2011 Aralık Anneleri

GÜNAYDIN GÜZEL AMA ARTIK GÖBİŞLİ ARALIK ANNELERİ VE ONLARIN İÇİNDEKİ MUCİZELER.

deryacım bende hissediyorum acıktığında hemen uyandırıyor köftehor. Bide sinirlenince bir kasıyor resmen karnımda taş varmış gibi. Rabbim hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah.

Diş sorunu çeken varmı hamileyken dolqu yapıyolarmı acaba:26:

cnm ben geçen hafta yaptıdımm. Lakin şöyle birşey dedi doktorum. Ya çekecen doğuma kadar, veya canlı canlı iğne vurmadan yapacağım dolguyu, veya seni önce alerji bölümüne gönderip alerji testleri yaptıracağım ondan sonra iğne vuracağım dedi. Ben iğnesizi seçtim. Sende konuşmadan bilemezsin bence çekme hiç git doktora. Hergün ağrımasından birgün ağrıması daha iyidir.

kk den alıntı
bebeğim de 19.haftada amniyotik band olduğu söylendi.İnternette araştırma yaptım fakat bilgiler çok sınırlı ve moral bozucuydu.Çok ağladım günlerce,bir çok doktora sordum.Kendi doktorum önemli olmadığını böyle çok hastaları olduğunu söyledi.
Ultrasonda herhangi bir yernde gelişme geriliği yoktu zaten bundan sonrada çok büyük ihtimalle olmaz dendi.
Oğlum 2 hafta önce doğdu, hiç bir yerinde birşey yok çok şükür.İz bile yok.
Bu sebeple lütfen internetteki bilgileri okuyup moralinizi bozmayın.

dr. sitesinden alıntı
merhabalar hocam, eşim 17 haftalık hamile. 16. haftasında ultrasonografide amniyotik bant gözlendi; ancak halihazırda bebekle bir temas halinde değil, dahası aslında biraz da uzağında.büyüdükçe ve hareketlendikçe risk de artacaktır diye düşünüyoruz. bu bandın kesenin kendini yenilemesi sırasında yok olması mümkün müdür? takibi dışında cerrahi ile bu bant kesilebilir mi?operasyon ülkemizde nerede gerçekleştirilebiliyor; bilgilendirirseniz ben ve eşim çok memnun oluruz.
Cevap : amniyotik bantın riski genelde ilk üç ay içerisinde ortaya çıkar. 16-17 hafdan sonra gebelik ilerledikçe sorun yaratmaz. kontrollerinizi aksatmayın. cerrahi bir müdehale yapılmaz

hocam sorumu acil cevaplarsanız sevinirim.ben 20+3 haftalık hamileyim.geçen ultrasona girdiğimde amniyotik bant çıktı bana bunun açıklamasını yaparmısınız moralim çok bozuk...doktorum pek korkulacak bişi olmadığını söyledi ama ben yinede çok endişeliyim ne yapmam gerekiyor...
Cevap : Bu konuda bir perinatoloji uzmanına detaylı ultrason muayenesi olmalısınız. Çoğunlukla Herhangi bir zararı olmadan doğuma kadar durabilir. Düzenli ve sık doktor kontrolü gereklidir.

mrb doktor bey ben 23 haftalık hamileyim.detaylı ultrsyonda amniyotik bant göründü. doktor tehlikesinden bahs etmedi fakat int araştırmama göre tehlikesi büyük .bebegin gelişmesini önlüyor veya kol veya bacakta sakatlıga neden oluyormuş eger dolanırsa . benim ne yapmama gerekiyor bu gebeligi sonlandırmakmı gerekiyor ne olur bana yardımcı olun .şimdiden teşekürler
Cevap : düzenli takiplerinize gider iseniz ult bulguları da normal çıkarsa korkulacak bir durum olmaz.Amniotik bandın yerleşim teri ve fetüsa baskı yapmasına göre patoloji değişebilir. Geçmiş olsun Detaylı bilgi için linakadinsagligi.com, 0312 2326802 veya 0533 6969776'dan ulaşabilirsiniz

Kızlar c.tesi günki seminerden aklıma bişey geldi. siz böyel açılma felan değince.

Hamişlerin iki leğen kemiği hamiş olunca yavaş yavaş ayrılmaya başlarmış.Bir süre sonra iki leğen kemiği ayrı ayrı hareket edermiş. Velhasıl çocuk hangi taraftaysa
ordaki leğen kemiği aşağıya doğru inermiş. Birbirinden tam ayrılmamaış olmalarıandan dolayı kuyruk sokumundaki ortak omurilikler yerinden oynar sinirleri sıkıştırabilirmiş. Buna siyatik ağrıları denirmiş.

Geçenlerde kuyruksokumum veya kalça kemiklerim ağırıyor diyen arkadaşlar vardı. Onlar için özel dinlemiştim paylaşayım dedim.

gargara (tuzlu suyla olabilir) iyi gelebilir arkadaşım. Benimde diş etlerim hep kanıyor

canım ya benim vajinada şimdiden açılma var,son aya kadar düzenli bişekilde artıyo mu bu,yoksa ben de erken mi oldu bu,normal doğum yapmak istiyom nasipse,sezeryandan çok korkuyom

canım açılma falan yoktur inşallah bunun için çok erken, kasların kasılması ve gevşemesiyle alakalı bir durumdur

canım seni ilk önce tebrik sonrada takdir ediyorum elinden geldiğince yardımcı oluyosunki seminerden bu kadar şey kalmış aklında bravo

Canım çok güzelmiş çok beğendim ama 7 ay sadece bak 7. aydan sonra almanı tavsiye ederim. İnsanın elindede değil minicik bebe eşyalarını görünce aklı başından gidiyor bende herşeyi almak istiyorum ama kendimi frenliyorum çok şükür

Ayyy hiç sorma ben kendimi nasıl böyle frenliyorum bilmiyorum. Gelçi babasıda kendini fazla kaptırmadı pek ilgilenmiyor diye üzülüyordum. hatta geçenlerde dedim ki sen hamişken bebişle ilgilenmiyorsun bende bebiş doğunca sana sevdirmiycem o kaka baba diycem dedim. Ama seminerden getirdiklerimi ben odadan çıkınca hemen incelemiş bakmış ben gelince hiçbişey yokmuş gibi davrandı. Sanırım ilgilenip sevindiğini bana göstermiyor. Kendince zayıflık addediyor herhal. neyse ben de kendimi pek kaptırmamaya çalışıyorum. Yani inan daha isim bile düşünmedim tam. Bir kayınpederin adı var erkek olursa başkada bişey yok. 4 temmuzda öğrenirsem kısmet 5,5 aylık oluyorum o zaman ondan sonra yavaş yavaş başlarım diyorum. Geç olmaz dimi o zaman.

canım açılma falan yoktur inşallah bunun için çok erken, kasların kasılması ve gevşemesiyle alakalı bir durumdur

arkadaişlar gebelikte diş eti kanamaları hormon değişikliği yüzünden çok normal.bu yüzden mutlaka diş hekiminize görünün taşlarınız varsa temizletin ve günde iki defa mutlaka fırçalayın.4,5,6 . aylarda istediğiniz tedaviyi röntgen dışında, yaptırabilirsiniz.citanest dışında diğer anesteziler de sorun yok,ama mümkünse jetokaini tercih ediniz sorun olmaz merak etmeyin.işlemlerinizi doğum sonrasına ertelemeyin bence.

Günaydın arkadaşlar,

foruma bir bakim dedim sabah yazan olmuşmu, ne güzel çok erken saatte bile arkadaşlar burdaymış meğer.. Size bişi sorcam ben dün doktoruma sormadan saçlarımı boyadım kokusundan etkilenmiyim diye hatta balkona çıktım boyadım ama sonradan da şüpheye düştüm sizce bir sakıncası varmıdır, hamilelikte saç boyamanın?

OLMAZ cnm merak etme hepimiz öle temmuzda cinsiyetle birlikte başlıcaz ciddi araştırmaya şimdi diyos ama ciddi ciddi düşünülmüş bişey değil ii olsunlarda isimmiş odalarıymış kıyafetmiş küçük ayrıntı onlar...

günaydın iyiyim bebişimde iyi teyzesi mutlu mesut yaşıyoruz mide bulantıları arada bir oluyor artık çok rahatladık şu sonuçlarda iyi çıkarsa değme keyfimize

iyi ne güzel benim mide bulantılarım da azaldı artık yen, heyecanlar geliyor tekmeler cinsiyetini öğrenmeler

yaa birşey soracağım,topikteki bütün msjlar silindimi???yani sayfa yenilendimi??bende en son yazılanlar 1. sayfa olarak gözüküyorr.benim netten galiba dedim ama yok düzelmiyor.bir aksilik var.sinir oldum yaa geçmişi okuyamıyorum. yani dün ve dünden önceki paylaşımları. neyse cvp yazarsanız görürüm inşallah.benim netten var sorun heralde

bende sadece mimicik bi çorap aldım komidinimde yatağımın başında gece yatarken yastığımın altına koyuyorum sabahta öpüp çıkıyorum evden
canım çok sağol hemen gidelim ozaman doktora ama senin tavsiye ettiğin bi macun yada ne bilim başka bi bakım ürünü varmı:26::26::26::26:

canım ilk 4 ay sakıncasının olduğunu biliyorum ve 4 aydan sonrada organik boyalarla yapılmasının daha iyi olduğunu biliyorum ne kadarda olsa kimyasal ve zararlı olabiliyor:44:

Babalar çocuk doğmadan baba olmayı hissedemiyorlarmış, bebişin doğunca eminim elinden düşürmeecek o zamanda benle ilgilenmiyorsun diye kızıcaksın gibi geliyor bana:) 4 temmuzda kocaman oluyor sizin bebiş buseli, en azından ne alacağınıza karar vermek için en iyi zaman, para ve zaman olduktan sonra herşeyde alınıyor nasılsa:) kanımca 5,5 ay erken bile alışveriş için

o minicik çorapları görsem bende duygulanırım:) Ne duygulu annesin canım benim ya:) çok tatlısın
bitanede ben alıyım bari

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…