2011 Aralık Anneleri

e güzelim benim ablamla aramda 9 yaş var.. o 38 yaşında ben 29.. 10 yaşında bir erkek yeğenim, 5 yaşında bir kız yeğenim var.. onlardan oldukça tecrübeö var... oğlanıda kızıda yıkadım.. tırnaklarını kestim... walla biz filede yıkadık.. zaten hızlı yıkıosun bebeği.. öle kese atcak durumun yok.. diğer türlü yeni doğan bebeği tutmak suda hele çok zor... ha benim annem bizi leğen içinde yıkamış.. çamaşırlarıyla leğene girer oturur.. tek kulağınımı göğsüne yasla diğerini tek eliyle kapatıp kalan eliyle yıkarmış bizi kendinide doğal olarak:) kızın tüm eşyaları hatta hiçgiydirmeye vakit bulamadığı etiketli eşyaşarı bile duruyor.. oğlanı saklamadı çünkü o zaman 19 yaşındaydım malumunuz evliliğin e si yoktu ortada..e onun eltisininde kızı oldu bizim kızla aynı yaşta... 2. ciyi düşünmüo.... bende böylece şanslı kervanlarına giriyorum.. eşim tarafında hiç torun yok... ayakta bekliyorlar .. kayınvalidem cinsiyeti belli olsunda alışverişe başlım dio...

bide kızlar bebekleriniz küçükken mutlaka 2 banyo havlusu kullanın.. birincisinin içine yumuşak tülbent koyun.. havlu tenine zarar vermesin diye.. kurulayıp diğer kuru havluya alın.. onun üstünde güzelce yağladıktan , pudraladıkan sonra giydirin.. nacizane tavsiye sadece:).. sıcak suyunuz varsa mümkün olduğunda altını açtığınızda yıkamayı tercih edin.. inanılmaz daha sağlıklı oluyor... tecrübe ile sabittir:) steril makinelerine dünya para vermeyin.. ocağa koyun kaynatın:)

cnm ben foliki bırakalı çok oldu ama aldığım demir ilacında da folik var. sana başka ilaç verdi mi?*

[Oy maşallah tatlım ben ne kadar içiyorum bilmiyorum 2 sürahicik :)) Neyse kızlar ben film izlemeye kaçar görüşürüz .[/QUOTE]

ne filmi izleyeceksin cnm.

selam güzel anneler umarım herkes iyidir. Biz çok şükür iyiyiz bol bol güneşleniyoruz. Suan lik bir sorun yok. Geçmişi okuyamadım. Derya kızın hayırlı olsun. Ne güzel öğrenebilmişsin darısı başıma hepinizi öptük

ooo bilgi ve tecrübeye bak.. yaa bebekleri herkes yağlar m? neden yağlanıyorlar?

merhaba kızlar...

benim bu ara çok sıkıntım var. 2.5 ay önce ev aldık ve 15 günlük bi inşaat işi vardı. ve ev sahibine en geç okullar kapanınca çıkarız demiştik. ama sevgili müteahhit savsakladıkça savsakladı ve hala 1 haftalık iş var evde en az. ve ev sahibi 1 temmuzda başka kiracıyla anlaşmış.( yani mecbur çıkmamız gerekiyor. annem geldi memleketten, evi topluyor ama haftaya taşınır mıyız hala bi muamma (( hergün inşaata gidip moralimiz bozuk geri dönüyoruz... kocişle de birbirimizi yiyoruz doğal olarak stresten. nasıl bi stres anlatamam size!!!olmadı haftaya bittiği kadarıyla eşyaları eve atıp tatile çıkmayı planlıyoruz.:)

bu günde can sıkıntısından, bari doktora gidip bebişimizi görelim de biraz mutlu olalım dedik. 1 saat sonrasına randevu aldım :)) bakalım neler olmuş bizim oğlana???? o da olmasa demek ki, sinirden çatlar çatlar otururduk :))

haberleri dönüşte yazarım artık! iyi bakın kendinize :))))

[/COLOR] [/COLOR]
deyacım hadı gözün aydın ne güzel prensesin olacakmış cok sevindim rabbım hayırlısıyla kucagına almayıda nasip etsin
Benimde aç karına çok az tok karına kocaman görenler diyor ki maşallah ne kadarda çıkmış bebek değil göbek diyorum
Derya bende tebrik ederim tekrar tatlım .

Oy kıyamam :)) [/QUOTE]

sağol canım,3 lt su içiyom günlük dr. dedi ki biraz daha su iç,ne kadar su içersen bebeğin suyu daha bol olur,daha iyi olur dedi,şimdi biraz daha içecem,onun için kızlar su şart mutlaka,bebeğimizin suyu az olursa fazla büyüyemez,bi de erken gelmek zorunda kalır,hava çok sıcak,onun için deli gibi su içelim[/QUOTE]

ya deryacım iyi güzel de benim su içtikçe midem bulanıyo, sonra gidip içtiğim suları da çıkarıyorum. ben günde 1 lt su ancak içiyorum. o da yemek aralarına sıkıştırarak. ama hergün karpuz yiyorum bol bol. hatta karpuz yediğim günden beri çok afedersiniz cırcırım. yaklaşık on gündür falan. içtiğim sular da bölece gidiyo galiba. :26::26:

cnm geçen seminerde o filelileri felan tavsiye etmediler. çocuk anne karnında yüzüyor ya sürekli suyun içinde. o yüzden de oturması, çıkıntısı olmayan suyu koyduğunuzda havuz gibi olabilen küvetleri tercih edin dediler. çocuğu önce yüzdürün kulak kısımlarından tutarak, böylece anne kucağı gibi güvende hissedecek ve ağalamayacak. işte böyel hafızam çok zayıf ama internette o bayanın banyo yaptırma tarzı yayınlanıyordur. tekarr bakacağım. hatta oyuncak bebekle pratik yapın eliniz alışsın dedi.[/QUOTE]
canım ben 9 aylık olsamda topuklu ayakakbıdan vaz geçmem :92::92::92:doğuma bile topukluyla giderim artıkbeklerim kendimden
kız kendince iltifat etmiş ne bilsin ilk bebeğin olduğunu

höyttt öyle iltifatmı olur ''aaaaaa inanmam hamile olduğunuza'' densiz ultrason fotosuylamı gezicem yanımda hadi onu bırak nezaketen hayırlı olsun de dimi hem sinirden 2 ayakkabı aldım hemde kıskandı beni ondan öyle yaptı o çiroz

Son düzenleme:
Benimde aç karına çok az tok karına kocaman görenler diyor ki maşallah ne kadarda çıkmış bebek değil göbek diyorum
Derya bende tebrik ederim tekrar tatlım .

Oy kıyamam :))

sağol canım,3 lt su içiyom günlük dr. dedi ki biraz daha su iç,ne kadar su içersen bebeğin suyu daha bol olur,daha iyi olur dedi,şimdi biraz daha içecem,onun için kızlar su şart mutlaka,bebeğimizin suyu az olursa fazla büyüyemez,bi de erken gelmek zorunda kalır,hava çok sıcak,onun için deli gibi su içelim[/QUOTE]

ya deryacım iyi güzel de benim su içtikçe midem bulanıyo, sonra gidip içtiğim suları da çıkarıyorum. ben günde 1 lt su ancak içiyorum. o da yemek aralarına sıkıştırarak. ama hergün karpuz yiyorum bol bol. hatta karpuz yediğim günden beri çok afedersiniz cırcırım. yaklaşık on gündür falan. içtiğim sular da bölece gidiyo galiba. :26::26:[/QUOTE]

zaten giren su çıkıyo,önemli olan miğdene girmesi,böbreklerinden süzülmesi,bulantn geçince arttırırsn,dr. daha fazla su iç,o zaman bebeğin yüzü gözü daha net gözükür hem dedi,daha hareketli oluyo hem,alanı geniş oluyo

Son düzenleme:
Selam annişler :) geceden bu yana 10 sayfacık ilerlemişiz... bugün temizlik günüm,haftaya tatile çıkıyrz,çıkmadan yatak yorgan güzelce havalandırmam lazımiiyıkamadığm battaniyelerim vardı onları da halledcm inş...yarından sonrada valiz hazırlamaya başlarım sanki...hadi bana kolay geleeee fırsat buldukça gelir uğrarım muhabbetinize...

gecmısı okudum da alıntılayamadım ..

kımdı ya gorıl ayaklıyım fılan yazmıstı 38 numara ayaklarına..39 muydu ..

hehe ben napıyım öleyim o zaman 40 numara gıyıyorum

yakında esımın ayakkabılarını gıyecegım 43 numara..kardesım evlenıyor eylulde ..dalga konusu oldum sımdıden doktor terlıgı alırız sana dıyorlar ya

bırde ben de gıtıtm mayo aldım kendıme altı eteklı ..hanı aılelerın yanında rahat olur gıymek dıye ama cok komık hıssedyıroum kendımı sadece bır kere gıydım sımdıye kadar ama gecen sene aldıgım bıkınıler kucuk gelmeye baslıyınca mecburen onu gıyıcegım ..

nerde o ipli bıkınılerı ,mayokınılerı gıyen sumak ey yavrum ey :97:

Canım rüya işte Hamilelikte aldatan erkekler oluyor diye bilinçaltın korku yapmıştır, ya benimkide yaparsa diye Rüyalar tersine çıkarmış

İşyerine artık söylemelisin 4. ayımıza giricez yakında fıstık:) Süprizim var size diye bi söyleyiver:) Size yeğen getiriyorum ayyy çok sevinçliyim falan dersin, kardeşininkinide sonra söyleyiverirsin, haftaya mesala cinsiyet öğrensende öğrenmesende söle canım olur mu

Çok kişi giyiyor canım eminim sana da çok yakışıyordur. Sen alışkın olduğun için öle hissediyorsun mesala bende mayo giyerim bikiniyle rahat edemeyenlerdenim

Çok kişi giyiyor canım eminim sana da çok yakışıyordur. Sen alışkın olduğun için öle hissediyorsun mesala bende mayo giyerim bikiniyle rahat edemeyenlerdenim

yok düz mayom vardı zaten ama boyle degıldı hanı gecen sene zaten mayo modaydı bende bana yakısanı aldım ama bu tıp degıldı yanı gıyınce gosterıyordu kendını ykaısıyordu ..ama bu sene olmadı o mayom ..

sımdı cok komık hıssedıyorum eteklı fılan napalım artık bebıs rahat etsınde farketmez :)

dderya, iyi haberlerle gel inşallah

çekilecek stres değilmiş valla, çok zor durumda bırakmış müteahhit sizi, inşallah biran önce hayırlısı ile taşınırsınız yeni evinize, hayırlı olsun bu arada:)
girecek kiracı ile konuşsanız temmuz 15 de taşınsa bi deneseniz şansınızı, olmuyorsa tatile çıkmak çok iyi fikir

HAFTAYA kesin sölicem zaten az öncede bi fasıl ağladım şimdi kardeşimle aynı işteyiz ya ben çocuğum daha 2 ayllıkken işe gelmek zorunda kalcam gibime geliyo mali müşavirle konuştum az önce çok kötü olmuş rastlaşmanız dedi ya döndüğümde işim olmıcak ama çalışmasam olmaz ve evime yakın bu işimde rahatım ya da 2 aylık çocuğu bıralığ gelcem haftada 1-2 gün evden de çalışcam ne kadar seviniyodum 6 ay evde olcam diye ben zaten hep çok garanticiyimdir herşeyimi ayarlamıştım ama işte kardeşimin olayını ayarlayamadım ama o biliyodu bebeği ona da kızıyom bazen sonra üzülüyorum ağlıyorum tekrardan nasıl olcak bilmiyorum valla hala ama içim hiç bu dönemki kadar daralmamıştı ne kendi çocuğumun sevincini yaşıyabiliyorum şu dönem ne kardeşiminkini çok kötüyüm valla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…