2011 Aralık Anneleri

Canım senin daha çok su içmen gerekiyor aman dikkat et sağlığına. patates, şeftali, muz belki iyi gelebilir sana ama doktora gitmeyide ihmal etme lütfen bu durum çok önemli, bebişin susuz kalmasın

kızlaaar hepinize merhaba. uzuun zamndır okuyodum ama yazmıyodum. gördüğüm kadarıyla hepiniz iyisiniz maşallah.
biz de cts günü adanaya gitcez ,inşallah 1 haftalığına. öyle tam bi tatilimiz yok. bu sene bölük pörçük alınan izinlerle geçti zaten. bi de temmuzda 1 haftamız var. bu arada karnım iyice belli etti kendini ama tembel oğlum oynamıyo. bakalım 16. hafta dr üçlüye çağırdı ama ben yapıp yaptırmamakta kararsızım işte. maşşalah 2lisi çok iyi çıktı. zaten bi de 19unda detaylısı var.

merhaba arkadaşlar çok uzun zamandır girmiyordum topiğe sayfalar bayağı ilerlemiş bizde salı günü kontrolümüze gittik bebeklerimiz iyi çok şükür büyümüşler biri 5.30 diğeri 5.50cm doktorum biri kız galiba dedi üç hafta sonra randevumuz var inşallah o zaman belli olur dedi 5 yaşında kızım var inşallah diğeride erkek olur ikizlerimin kızımı 38 haftalık doğurduğum için serklaj önerdi doktorum herhalde yaptıracağım bilgisi olan veya serklaj yaptıran varsa paylaşabilir mi yaşadıklarını

Üzme canını prenses herşeyin bir hal çaresi bulunur. İşini seviyorsan bırakma evine yakınsa zaten emzirmek için erken çıkarsın bir şekilde hallolur. Ama haftayada söylemezsen artık işyerinin sana güveni sarsılabilir. Önce kendini hallet kardeşini sonra düşünürsün. Her işte bir hayır vardır, kardeşinede kızma demekki oda çok istedi yavrucuğu olsun:) Sana ağlama diyeceğim ama bende çok sulugöz oldum ama lütfen canını sıkıp bebişinide üzme. İş her zaman bulunur ama giden zamanın telafisi hiç bir zaman mümkün olmaz o nedenle kendini üzme şimdiye odaklan sonrası allah kerim

seninde mi ikiz ne güzel ya maşallah

bende ikiz bebeklere bayılıyorum bir taşla 2 kuş gibi geliyor bana hep ama galiba hamilelik süreci zor oluyormuş. Serklajı ilk defa duydum:)
bebişlerin hayırlı olsun

benim de moralim çok bozuk. kayınpeder hasta ameliyatlı diye gece 4'e kadar eşim yanındaydı, ben de 12'ye geliyordu uyuduğumda, e haliyle eşim geldiğinde uyandım ve sonrasında uykum kaçtı hiç uyuyamadım. zaten başım kaç gündür ağrıyor. işim de çok stresli. neyse sabah geldim, kriz durumu olmuş, herkes sinirli, saat 11'e doğru artık bayılacak gibi oldum, elim ayağım titriyor, başımın ağrısından ölüyorum, zaten uykusuzum, her kafadan bir ses çıkıyor bir de o yana bu yana koşturuyorum dairenin yarısı raporlu izinli işleri bana kalmış ben yokken birisi o işleri ben yapıyorum diye amirlere söylemiş kimse ses etmemiş ona da çok sinirlendim kahvaltı yapmış olmama rağmen açlıktan ölüyodum düz bile yürüyemiyodum ama ne hikmetse koşturuyordum eşim de dün hattımı iptal etmiş yeni kart getirmişti öğle arasına kadar telefonum hep açıktı kapanmamıştı, öğle arasında da müdür aramış niye bizden habersiz hattını değiştiriyor diyip kızmış söylenmiş öğle arasında da evim yakın, dışardan hazır şeyleri yemiyim dedim, giderken engelliler için eğimli yerler var ya ordan yürümek zorundayım, bugün öyle bir kaydım düştüm ki :2: çok korktum eve gittim hazır bişey yiyip 10 dk dinlendim. sonra işyerini aradım ben düştüm diye, geçmiş olsun diyen yok, hemen gel şimdi de şöyle bir kriz oldu dendi, bu sefer de taksiye atladım gittim, karnım da ağrıyor hala da koşturuyorum bunları da o kaçamak yazabildim, ilgilenen yok, anlayan yok, habire söyleniyorlar ve yaptığım işin takdir edilmediğini görüyorum. rapor almak istesem dairede kimse kalmadı. dua edin kızlar biraz rahatlayayım

inş. Rabbim bi kapıyı kapar diğerini açar,çocuk rızkıyla gelirmiş,inş. herşey yoluna girer,ablamın işi çok yorucuydu,yeğenim 15 gün erken geldi dünyaya,daha 40 ı çıkmıştı ablama çok iyi bi yerden iş teklifi gelmişti,kaçıramazdı bandırma gibi küçük bi yerde,eşi de işten çıkarılmıştı,mecburan gitti,mamaya başladılar bi süre sonra sütü kesilince,kaynanası baktı çocuğa,şuan yeğenim 5 yaşında,bazen şartlar zorluyo bizi,ama öyle yada böyle büyüdü sonuçta,onun geleceği için çalışmalıydı,Rabbim çalışan bayanlara,hele de özel sektördekilere yardım etsin

Allah yardımcn olsun canım ya

canım ben 9 aylık olsamda topuklu ayakakbıdan vaz geçmem :92::92::92:doğuma bile topukluyla giderim artıkbeklerim kendimden

höyttt öyle iltifatmı olur ''aaaaaa inanmam hamile olduğunuza'' densiz ultrason fotosuylamı gezicem yanımda hadi onu bırak nezaketen hayırlı olsun de dimi hem sinirden 2 ayakkabı aldım hemde kıskandı beni ondan öyle yaptı o çiroz
[/QUOTE]

Canım file ne bende her yazdğınıza; o ne deyip kalıyorum:) Çok mu bilgisizim sizinde ilk çocuğunuz ama

Geçmiş olsun Allahtan haftasonuna az kaldı,

Hamişler sıkmayın canınızı bebişlerinizi üzmeyin lütfen

en çokta zaten bebeği üzdüğüm için üzülüyorum onun ne suçu var ki şimdi kardeşimin çocuğunun da suçu yok anne stresli olunca çocukta ağlarmış hep diyolar ya bi de onu takıyom üzülürken bi daha başlıyom zırlamaya(((

anneme desek bi çare bulurmu ki annem de anlamaz ki iş olaylarından yaaaaaa napsam kendimi bi söliyimde ben patrona bi eleman alıyım acilinden daha sonra kardeşimi diyim derken de dicem ben yeliz izne çıkınca döncem haftada 1-2 gün gelcem evden de çalışıcam dicem abla olmak zor zanaaaattt beeeeee
valla kardeş olsaymışım ya ne güzel olurdu (((

canım sıkma lütfen canını herşeyin bir çaresi bulunur emin ol, sonuçta onlara iyi bir gelecek sağlamak için çalışıyoruz bizde, ben sadece 16 hafta izin alabilicem oda muamma evdende yaparsın diyorlar, özel sektör gerçekten çok zor kerdeşinede kızma belki planlı olmamıştır onunkiside, sen kendine iyi bakki bebişte iyi olsun...

canım kayınpederin için çok geçmiş olsun, nekadar desekte zor biliyorum ama işi kafaya takmamaya çalış, sen nekadar üzülsen, ağlasanda onlar yine kıymet bilmeyecekler, sen üzüldüğünle kalırsın, hem bebişinde etkilenirhepimiz için zor biliyorum ama biraz umursamaz olmak gerekiyor galiba, düşmüşsün birde kendini çok yormalütfen kötü hissedersende mutlaka doktorunu ara bu çiçeklerde benden sana

Canım file ne bende her yazdğınıza; o ne deyip kalıyorum:) Çok mu bilgisizim sizinde ilk çocuğunuz ama[/QUOTE]

canım bebekleri yıkamak için plastik küvet tarzı şeyler oluyor ya fileyi onun üstüne geçiriyorsun çocuk yıkanırken düşmesin diye filenin üstünde yıkıyorsun bebişi

durum sanirim cikmazda cnm,ama bence en dogrusu patronuna soyleyip en dogrusunu onunla beraber plan yapmanizdir...aynisini bende yasamistim ilk gunlerde,simdi mecburen evde yatiorum,evden halletmeye calisiorum cogu isimi...allah yardimcin olsun...

cnm inan cok uzuldum,cooookkkk buyuk gecmis olsun,herseyi kafana takip uzme kendini,hersey olacagina varir..onemli olan bebeginin sagligi,yorma kendini,boyle asabi ve kosusturmacalardan uzak dur...kendine ve bebise ii bak...:)))

iyi akşamlar kızlar,lütfen kendinizi de bebişinizi de üzmeyin,dua edin inş. herşey yoluna girecektir,soğukkanlı olmak zorundayız çünkü can taşıyoz,Allah hepimizin yardımcısı olsun

ooo bilgi ve tecrübeye bak.. yaa bebekleri herkes yağlar m? neden yağlanıyorlar?

cnm çoğu bebek banyodan sonra yağlanır veya kremlenir ve o sırada masaj yapılır..zaten genelde doğduktan bir süre sonra cilt pul pul dökülür kuruluktan tazelenir.. bu arada bol yağlamak kremlemek gereklidir.. masaj bebeklerin kemik gelişimi açısından çok önemlidir..ayrıca onlarada rahatlatma sağlar.. bize bile sağlamıyormu..:) nette nasıl masaj yapılacağı var..hatta milupanın göndrdiği cd lerdede var...

mesela biz 40 banyosunda tuzlarız bebeği ki kokmasın diye.. yeğenlerim ter de kokmaz ayaklarıda kokmaz.. bizimde kokmuo.. belki batıl ama uyguluyoruz işte.. koltuk altı, ayakları, göğsü, ağzının içi gibi bir parmak tuz çalınır ...

ahhh be cnm ablasın ya, büyüksün ya her sorunu kendin çözeceksin demi. durumları bilmiyorum ama belki kız kardeşinin evi seninkinden uzaktır, belki kızkardeşin senin kadar çalışmak zorunda değildir. bunlarada yok öyle değil diyorsan belki yeni gelen elemanlar sizi gelene kadar idare eder bence. yani edemedikleri noktada arar osrarlar size. nolcak yani madem yeni elemen alınıyor yap 6 ay iznini yani seni 4a ya idare ederken kardeşin herşeyi iyice öğretir ee 4 ayda da öğrenmezse zaten yuhh o elemana. bence kendini bişeyler yapmaya mecbur hissetme yap 6 aylık iznini sıkışan telefonla danışsın.

yalnız varya ben görmeyeli acaaayip bencil biri olup çıktım galiba. yaptığım yorumlara bakıyorumda hiç tolerans yok. fena bişey oldum ben yaa..

cnm Allah yardımcın olsun. nerde çalışıyorsun ki? sanada tülaya yaptığım tavsiyeleri söyleyecem. anam ordan izine vs. ayrılanlar geride kalanları düşünmüşmü ki sen düşünüyorsun. hayır anlattığın kadarıyla kadir kıymet bilen de yokmuş. ee kimin için evladını tehlikeye atıyorsun ki. bence yapabiliyorsan ayrıl izine. bide şuna kızmışlar, buna kızmışlar diye sana haber veren kişiyede pek itibar etme bence. ben öyle insanlar çok gördüm bu tarz şeyler uydurup seni işinden soğutup ayrılmanı sağlamaya çalışıyorlar. sana gelip adam yada patron kendi demediyse inanma. patron sonuçta senden mi korkucakta demeyecek.

süpersin sen ne kadar neşelisin yaa. çiroz heee.

Canım file ne bende her yazdğınıza; o ne deyip kalıyorum:) Çok mu bilgisizim sizinde ilk çocuğunuz ama[/QUOTE]

cnm bebişleri yıkamak için küvet alıyoruz plastikten o küvetlere file şeklinde bir bez geriyorlar bebiş içinde kayıp düşmüyor. bizde acemiyiz tabii internetten okuyup öğrenmeye çalışıyoruz napalım yapacak bişey yok.

saol bilgilendirdiğin için. hiç bilmiyordum.tuzlamakda batıl değil cnm.yani sonuçta eskiden krem felan yoktu annelerimiz bizi nasıl büyüttü demi. tuz ne kadar durucak öyle.

BEN çıkıyom kızlar BUGÜN Kİ destekler için teşekkür ederim

akşam eşimin arkadaşının kınası var oraya gitcem kayınvalidemde gelcekmiş gelmese daha iyidi ama neyse artık yapcak bişey yok karnımda acıktı şimdiden

herkese ii akşamlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…