılarım başlamış, çıkarıyorum. 2 kilo verdim. geberiyorum. acaba dr. gitsem bulantı giderici ilaç verirmi? böyle bir ilaç varmı acaba?[/QUOTE]

hayir canim malesef ki yokkkkkkkk tuzlu seyler yemelisin az az siksik yemeliyin benim ikinci gebeligim bende hicbirsey yiyemiyorum ama takmiyorumda cunku 4 aya kadar sadece kanimizdan aliyorlar suan bizim yediklerimiz kg oluyor okadar artik tecrunbe sahibiyim ben ilk gebeligimde 4 ayakadar 6 kg almisdim drde kizmisdi.

olbey canim yaparimda derininki nasil kiiiii

yeni birşey duydum bulantısı çok olanın düşük riski çok düşük olurmuş. doğrumudur? varsa böyle birşey ben progestanı bırakayım

yeni birşey duydum bulantısı çok olanın düşük riski çok düşük olurmuş. doğrumudur? varsa böyle birşey ben progestanı bırakayım

Canım doktoruna güvenmeni ya da güven duyabileceğin bir doktor bulmanı tavsiye ederim. Bulantı hamileliğin sağlıklı ilerlediğini gösterir bana göre hamilelik hormonunun yükseldiğini ve bazı bünyelerin bu hormona daha çok tepki verip daha çok bulantısı olduğunu. Bence doktorun dediğinden çıkma. Leken olmuş muydu da vermişti sana ya da önceden düşüğün mü vardı. Canım benim 4. hamileliğim. İlki 8. haftalık düştü. 2. de lekem vardı, bulantım da hat safhadaydı ve progestan kullanmak zorundaydım. Sağlıklıca oğlumu doğum yaptım. 3. de yine lekem vardı yine progestan+proluton depot+crinone jel kullandım düşük tehdidi bitti derken bu sefer 25 haftalık doğum yaptım. Sen yorumla canım durumumu işte. Şayet kullanmaz da bir şey olursa bence ömürboyu da-ha çok vicdan azabı çekersin. Bir sürü hamile kullanıyor canım tekrara ediyorum doktorunun bilgisi olmadan bırakma zaten onlar sana bir zaman bırak diyor yerleşme tamamlanıp erken doğum riski kalkana kadar. Bizim yazıştığımız başka bir topikte doğuma kadar kullanan var...

Düşük riski bitene kadar yazacağıma erken doğum riski yazmışm...

daha önce düşüğüm olmuştu ve sırt ağrılarım oluncada dr. tedbir amaçlı verdi.lekelenme olmadı. hiç içmek istemiyorum. tayin sonucu muştayım. burda özele gidiyom. dr. sayısı o kadar azki.hangi dr. iyi diye sorduğumda her ağızdan farklı bir isim çıkıyo. daha önceki gebeliğimde(7 hafta sürmüştü) hiç bulantım olmamıştı.

Canım ben de Hatay'dayım benzer problemler buradada var. Hatta ne güzel yazıyorsunuz randevu aldım diye. Burada özelde bile randevu yok rast gele gidiyorsun. Fakülteye de rast gele. İlk gebeliklerde düşük olunca tedbiren veriliyor ama zaten bir ay kaldı devam et diyorsa et ya da orada başka bir hastanede başka bir doktora daha sor. Bu kadar da çekinme progestandan çok kişi kullanıyor. Ama kendini rahatlatmak için bence başka doktora sorabilirsin. Bir de her doktorla ilgili olumlu olumsuz düşünceler olabilir. Genel söyleme ya da daha önce güvendiğin bir arkadaşının gittiği bir doktor olabilir. Nöbet işini ne yaptın bu arada. Belki de sormuşumdur önceden. Yaşlılık işte... Ben muafım artık. Bugün de boş günüm senin de boş yoksa raporlu musun?

selam arkadaşlarrrrrrrrrrrrrrrr
herkese tünaydınn
kızlar yiyeceklerden falan konuşmuşsunuz ben günde bir tane elma yemenizi öneririm
çok iyi oluyomuş:)))
ayvayı bilmiodum gamze yaptığını benim var gamzem ama
babasının yok((
yiyim bari bol bol:)))
aman sağlıklı olsunda hiç farketmez
bide günde bi tane meyveli soda içiyorum
mineral bakımından iyi oluyomuş
hepinize sevgilerrrrrrrrrrrrr

kızlar bu arada size bişi sorcam
doktorunuz su içmekle ilgili bişi dedimi şu kadar için falan diye
ben öyle bişi sormadım oda demedi
eğer bilginiz varsa yazarsanız çok sevinirim

nöbetten çıktım canım. raporluyum. dinleniyorum işte. bulantı izin verirse tabi. başka bir dr. daha gittim ilaç vermedi bana. bir şey olmaz dedi. bi kez düşük yapan bi daha yapsaydı bu nüfus patlaması nerden geliyo dedi. eve yolladı. bende önceki dr. gittim tedbir amaçlı verdi de rahatsız oluyorum ilaçtan.hayırlısıyla bu günleri atlatsam çok iyi olurdu

Ben doktoruma danışmadım ama çok su içiyorum ve çok iyi olduğunu rahim kaslarını kuvvetlendirdiğini söylüyorlar.

Canım benimki de demedi ama ilk 3 ayda enfeksiyon olursa antibiyotik veremiyoruz dedi. Onun için de bol su. Başka topikten arkadaşların doktorları diğer sıvılar hariç 3 litre demiş. ama zor oluyor diyorlar. Yalnız bir ayrıntı var onlar bebeklerini enfeksiyon nedeniyle erken doğum yapmışlar. Belki normal şartlarda 2 yeter ben 2 yi zorlamaya çalışıyorum ama her tenefüs lavobodayım. Bir de 3 kat inip çıkmak zorunda kalıyorum lavoboya gidebilmek için...

Canım ilk gebeliklerde düşük oranı yüksek. Doktor bu açıdan doğru demiş. Hangi doktora güvendiysen ki leken de yokmuş zaten onu uygula. Bu arada bulantı için mi rapor verdi? Nöbetten nasıl düştün o yazıynın gece nöbetlerini kapsadığını söylüyorlar. Benim 25. haftalık erken doğumum var diye düştüler. Bana da şimdiden rapor verelim demedi doktor ben de verin demedim... 6 hafta sonra zaten serklajım olacak o zaman verecek zaten. Şimdiden rapor hakkımı kullandırmak mı istemiyor acaba?:26:

Buseli liste konusunda yazmıştım gördün mü canım? İçini ferah tut...:119:

KIZLAR MERHABA
benimde bugün tammm 8+0
cuma günü gittik dr a.
kalp atışlarını duyduk şükürler olsun.
dakika da 137 atıyormuş bir yerde okumuştum belki de burda hatırlamadım..kalp atışlarını kızların daha hızlı erkeklerin daha yavaşmış diye.
acaba benim oğlum mu olacak kii
bilemedim.
sağlıklı olsunda .
11 haftada çağırdı tekrar. 2 li test varmış galiba...
progetana 10. haftaya kadar devam dedi

selam kızlar nasılsınız ben bugün daha hiç yemek yemedim sadece aç karnına elevit içtim eşimle açık çay içtim onu da çıkardım sanırım bulantılarım başladı benim sadece ıspanaklı börek istiyor canım gittim ıspanak ve yufka aldım onu yapacağım umarım yiyebilirim yoksa bebiş aç kalacak bana kalsa akşama kadar yemem

Buseli liste konusunda yazmıştım gördün mü canım? İçini ferah tut...:119:

Gördüm cnm teşekkür ederim. Yarın bir kalp atışını duysam rahatlıycam stresim ondan. Bu arada sizleri aile hekimiz aradı mı? Beni az önce aradılar nerden öğrendiler bilmiyorum. "hamileymişsiniz, sizi buraya en kısa zamanda bekliyoruz " dediler. Bu konuyla alakalı bilgisi olan var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…