2011 Aralık Anneleri

Ama şu da var belki de hamile değilken ve sıkıntılı süreci atlatmışken okuduğum için de olabilir...

yok arkadasim ben sorunlu oldugumu biliyorum zaten :92:

bebegin kalp atisi icin randevuyu bile 4 kez degistirdim. acaba gec mi erken mi diye diye.. sogukkanli olucam diyorum ama 2 dakika sonra bi bakmisim yine evham bulutlari ustumde. oyle boyle gececek bu surec.

kitap yasananlarin anormal olmadiginin ve her kadinin bunlari yasayabilecegini belirtmek noktasinda kesinlikle tavsiye edilir. ancak dedim ya ben biraz kuruntuluyum galiba. kadi kizi degiliz neticedeee..

gunaydin canim korkma. randevun kacta? hayirli haberlerini burda bekliyorz. dualarimiz seninle...

selam kızlarr doktordan geldim şükürler olsun kalp atışalrını duydum.
ilk fotorafınıda verdi dr.
yarın aç karna ilk tahlillerini yapalım dedi.tahlillere bakacak
ommon cım maden suyu iyi geliyorsa meyveli içme bence hem çok şekerli hemde yapay
serselocum dr bana kendisi vermişti eleviti bugünde miğdene dokunur değiştirelim dedi ben de şimdilik sorun yok dedim.
aç karna içme canım külçe gibi bi ilaç zaten.

selam kızlarr doktordan geldim şükürler olsun kalp atışalrını duydum.
ilk fotorafınıda verdi dr.
yarın aç karna ilk tahlillerini yapalım dedi.tahlillere bakacak.

canim gozun aydin cok sevindim. sonuna kadar saglikla buyusun insallah bebisinnn

Son düzenleme:
herhalde buranın en yaşlı anne adaylarındanım. Yaşım 34. 6.5 yaşında bir oğlum var. Bebişin hayırlı olsun...

hayır en yaşlı benim yaşım 40.5 ve ilk bebeğim olacak işallah

kızlar ..ben de yaşlılardanım..yaş 38......2.kez anne olmaya çalışıyorum uzun zamandır......başarıcam inşallah......

Hepinize hayırlı doğumlar,sağlıklı uzun ömürlü bebekler versin allahım......

Canım Allah yardımcın olsun. İlk bebeğin mi canım? Yoksa öncesinde kötü tecrüben mi var da o kadar evham yapıyorsun? Ben de kafamda bütün gün evirip çeviyorum ama benim çoğunlukla ileriki haftalarla ilgili kaygılarım. Neden şimdi için bu kadar rahatım ben de anlayamıyorum kendimi. Hiç kalp atışını duymam gibi endişelenmiyorum acaba benimkisi mi anormal? Halbuki ilk hamileliğim de 8 haftalık düşükle sonuçlanmıştı belki ilaç kullandığım içindir. Ben progestanı adetin 17. gününden beri kullanıyorum. Acaba beni o mu bu kadar rahatlatıyor? Bir de progestan 8. haftadan sonra bulalantı yapmıştı öncekinde. Bu yüzden de vajinal kullanmıştım. Hem vajinal yan etkileri daha azmış. Ama şu an yutuyorum... İnşallah güzelce hamileliğimizi souna dek tamamlar bebişlerimizi kucağımıza alırız...

Canım gözün aydın. arısı başımıza...

İnşallah canım. İlkini dünyaya getirdin değil mi canım. Kaç yaşında diğeri?

Slm kızlar günaydın bende hamile oldugumu yeni adım kübra ve 2 bebeğim :) herkese hayırlı olsun ve hayırlı doğumlar

canım gözün aydın. Arısı başımıza...

Inşallah canım. Ilkini dünyaya getirdin değil mi canım. Kaç yaşında diğeri?

ilki 8 yaşında, 2010 mayısta kazara hamile kaldım, maalesef temmuzda 7 haftalık düşük yaptım........temmuzdan beri uğraşıyoruz 2. Için...hala gelmedi.......

Ne güzel böyle idareciler de varmış...
katılıyorum arkadaşa ne güzel iadreciler varmış. ben 10 g
ndür raporluydum. perşembe gittim doktora. sen cuma git okuluna, pazartesi eşin gelsin 10 gün daha rapor vercem dedi. kanamam devam ediyor çünkü. cuma günü gitme meselesini ise sanırım rapor aldıktan sonra 1 gün çalışma gibi bişey varmış, ne derece doğru bilmiyorum, ondan istedi ya da hafta sonum boşa gitmesin diye istedi. okula gittim cuma, ne öğreneyim, geçen hafta yapolması gerek veli toplantısı pazara ertelenmiş. müdüre gittim, dedim sadece bugünlük geldim. pazartesi tekrra doktor raporumu uzatacak dedim. pazar günü tüm doktorlar da kapalı, idare edebilir miisniz dedim, cevap hocam acile gidin , yine de bi belge alın dedi.
ve pazar günü 2 saate yakın acilde sıra bekledik. 100 bin nüfuslu bi ilçede tek doktor düşünebiliyo musunuz?ve de mikrop kapma riskim çok fazlaydı. her tarafta hasta çocuklar ve insanlar vardı.
elimde poşetle dolaştım sürekli mide bulantısında. doktora durumu açıklarken de öğürdüm kusacaktım nerdeyse. ne gerizekalı adammış ya dedi, durumunuzu görmüyor mu, insan bir gün idare eder diyerek kızdı.bazı insanlar çok anlayışsız oluyor gerçekten.
şu nöbet için rapor alma olayını bi dahaki doktora gidişimde danışacam. bir kee söyledim ama şimdilik raporunu uzatıcam dedi, bu konuya cevap vermedi.

ilki 8 yaşında, 2010 mayısta kazara hamile kaldım, maalesef temmuzda 7 haftalık düşük yaptım........temmuzdan beri uğraşıyoruz 2. Için...hala gelmedi.......

Canım hamile değilsin anladığım kadarıyla? Doktora gitmişsindir ne dedi? Ben de 22 haziran 2010'da 25. haftalık erken doğum yaptım. Doktor 3 ay sonra deneyebilirsiniz demişti normal doğum yapmıştım diğer oğlumu sezaryenle dünyaya getirmeme rağmen. Ama biz psikolojik olarak çok yıprandık. Benden çok eşim istemedi. 2 ay denedik ilk ayında klomen vermişti o sıra oğlum su çiçeği çıkardı ben de kestim klomeni düzensiz kullandığım için de yumurtam çatlamamış. Şükür sonraki aya hamile olduğumu öğrendim. bu düşüğün nedeni belli miydi? Genelde ilklerde rastlanır. Kan uyuşmazlığı yok değil mi? Varsa ilki normal olup sonrakilerde tedavi olunmazsa sıkıntı olabiliyor. Çok uzun oldu kusuruma bakma...

ilk hamileligim benim. kotu bir tecrube yasamadim. allah kimseyede yasatmasin. o zaman daha bi incelerdim sanirim. simdi bilmiyor olmanin ilk olmasinin verdigi birsey var. annemde ya da ablamda sorunlu bir gebelik olmadi hic. kendimi hep yatistirmaya calisiyorum ama sonucta iki ihtimal varken insan hep boyle olmaz mi?

4 senelik evliyim. simdiye kadar bebis dusunmedik. tam denesek mi artik derken kendi geldi findigim. ama zamanlamasi biraz garip oldu. hikmetinden sual olunmaz diyorum hep ama ben cok sevinemedim hep endiseyle basladi hamileligim.

esimin babasi kanser hastasiydi ve 6 aydir bildigimiz bir durumdu cok hizli ilerlemis. biraz kotulemisti biz de yardimci olmak adina bursaya gittik. hastanede cok uzuldugumuz yoruldugumuz 4 gunun sonunda babami kaybettik.

o sure zarfinda reglimin gecikmesini basdonmelerimi hep strese ve uzuntuye bagladim hic aklima gelmedi. kasik agrilarim baslayinca test aldim sonuca pozitifti. hayalim hep esime isten donunca mutlu haberi vermek yuzunun seklini gormekti. esime haber verdigimde babamin duasi okunuyordu ayri ayri yerlerdeydik mesaj attim. o hengamenin icinde ne sevinci yasayabildik ne de hayallerimdeki gibi oldu. kan testi icin hastaneye gittik. babamin cenazesini kaldirdigimiz hastaneden 2 gun sonra bebegimin olacagi haberini aldim.

pesinden bir suru endise.gunlerdir suren uykusuzluk, yorgunluk, uzuntu, agir kaldirmalar, ayakta dikilmeler, girdigim mr odalari vs derken acaba bebege bir zarar geldi mi diye hep bi endiseli bekleyism var. belki hersey normal zamanda gerceklesseydi ben de rahat olabilirdim ama hem ilk olmasi hem bu sartlar biraz panik yapiyor insani.

suphesiz vardir bir hayir zamanlamasinda ondan hic suphem yok. ama endiseler pesimi birakmiyor bir turlu. ondan bu manyak hallerim...

Canım ya idare çok önemli. Bu müdür daha ne kadar orada. Çok değilse önemli değil. Ama yarın bebeiş olunca idare etmesi gereken durumlar da olabilir. Her seferinde böyle mi yapacak. Bence bu yaşadığınızı anlat müdüre. Doğru bir tutum olarak görmediğini orada bir aile olduğunuzu, zor günlerde birbirinize yardımcı olmanız gerektiğini söyle. Ben 12 yıllık öğretmenim önceden çok süklüm püklümdüm ama artık haksızlıklara sesimi çıkarıyorum hele bebğimin erken doğmasından sonra. O hamilelğimde perişandım. İlk ders bayıldım 2. tenefüs nöbete gittim demediler ki hoca hanım idare ederiz dinlenin. Çok kızgınım çok Okulun son günü de kanamam oldu zaten...Sonra müdür değişti. Senin müdür değişmeyecekse sen iyi bir okul bul sen okulunu değiştir canım...

Selam taze anneler nasip olursa aralık annesi olacağım sat 10 mart 6+5 günlüğüz kesemiz kalp atışımız herşeyimiz tamam listeye benide ekleyin hayat topiktaşım rabbim senide aralık annesi yapsın inşallah...........

ben ilkini sezeyanla doğurdum...
Dr ye gittim, herşeye baktırdım, neden hamile kalamdığımı çok kafama taktığım için, dr nin gerek yok dediği şeyleri bile yaptırdım..hormonlar, histeroskopi.....herşey yolunda, bir problem yok.....dr acele ediyorum diye serophene verdi....geçen ay serophene ve çatlatma iğnesi vurdurdum...yumurtalarım ve gelişmesi iyiidi.ama olmadı..bu ay tekrar serophene kullandım....bakalım...bu ay da olmazsa dr yi falan bırakıcam zaten...oluruna bırakıcam...
Kan uyuşmazlığı yok.....düşük de sıradan bir düşük,üstünde durmadı dr....
öyyle işte...allah hayırlısını versin....

normalde bebğim 7hafta 5 günlük ve 8 aralık diye hesaplamıştım. ultrason çıktısında fetal growth week 7w1d edd 12.12.2011 crl:11,5mm yazıyor bebeğim aslında 7hafta 1 günlük ve crlde bebeğin büyüklüğü mü oluyor

chnb kullanıcısından alıntı canım hamile değilsin anladığım kadarıyla? Doktora gitmişsindir ne dedi? Ben de 22 haziran 2010'da 25. Haftalık erken doğum yaptım. doktor 3 ay sonra deneyebilirsiniz demişti normal doğum yapmıştım diğer oğlumu sezaryenle dünyaya getirmeme rağmen. Ama biz psikolojik olarak çok yıprandık. Benden çok eşim istemedi. 2 ay denedik ilk ayında klomen vermişti o sıra oğlum su çiçeği çıkardı ben de kestim klomeni düzensiz kullandığım için de yumurtam çatlamamış. şükür sonraki aya hamile olduğumu öğrendim. Bu düşüğün nedeni belli miydi? Genelde ilklerde rastlanır. Kan uyuşmazlığı yok değil mi? Varsa ilki normal olup sonrakilerde tedavi olunmazsa sıkıntı olabiliyor. çok uzun oldu kusuruma bakma...

canım..sana da çok geçmiş olsun....zor bir durummuş seninki...ama atlatmışsın, güzel günleri görmüşsün....inşallah hayırlısıyla bu bebeğini sağlıkla kucağına alırsın canım.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…