canım bu hafta fulya acıbedem hastanesinde...
selam arkadaşlar umarım herkes iyidir.
cumartesi günü seminere gittik çok güzeldi.. çok eğiticiydi.. tekrar olrusa yine gideceğim.. ve tanıştığım arkadaşlarım çok tatlılardı...
semienrden önce dr gittim sonuşları aldım. dr o saatte çok yoğundu fazla ilgilenemedi.. ultrasondan baktı karnımdan.... bebeğim yine kıpırdamıyordu kalbi 178 atıyor boyu 7 cm olmuş... neden oynamıyor başka arkadaşalrımın bebekleri zıplıyormuş bile sorun mu var dedim. hayır bi sorun yok uyuyor dedi.. tabi bu durumda cinsiyet falan öğrenemedim.. zaten hiç merak etmiyorum artık benimiçin önemli olan sadece sağlıklı olması.. dr 1 ay sonra gel dedi... afalladım.. her 10 günde bir giden ben nasıl dayanacam ay.. dedimki cuma tekrar geleyim hafta sonu yola çıkacam kontrol yapmış oluruz.. tamam gel dedi....
bu ara sonuçları alınca tabi telaşlandım.. çünkü değerler çok yüksek..
sonuç mom
papp a 2.4 ml 1.01
thcb 178,8 2.39
nt 1.5 0,99
nb mevcu
risk oranı sınır değer
down sendromu 1.3080 1.2500
yaş riski 1.861
trizomi 1:99 1:101
sonuçlar bana göre çok yüksek
dr. sonuçlar güzel
sadece şekere ve tansiyona eğilimin var o yüzden bu şekilde çıktı dedi.
yağ,şeker,tuz yasak
veee zaten çok kglu başladın hamileliğe çok kg aldın dedi... 1 kg aldım 3 aydan beri ayrıca bol bir bluz vardı üstümde.. uyuz oldum dr ama kızmıyorum...
cuma günü gittiğimde dar bi tshirt giycem.. birşey demezse kilom için c tesi beni hrıslandırdınız diyete başlacım dicem
ya canım,o hikayeymiş ya,kaç dr. a sordum,bi de araştırdım benimki 125,ama nette kadının birinde 131 çıkmış,dr. da kıza benzetmiş 12. haftada,16. haftada kesinleşmiş erkek diye
kızlar bugünlerde kara kara tatilde ne giyeceğimi düşünüyorum.... bikini mi mayo mu? hayatımda mayo giymedim, o yüzden mayoya ters bakıyorum ama bikinide de rahatsız olurum diye düşünüyorum. göbekler tüylendi, büyüdü ve dikkat çekiyor. siz ne yapmayı düşünüyorsunuz??? ben mayoya karar vereceğim sanırım...
kızlar merhaba,
maşallah testleri, iyi haberleri okudukça heyecanlandım.
ben biraz tembel miyim neyim anlamadım. yarın tam 12 hafta oluyoruz daha 2li testimi yaptırmadım. biraz sonra ariim de doktorumu randevumu alayım yahu.
size bişey sorcam.
bende akıntı ve dolayısıyle de kaşıntı oluyor. hep doktora sormayı unutuyorum. sizde de oluyor mu?
bu arada evden mutfağımdan tiksinmeye tam gaaz devam ediyorum bitseydi iyiydi.
Canım sen tatlı birşeyler yiyip ultrasona girdiğin halde mi az hareket ediyor, birde ilişki çocuğu hareketlendiriyormuş, eğer tatlı yediğin halde öyleyse uslu bir çocuk olacaktır o zaman, sağlıklı olup olmadığını %100 doğunca görücez, banada kalp atışı yavaş geliyordu halbuki çok hızlıymış, bence kafana takma sakın doktor normal dediyse normaldir
ben mayo giymeyi düşünüyorum canım.ama benim de kafamda şöyle bi soru var deniz mi havuz muuu?aslında deniz çok sağlıklı ama neticede hava durumu deniz her zaman müsait olmuyor,bu yüzden acaba havuzun bi zararı olurmu çok merak ediyorum arkadaşlar
kızlar merhaba,
ben biraz tembel miyim neyim anlamadım. yarın tam 12 hafta oluyoruz daha 2li testimi yaptırmadım. biraz sonra ariim de doktorumu randevumu alayım yahu.
benim drum 12+4 de yapmadı,bebek 11+6 gözüküyodu,crl si 5 cm di,haftaya yapalım dedi13+4 de,o hafta 13+2 ye yetişmişti,boyu 71mm di,yani genede 5-7cm arası,onun için geç kalmadın,dr. dediyse yaptır,yada ara sor
size bişey sorcam.
bende akıntı ve dolayısıyle de kaşıntı oluyor. hep doktora sormayı unutuyorum. sizde de oluyor mu?
kaşıntı,kötü koku çok tehlikeli ben çok çektim canım,tam 45 gün,ilerlyip enfeksiyona bile çevirdi,eriyen kesede olmuş benimki,neyse tedaviyle geçti,ilerlemeden al önlemini
ben mayo giymeyi düşünüyorum canım.ama benim de kafamda şöyle bi soru var deniz mi havuz muuu?aslında deniz çok sağlıklı ama neticede hava durumu deniz her zaman müsait olmuyor,bu yüzden acaba havuzun bi zararı olurmu çok merak ediyorum arkadaşlar
selam arkadaşlar umarım herkes iyidir.
cumartesi günü seminere gittik çok güzeldi.. çok eğiticiydi.. tekrar olrusa yine gideceğim.. ve tanıştığım arkadaşlarım çok tatlılardı...
semienrden önce dr gittim sonuşları aldım. dr o saatte çok yoğundu fazla ilgilenemedi.. ultrasondan baktı karnımdan.... bebeğim yine kıpırdamıyordu kalbi 178 atıyor boyu 7 cm olmuş... neden oynamıyor başka arkadaşalrımın bebekleri zıplıyormuş bile sorun mu var dedim. hayır bi sorun yok uyuyor dedi.. tabi bu durumda cinsiyet falan öğrenemedim.. zaten hiç merak etmiyorum artık benimiçin önemli olan sadece sağlıklı olması.. dr 1 ay sonra gel dedi... afalladım.. her 10 günde bir giden ben nasıl dayanacam ay.. dedimki cuma tekrar geleyim hafta sonu yola çıkacam kontrol yapmış oluruz.. tamam gel dedi....
bu ara sonuçları alınca tabi telaşlandım.. çünkü değerler çok yüksek..
sonuç mom
papp a 2.4 ml 1.01
thcb 178,8 2.39
nt 1.5 0,99
nb mevcu
risk oranı sınır değer
down sendromu 1.3080 1.2500
yaş riski 1.861
trizomi 1:99 1:101
sonuçlar bana göre çok yüksek
dr. sonuçlar güzel
sadece şekere ve tansiyona eğilimin var o yüzden bu şekilde çıktı dedi.
yağ,şeker,tuz yasak
veee zaten çok kglu başladın hamileliğe çok kg aldın dedi... 1 kg aldım 3 aydan beri ayrıca bol bir bluz vardı üstümde.. uyuz oldum dr ama kızmıyorum...
cuma günü gittiğimde dar bi tshirt giycem.. birşey demezse kilom için c tesi beni hrıslandırdınız diyete başlacım dicem
ayyy canım sendemi ikizlersnşimdiden kutluyorum canım pazar günü nette olmuyorum inş herşey gönlüne göre olsun nice nice senelerini en sevdiklerinle evladınla evlatlarınla geçirmen dileğiye
canım bende 11+5 de gittim yaptılar bebişim önden gidiyor çünküde şöle bi durum var kendi doktorum adet sonrası hemen hamile kalmış olmalısın demişti ikiliyi yapan doktorda üzerine adet görmüşsün büyük ihtimal dedi :26::26:ama genel olarak böyle daha fazla gelişme oluyo neden bana bunu diyolar yada nasıl anlıyolar anlamadım:26::26:canım senden eğer bebeğini detaylı uzun uzun görmek istiyosan ve gerçekten sağlıklımı olduğunu bilmek istersen yaptır bence benim meleğim tam 3 defa hıçkırdı yaaaordada çok ağladım doktor ilk demi dedi ağlamaktan evet diyemedimmm
denize girmenin sakıncası yokta havuz için cokta saglıklı dıyemıyecem enfeksıyon kapma rıskı yuksekben olsam kesin bikini giyerdim :)) bence çok şirin görünüyolar. bu arada denize ya da havuza girmenin hiç sakıncası olmuyor di mi bebişe???
arkadaşlar mustelanın düzenlediği seminer çok gzüeldi. Önce girişte bizlere hediye poşetleri verildi ( 20li bez, mustelanın tüp krem numuneleri.) sonra emzik ve gögüs pedi numunesi vs.. sonra ilk psikiyatır geldi ve kaygıdan uzak durun dedi. en çok kaygı duymanıza neden olanda internettir. Herşeyi bilmeye çalışmayın. Öyle topiklerde aa sende bumu olmuş bende bu niye yok diye kendiniz yiyip bitirmeyin dedi. (biz kızlarla birbirimize bakıp güldük.) Çocuğun beyin ve ruhsal gelişimi için stres ve kaygıdan uzak durun ve eşiniz veya diğer insanlar sizi anmayıp üzüyorsa onlardan kendinizi soyutlayın. Sizi anlaması için ikna etmey çalşımayın. Tüm enerjinizi bebeğinize verin dedi. Birde çocuğa öğretilecek veya öğretilmeyecek hareketler.
Sonra bebek bakımı için uygulamalı eğitime geçtik. Banyo yaptırmak, gögüs bakımı ve yara olmaması için yapılması gerekenler, emzirmek, göbek bağının temözilik ve bakımı, çocuğun tutulması yatırılması vss. çok güzeldi. Bizlerede rahat doğum yapabilmek için çeşitli eğzesizler gösterdiler, yapmaya çalıştık.
Haftayada acıbademdeymiş galiba mutlaka takip edin size yakın olunca katılın bence.
Birde çekilişle bir kişiye ücretsiz (normalde fiyatı 1.200 tl) olan doğum fotoğrafı hediye edildi.
ben mayo giymeni tavsiye etmiyorum.. eğer 2 tane mayın varsa giy.. çünkü normaldede mayo bikiniye göre daha sağlıksız.. karın ve ağ kısmı geç kuruduğu için uzunca bir süre ıslak kalıoyorsun.. ama ıslandıktan sonra hemen kuru ile değiştirebileceksen giy canım..
Arkadaşlarımmmmm... Bikini iyi güzel hoşta, benim çok selülittim oldu... Siz de öyle bir problem var mı canlarım benim. Valla nasıl kapatacağım bilmiyorum, esas beni o utandırıyor.... ben progestan kullandım ve 1 ay yattım ondan mı acaba.....
öğle yemeğini yedimm geldimm dokduk bebişimleee:))))ama cokk uykumm var uyumak istiyorum hiç bişe yapmak istemiyorummmm calışmakk istemiyorummmmmm hep uyumak istiyorummmmm
Sadece doktorun dediklerine dikkat nihalla, diyet yaparsan belki bebiş yeterli besini alamayacak sakın böyle birşey yapma arkadaşım
yağ şeker tuz zaten bizlerinde fazla almaması gereken besleyici değeri olmayan kalori canavarları
ben de 4 kg aldım şuana kadar bu yazdıklarına bende dikkat edeceğim, sonuçlarının iyi olmasına sevindim
yok yok akıntının renginde sıkıntı yok ama kaşıntı yapıyor bi taraftan da sizlere olmadı demek.akıntı beyaz ve şeffafsa sorun yok sanırım ama farklı bir durum söz konusu ise mutlaka doktoruna söyle sana ilaç verecektir,
bebişlerin sağlığı için kendi sağlığımıza dikkat etmeliyiz
ooooo ay allah korusun sana çok geçmiş olsun yok ben bu sefer gittiğimde kesin soriim en iyisi sağolasın arkadaşımkızlar merhaba,
benim drum 12+4 de yapmadı,bebek 11+6 gözüküyodu,crl si 5 cm di,haftaya yapalım dedi13+4 de,o hafta 13+2 ye yetişmişti,boyu 71mm di,yani genede 5-7cm arası,onun için geç kalmadın,dr. dediyse yaptır,yada ara sor
size bişey sorcam.
kaşıntı,kötü koku çok tehlikeli ben çok çektim canım,tam 45 gün,ilerlyip enfeksiyona bile çevirdi,eriyen kesede olmuş benimki,neyse tedaviyle geçti,ilerlemeden al önlemini
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?