evt zaten bu haftalarda hıssedımeye baslarmıs..
ınsalalh gecer bas agrım hap ıcmek ıstemıyorum bı ara bende dayanamayacak agrılar cektım neydı o oyle ya kafamı resmen duvara vurasım gelıyordu
sımdı kı oyle degıl allahtan
yok cnım ya cınsıyet tam blelı degıl ..ıkı doktorum var bırısı ıkı sefer kıza benzetıyorum ben dedı ..hep gıttıgım doktorda erkek olabılır dedı
o yuzden bılemıyorum ..bırısı 16 haftada erkek olabılır dedı dıgerı ıse 17 haftada kıza benzetıyorum bne dedı
sımdı haftaya cuma gunu erkek olabılı dıyene gıdıcegım bkalım ne dıyecek ..o zaman 19 bıtmıs oluyor ..
kı bebekte benden bır hafta önde bellı olur o zmaan dımı ..
bu haftalarda ogrenmeyen bı ben kaldım snaırım ogrendım de kesın degıl..
bu arada bebegım de gosterıyor ynı bacaklar her daım acık edepsız bebegımın ama bakalım ..ayrıntılı usg zamanı gelıyor zaten olmazsa orada ogrenıcez :)
işimden nefret ediyorum
teşekkür ederim canım bu aralar hersey çok yolunda çok şükür huzurluyumda ilk zamanlar uzulunce oluyor sanıyordum şimdi neredeyse hergün ağrıdığına yada bir şekilde hasta olduğumdan sanırım derya arkadaşımın da yazdığı ve benimde tahminim gb beynime yeterli oksijen gtmyr.her duyduğumuda uygulamaya çalışıyorum kendimi bildim bileli kansızım bekarken iyi hatrlrm babam pekmez getirtirdi içirrlerdi yada ısırgan otu gtrtrdi annem kaynatıp suyunu içerrdi ama sanırım kana dönüşmyr benm yediklerimede o kdr dikkat ederimki şeker hç kullanmam ya bal ya pekmez kullnrm yada ne bileyim netten arastırıp kan yapıcı seyler yemeğe çalışıyorum. başka bildiğiniz var mı kan yapıcı.ilginiz ve önerileriniz için Allah razı olsun iyiki varsınız
Çok haklısın canım. Tek başına hamilelik gerçekten zor. Benim kimsem de yok burda. Eşim işe çıkıyor "sen neyapacaksın" diyor bende "annelerle konuşacağım" diyorum. Zavallı adam ben sizinle tanıştıktan sonra çok rahatladı. Bütün hamilelik sendromumu ona yansıtıyordum. Ve ne yapacağını şaşırıyordu...
Şimdi o da memnun
sende mi süt sevmeyenlerdinsinpeynir ye,hava sıcak soğuk ayran iç günde 3 brdk falan,ya da mis gibi bi kase yoğurt,marulda da bol kalsiyum var
Boynunun arka sol tarafı uyuşan karıncalanan varmı? bana arasıra oluyorda korkmaya başladım
Bekleyeceğiz canım. Bende pek hissetmiyorum iki üç günde bir çok hafif belli belirsiz. Sen birazcık daha bekleyeceksin he heyaa bende hissetmek istiyorum bebişimi, benimki ne zaman hissettircek:76::76::76:
dun aksamdı ıste..bızde sallanıyoruz bu aarlaar o zannettım ama esım dedı sallanmıyoruz baktım kı gercekten sallanmıyoruz :))
benım o uzun zamandır var annem hep o bebek derdı de yok anne derdım o damarmış..
sımdı ıcımde ıyıce hıssedıyorum resmen kelebek kanadı gıbı ..baloncuk patlaması gıbı..
ben nerede oldugunu bakarakta anlıyroum bır tarafımı sısırıyor sonra elımı koyuyorum bkaıyorum kı orada..
artık esımde oyle hanı nerde bebegımız dıyor elıyle yerını buluyor..
kahverengı cızgım ıyıce bellı oluyor ,gobek dleıgımın altından taaa bı yer var oraya kadar ..gobek dleıgımın ustunde cok bellı degıl ltında daha cok bellı :)
cok garıp ıcımde 'canım' var tekmelerı var Allahım herkese nasıp etsınk ımseyı bekletmesın ınsalalh
işimden nefret ediyorum
boyun fıtığın felan varmı cnm? uyuşma ondan olur diye biliyorum. yinede doktora görün istersen
slm kızlar.buseli ve mojo (bahar) işten çıkartılıyorum yaa.geç kaldığım için.zaten 3 ay sonra ben çıkçaktım.hayırlısı bakalım.belki daha iyidir benim ve bebişim için.strestense evde yatar dinlerim doğuma kadar.hiç üzülmüyorum.sonunda olacağı buydu.geç kalmak geç kalmak yetti artık böyle bir derdim kalmadıııııııı (
yarın son olacak,ay başı hesabın neyse halleder konuşuruz dedi patronum.yarında ayın 1 i son günüm yarın burda.evdeyken takılırım artık bol bol sizlerle (ilginize teşekkür ettik güzel teyzeler ( hakkımda hayırlısı buymuş stres olmuyorum bile.eşim sakın üzülme dedi.bebeğimizi düşün dedi (
aynen canım,bakarak anlaşılıyo benimki de inip inip kalkıyo bi taraf,elimi koyuyum bakıyom ki cümbüş var içerde,sabahları uyandğım da oluyo daha çokbazen akşamları yemekten sonra uzandığımda,bugün baktım yok kıpırtı,dedim uyuyo galiba bebişim
belkide süpriz yapmak istiyordur.inşllh öğrnrsnin en yakın zamanda Allah herkesin kalbine göre olanı sağlıla versin inşllh.çok şükür bugune kadar gelebildik ya gecen hafta ateşimde aynı anda yukseldi tansiyon yerlerde olunca bizim aklımıza acaba bebeğmi kaybettimde beni zehirliyor diye düşündük. harekette hissedilmedğnden içimden 27. haftaya bari gelsem bebeğin yaşama umudu olur diyordum ya ne zor bebğin hareketini grne kdr binlerce kez öldüm dirildim.bugune geldik yaradana çok şükür. inşllh 30. haftayı da hayırlısıyla bir atlatsak artık. sen bizden biraz daha öndesin seni takip ediyorum devamlı gelecek hamilelik haftasında neler yaşayacağımı öğrenmiş oluyorum.:)
cnm kansızlık sürekli varsa. akdeniz anemisi testi yaptır. benimde çocukluğumdan sürekli kansızlığım vardı 20 yaşındayken bir doktora sürekli kansızım deyince akdeniz anemisi testi yaptı.vee akdenzi anemesi minör teşhisi kondu. yani genetik kansızlık ve çocuğumuza aktarma ihtimalimiz yüksek. sağlık ocağı hem kan sayımı, hem kolestrol, şeker,v etsh testi yaptırabilirsin. ama akdeniz anemi testini yaparmı sağlık ocağı bilmem. bu arada çocukluğundan beri kansız arkadaşlar eğer eşinizde kansızsa akdeniz anemi testini hem eşiniz hem siz yaptırın. şöyle ki eğer hem anne hem baba minör se çocukta çok ağır kan hastalığı ile doğma riski % 50'den fazla oluyor. ama kansız olmama rağmen baş ağrısı çok sık olmuyor cnm bende. dedikleri gibi bebeğin sıvısından kaynaklıda olabilir.
ya benımkııyle karıstı boyle cok gucluydu uykumdan uyandım bı baktım sallanıyorum boyle ılk kez oluyor ..
aynen canım,bakarak anlaşılıyo benimki de inip inip kalkıyo bi taraf,elimi koyuyum bakıyom ki cümbüş var içerde,sabahları uyandğım da oluyo daha çokbazen akşamları yemekten sonra uzandığımda,bugün baktım yok kıpırtı,dedim uyuyo galiba bebişim
soyle gümbür gümbür hissetsem o haftalara gelsekte :)
Deryamcığım süt yumurta yoğurt ayran yiyip içiyorum ama dizlerim boşalıyor ve dönüyor. Bütün eklem kemiklerim ağrıyor. daha evvel yoktu. Dün sağlık ocağına gittim. Oradanrada gebeliğimi takip eden hemşire "doktoruna git kalsiyum magnezyum vericektir sana" dedi.
Allah aşkına ne kadar süt ayran içeceğiz kalsiyumu dengelesin diye!
slm kızlar.buseli ve mojo (bahar) işten çıkartılıyorum yaa.geç kaldığım için.zaten 3 ay sonra ben çıkçaktım.hayırlısı bakalım.belki daha iyidir benim ve bebişim için.strestense evde yatar dinlerim doğuma kadar.hiç üzülmüyorum.sonunda olacağı buydu.geç kalmak geç kalmak yetti artık böyle bir derdim kalmadıııııııı (
yarın son olacak,ay başı hesabın neyse halleder konuşuruz dedi patronum.yarında ayın 1 i son günüm yarın burda.evdeyken takılırım artık bol bol sizlerle (ilginize teşekkür ettik güzel teyzeler ( hakkımda hayırlısı buymuş stres olmuyorum bile.eşim sakın üzülme dedi.bebeğimizi düşün dedi (
ya nasıl oluyor anlamıyorum. :26: Ben hiç bir şey hissetmiyorum. en son üç gün evvel azıcık hissettim. Bütün formülleri deniyorum, uzanıyorum, şekerli yiyyorum vs.. Elim sürekli karnımda.. bende 17+2 yim benide tekmelesin bebeğim
Allah şifa versin canım peki normal ağrıyla migren ağrısını ayırt edecek bir farklılık varmı.perşembe cuma cumartesi ensemden tutan ağrıyla yayılıyordu ağrı salı çarşamba şakaklardaydı geceden beriyse doğrudan beynimin içinde bişey var sanki doğrudan beynimden yayılıyor ağrı. yani her şekilde ağrıyor haftanın 5 günü 24 saat kalan 2 günün de gecesi ağrıyor hafiflediğinde zaten ağrıdan bie saymıyorum şiddeti çok kısa süreler azalıyor çünkü rabbim bu ağrıları ömür boyu çekenlere de acil şifa versin çok zormuş en azından doğumdn sonra gececeği için teselli buluyor insan
cnm kansızlık sürekli varsa. akdeniz anemisi testi yaptır. benimde çocukluğumdan sürekli kansızlığım vardı 20 yaşındayken bir doktora sürekli kansızım deyince akdeniz anemisi testi yaptı.vee akdenzi anemesi minör teşhisi kondu. yani genetik kansızlık ve çocuğumuza aktarma ihtimalimiz yüksek. sağlık ocağı hem kan sayımı, hem kolestrol, şeker,v etsh testi yaptırabilirsin. ama akdeniz anemi testini yaparmı sağlık ocağı bilmem. bu arada çocukluğundan beri kansız arkadaşlar eğer eşinizde kansızsa akdeniz anemi testini hem eşiniz hem siz yaptırın. şöyle ki eğer hem anne hem baba minör se çocukta çok ağır kan hastalığı ile doğma riski % 50'den fazla oluyor. ama kansız olmama rağmen baş ağrısı çok sık olmuyor cnm bende. dedikleri gibi bebeğin sıvısından kaynaklıda olabilir.
bursaya gdnce tamamen kontrolden geceyim ddm ama fırstaım olmadı ki hemen dndm istanbulda da özel hastanlere guvenim kalmadı devlette sıra bekleyecek mecal yok netten araştrırp bir üni hastanesinden randevu alsam en iyisi değilmi en iyi onlar araşırıyorlar.Allah korusun kansızlık çok zor inşllh öyle çıkmaz.
bu arada alkışı hakettim ben17 haftadır ilk defa sit içtim şuan bir yudum su bir yudum süt içerek bitirdimm yuppi
bursaya gdnce tamamen kontrolden geceyim ddm ama fırstaım olmadı ki hemen dndm istanbulda da özel hastanlere guvenim kalmadı devlette sıra bekleyecek mecal yok netten araştrırp bir üni hastanesinden randevu alsam en iyisi değilmi en iyi onlar araşırıyorlar.Allah korusun kansızlık çok zor inşllh öyle çıkmaz.
bu arada alkışı hakettim ben17 haftadır ilk defa sit içtim şuan bir yudum su bir yudum süt içerek bitirdimm yuppi
ben bebişimi sütle büyüttüm,sütle enfeksiyondan kurtulduk,iyi ki içiyom,haftada 2-2.5 lt içiyom,10 gün geride olan bebişim,farkı kapattı,öne bile geçti,süt boyunu uzattı kuzumun
işimden nefret ediyorum
Herkese merhaba tatlışşş Anneciklerrrr nihayet topiği kalabalık yakalayabildim ben genelde geceleri giriyorum kimse olmuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?