2011 Aralık Anneleri

Aslına bakarsanız ben her ne kadar kayınvalidemle şuan küs olsamda ben kayınvalideleri severim. yaşlı insnaları ekstra bir severim. ve aslında iyi bir gelinimde bence. hiç kötü lafımda olmadı. Ancak benim anlamadığım şu görümceler. Şimdi kayınvalide tmm onunla aramızda çok yaş farkı var, kuşak farkı var bide onların zamanında çocuğunu kucağına alıp sevemezmişsin bile. tabii onlarda bunların yumuşatılmış halini bize yansıtıyorlar. onlara kalsa kendilerinin yaptığı kaynanalık bile değil. ve ben bu durumu anlıyorum. haklılar. Ancak benim anlamadığım şu görümcelere ne oluyor. kendisi benden 6 yaş küçük, gayet modern giyinen, saçları her zaman sarı ve permalı bakımlı ancak kafasının içi kayınvalidemde daha örümcekli bir görümcem var. kayınvalidem kızım giderken bana haber verin diyorsa o "mecbursun bu evde kurallar böyle bizim dediğimiz gibi yaşayacaksın" diyebiliyor. (boşanıp bir kızıyla yerleşti de) birkere ben o sarı saçlarını yolarım senin. git önce kafan gibi giyin o zaman. sana bunu biri dayatsa ay ne kadar banal dersin ki herkese ay ne kadar banalsiniz diye dalga geçen biridir. ee kaynanda ondan gaz alıyor bir kışkırtıyor sorma sana böyle yapamazlar, öyle yapamazlar. kaynanamda aldığı gazla saldırıyor ikide bir bana.vel hasılı kelam 2 görümcem var 2 side kaynanamdan beterler. ben kaynnamla iyi geçinirdim ancak baktım ki oda onlara uyuyor. 3ü bir olup habire laf sokmalar, bağırmlar, hakaretler. eee yeter dedim. görüşmeyelim. şimdi bunun kötü gelinlikle alakası nedir?[/QUOTE]

Bence herşey eşlerde bitiyor canım, kendi ailesi ve senin arandaki mesafeyi en iyi o ayarlar, bende eşimin ailesi ile aynı apartmanda oturuyorum altılı üstlü, biraz yaşlılar ve cahil insanlar, eşimde bende üniversite bitirdik ve ikimizde çalışıyoruz, ilk evlendiğimizde bizdede sorunlar yaşanmıştı, evlerimiz ayrı ama birlikte yemek yiyelim istemişlerdi bir misafirim gelse kayınvalidem hemen damlardı, eski usulden gelin gibi davranmamı, hizmet etmemi beklediler, ama eşim tatlılıkla hep arayı buldu ve mesafeyi koydu,ne ben onun annesi için kötü laflar söyleyebilirim nede annesi benim için ona şikayet edemez, müsade etmez hiçbir zaman. Şimdi haftada bir onlara yemeye çıkarız,(hamilelikte bu 3 ü 4ü de buldu hiç yemek yapmıyorum 3 aydır :)) üst katta oturmalarına rağmen kayınvalidem senede 1 ya da 2 kere iner bizim eve genelde biz uğrarız hep, eşimin 5 kız kardeşi var tek erkek eski usulde erkek çocuklar önemlidir ya, annesi babası bile ondan çekiniyor, bişey istediklerinde bana söylerler sanki eşim kötü polis ben aralarını buluyorum. Anlayacağınız ilk başta hiç bir isteklerini yapmamamıza rağmen şimdi benden iyisi yok, eşimin kız kardeşi evlenecek çeyiz alışverişi için bile kaynanam benden fikir alıyor o kadar kızı duruken, ama bende hiçbir zaman onlara laf çevirmem, kavma etmem, saygısızlık etmem ne zaman ihtiyaçları olsa yardımlarımızı esirgemeyiz, bence birbirine karşı kötü laflar söylendimi çok telafisi olmuyor, önemli olan iyi niyetli, güler yüzlü olmak, ama bir tarafın ezilmemesi içinde arayı malesef sadece kocalarımız bulabilir..

salla cnm yaaaa bende karar aldım bundan sonra akşamları kapatcam telimi kocamın teli çekmiyo diye hep beni arıyo tmm arıyo soruyo ii hoş ama şu dönem evdeyim gelebilirdi ona çok kızdım hem kocamın yanında konuşurken akşamları kocam hep dinliyo nası konuşuyom ne diyom diye eeee bende kaparım teli kurtulurum onlarla mı uğraşcam sabah kocam beni öperek gitti ama öpmese daha iyidi akşam anasıyla kötü konuştum diye konuşmıcak şimdi benimle niye huzurumu bozıyım ki ne gerek var

ayak parmaklarıma oje sürebilmek için kırk şekle girdim yawa karnım büyüynce ne olcak nasıl yıkancam bacaklarımı nasıl sabunlucam.. nasıl ayakkabı giycem.. nası oje sürcem ben yaw...

ayak parmaklarıma oje sürebilmek için kırk şekle girdim yawa karnım büyüynce ne olcak nasıl yıkancam bacaklarımı nasıl sabunlucam.. nasıl ayakkabı giycem.. nası oje sürcem ben yaw...

bende bende ,ayagımı oyle koydum olmadı boyle koydum olmadı egıldım büküldüm olmadı cok zorlandım..

bunları nasıl cıkartıcam dıye dusundum bende ..bır de kırmızı uvvvv ..

esım evde olsaydı ona surdurecektım valla cıkarma ıslemı ona kaldı

ay benimkide kırmızı:) karnıma çektim karnım acıdı.. yan tuttum ayağımı göremedim.. ay bir zorlandımki sorma.. eşim çıkartırda.. sürermi bilmiyorum pek sanmam açıkcası:) bide ben takıntılıyım sürdükten sonra kenarlarını asetonlu pamuğu törpüye sarıp temizliorum oje kalıntılarını... ah walla karnım ağrıdı yaw:)
zor zor kadın olmak her koşulda zor :) hayır akşam yola çıkıyorum tatile gitcem.. açık ayakkabı terlik falan azıcık güzel gözüksün zaten ankarada henüz ne etek ne açık yakakkabı giyebildim:) bu arada ayaklarım bir numara büyüyerek şiştiğinden 37 ye atandılar:)

Bence herşey eşlerde bitiyor canım, kendi ailesi ve senin arandaki mesafeyi en iyi o ayarlar, bende eşimin ailesi ile aynı apartmanda oturuyorum altılı üstlü, biraz yaşlılar ve cahil insanlar, eşimde bende üniversite bitirdik ve ikimizde çalışıyoruz, ilk evlendiğimizde bizdede sorunlar yaşanmıştı, evlerimiz ayrı ama birlikte yemek yiyelim istemişlerdi bir misafirim gelse kayınvalidem hemen damlardı, eski usulden gelin gibi davranmamı, hizmet etmemi beklediler, ama eşim tatlılıkla hep arayı buldu ve mesafeyi koydu,ne ben onun annesi için kötü laflar söyleyebilirim nede annesi benim için ona şikayet edemez, müsade etmez hiçbir zaman. Şimdi haftada bir onlara yemeye çıkarız,(hamilelikte bu 3 ü 4ü de buldu hiç yemek yapmıyorum 3 aydır :)) üst katta oturmalarına rağmen kayınvalidem senede 1 ya da 2 kere iner bizim eve genelde biz uğrarız hep, eşimin 5 kız kardeşi var tek erkek eski usulde erkek çocuklar önemlidir ya, annesi babası bile ondan çekiniyor, bişey istediklerinde bana söylerler sanki eşim kötü polis ben aralarını buluyorum. Anlayacağınız ilk başta hiç bir isteklerini yapmamamıza rağmen şimdi benden iyisi yok, eşimin kız kardeşi evlenecek çeyiz alışverişi için bile kaynanam benden fikir alıyor o kadar kızı duruken, ama bende hiçbir zaman onlara laf çevirmem, kavma etmem, saygısızlık etmem ne zaman ihtiyaçları olsa yardımlarımızı esirgemeyiz, bence birbirine karşı kötü laflar söylendimi çok telafisi olmuyor, önemli olan iyi niyetli, güler yüzlü olmak, ama bir tarafın ezilmemesi içinde arayı malesef sadece kocalarımız bulabilir..[/QUOTE]

haklısın benim eşim sanırım benim kendimi savuncamın farkında o da annelerini ezdirmiyo sanırım bana öle geliyo ama bende bekleyip eşimin beni anlaması savunmasını bekleyene kadar kendi işimi kendim hallediyorum ama tabi sonra sorun da oluyo amaaaannn neyse takmıcam teli kapatınca sorunun büyük kısmı hallolcak

boşver tatili bizde ramazan bayramını bekliyoruz daha 2 ay var. bu arada sen şu stıcerleri aldırmadın.? arada unuttun galibam.

İşte asıl sorun orda başlıyor cnm. mesafe koyamıyorum koydurmuyorlar. mutlaka sabah öğlen akşam görüşeceğiz. hatta akşam iste neler yaptık gidip tek tek hesap vereceğiz. yani azla yetinmiyorlar. ya böyle komple görüşmeyeceğim, yada her an her dakika dip dibe olucaz. zaten son tartışmada ondan çıktı. ben hamiş olunca işten gidince direk uyuyorum niye yukarı çıkmıyorum. sadece bir hafta çıkmadım. kıyamet koptu demediğini bırakmadılar. bende dedim gayet sakin bir ses tonuyla artık hiçç çıkmayacağım madem halden anlamıyorsunuz, çıkmıyorum bundan sonra. çıkarsan kovarım demez mi? boşverrrrrrr.

Bence herşey eşlerde bitiyor canım, kendi ailesi ve senin arandaki mesafeyi en iyi o ayarlar, bende eşimin ailesi ile aynı apartmanda oturuyorum altılı üstlü, biraz yaşlılar ve cahil insanlar, eşimde bende üniversite bitirdik ve ikimizde çalışıyoruz, ilk evlendiğimizde bizdede sorunlar yaşanmıştı, evlerimiz ayrı ama birlikte yemek yiyelim istemişlerdi bir misafirim gelse kayınvalidem hemen damlardı, eski usulden gelin gibi davranmamı, hizmet etmemi beklediler, ama eşim tatlılıkla hep arayı buldu ve mesafeyi koydu,ne ben onun annesi için kötü laflar söyleyebilirim nede annesi benim için ona şikayet edemez, müsade etmez hiçbir zaman. Şimdi haftada bir onlara yemeye çıkarız,(hamilelikte bu 3 ü 4ü de buldu hiç yemek yapmıyorum 3 aydır :)) üst katta oturmalarına rağmen kayınvalidem senede 1 ya da 2 kere iner bizim eve genelde biz uğrarız hep, eşimin 5 kız kardeşi var tek erkek eski usulde erkek çocuklar önemlidir ya, annesi babası bile ondan çekiniyor, bişey istediklerinde bana söylerler sanki eşim kötü polis ben aralarını buluyorum. Anlayacağınız ilk başta hiç bir isteklerini yapmamamıza rağmen şimdi benden iyisi yok, eşimin kız kardeşi evlenecek çeyiz alışverişi için bile kaynanam benden fikir alıyor o kadar kızı duruken, ama bende hiçbir zaman onlara laf çevirmem, kavma etmem, saygısızlık etmem ne zaman ihtiyaçları olsa yardımlarımızı esirgemeyiz, bence birbirine karşı kötü laflar söylendimi çok telafisi olmuyor, önemli olan iyi niyetli, güler yüzlü olmak, ama bir tarafın ezilmemesi içinde arayı malesef sadece kocalarımız bulabilir..[/QUOTE]

dediğine katılıyorum benim şuan asıl sıkıntım zaten onlar değil. eşim. benim kayınvalidemde görümcemlerde okumamış, cahiller. eşimle ben ünüversite mezunuyuz ama eşim o cahillerden akıl ala ala onlar gibi cahil davranışlar sergiliyor. yani görseniz bu adam üniv. mezunu demezsiniz. ve her zaman benim haklı olduğumu bildiği halde annesinin tarafını tutar, kızkardeşi laf dese kızkardeşinin tarafını tutar. neymiş kardeşi boşanmış acısı varmış, babası ölmüş annesinin acısı varmış iyide herksein acısının ceremesini niye ben çekiyorum ki. dediğin gibi benim kocam cahil. Akşam gittik eve saat 12 açız evde yemek yok. ben bir kase yoğurt yedim oda yukarı çıktı annesinde yemek yedi. aşağı geldi ohhh mis gibi karnıyarık vardı diyor. gece 12 ben hamileyim ve açım. dedim ki söyleme bari. nedenmiş dedi yoksa canınmı çeker.(annesine çıkmıyorum ya yemek yeme hakkımda olmuyor.) beni boşver ben yabancıyım ama karnımda senin çocuğunu taşıyorum dedim, burda hamile komşun olsa onun yanında böyle konuşabilecekmisin. ona acırsın hamile kadın belki canı çeker diye. amannnnnnn neyse düştük cehalete çırpınıp duruyoruz işte.bu arada bizde evlendik beraber yiyorduk, bende evimde yemek yapmak istiyorum dedim diye kıyamet kopmuştu.ahhhh ahhh mübarek cuma günü Rabbime havale ediyorum ve susuyorum.

ayyy oje değilde. ben ojeden korkuyorum. bir olay yaşanmıştı bizim orda. zengin yaşlı kadının yanında bakıcı olarak çalışıyordu bizim arkadaşın teyzesi. kadıncağız ölünce gömüyorlar. mefta kadının rüyasına giriyor diyorki "beni ojelerimle gömdüler yardım et" oda hemen meftanın oğluna haber veriyor. hemen mezrı açtırıp bakıyorlar ki hakkatten parayla tutulan yıkamacılar öylesine bırakmışlar. tabii oje olunca gusulsüz gömülmüş oluyor. bende o gün bugün ya ojeyle ölürsemde tam temizlemeden benide gömerlerse diye sürmğyom oje. var bir 16 yıl. o değilde ayak tırnaklarımı nasıl keseceğim hiçç bilmiyorum bende. ilerleyen aylarda napcaz.

selam aralık anaları hepinize hayırlı doğumlar
ben 2010 kasım anasıyım
süt sağma makinası almak isteyen varsa elimde sıfırdan farksız var 1 ay bile kullanamadım diye bilirim garantisi kutusu faturası herşeyi duruyo (medela mini elektrikli pompa)
90 liraya veriyorum isteyen olursa ulaşsın bana

surer mı ben de bılmıyorum ama sürer herhalde ben daha suremem cunku karınım ezıldı gıbı oldu :))

ben torpüye pamuk degıl de,kulak çöpleri oluyor ya pamuklu onu batırıyorum asetona oyle alıyorum yanlara tasanları..

bbende yaz gelınce hemen sureyım dedım buraya yaz geldı coktan sandaletlerle parmak arası terlıklerle ojesız olmuyor :)

sen 37 yıne ıyı ben 40 gıyıyorum ..sısınce ne yapıcam bılmıyorum

antalya güzellerı ben de Alanya'danım ..Alanya da büyüdüm ama su an İzmir de yasıyorum..

temmuz 10 da da Antalya oradan da ALanya da olacagım :81:

Topiğin ilk çatlayanı benım herhalde

dün aksam farkettım gogüslerımden aldım ılk darbeyı

o kadar bebek yagları bosaymış,gogsümün yan alt rafında ıkı tane kırmızı ,boyle kılcal damar seklınde cızgıler var ..çatlakmış bunlar bugun ogrendım

ben dırekt beyaz olucak snaıyordum

ama bılıyordum catlıyacagını 75 bedenden 90 bedene cıkınca boyle oldu

gitti güzelim gögüsler ,üstlerden degıl allahtan allta kaldırınca gorunuyor..

bırde acayıp kaşınıyorum oyle boyle degıl goguslerımı koparıcam nerdeyse ,ucları ozellıkle kası kası oluyorum ..

sabah bı kasıdım o kadar hassas olmuslar kı kan topladı orası..

bır de esım dıyor ne olmus bunlara ucları zaten buyuktu daha da buyumus ,kahverengı halka kocaman olmus su toplamıs bunlar dıyor

baklım daha ne olucak ya ..

CNM SAKIN KAŞIMA.. kaşıdıkça yarılıyor ve çatlıyormuş daha çok.. kolonya sür bişi sür ama kaşıma cnm..

Herkese merhaba Annecikler bugün kafayı yedim yicem sanırım akşama kayınvaldemler gelcek güya eşimin dogumgunun basbasa kutladık kalabalıkla ugrasmayalım diye sagolsun kayınvaldem ne yaptı ne etti yine bi toplantı ayarladı bende gelicez dio herşeyi ayarlıo ondan sonrada arıo eger rahatsızsan gelmeyelım dio Birde yok amcaları cagır yok corba yapma bılmem ne die bana akıl verıo zaten salonum buyuk degıl kalabalıkta rahat edılmıo gelde laf anlat Birde akşama bana çeşit yapacak güya oda akşam yemeğiyle tamamen alakasız birşey duysanız oturup gulersınız o derece yani off Allahımm kafayı yıcem daha hıcbısey yapmadım sınırden evlerın tozu alınacak makınaya tutulacak yemek yapılcak napcam ben kızlar yaa

haklısın benim eşim sanırım benim kendimi savuncamın farkında o da annelerini ezdirmiyo sanırım bana öle geliyo ama bende bekleyip eşimin beni anlaması savunmasını bekleyene kadar kendi işimi kendim hallediyorum ama tabi sonra sorun da oluyo amaaaannn neyse takmıcam teli kapatınca sorunun büyük kısmı hallolcak[/QUOTE]

takma tabiki canım ya, onlara kzııp bebişini strese sokma

gynoferon canım,kontrole gittiğimde söyleyeyim,ama daha öncede kullandm ben maltofer,ferrumfort da,bende hepsi kabızlık yapmıştı,4. ay dolunca,birden sanki bağırsaklarım düğümlendi,ayaklarım şişmeye başladı,2 gündür ağzıma anca1-2 dilim ekmek girmiştir,pilav yemiyom,kayısı,bol su,süt,ayran,şerbet,yoğurt,daha çok sıvı şeyler ve meyveyle besleniyom,mısır gevreği yiyom,şimdi gidip aktivia aldım mecburen,zeytin çekirdeği rahatlatıyodu,şimdi o bile yeterli olmuyo,günlük zar zor çıkıyom ama çok az ve zorla,aferdersin kanaya kanaya çıkar oldu,napcam bilmiyom,kuru kayısı deneyecem sabahları ılık suyla,bakalım işe yarayacakmı,az önce işim biraz uzadı diğer binada,elim ayağım titredi,başım döndü,orda bi brdak tuzlu ayran verdiler,onu içtim de gelebildim,2 saat aç kalsam tansiyon,şeker düşüyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…