- 20 Ocak 2011
- 1.796
- 33
- 158
- 42
canım haklısın. cok dusundum bende. 1/200 dusuk ihtimali varmıs. fakat diger turlude acaba mı diye stres yapıcam doguma kadar. Gerci pozitif olursa ne olacak. 17. haftaya yaklastım. Sonucların cıkması falan derken 18 e gelicem. Kocaman olcak bebisim, o karar asamasını bile dusunmek istemiyorum. Hersey cok iyi gececek modundayım. Once yaptırmak istemedim. Esim down sendromlu bir cocuk bakmaya hazır oldugumuzu dusunuyosan, bu riski alıyorsan hic yaptırma dedi. Kafamı en cok karıstıran o oldu. Hayırlısı ile komplikasyonsuz olsun bitsin, sonuc da iyi cıksın insallah.
ay cnm.. unutmazsam yarın sana oğluşumun pipisinin resmini koyarım.. :))
günaydın kuzular... benim göbek 1 haftada resmen tavan yaptı.. durdu durdu bu hafta atağa geçti... bir büyüdü ki sormayın:) ama ben bu halimden memnunum hoş.. yanlarıma ara sıra ağrı giriyor bazen kasıklarıma ama dr.. çookk normal olduğunu söyledi.. olmaması garip dedi:)
yarın son gün.. 1 hafta tatile gitcem kısmetse.. inşş güzel geçer kızlar...
iyi geceler kizlar....ben bugun doktora gittim biliosunuz,2li test sonuclarimiz cok sukur iyi cikti...dr,bebisimi 40 dk kontrol etti her biyerini:)))v ee cinsiyetimiz kesinlesti cok acik ve net olarak gorduk,bebisim ERKEK............................Resmini aldik oglusumun pipisinin:)))) en kisa zamanda herkes ogrenir insallah:)))))
günaydın canlar nasılsınız bugün??
saat 16da dr. randevumuz var eşimle birlikte gidecez ve ikimizde çok heyecanlıyızzzz
günaydın canlar nasılsınız bugün??
saat 16da dr. randevumuz var eşimle birlikte gidecez ve ikimizde çok heyecanlıyızzzz
ay cnm.. unutmazsam yarın sana oğluşumun pipisinin resmini koyarım.. :))
günaydın kuzular... benim göbek 1 haftada resmen tavan yaptı.. durdu durdu bu hafta atağa geçti... bir büyüdü ki sormayın:) ama ben bu halimden memnunum hoş.. yanlarıma ara sıra ağrı giriyor bazen kasıklarıma ama dr.. çookk normal olduğunu söyledi.. olmaması garip dedi:)
yarın son gün.. 1 hafta tatile gitcem kısmetse.. inşş güzel geçer kızlar...
evet aynı ben.bakıyım aynı ben.benimde gögüs altından başladı kasığa kadar bir şiş ama sivride dikine uzuyor. bakalım kısmet. ama herhalde genetik. bizde hep böyle oluyor.
ooo biraz ne demek cnm. patlamış balon gibi iniyor şişin. 3 aya kadar kullandım. bıraktım 10 gün sonra filan bir sabah kalktık ki şişim çekilmiş ama sönmüş balon gibi. eşimde diyo ben sana demiştim senin şişin normal değil diye.
kızlar kilo yaptımı bu prosteganmı neydi o bende başlıyom bu akşam kilo vermişken almasam bu ilaç yüzünden yaaaa
iyi akşamlar arkadaşlar pek girip sohbetlerinize katılamıyorum ama vakit buldukça hep takip ediyorum sizleri 16 haftalık olduk çok şükür herşey yolunda dün kontrolümüz vardı 3 lü tarama için salı hastaneye gidicez inşallah ondada bi sıkıntı çıkmazdün cinsiyetimizi de öğrendik eşim çok merak ediyoru minik bi prensesimiz geliyomuş neler yaptı ult bi görseniz takla atar gibi hareketler parmak emmeler şov yaptı resmen cadı ama bi sorunumuz var hiçç isim konusunda bi fikrimiz yok yardımcı olursanız sevinirim
evet cnm iyi ki varsınız annem bendeydi kocama yaptırdığı pastayı getirmiş cnm benim onca yol geldi kayınvalidem aradı hayırlı olsun diye bende yarın gel istersen dedim, bende bişeyler yapmıştım ferhat gelsin alsın dedi, yarın kendim getiririm diye bişey yok bende karnım tok şuan kocamın yanımda olması daha önemli dedim ama hiiiiçççç 1 saatte gelsin alsın bilmem ne dedi kocamda şimdi hem annemi bırakıyo hemde uğrayıp yaptıklarını alcak yani tekim evde kocamda da akıl yokki bunlar ailece benim sinirlerimi bozuyo valla neyse uzanıyım ben düşünmiyim çok gıcık oluyom bu aileye ben diyim size
iyi geceler kizlar....ben bugun doktora gittim biliosunuz,2li test sonuclarimiz cok sukur iyi cikti...dr,bebisimi 40 dk kontrol etti her biyerini:)))v ee cinsiyetimiz kesinlesti cok acik ve net olarak gorduk,bebisim ERKEK............................Resmini aldik oglusumun pipisinin:)))) en kisa zamanda herkes ogrenir insallah:)))))
haklisin cnm kesinlikle sana KATILIORUM:))Bende kaynanamda kaliodum cunku yemek felan yapamiorum,temizlik felan kesinlikle yapmican dedi dr...ama 2 hafta zor dayandim,su an kendi annemde kalioruz,cok daha rahatim 1 haftadir iyilestim sanki hersey yoluna girmeye basladi..aslinda cogu sey psikolojik:))o yuzden tatlim takma kafana kimseyi kendi keyfine bak...:)) seni bilmem de ben icinde tutamayan gelinlerdenim ,lafimi pat die soluorum,korkuo artik kaynanam benden.. lutfen canini sikma ve kafana takma ,bebisini dusun ,,,en kisa zamanda hersey yoluna girecek:))
evet aynı ben.bakıyım aynı ben.benimde gögüs altından başladı kasığa kadar bir şiş ama sivride dikine uzuyor. bakalım kısmet. ama herhalde genetik. bizde hep böyle oluyor.
ooo biraz ne demek cnm. patlamış balon gibi iniyor şişin. 3 aya kadar kullandım. bıraktım 10 gün sonra filan bir sabah kalktık ki şişim çekilmiş ama sönmüş balon gibi. eşimde diyo ben sana demiştim senin şişin normal değil diye.
günaydın canım,
benimde bu hafta artık hamile olduğum belli gibi, yarın bende tatile gideceğim doktor bir sakınca yok dedi ama iki hafta önce gitmiştim son kontrole, bir sonraki randevumda 18 temmuzda şimdi endişeleniyorum birdaha mı gitsem diye, sen en son ne zaman gitmiştin doktora ?:26:
cok guzel bişey tabı karnımızn buyumesı ama kılo mu şişkınlıkmı bebekmı anlayamadım normal sartlara gore 4 aylık ken karın yenı belırmeye baslarmış canım benım karnımda sıvrı genelde sıvrı karınlara erkek karnın genış buyurse kız dıolar buyukler:90::90:ama tabı kı hayırlısı
cnm ben ilk hamile kaldıgımı ögrendiğimde doktorum almamız lazım bebeği dedi cunku 3hafta öncesine kadar zona ilaçları kullanmıştım ve bunlar vucuttan hemen atılmıyormuş bebege olumsuz etkısı olurmuş diye bu bebeği biz hekimler olarak tahliye etmeyi tavsiye ederiz dedi bana..ben asla öle birşey yapamam süreç neyse devam etsin dedim rabbim hayırlısı neyse onu nasip eder dedim eğer benim imtehanımda down sendromlu cocuk buyutmek varsa ben buna karşı gelemem dedim ama rabbim kullarına kaldıramıyacagı yükü vermez bilirim bunu onun için hep dua ettim sen beni bilirsin allahım hakkımda hayırlı olanı nasip et diye ve hamdolsun ıkılı testimiz güzel cıktı ve ultrason kontrollerindede herşey normal seyrinde devam ediyor ve ben iyiki doktorun dediğine uymamışım bazen böyle şüpheler yüzünden nice saglıklı bebekler heba oluyor..hayırlısını dileyip cok dua etmemiz lazım..dualar kaderi değiştirir ben buna inanıyorum..
amiyosentezi bana da önerdi doktor ama kabul etmedim sonuçta ben bu bebeği hiç bir şekilde aldırmayı düşünmüyorum sonuç olumsuz cıkarsa 9ay onun etkısıyle gececek en iyisi hep olumluyu düşünüp dua etmek..senin içinde hayırlısı olsun cnm bol bol dua et evladın için..
Canım bebişini sağlıkla kucağına almanı dilerimBenim bu konuda düşüncem; çocuk sahibi olurken sadece kendimizi düşünmemeliyiz, biz belki sendromlu bir çocuğa bakabilecek kapasitedeyizdir ama doğurduğumuz evladımız onu çekmek isteyecek mi? Bizden bağımsız bir birey olucak. Ben normal bebek aldırmaya çok karşıyım aldırcağınıza korunun derim ama risk çok yüksekse o bebişin hayatının kötü olmasından kendimi sorumlu tutarım. Senin 2 li test sonuçların içimi rahatlattı şöylede bir gerçek var doğa bile (yada allahın takdiri diyelim) anormal bir çocuksa onu düşükle sonuçlandırıyor. Tıbbın bu kadar ilerlemeside Allahın rızasıdır yine
kızlar sıze bişey danışcam ya şimdı temmuzn 15 i gıbı antalya ya tatıle gıtmeyı duşunuoruz otobus seyahtı olcak ve cok şukur suana kadar gebelıkte problem yaşamadımher şeyım normal.tatıle gıdegımız gunde de 4 aylık olacak bebegım doktoruma danışcam ama once sıze bı sorım dedım sızce gıtsemmı tatıle yanı aranızda gııden oldumu gıttmızde evde kalıcaz annmlerde olacak ama benı tek korkutan uzun seyahat bı problem yaratırmıı:26:
yok yaaa gelmesin daha çok yorulurum onlar gelirse ben kendim giriyom mutfağa sokmuyom kimseyi onlar ölece oturuyo kendim bi lokma peynir ekmekle doyuyom onlar gelince bir sürü uğraşıyorum
ben önceki bebeği aldırdım bana geldi kayınvalidem yarım saatte aldılar bebeği eve geldim direk mutfağa kahvaltı hazırladım çay falan hizmet yedi kadın kalktı kocamada demişti oğlum kalmadım fazla tülayda tülay ii bize kahvaltı bile hazırladı demiş şaka gibi bi de kendi sölüyo bana böle dediğini kocam demedi düşün yaaa pişkinlik istemiyom kimseyi heee bi tek annem gelsiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnnnnnnn
ben geçtiğimiz cumartesi gittim cnm.. sadece yolda arada mola ver 10 dk yürü dedii.. aç kalma, güneşte çok kalma,yüksek faktör koruyucu sür, bol bol yüz dedi:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?