2011 Aralık Anneleri

İyi gecelerrr Tatlış Anneciklerrr bizde bugün doktora gittik 3lü tarama için kan verdik sonucu 3gün içinde belli olurmuş bizde gelmişken bir doktorumuza uğrayalım dedik geçen hafta bizim ufaklık cinsiyetini göstermemişti doktor %51 erkek demişti yinede bilemeyiz dedi bu sefer söyler die gittik ama bizi ultrasona sokmadı daha 1haftaoldu geleli öyle sürekli ultrason iyi değilki dedi bizimde kocişle hevesimiz kursağımızda kaldı 3lü taramanın sonucu çıksın öyle bakarız ultrasondan yine dedi bizde kuzu kuzu evimize döndükk aslında haklıda işte insan çok merak ediyor biran önce öğrenmek istiyor Bugün görümcemin oğluşuna alışverişe çıktık kayınvaldem bizim minnakımıza da bi tane zıbın bide arkası tavşanlı alt bidee ağız silme bezi aldı sagolsunnnn kızada erkegede uyacak birşey aldık çokkk tatlılarrr çok zevkli birşey yaa biran önce minnakım cinsiyetini göstersinde onada alışverişe çıkalımmm

kızlar öncelikle herkesin kandilini kutlarım
canım ya 12 saat otobüsle çok uzakmış,sağlığın nasıl?çok yorucu bir gün olmuş dikkat et kendine...keyfin de hiç bozulmasın...
çok şükür pek rahat geçti yolculuğum
aslında 10 satlik yolculuktu ama trafik yüzünden 2 saat uzadı. dediğim gibi çok şükür sıkıntısız geçirdim.
ama bu ustalar yüzünden bugün de denize menize giremedim. yarına allah kerim :)) iyi dileklerin için teşekkür ederim

ya benimki tatilde yanımda dğeil tam doğumgününde gleiyor ama yok zaten bugün annesiyle konuştum yok ikiniz gidin öğrenin dedi vazgeçtim fikrimden

ay inşallah hayırlı haberlerini alırız yarın

canım ben de 2 li test yaptırdım 3 lüye gerek yok 4 lü yapacağız dedi.
bu arada asla ultrason bilgilerini dikkate almıyoruz dedi ki gerçekten de tahmini doğum tarihi sürekli değişen arkadaşlarda vardır yani bir hafta önden veya geriden gidebilir bu sürekli oynama yapar.benim 10haftalıkken 11+1 çıkmıştı ultrasona göre gelişimi.2 hafta önce gittiğimde ise 12+1 idim ve 12+5 çıktı yani bir randevumda 7 gün önden giderken diğer randevumda sadece 4 gün ilerden gidiyordu.ve ben o hafta yani 11 haftadan sonra ikili tarama testi yapılabiliyor diyince satı dikkate alıyoruz sürekli oynama yapar bu sadece yanıltıcı gelişimdir.ilerleyen zamanlarda artık sata uyumlu gider dedi ki benim oğlumdada ilk öncelerden geride ngiderken sonra gününe denk gelmişti .hatta bazen bir ay boyunu ögreniyorduk diğer ay gittiğimzde boyda artma yoktu niye uzamamış mı diyorduk ultrason bilgileri yanıltıcı bilgilerdir asıl olan senin satına uygun olmalıdır demişti doktorum.bu arada doktorum doç dr çok bilgili bir kadın doğumcudur bilgilerine her zaman güvenirim.

kizlar herkesee hayirli kandiiller RABBIM NIYETLERINIZI KABUL EYLESIN INS GONLUNUZDEKINI HAKKINIZDA KABUL EYLESIN DUALARINIZDA 2011 ARALIK ANNELERINI UNUTMAYIN :)

kızlar merhaba sizlere bir sorum olucak...
bu gün arkadaşımın doğum günüydü hediye bakmak için dışarı çıkmıştık 1-2 saat felan ayakta kaldım fakat ayaklarımın birden bağı çözüldü sanki üst baldırlarım uyuştu kasıldı gibi birşey oldu mağazanın merdivenlerinden aşşağı zor indim 10 dak. felan bacaklarım öyleydi sonra geçti... eşimede sölemeye korktum açıkcası düşük tehlikem var diye dışarı çıkmamı pek istemiyor söylesem bir ton dırdır edicek diye.. doktora soralımmı diyemedimde...başına gelen varmı normal mi değilmi hamilelikten olabilirmi bilmiyorum.. bir bilgisi olan varsa beni aydınlatırsanız sevinirim... :S:S

Son düzenleme:

geçmiş olsun canım dikkat et kendine

canım benim kıyamam 4 buçukta yazmışsın ciddi bir ağrın olmuş demek ki çok geçmiş olsun bugün ara doktoruna sor istersen için rahat eder yat bol bol dinlen

Aralığın güzel anneleri hepinize günaydın bugün kuş gibiyim ibadet insanı böyle yapıyodu unutmuşum böyle kandiller ibadete ve dualara vesile oluyor ne güzel değil mi hepinizi öpüyorum

Aralığın güzel anneleri hepinize günaydın bugün kuş gibiyim ibadet insanı böyle yapıyodu unutmuşum böyle kandiller ibadete ve dualara vesile oluyor ne güzel değil mi hepinizi öpüyorum

günaydın ALLAH kabul etsin cnm ben hiç bişey yapamadım düğünümüz var diye düğün evindeydik kızımız sivastan sabah 5 te geldi toplanınca oturduk filan ben çok yorgun düştüm12 oldu uyumuşum annemler ablamlar sabaha kadar kuran okuyup namaz kıldı şimdi çok vicdanım sızlıyoRABBİM inş telafi etmem için bana fırsat verir

bişey olmaz zayıfsın zaten,20 yle kapatırsın bence

merhaba cnm,progestani bende kullanmaya devam ediorum,bana da devam dedi dr,um...ama siskinlik yapio progestan,cok kilo almis gibi duruorum ama 2 kilo sadece:))sende durum nedir???

bende 2-2,5kg kadar kaldım ama 5-6 kg almış gibiyim demek progestandan hımm. umarım bırakınca geçer bu şişlik zaten duba gibiyim

iyi kandiller umarım gösterir biz 21temmuza kadar beklicez

çok geçmiş olsun umarım tez zamanda iyileşirsiniz

günaydın sabah şekerleri nasılsınız bakalım bugün...
biz çok yorgun ve uykusuz hissediyoruz halbuki 8 saat uyuduk... dün gece hepimiz için bol bol dua ettim Allah'ım kabul eder inşallah..

Son düzenleme:

teşekkür ederim bilgilendirdiğin için sata bağlı kalalım bizde =) benim doktorum da prof alanında iyi bi dr. die gidiyoruz ama gerek yok dedi 3 lü ve 4lü için nelere bakılıyordu 3lüde ve 4lüde biliyormusun?

çok geçmiş olsun umarım tekrarlamaz. için rahat etsin die eşinden çekiniyorsan gizliden bi doktorunu ara sor derim ben tekrar geçmiş olsun

kızlar daha önce de belirttiğim gibi benim ilk bebişim çok tecrübesizim ve ailelerimizden çok uzakta yaşadığımız için hiç yardımcım olmayacak desem yeridir.
bu yüzden daima bilgi arıyorum kitap okuyorum vs.

bakın dün forumda gezinirken şunları okudum ve ilgimi çekti. dr. harvey karp'ın kitaplarıda varmış 5-S kuralı ile ilgili...
bebekler ağlayıp ta susmadıkları zaman yapılacak ilkyardım gibi birşey

5-S kuralı:

"1- Swaddling – Kundak yapmak: Eskiden yaptığımız şekilde, kollarını bacaklarını sıkı sıkı saracak şekilde kundaklamadan bahsetmiyoruz. Bebeğinizi önce büyükçe ve tülbente benzeyen yumuşak dokulu, bebeği sıkıntıya sokmayacak bir kundağa sarın. Kolları vücudunun iki yanında sabitlenmeli. Ancak ayaklar gevşek sarılacak. 5 aylık olana kadar bu şekilde uyutun. Ayrıca, mutlaka uyuduğu odada ‘beyaz gürültü’ dediğimiz ses olsun.

2- Side/Stomach Position – Bebeği yana çevirmek: Bebeğinizi kucağınızda sağa doğru yatırarak yüzü aşağıya bakacak şekilde tutun.

3- Shushing – ‘Şşşşşşşşşşt’ demek: Kulağına yüksek sesle ‘şşşşşşşşşşt’ deyin. Bu ses, ona anne karnındaki gürültülü ortamını hatırlatır.

4- Swinging (and jiggling) – Hafifçe sallamak: Başını jöle gibi elinizin altında hafifçe, çok sarsmadan sallayın. Bu eylem ona anne karnındaki hareketli ortamı hatırlatır.

5- Sucking – Emmesini sağlamak: Emzik kullanın.

Bebek susmadığında bütün bu saydıklarımızı sırayla uygulayın. Böylece size güvenmeyi öğreniyor ve kendilerini güvende hissediyorlar. Bu dönemdeki çocukların tıpkı mağara adamlarına benzeyen, ilkel ve medeniyetten uzak davranışlar sergilediğini, ancak anne babaların bu terimi kullandığı için alınmamaları gerektiğine dikkati çeken Dr. Carp, mağara adamı tekniklerini anne ve babalara şöyle anlattı: “Sekiz ay-5 yaş arası çocuklar basit düşünerek olaylara çözüm bulurlar. Ben onları bu nedenle “evcilleşmemiş mağara adamına” benzetiyorum. Bu yaş grubu çocuklarına “TRAFİK IŞIKLARI” yöntemi ile yaklaşmak en doğrusudur. İyi davrandıklarında YEŞİL ışık, sinir bozucu davrandıklarında SARI ışık, kesinlikle yapmamaları gereken davranışlar sergilediklerinde ise KIRMIZI ışık yakmalıyız. Onları eğitmek için bağırmak çağırmak iyi bir yol değildir, her yaptıklarını onaylamak da doğru değildir”

5-S kuralı işe yaramıyorsa;

Bu kurallar işe yaramıyorsa doğru yapmıyorsunuz demektir. Doğru yaptığınızdan eminseniz mutlaka doktora gitmelisiniz. Bebeğinizin mutlaka tıbbi müdahale gerektiren bir sorunu olabilir."

GÜNAYDN KIZLAR nasılsınız,benim de şeker kolestrol ayarlarım dolar,euro gibi oldu dengesizleşti,tansiyon düşüyo,bi kabızlık oluştu ki ömrümde böyle olmadım,zeytin çekirdeğini suyla içtiğim zaman rahatlıyodum,2 gündür miktarının artırdım,bugün 4 tane yuttum umarım 1-2 saate geçer,mısır gevreği de yedim sabah,son troit kontrolünde tsh biraz yükselmiş,şeker 63,kolestrol 187 ydi,şimdi şekerim iyi 90-100 civarında,ama k. validemler memleketten geldiler,severim diyr içli köfte yaptılar senmisin yiyen,bi baş ağrısı,baş dönmesi,kolestrol çıktı şimdi de,az bişey yağlı yesem başım çatlıyo,tuzsuz yesem başım dönüyo tansiyon düşük,yağsız yesem kabız oluyom,ayaklarım da şişmeye başladı,napcağımı şaşırdım,annemin kolestrolü 400 e çıkmıştı,zeytin yaprağını kaynatıp günde 1 fincan içerek 200 e düşürmüştü,tansiyonu ve şekeri de dengeliyo,az önce kaynattım 1 fincan,umarım işe yarar

canım verdiğin bilgiler için çok teşekkürler bunları da bilgisayarıma kaydettim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…